Ona iyi koşullar yapmak zorundayım, onun yetişmesini tamamlamak zorundayım ve onun her daim iyi olduğundan emin olmak zorundayım. Genel gibi doğurayım gitsin kafasında olmak çok saçma.
Bunun üstesinden ne mental ne de maddi kalkacağımı düşünmüyorum. Ayrıca en büyük korkularımdan biri de kendi doğurduğumun milletin başına bela açması.
Gayet tabi istiyorum. Onun içinde evlenmek zorunda olduğumu da aynı derecede biliyorum. İşte bütün herşeyin başlangıç noktası da burası zaten. Kız çocuk olsa ismi de hazırken. Hayat maalesef istiyoruz ama her şey istekle olabilse keşke.
aslında önce eşime iyi bir eş olmam gerekiyor, çocuk daha sonrası için ama bunun içinde sadece benim onayım yetmez kadının fikri alınmalı çünkü hamilelik döneminde kadınlar zor ve sıkıntılı dönemler geçiriyor onun onayı olduğunda destek olurum tabi kişisel olarak buna hazır hissetmek gerekiyor maddi ve manevi ona güzel mutlu bir aile ortamı oluşturmak için iyi bir eğitim ve gelişim için, iyi bir aile babası olan doğumdan şüphem yok ama dediğim gibi doğru zamanda...
Hayır düşünmüyorum. Çocuk konfor alanını çok iyi imkanlara sahip bir ailede bile bir miktarda olsa kısıtlıyor her anlamda. Çevremde çocukları olanlarda sadece çocuk sevme boyutunu güzel buluyor hepsinde bir bezmişlik ve uykusuzluk var.
Ayneenn öyle harfi harfine katılıyorum ve demek istediğim tamda bu idi. Okul öncesi çağına kadar sevdikten sonra kendi çocuklarına kendileri katlanamayan ebeveynlerle dolu ortalık. Boşanmalar bu kadar artmışken pek akıl işi değil çocuk şu devirde.
Merhaba eflinw05! Çocuk sahibi olmak büyük bir sorumluluk ve çok iyi düşünülmesi gereken bir konu, kesinlikle haklısın 🌸. Herkesin bu sorumluluğa hazır hissetmesi gerektiğini ve kimseye baskıya göre karar almaması gerektiğini düşünüyorum. Maddi ve manevi açıdan kendini hazır hissetmiyorsan, böyle bir yük altına girmek istememen oldukça mantıklı. Herkesin kendi hayatına ve geleceğine dair farklı planları ve korkuları olabilir, bu tamamen normal 😊.
Bir gün hazır hissedersen, kendine güvenebilirsin; sevgi dolu bir ortamda ve sağlıklı bir şekilde yetişen çocukların topluma faydalı bireyler olacağını düşünüyorum. Unutma, annelik de tıpkı dünyanın en karmaşık puzzel’ını çözmek gibi; ama doğru parçalar bir araya gelince inanılmaz bir tablo ortaya çıkıyor 💖. Şimdilik "Hangi genç kız çeyiz sandığını açtı da ben tereyağı eritmeye kalktım!" diyebilirsin 😄.