Yoksa bir çocuğun sorumluluğunu kaldıramam mı diyorsunuz?
Bu sorumluluğu alıp alamayacağıma nasıl emin olacağım ki
Bu sorumluluğu alıp alamayacağıma nasıl emin olacağım ki
Depremde Koruyucu Aile gündeme. Kızım da bende bakınca deprem haberlerine kahroluyoruz.
Kızım bile Baba bizde bakalım diyor. Vicdanı sızlıyor bu görüntüleri görünce. Açıkçası bende düşündüm Koruyucu Aile olmayı.
Tek sıkıntım çalıyor olmam. Çocuklar okula gidecekler ve ilgilenen tam anlamıyla olmayacak. Belki evli olsam, eşim olsa ve istese seve seve kabûllenirim. Diyeceksiniz ki eşinize mi güveniyorsunuz hayır o baksın diye değil ama tek başıma zor olur.
İnşallah hayırlı aileler çıkar
Bilmiyorum da yani erkek çocuk olursa olabilir ya Ama kız çocuğuna Aslında kız çocuğu da ya kız söylüyorsam işte erkeğin Yanına yakışmaz kadının yanına yakışır ama erkek çocuk olabilir yani büyür yanımda ya Neden olmasın ki Zaten evlenmeyeceksin bu saatten
Eğer ileride dünya daha da iğrenç bir yer haline gelmesi öyle bir planım var ama biliyorsunuz ki her gün daha da kötüye gidiyor her şey eğer böyle olursa ben bir çocuğu alıp da bunu yapamam yani
Öncelikle çocuklar ile aramızın iyi olması lazım ve merhamet duygumuzun da yüksek. Böylelikle emin olabiliriz. Yeterli ruh sağlığına ve maddi olanaklara da sahipsek mümkün bence
Cevap
33Cevap
Hayır düşünmüyorum. kendi çocuğum olsun isterdim. bir gün kız çocuğu hayal ediyorum. ama bir nedenden dolayı eşim ile çocuğumuz olmaz ise o zaman belki evlatlık alırdım
Hayır düşünmem. Sorumluluktan falan değil. Anne ile kendi çocuk arasında doğuştan gelen bir bağ olduguna inanıyorum. Evlat edinecegim çocukla bu sağlanamayacagi kesin. Daha kendimiz saglikli yetişkin psikolojisiyle kültürel şok vs yaşayabilen, ara sıra ben neyim diyen sosyal açıdansa kendimizi bazen hatta şimdilerde çoğu zaman bir yere ait hissedemeyebilen psikososyal varlıkların. Hal. boyle. iken bir yetişkin psikojisinden haliyle çok daha zayıf olan biri, tüm bu yönlerden olgunlaşmamış biri nasıl bu durumla baş etsin. Olumsuz yan etkileri olacak kanaatindeyim iki taraf için de.
Ahh ahh , evlat hasreti çekmeyen bilmez. Dogurmakla da anne olunmuyor. Emek vermek, sevmek, onun iyiliği için çalışmak bambaşka bir duygu. 3 senedir heryerde evlat edinmek için kız bebek arıyorum. Hayatımı tamamen ona göre hazırlıyorum. Keşke karşıma çıksa
Sen kendinden emin değilsen girme bu işe. O bebegi cocuga ümit verip sonra vazgececek olursan o cocugun hayatini mahvedersin. Zaten garibim dunya ya gözünü açtığında hükmen mağlup gelmiş.. benim soylediklerimle ikna olursan yanlis yaparsin. Sen onu kendi icinde halledeceksin
Ben çocukları seven biriyim. Tüm detayları düşünüyorum. Zorlanır miyim diye. İllaki şüpheye düştüğüm noktalar oluyor. ama sevgi kısmında degil
Ne kadar ilerisini düşünüyorsun. Bugun cocuklari sevdigin icin çocuk edinmeye girecekseniz hata yaparsınız. Benim şahsi düşüncem cocuk yapmak yerine edinmek isterdim. Cocuk sevdigim icin degil yapmak yerine dedim. Ve edinirim. Kimisinin ailesi birakip gitti kimisinin vefat etti. Kendi kanindan canindan bir parca yapacak kadar cesaretin varsa diyecegim fakat sizin biraz bu durumu anlik karariniz duruyor. Enine boyuna ıyice düşünün sen daha kendinden emin degilsin. Bi kararini kesinlestirin siz ilk.
Düşünmem, insan yeri geliyor kendi çocuğuna bakamıyor canından kanından olmayana hiç bakamaz.
Bu eksikliğin farkına varır ve hem kendini hem çocuğu tüketir.
Evet edinilebilir ama zor iştir ben yapamam mesela eşimin ikinci evliliği onun 1 çocuğu var onla güzel geçiniyoruz bir tanede benden kardeş oldu sonra 1 tane daha evlat edinemem sanırım
Evlatlık edinilebilir ama önemli bir karar. Küçükken aldığınız da uygun yaşa ve uygun ortama geldiginde de söylenmeli bence çocuğa. Psikolog yardımıyla çünkü bilmeli neyin ne olduğunu
tek başınıza olmaz o iş ancak Bi yahat arkadaşınız daha olursa altından kalkabilirsiniz ve Bi canı büyütebilmek topluma kazandırabilir çok onurlu ve şerefli Bi harekettir
Hayır düşünmem bir yetime bakmak büyütmek vs tamam ama evlatlık olarak almak caiz değil. Yetime muhtaç olana bakmak farzdır mecburuz buna ama evlatlık olarak değil.
bir çocuğun sorumluluğunu alacak cesaretim henüz yok benim. Öyle bilinçsiz 5-6 çocuk yapanlara da çok sinirleniyorum.
Maalesef düşünemem. Bunun için yeterince tecrübeli veya ekonomik olarak kendi ayaklarımın üzerinde değilim.
Eğer gelecekte çocuğum olmazsa, evlatlık almayı düşünmezdim çünkü gerekli sevgiyi verebileceğimi düşünmüyorum en azından şuanlık böyle.
Düşünmem hali hazırda bir evladım var zaten. Olmasaydı da düşünmezdim biraz bencilce gelecek ama kendi kanımdan olmasını tercih ederim.
Uygun ortam yaratabilsem düşünürdüm. Ablam evli ve istiyor bunu. Çok iyi bakıp el üstünde tutacaklarına eminim benim de çok hoşuma gitti
Dınen sakıncalı oldugunu okumustum.. Nekadar dogru bılmıyorum.. Ama ısterdım acıkcası
Dinen karşı cins alırsan sıkıntı olabilir. onun dışında ne sakıncalı olacak ki kendini bilende karşı cinsten olsa sıkıntı olmaz ama insanoğlu çiğ süt emmis
Koruyucu aılelık olayı dıkkatımı cekmıstı arastırdım bıraz ben bekarım alabılırım evlı ınsanların alıp yetıskınlıge erene kadar bakması yanı 18 yass namahremlık olayından dolayı uygun gorulmemıstır yazıyor.. Detaylı arastırmak gerek
Koruyucu aile başvurusu yaptık ama öyle kolay işler değil prosedürü uzun meşakkatli hayırlısı bakalım
Eeprem zedelerden gelirse evet canla basla basvurdum zaten
şu an bu duruma hazır değilim ne mental olarak ne de maddi olarak
Ben daha kendi sorumluluğu alıp ailemden ayrı bir birey olarak yaşayamıyorum maalesef evlat edinemem
Maddi ve manevi sorumluluğunu karşılayabilecek düzeyde olursam, neden olmasın..
Hem manevi hem de Maddi olarak gerçekten bu sorumluluğu kaldırabilir miyim diye önce kendine sorman gerek
Çok düşündüm ama o çocuğun sorumlulugu var küçük çocuk bebekleri seviyorum her birey çocuk buyutemiz çok ağır sorumluluk ben bakmam şahsen
Evlendikten sonra çoöuk olmuyor sa son karsrdan sonra neden olmadın çocuk seven kişiler evlatlık alırlar
Düşünüyorum ama o basit bi olay değil büyük sorumluluk
Sürecin çok uzun olduğunu düşünüyorum
Olsun ne olacak sanki
Bu çocuk depremzede olacak yoksa yuvada kalan bir çocuk mu?
Farketmez. Hepsini aynı durumda ztn anasız babasız
Evlimisiniz?
Degilim
Bu işinizi zorlaştırır mı acaba
Yani daha zorlu olur büyük ihtimal ama denemeyi düşünüyorum
Ağır bir yükün altına gireceksiniz. İnşallah bu yükün altından kalkarsınız
İnşallah bklm
Güzel haberler bekliyorum
Henüz tam karara varmadim. Ama hayirlisi inşallah teşekkür ederim
Ailen destek veriyormu?
Babam destekliyor ama annem uygun görmüyor. Ama deprem felaketinden sonra kendine güveniyorsan iyi düşün demeye başladı. Biraz çekimser Şu an
Verilmesi zor bir karar gerçekten
Orjinali varken neden evlatlık?
Orijinali de olur inşallah ama evlilik konusunda çok umutlu değilim. bu yüzden belli yasa gelince evlatlık alacagim diye kendime soxum vardi. Ki çocukları çok severim
Evlilik güzellikle olmuyor.
Yoo hyr
Bnde senin istek aynı bekliyordum ztn teşekkürler
En son çare evlatlık edinmek
şu an hayir evli olmak lazım
Olabilir dusunulur
O sorumluluğu alabileceğimi zannetmiyorum
Çocuk yapmaktansa evlatlık almayı düşünürüm
Zamanı gelince düşünürüm
Peki sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında
Her insan beceremez kolay işler değil
Hayır, düşünmüyorum..
Salı günü başvuru yapıcam umarım verirler
Koruyucu aile olarak başvuru yaptık
Düşünüyorum zamanı geldiğinde
Düşünmüyorum
Dinen yasak bu ama
Kendimize bakamíyoruz be abla zengin olsam alırdım
Hayir
Hayır
Neden evlenmiyorsun
Kimseye güvenmiyorum sevmiyorum bu yüzden. Öylesine de evlenemem
Psikolojik bir durum olabilir sendeki ya da korkuyorsun
Bilmem. Evleneceğim diye ortalıkta gelmiyorum sadece hayırlısını diliyorum.
Olursa olur olmazsa dünyanın sonu degil
O zaman hakkında hayırlısı ne ise o olsun
Amin insallah
Yasin genç çocuk yap bence
Bi ara düşünmüştüm
Etme
Hayır
Hayır asla edinmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?