Ailemin bazı şeylerinden utanıyorum, ne yapmalıyım?

Annemin babamın konuşmaları küfürlü, saygısız. Okuldayken vb. (dışarıda insan içindeyken) küfür edecekler ya da kötü anlamda bir şey diyecekler diye korkuyorum zaten konuşurken aşırı gereğinden fazla bağırdıkları için kaygım artıyor. Annem okula bile saçı başı dağınık, belinden düşük bir etek ve benim eski hırkamı giyip gelmişti aşırı utanmıştım. Babam her sabah beni okula külüstür, eski berbat şahin olan arabamızla bırakıyor ve bunun içinde çok utanıyorum arkadaşlarım ne diyecek acaba diye korkuyorum okuldakilerden de korkuyorum. Zaten hayvancılık yapıyorlar babam hep iğrenç koyun, kuzu, saman ve dışkı gibi kokar. Karayolları işinde çalışıyor babam ve çok neon kıyafetler giyiyor yani aşırı dikkat çekiyor ve utanıyorum. Okula otobüsle gitmek / yürüyerek gitmek istesem bir anda ağzından benimle geleceksin sözü çıkınca elimden bir şey gelmiyor maalesef ki. Kaç gece/sabah bunun için ağladığımı tek ben ve Allah bilir. Bu gece de ağladım şimdi belki "sana güzel şeyler almak için kötü giyiniyorlardır seni güzel yaşatmak içim yapıyorlardır" demeyin lütfen aylar hatta belki 1-1,5 yıl bile olmuş olabilir kıyafet alışverişi yapmazlar bana çünkü gelirimiz iyi değil. En büyük ablamın beğenmediği şeyler olursa onun beğenmediklerini giyerim ben onlara okula kendim gitmek istediğimi söylesem bana kızıyorlar ilkokuldan beri babam beni okula götürdü zaten babam her zaman sinirli bir insandır hele içki içtiğinde dışarıda çok saçmalıyor. Onlara asla hakaret etmedim bu durumu onlarla görüşemedim onlar benim hiçbir sorunumu bilmezler. Sizce ne yapmalıyım tavsiyelerinizi, görüşlerinizi alabilir miyim?

Ailemin bazı şeylerinden utanıyorum, ne yapmalıyım?