Başara bilenler var, Onlara helal olsun Allah razı olsun 👏🤲

Başara bilenler var, Onlara helal olsun Allah razı olsun 👏🤲
Merhaba,
Bence bazı konularda başarabilsek de bazı konularda başaramıyoruz.
Atalarımız çok güzel söylemişler; “acılar paylaşarak azalır, sevinçler paylaşarak artar.” Türk Milleti de en küçük olaydan en büyük olaylara kadar tarih boyunca birlikte hareket etmenin gururunu yaşıyor. Milli birlik ve beraberlik demek, vatan içinde en küçük bir olayda bile kenetlenip, birbirine yardım etmek demektir. Bu sadece başa gelen kötü durumlar için geçerli değildir. Mutlu anlarda da mutluluğu paylaşmayı bilmişlerdir.
Kurtuluş Savaşı; Milli birlik ve beraberliğin en önemli örneğidir. I. Dünya Savaşından zorla yenik ayrılmış, ülkenin birçok yeri işgal edilmişti. Düşmana karşı gelecek ordumuz bile dağıtılmıştı. Fakat Türk Milleti esaret altında yaşayamazdı.
Mustafa Kemal önderliğinde, büyük fedakârlıklar göstererek, canını hiçe sayarak düşmana karşı savaş vermiştir. İnanç ve cesaretin tam donanımlı bir orduya galip geldiğinin en büyük göstergesidir.
Kurtuluş Savaşının hediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıdır. Büyük – küçük bu bayramları büyük coşkuyla kutlayarak, o günleri nasıl atlattığımızı yeni nesle aktarmalıyız.
1999 Gölcük Depremi; Ülkemiz deprem kuşağında olduğu için ara ara küçük depremler olsa da, en son 1999 Gölcük depreminde olduğu gibi büyük depremler olabiliyor. Depremin verdiği zararı hepiniz biliyorsunuz. Sadece binalar yıkılmakla kalmıyor, birçok insan da ölebiliyor. İnsanlar evsiz, korumasız ve çaresiz kalabiliyorlar.
İşte bu zor günlerde yine milletimizin yardımsever ve birlik olma özelliği devreye giriyor. Zor günler geçiren insanlara maddi ve manevi yardımlar yaparak, hep beraber bu kötü günlerin aşılmasını sağlıyorlar.
15 Temmuz Olayları; Milletimiz, 15 Temmuz 2016’da yine Kurtuluş Savaşı benzeri bir durum daha yaşamıştır. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlar, isyan çıkarmaya çalışmışlardır. Geçmişte olduğu gibi Türk Milleti buna da izin vermemiş, isyancıları püskürterek, vatanın kötü ellere geçmesini önlemiştir.
Yukarıdaki örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Bunlar vatanın bütünlüğünü ve birliğini gösteren büyük olaylardır. Bunların dışında yaşadığınız çevrede komşuların, akrabaların ve insanların herhangi bir üzücü veya mutlu olaylarda nasıl birlik olup, birbirlerine yardım ettiklerine şahit olmuşsunuzdur.
Cenaze ve düğünler, insanların bir araya gelip üzüntü ve sevinçleri paylaştıkları olaylardır. Durumlarına göre maddi ve manevi yardımda bulunarak bu günlerin en iyi şekilde atlatılmasını sağlıyorlar.
Merhaba @27esmerim
Başarıp başaramamaktan ziyade benim üzüldüğüm şey birbirimize yardım etmek için ille başımıza felaket mi gelmesi gerekiyor şu yardımseverliği her zaman yapsak her zaman el ele birlik içinde olsaydık şu an eski Osmanlı Devleti zamanında tüm dünyayı yönettiğimiz gibi şu an da tüm Dünyayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yönetiyor olurduk hatta Büyük Türkiye Cumhuriyeti olarak ama ben inanıyorum ki bu dünyayı adaletli şekilde yine eskiden olduğu gibi biz yönetecez inşaallah bundan sonra bu olay üzerinden 500 sene geçsede hep birlik içinde olmayı Cenab-ı Allah'tan Miraç Kandili Hürmetine dua edelim
Herkesin Miraç Kandili Mübarek Olsun
Maalesefki olamıyoruz aslında bizi bize bıraksalar hersey çok daha güzel olacak ama artık şuna inandım ölümün bile üzerinden siyaset yapan bu insanlar bir yerden sonra bu halkı birbirine düşürmeyi çok güzel beceriyorlar daha düne kadar melek ilan edilen haluk levent bugün vatan haini ilan Edilebiliyorsa ve bu adam için karalama kampanyası başlatıp bitirilmeye çalışılıyor ise kim bu insanları birbirine düşürmek için uğraşıyorsa depremde yakınlarını kaybeden insanlardan daha beter acı çeksinler inşallah bizim insanımız bu kadar nankör bu kadar yoz düşünen insanlar değildi ne ara biz bu durumlara düştük anlamıyorum
Neden bize Çılgın Türkler diyorlar? Çünkü başka zaman birbirimizi yeriz ama kötü bişey olunca kenetleniriz. O yüzden dünya bizi tam olarak çözemez. Deliyiz çünkü. Şu an Allah göstermesin ama kötü bişey daha yaşasak eminim ki enkaz altından çıkmış ayağında alçı olan depremzede vatandaş bile koşa koşa gelir. Öyle manyağız işte. Yaşasın delilik yaşasın manyaklık ve yaşasın Çılgın Türkler
🙏🏻🙏🏻
Cevap
16Cevap
Toplumun bir kesimi becerebilirken, bir kesimi beceremiyor. Beceremeyen kesim algı yönetimi ile şov yapmaya çalışırken diğerleri giden canlara üzülüyor, yaraları sarmak için de ön planda olup reklam yapma kaygısı olmadan canla, başla çalışıyor. Toplumu kimin böyle ayrıştırdığını söylememe gerek yok sanırım.
millet olarak çoğunluk bu konuda duyarlı ama ortalıkta paralı köpekler olduğu için milleti kışkırtıyorlar. Yardım tırlarına kendi logolarını asmaları falan bu rezlliktir başka bir şey değil. Ama bu depremle birlikte bu ülkede hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak yani öyle umuyorum. derin bir uykudan uyandı ülke
Olmayı başarıyoruz da bazı kendini bilmez hadsizler de çıkıyor ortaya. İnsanlarla dalga geçecek vaziyete gelenler abuk subuk işler peşinde koşan soytarılarda çıkıyor ortaya.
Tek Yürek olmaya başaramıyoruz Çünkü Tek Yürek olmayı istemeyenler var.
Yardım gelmedi devlet nerede diyenlere vatan haini diyerek küfür eden hakaret edenler Tek Yürek olmak istemiyor zaten onlarla Tek Yürek olunmaz
Millet olarak daha gün geçmeden tüm Türkiye'nin deprem bölgelerine akın akın geldiğine şahitlik ettim.
Böyle afetlerde herhangi bir canı kendi canı sayan güzel bir millet oluyoruz.
Evey başarıyoruz bence hiç bir araya gelemeyecek kişiler bile tek yürek olmayı başarıyor arada nadiren çürükler çıkıyor
Halkımız tek yürek oluyor da sorun siyaset mekanizmasında. Onlar insanımızı kutuplaştırıp ayrıştırmayı ve bundan rant sağlamayı seviyor.
Evet hemde çok fazla ama bir ay sonra ayarlarımıza geri döneriz
Millet olarak başarıyoruz ama iyi yönetici iyi politikacı seçmiyoruz
Tek tek bakınca pek iyi olmasak da böyle günlerde genelimiz, çoğumuz yardımlaşmayı biliyoruz..
Abla işte bunu başarırız hep birlikte
Söz konusu vatan sa gerisi teferruattır
%95 oranında evet öyleyiz
yapmak istedikten sonra herşeyi yapiyoruz
Hayır esmer.
Ayaklarına taş değmesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?