Sizce ben mi yanlış anladım?

Dedem ve anneannem ile aynı şehirde yaşıyorum. Sürekli tek yaşama bize gel diyorlar ama sürekli ısrar ediyorlar.
Neyse düşüneceğimi söyledim birkaç gün önce. Bu arada ev sahibim aradı ve kira fiyatını iki katına çıkardığını söyledi. Bende dün arayıp onlarla yaşamayı kabul ettiğimi kiraya vereceğim parayı dedemlere vereceğimi söyledim. Bugün dedem aradı yok iki katına çıkaramaz kafasına göre kirayı dava aç falan dedi durduk yere.
Kendileri onlara taşınmam için sürekli baskı yapıyorlardı şimdi böyle yaptı ben zaten onu tanıdığım için istemediğini hissettim sanki.

Biraz da kırıldım bu eve o parayı vereceğime hem onlara bakarım hem de o kadar parayı direk ona veririm diye düşünüyordum ev onların kira değil elleri bollaşır diye düşünüp kabul ettim teklifi.

Onlar bu kadar ısrar etmese inanın böyle bir işe kalkışmazdım çıkacağım dediğim için ev sahibim yeni kiracı bulmuş ne yapacağım bilmiyorum.

Çok kalbim kırıldı onlar benim büyüğüm küs değilim ama neden beni böyle yarı yolda bıraktılar bilmiyorum.
Sizce ben mi yanlış anladım?