Mutlaka müdahale ederim
Polisi ararım
Beni ilgilendirmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Herhangi birisine etmem, seçerim. Genellikle polisi ararım, acil müdahale edilmesi gerekiyorsa ve üstesinden gelebileceğim bir şey ise ederim yoksa yardım çağırırım.
Şiddetin durumuna göre değişir.. güzel ve seksi bir kadına bir inşaat amelesi tecavüz ediyosa asla müdahale etmem mesela. ama yaşlı bir kadını döverek elinden parasını almaya çalışan bir adama anında yumruk tekme girerim.. duruma göre değişir.
Günümüzde en kötü olaylardan birisi Kadir Şeker olayı unutulmadı. İnsanları yardım etmemesi için ellerinden geleni yaptılar. Ama Düşünmeden yardım edecek çok kişi var sonucu ne olursa olsun.
İnsanlar yardım etmeye korkar durumda ama biliyorum ki bunları yapanlar hepsi yargılanacak
Kadın veya çocuksa ya da hayvansa şiddete maruz kalan evet ederim, etmiştim de
Biz gezerken böyle bir duruma gelsek. Şiddet uygulayanin vay haline. Seni güvenli bir yere koyar gider belini kırarım itnenin
Eig için teşekkürler
Cevap
56Cevap
Yani bu kişiye ya da yaşadığım duruma göre değişiyor. açıkçası bu ülkede adalet olmadığı için ben genelde müdahale etmezdim. çünkü ben müdahale edersem benim hayatım kayar. bu yüzden de karışmazdım. ama şöyle ki eğer küçük bir kız çocuğu ise hayvan ise o zaman şiddete müdahale ederim her şekilde.
Geri adım atacağımı ya da avan*k gibi bakacağımı sanmıyorum. Müdahale ederim ama karşıdaki kişi beni hırpalarsa bende onu hırpalarım.
açıkcası hiç rastlamadım. başıma gelmedi. sanırım en mantıklı polisi dahil etmek olaya. o ana kadarda kendine bi zarar gelmeyecek sekilde ortamda bulunup psikolojik baskı yapmak. karsı taraf sahit var diye dikkat eder.
tabi bi şekilde kamerayada olanları almak bence gerekli olucaktır.
belki müdahale de ederim bilmiyorum duruma bağlı karsı tarafta bıcak vardır vs. ama ekrek ya da kadın diye ayırmam ben yaslı genc diye de. biri birine siddet uyguluyorsa benim icin aynıdır
Polisi ararım tabi ama mağdur ölecek kadar kötü duruma gelirse o şiddet uyguluyan pisliğin hakkından gelirim ahirete yollarım o pisliği böylelerin sonu tükenir umarım
Birkac defa mudahale ettim kavga basima kaldi.
Ayirim diye araya girdim kavga edenlerin taraflari beni karsi taraftan zannedim uzerime cullandi nezarette sabahladim.
Bir defasinda akrabamla kardesimi doverlerken bende daldim baya bir arbede cikti 2 yil cezaevinde yatinca tovbe ettim karismiyorum polisi ariyorum.
Aile içinde ederim ama başkasına kendim karışmam polisi ararım
Banane derim, çünkü şiddetin mağduru sonra başımı belaya sokabilir.
O anki şartlara bağlı biraz da mesafe ortam silah vs her ihtimali düşünmek lazim
Evet Ederim Tabikide Kadına Şiddete Hayır Kadınlar Bir Çiçektir Çiçek
Direk fiziki olarak müdahale edemem. Kendi güvenliğim de önemli sözlü olarak uyarır ve polisi ararım 😊 ama inşallah böyle bir şey hiç bir zaman yaşamayız, yaşamayalım 🙏
Öncelikle ayırırım ardından şiddet gören tarafla iletişime geçer polisi aramak için teşvik ederim. Kabul ederse arar ifade darp raporu alması için uğraşırım
Geçen ay Kadıköy Sahilinde denk geldim bağırmam kadının kurtulmasına sebep oldu dikkat çektim. İyiki susmamışım. Sizde susmayın en azından bağırarak dikkati oraya çekin.
Adaleti çökük bir ülkede yolda karı koca olsun, sevgili olsun, abi abla olsunlar hiç fark etmiyor. Hiçbir şey olmamış gibi yoluma bakıp devam ederim.
Şahit oldum bir olay yolda geçerken, erkek kızın elini zorla tutarak ve kız, erkeği istemeyerek halde kaçmak istiyordu polisler bile buna bir şey diyemedi.
Hemcinsler arası kavgaysa iki m*krop yesin birbirini der geçerim ayriyetten boks maçı izler gibi izlerim ama zorbalık ya da haksızlık ise vatandaş hatta insan olduğum gereği mağdurun tarafında durmak koşuluyla müdahale ederim
hayvana şiddet olursa ederim ama insana şiddet varsa ya biraz izler polisi ararım ya da aramam izlemeye devam ederim
Eğer gücüm yeterse ben müdahele ederim yetmezse polisi ararım. Aslında en sağlıklısı direkt polisi aramak.
Müdahale etsen ne oluyor ya canından oluyorsun ya da kadın şiddet uygulayandan şikayetçi olmuyor...
Ben kendimi tutamam, şiddet olayına haksızlığa hemen atlarım, zaten başım beladan bu sebepten kurtulmuyor 🙄
Elimden gelse müdahale ederim ama Türkiye de müdahale ettiğin her şiddetin esiri oluyorsun onun için hızlı bir şekilde koluk güçleri
Beni ilgilendirmez. Çünkü ayırsalar 5 dakika geçmeden kocasıyla birlikte gidiyorlar. Değişen bir şey olmuyor.
Önce polisi arar sonra müdahale ederim. Gözümün önünde biri şiddet görecek bende sessiz kalacam insanlık mı bu?
Yardım istiyor musun diye sorarım. İsterse polisi ararım. O benim canım kocam döverde severse derse yapacağım bir şey yok.
Etsek devlet nazarında biz suçlu oluyoruz suçluya zarar verdiğimiz için
Tanımıyorsam etmem öldürsünler birbirlerini dönüp bakmam bile.
Onun haricinde ederim
Dilimle bile olsa müdahale eder, ettiririm sonrasında polisi arayabilirim
Müdahale edip suçlu bile çıkmışım.. karı koca arasına giren suçlu olur
Kesinlikle ederim kadına yapılan şiddet ise hele ki
Yakın zamanda müdahale ettik. Kadın size ne dedi. Karışmamak gerekiyor galiba kadın cinsi karışılmalısından hoşlanmıyor. Şiddet seven kadınlar yüzünden kimse elini sürmez böyle bilin.
Bizi öyle bir hale getirdiler ki müdahale edemiyoruz artık
Polisi ararim muhakkak.. ama çocuk var ise müdahale ederim
Öyle bir ana denk geldik ki, kanunlar bize karşı, bizi korumuyorlar...
Öyle bir devir ki insanlar yardım etmekten korkuyor
Eğer bir yardım çığlığı varsa o adamı döverim. Eğer şiddet var ve ben şahit olursam adamı ordan uzaklaştırırım (mukavemet olursa içinden geçerim onun).
Ülke de ister adalet olsun ister olmasın. Böyle bir şeyi gördüğüm anda sessiz kalmam, kalamam..
Ben bir kız olarak bir kere müdahale etmeye kalktım ve hiç tanımadığım bir adamdan dayak yedim işin acı verici kısmı ise kurtarmaya çalıştığım kız da beni dövmüştü. Polisi aramak en mantıklısı
Linç edilen insanı kurtarmaya çalışan insan yok senecek kadar az bu merhametli ülkede.
en fazl polisi ararım bu devirde müdahale eden suclanır
Bir çok kadın da bu yüzden şiddete maruz kalıyor yok polisi ararım yok şikayet ederim sonuç çocuğum için
Polisi aramak en guvenlisi. Müdahale etsem yanlislikla ölüm olabilir ya da ikisi de sen ne karışıyorsun diyebilir
Korkarim fiziksel olarak yaklasamam ama, bagirip telefonu cikarip bagira bagira aradigimi belli de ederim. Bilemedim ki. Baska ne yapabilirim ki.
Evet ederim tabi ki
Müdahale etmem bu devirde suçlu çıkarsın belki sonunda o yüzden polisi ararim
Ben etmem, bıçaklanıyorum sonra mk.
Etmem isterse öldürsünler ne kadına ne erkeğe
Polis gelene kadar olan olacak insanlık namına elimden geleni yaparım
Kadir şeker olayından sonra beynimi calistirmam gerektiğini düşünüyorum
Müdahâle edilecek bir olaysa ederim beni aşarsa polisi ararım yani
Hayır korkarım sanırım
Polisi ararım müdahale edemem
ayırmaya çalışırım kavga edenleri
Kadir Şeker olayından sonra sanmıyorum
Polisi arıyorum hemen.