Adama fay hakkını taşısak diye soru sordular.
Arkadaşlar eş dost tiktok çekip dans edip ünlü oluyorlar.
Türkiye de mantık nereye doğru gidiyor. Biz gençler nereye doğru gidiyoruz?

Adama fay hakkını taşısak diye soru sordular.
Arkadaşlar eş dost tiktok çekip dans edip ünlü oluyorlar.
Türkiye de mantık nereye doğru gidiyor. Biz gençler nereye doğru gidiyoruz?
Öğretmenlerin, Akademisyenlerin ve diğer eğitim ile bağları olan kim varsa psikolojileri, geçmişi, sicili kontrol edilmez, torpiller ile üniversitelere ve okullara sokulursa, üniversitelerinde bulunan öğrenim görenlerin branşına destek veren artı dersleri ve kaliteli branş dersleri almaz, kendi kafalarına göre dersleri müfredattan kaldırıp o boşluğu iyileştirmezler ise sistemde, sahada bire bir çalışmalar ile gözlem ve deneyimler edinmez, bir birleri ile muhakeme edip yapıcılık olmazsa veya Dünya üzerindeki kalitesi yüksek eğitim sistemi ve eğitmenlerden referans almaz veya araştırmaz, kendilerini dışa kaparlarsa kalitesiz öğrenciler ile kalitesiz ve vasıfsız vatandaşlar doğar. Özelleri açarlar mantar gibi okulları iyisi de vardır bilmiyorum ama onların içinde neler dönüyor kalitelimi sanmıyorum parayla sanki diploma satıyorlar bol bol diplomalı işsiz pompalıyorlar insanlar ile dalga geçiyorlar resmen. Benim gözümde Doktor , Asker gibi önemli meslekler dışında benim için en önemli meslek Öğretmenlik.
Sonra Ülkeden nefret eden utanan çocuklar agresif oluyor, kalitesiz eğitim ve eğitimci yüzünden okuldan nefret ediyor kaçıyor veya beyin göçü yapıyorlar. Bu eğitimsizlik Ekonomiyi, Üretimi vuruyor hatta Yasa ve kurallara uymamayı tetikliyor çünkü disiplinsizlikten yani ortamı boş bulmak diyorum ben çevredeki ormanı, denizi, havayı , hayvanları ve insanların zarar görmesine, ölmesine, vahşileşmesine neden oluyor. Doğa ana kusar görüyoruz iklimleri yani iklim anlaşması altında hangi emelleri içeriyor bu Dünyada belli zümrelerin amaçları ne yakında onunda kokusu çıkar diye düşünüyorum ve İnsanları ne ile beslersek ekersek onu verimini verir onu biçeriz. Dünya geneline bakıyorum savaş ekonomik sıkıntı hep kaos. Bu benim sadece görüşümdür şahsi bir isim yazılmamıştır. Saldırganlık, hırsızlık ve intiharlar şu karanlık 6 şubattan sonra şu an bile hırsızlıklar var artabilir o zemin var şu anda çünkü büyük bir olay yaşandı. İnsanlar bir anda patlaya bilir. İşsizlik, Barınamama bunlar bir çok şeyi tetikleyen şeyler. Ki sadece Doğu ve Güney Anadolu da ikamet edenler dışında Marmara Ege Akdeniz Karadeniz bir çok kişinin psikolojisi bozuldu bu artıyor bir kar tanesinden çığa dönüşebilir , her an deprem olacak her an maddi manevi kayıp yaşayacağız diye uyumayanlar var. Çünkü kimse evlerine güvenmiyor. Zaten İnsanlar dışarda birbirlerine güvenmiyor. Üzüntü ve Öfke çok tehlikeli duygular. Şu an toplum bozuk kopacak gibi. Bu dış ülkelerde 3. Dünya savaşını çıkarmak için kıçını yırtıyor zevk alıyorlar her yer iyicene manyak bir hal almaya başladı. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Evet mesela birçok insan etrafında başarılı/ varlıklı/ sevgi dolu/ eğitimli bir aile, insan görmeye tahammül edemiyor. Çünkü birçok insan dipte istiyorlar ki herkes kavga etsin, kimse okumasin, araştırmasın, birbirini sevmesin, para kazanmasın, iyi eve arabaya sahip olmasın... Kendini gelistirmedigi için çevresindeki başka kişileri de dibe çekmeye çalışıyor insanimiz, dedikodu yapmayı açıp bir şeyler okumaya tercih ediyor. Full dedikodu kültürü o ne yapmış bu ne yapmış ay şuna bak buna bak, şununla bunun arasını nasıl bozarizla geçiyor insanımızın ömrü. Gerçekten böyle insanlar çoğunluk ve ben böyle bir kültürden tiksiniyorum. Böyle olmayan insanlarla zaten tüm ilişkim ömürlük oluyor.
Zaten bu depremde Türkiye'de değil Japonya'da olacaktı. Birisi herhalde bunu uçaktan geçerken attı deprem maraş'ta oldu. Acaba neyle taşıdı ben onu merak ediyorum bavulda mı yoksa montunun cebinde miydi. Neyse yapacak bir şey yok bunu da böyle kabul etmek lazım. Videoyu izlemedim konuyu tam bilmiyorum ama soran kişi ciddi mi sordu dalgasına mı sordu bilmiyorum. Yalnız böyle bir konuda dalga da olmaması lazım diye düşünüyorum. Çünkü sonuçta karşısındaki koskoca bir profesör ayrıca genel herkesin olduğu bir ortam. Güldür Güldür Show değil yani. Asıl cahillik insanlarımızın bunu bilememesi işte ortamı nerede ne yapması gerektiğini.
canım sorusu… yüzüne karşı “sen nasıl bir canım diyeceksin böylelerinin akıl dağılıyor işte niye şemsiye açar bir insan anlamak imkansız. Tiktok’a diyecek bir şey yok insanların özel hayatları kalmadı karı koca pijamayla video çekiyorlar para uğruna yakında eşlerini falanda satmaya başlarlar yakındır.
Cevap
30Cevap
Maalesef cahil insanlar o kadar çok ki etrafımızda bile var
olayı şöyle ele alırsak zaten neyin ne olduğunu çok rahat görürüz. elimizde bir hasta var ve bu hastanın ameliyatı için öncelikle doğru bir teşhis konulması gerekir. doğru teşhis ve doğru müdahale ile hasta iyileşir. o zaman;
toplumsal normlar: türkiye’de din, bireylerin yaşam tarzını, kadın-erkek ilişkilerini, kıyafet tercihini ve hatta kariyer planlarını etkileyen bir unsur.
siyasi söylem: son yıllarda dini referanslar, siyasi söylemlerde daha sık yer buluyor. bu da eğitim politikalarının yönünü direk etkileyebiliyor.
aile baskısı ve mahalle denetimi: bazı bölgelerde dini normlara uymayan bireyler dışlanabiliyor. bu da özgür düşünceyi baskılayabiliyor.
müfredatın dönüşümü: evrim teorisinin çıkarılması, felsefe derslerinin azaltılması gibi adımlar, bilimsel düşüncenin geri plana itilmesine neden olabiliyor.
imam hatip okullarının yaygınlaşması: 2002’de 450 bin olan öğrenci sayısı akp ile beraber 1.3 milyona ulaştı. bu okulların bazıları nitelikli olsa da, genel başarı ortalaması çok düşük.
karma eğitime karşı söylemler: bazı çevrelerde kız-erkek öğrencilerin birlikte eğitim almasına karşı çıkılıyor. bu da toplumsal cinsiyet eşitliğini zedeliyor.
sorgulama kültürünün zayıflığı: “sorgulama günah” gibi yaklaşımlar, gençlerin eleştirel düşünme becerilerini törpüleyebiliyor.
yaratıcılık ve inovasyon eksikliği: dini dogmalarla şekillenen eğitim, yaratıcı düşünceye ket vuruyor.
erken evlilikler: bazı bölgelerde dini gerekçelerle erken yaşta evlilikler teşvik ediliyor. bu da kız çocuklarının eğitimden kopmasına yol açıyor.
kadınların istihdamı: türkiye’de kadınların iş gücüne katılımı %30’lar civarında. oecd ortalamasının çok altında.
eğitim sistemine yön verirken bilimsel düşünceyle dengelenmediğinde, bireylerin özgürleşmesini değil, sınırlandırılmasını sağlanır.
bu tabloyu değiştirmek için:
laik ve bilimsel eğitimi güçlendirmek
dini eğitimi tamamen bireysel tercihe bırakmak
kadınların ve gençlerin özgürce karar verebileceği bir ortam yaratmak gerekli.
evet ülkemiz maalesef ki cahil. ama eğitim sistemine yön verirken bilimsel düşünceyle hareket edilirse ve bireylerin özgürleşmesini, düşüncelerine sınırlar getirilmezse o zaman başka şeyler konuşuruz işte. burada reçete belli, mustafa kemal atatürk'ün açtığı yoldan devam edilip muasır medeniyetlere çok rahat ulaşılabilir. ancak bunun için o koltuklarda o düşüncede ki insanların olması gerekir. amerika'yı yeniden keşfetmeye hiç gerek yok. din ve siyaseti ayırıp yukarıda bahsettiğim uygulamalar ile desteklenirse o zaman her şey çok daha güzel olur.
Arkadaşlar çok üzgünüm saygısızlık da etmek istemem ama, Türkiye de mantık şuraya gidiyor:

Mantığını kullanan adam aramıyorlar ki. Yandaş adam arıyorlar. Böyle giderse Türkiye daha uzun yaşamaz. Atam'ın dediği gibi: Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, Ancak Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Eğer bizim mantığımız aha buraya giderse Türkiye Cumhuriyeti, kusura bakmayın ama payidar kalamaz. Ata'mın en önemli isteklerinden bir tanesini bile yerine getiremiyorsa bu devlet. Bence yıkılmaya göz yummuş demektir zaten.
Bu konuda haklısın cahillik çok hele bide boş konuşan hoca dolu heryerde üniversitelerde dahi var maalesef. Tarikat doldu heryer Atatürk bilim ve feni gösterdi bize yol olarak millet hurafeyi seçti. Atatürk özümüzü koruyalım Türkler olarak dedi bazıları din kardeşimiz diyerek Araplarla asimile etti bizi.
çalıştığım kurumda şunu gösterdiğim yüksek lisans mezunu bir arkadaş gayet mantıklı buldu. "güneş tabii ki de melekler tarafından taşınıyor, güneşin nereye düştüğünü de Allah bilirmiş... "
Şuradaki soruları gördükçe bu ülkeden umudumu kaybediyorum.
Sözde dalga geçiyorlar. oyle büyük bı profosoru soğutup o tür programlar yapmaktan vazgecirecekler sonunda.
Şahsını sevmem ama adam bildiğin kütüphane bir cevher. bi okadarda mütevazı ve işine aşık bı adam.
Sevmeme nedenin nedir
İslam dinine ve Kur'an'a bakış açısı. sevmemem için yeterli lakin bu ondan faydalanmayacagim anlamına gelmez
Tabiki dindar biri isen sevmemen doğal, mantıklı bakış açın var
Eyvallah
Eski bir video, öğrencileri şaka amaçlı sormuştu diye hatırlıyorum. Ancak cehalet öylesine büyük ki, kimse izlediğinin başını sonunu merak edip sorgulamıyor.
Geçen hakim parti düşüncesine sahip biriyle konuşuyorum adam diyor ki siz ne yaparsanız yapın biz davamızı savunacağız dava ne diyorum cevap dahi veremiyor ve bunlar 20 - 25 yaşındaki gençler onlara neler yapıldığını görmüyorlar yazık diyorum artık gerçekten hakim parti kitlesi cehaleti iyi kullanıyor
Evet cahillik çok kötü anlat anlat anlamaz ömrünü yer. yani bunu komik olsun diye diyorlarsa komikte değil özellikle şu zamanda hiç komik değil.
abş direkt alayımız cahiliz bi yeni nesil internet olduğu için cahillikten bi nebze kurtuluyor ama o nesli de köreltme peşindeler ünileri tatil etmek gibi
Maalesef IQ seviyesi düşüşte. Bunu, ünlü yaptığımız şahıslardan, çekilen dizilerden, tartışılan konulardan anlayabiliriz. Bilgiye aç insan çok az ve sözleri dinlenmiyor. Rezil bir çağda yaşıyoruz.
Bence dusundugumuzun kotusunden de kötü birde yanlış olana inatla inanma huyumuz var milletçe doğrusunu gosterip kanitlasan dahi inanmiyolar
Boş işlerle çok vakit geçiriyoruz aslında iş yerlerinde 1 saat zorunlu eğitim verilse çok güzel olurdu
Okumuş cahil çok daha tehlikeli bence saf cahillik en azından bir yere kadar etki eder okumus cahiller bizim kusakta daha çok.
Üniversitede bi mat2 hocam vardı, türkiyede bilgi miktarıyla kazandığın para ters orantılı derdi, yani tiktokta youtube ta saçma sapan videolar çekenler, üniversitede mat hocasının kaç katını kazanıyorlar
Nereye gittini bilmem ama bildiğim tek bir şey var.
Aziz NESİN bence çok haklıymış.
Her yerde cahil var ama bizimkiler bari susayım demiyor rezil ediyolqr bizi aw
Türkiye'de cahillik prensip meselesi vazgeçilmez değer
Türkiye'de cahil insan çok var ve cahil insana bir şey anlatamazsın
Hepimiz birer cahiliz ama susmasını bilmiyoruz boş konuşmayı çok seviyoruz maalesef
İnan değil sana kastım cahille sohbeti kestim
Bu videoya çok gülüyorum ya:d
"Nasıl yapıcaz ablam onu be"
Egitim artik yerle bir oldugu icin cahillik daha cok bas gostericek bu sene egerki hukumet degismez ise vay halimize diyorum
Bu ülkeden cidden adam olmaz taksiye bindirelim gönderelim başka yere
Bilmem :< olabilir bence cahillik gerçekten şu zamanlar arttı ve kötüleşmeye başlsdo
Bu soruyu soran kişi Celal Şengör un öğrencisi. Hocaya şaka amaçlı soracagini önceden söylemiş Twitter'dan nasıl tepki vereceğini görmek için.
Bu cahillikten kaynaklanmıyor aslında.
Bu ülkede kaos çıkması icin her saniyeyi kendi lehine çevirenlerin işi
Cahillikle alakası yok
çok fazla çok cahillik var. artık bir şekilde bu ülkeden gideceğim
Kitap okuma oranımız çok düşük
Müslümanlara sorsan kuran bile okumamışlar
Bu ülkenin temel sorunu cehalet, bilinçli halk hiç kimsenin işine gelmez.
Zor zamanlar geçiriyoruz bu kadın büyük ihtimalle kafasından sıkıntısı var ironi yapmaya çalışmış aklınca...
Egitim sistemimiz ogretmedigi icin neslimiz boyle bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip
Fay hattını taşıyalım sorusu ironi diye biliyorum
Başka birinin sorusu ama o söyleyen öğrenci dalga geçmiş tabi
Yani güzel kafa tabi 😄
Bu toplumda, ironi olması şaşırttı dimi bı sorunun doğal 😄😄
Günaydın.
Konya'ya git ve AKP hakkında konuş duyduklarına inanamayabilirsin.
Maalesef cahillik aşırı derecede arttı.
Türkiye de şaşırmamak gerek.
Bu soru gerçek mi yahu? Ilahi komedyaaa
Fay hakkı değil fay hattı, evet cahiliz kardeş
Aynı minvalde bi öneriyle Trump da gelmişti
Soran kadın fay'ı ray olarak anlamış herhalde 😅
Evet hem de çok kötü.
Cahiliz. Cahillik diz boyu...
Evet daha kötü durumda
haylinden bile çok
Cehaletten ölüyoruz ama gömenimiz yok
kesinlikle !