Çok fena rezil oldum?

Lise 11. sınıfım 15 yaşında başladım liseye, İlkokula 1 sene geç başlamamdan dolayı. Ama burada hazırlık olduğu için lise 5 yıl, yani 18 yaşındayım. ve çocuk gibi telefonlarımızı sabah kutuya koyuyoruz, çıkışta alıyoruz. Ve sınıf başkanımız ve yardımcısı var. Garip biliyorum, neyse. 15 tatilden önceki son haftanın ilk günü ben telefonumu vermek istemedim. Çok kötü hissettim sanki verirsem kötü bir şey olacakmış gibi. Affedersiniz o anki kafama tüküreyim. Ama asla derste oynamak gibi bir amacım yoktu, sadece gün boyu çantamda duracaktı telefon. Neyse ben okula gitmeden önce telefonumu çantamın 2. gözüne yerleştirdim. Telefon açıktı ama sessizdeydi, sessizde kullanıyordum zaten normalde de. Başkana da telefonumu getirmediğimi söyledim. İlk derse girdik. Hoca da en sevdiğim hoca, 23 yaşında yeni mezun ilk öğretmenliğini yapıyor. Anlatamadım ama anlayın işte. Dersin ortasında bir anda sınıfta bir alarm sesi yükselmesin mi... Tabii ben her şeyin farkındayım, ses benim çantamdan geliyor. E ama ben sessize aldım nasıl olur diye düşünürken aklıma dank etti, telefon sessizde olsa bile alarmlar sesli bir şekilde çalmaya devam eder. Kendime sövdüm bayağı. Kaskatı kesildim orada bacağım titriyor ter döküyorum resmen. Anksiyetem dolayısıyla çok fazla tepki vermiş olabilirim. Yine de salağa yattım aa nereden geliyor dedim, etrafıma baktım. Bir yandan alarm sussun diye dua ediyorum içimden. Hoşlandığım kişi de hemen 1 sıra arkamda çaprazımda oturuyor. O da çok gizemli, dedi. Neyse başkan ve yardımcısı telefonların olduğu dolaba baktılar bir şey yok, ses oradan gelmiyor. Sonra sesi takip ettiler ve benim çantamdan geldiğini tespit edip buradan geliyor dediler. Ben de bakayım dedim ve mal gibi çantamın bütün gözlerine sırayla bakmaya başladım. Telefonun bulunduğu gözü açtığımda başkan yardımcısı telefonun orada dedi. Başkan da telefonunu verdiğini söylemiştin, dedi. Ben de aa unutmuşum diye mırıldandım. O an yerin dibine girmek istedim. Telefonumu aldılar dolaba koydular. Hoca sağ olsun uzatmadı, tamam bir vaka daha çözüldüğüne göre derse devam edelim dedi. O günden sonra hafta boyunca başkan her sabah telefonumu gerçekten getirmediğimi söylediğimde veya verdiğimi söylediğimde yarım saat sorguya çekiyor. Bir gün ben, hoşlandığım kişi, hoşlandığım kişinin arkadaşı ve başkan yalnızdık onların önünde küçük düşürdü beni sorguladı. Ve telefonumu getirmediğimde hiçbir zaman inanmıyor. Şu an çantanda biliyorum, sonuçlarına katlanacaksın diyor. Hocaya da şikayet edildim zaten. O bir hafta kabus gibi geçti. Daha beynini sevdiğim başkanımızın beni herkesin önünde küçük düşürdüğü rezil ettiği sayamayacağım kadar çok an oldu. Artık hoşlandığım kişi ve arkadaşı bir telefon kutusuna bir bana bakıp fısır fısır konuşuyor. Çok mu rezil oldum ya. Bu küçük düşürmeler yarın okullar açıldığında da devam edecek, korkuyorum.

Çok fena rezil oldum?