+1 yılİmam hatip liseleri öğrencinin isteğiyle gidilmesi gereken okullardır. puan yetersizliğinden gidilmemesi gerekir. temel derslerden uzak kalındığı için direkt geçiş hakkı sağlanması gerekir.
Anadolu liselerinin sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. nedeni ise öğrencilerin meslek lisesi veya imam hatip gibi okullara zorunlu olarak tercih etmemeli.
Meslek liselerinin puanının yükselmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü meslek lisesi fen lisesi kadar özveri istiyor. bu okullara genelde puanı düşük öğrenciler alınıyor ve öğrenciler zorluk çekiyor. üniversite kazanma ihtimali düşüyor. 3 yıl boyunca temel derslerden uzak kalınıyor meslek dersi görülüyor ve üniversite sınavda zorluk yaşanıyor. direkt geçiş hakkının kaldırılması çok kötü.02 Yorumla- +1 yıl
Bizim eğitim sistemimiz çok kötü ya eğitim düzgünce sağlanmadığı için ülkede gelişmiyor öğrenciler işsiz kalıyor mezunlar dahi
- +1 yıl
kesinlikle
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılYorumlar insanı kanser eder ya, gerçekten imamhatipleri sadece bunlardan ibaret mi zannediyorsunuz. Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmaya ne kadar meraklisiniz. Türkiye'nin en başarılı imam-hatip lisesinde okudum. Ve inanın 10 tane fen lisesini toplasan okuduğum okulun çeyreği etmez. Her imam-hatip lisesi aynı değil, tıpki her Anadolu Lisesi'nin de aynı olmadığı gibi. İmamhatipte sadece imamlar ya da sadece ilahiyatcilar yetişmiyor. Okuduğum okulda derece yapan onlarca öğrenci vardı. Tavsiyem önce araştırın. Ortam olarak, fen liselerinden bile daha iyi.
335 Yorumla- +1 yıl
Canımsın senin gibi kızlar umarım çoğalır..🌹❤️
- +1 yıl
Hangi imam hatipte?
- +1 yıl
Bende imam hatip mezunuyum. Şimdi öğretmenim. En başarılı deyince merak ettim 😊 hangisi acaba?
Cevap sahibi+1 yılM. Emin saraç, Türkiye'nin en büyük ve en iyi 2. İmam-hatip lisesi. Onlar sayesinde ilk kez yurtdışına çıkmıştım. Dilimi gelistirmistim.
- +1 yıl
@Kriminal_Kalp Ne öğretmeni?
Cevap sahibi+1 yıl@Türkündişikurdu teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim..❤️❤️❤️
- +1 yıl
Maşallah şimdi ne iş yapıyorsun?
- +1 yıl
DKAB
Cevap sahibi+1 yılÇapa-Tıp
- +1 yıl
Maşallah. İmzanı atmışsın. Sorunun da en güzel cevabı sensin bence. Kaçıncı sınıf?
Cevap sahibi+1 yıl1. Sınıf
- +1 yıl
Vay yeni ha ☺️ çok sevindim senin adına başarılar dilerim ☺️👍🏻👏🏻😎
- +1 yıl
Harika bir kızsın canım...❤️
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Doktor hanıma denk gelmemiz büyük şans ☺️ Ama kendini tanıma imkanımız olur mu bilmiyorum ☺️ fakat gurur duydum 👏🏻👏🏻😊
- +1 yıl
@Kriminal_Kalp kızı kapmasana hemen😂
Cevap sahibi+1 yılBelki bir gün neden olmasın, teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Gerçi şimdi üzülüyor olmalı 😊 okulun tadını alamadan online ders kararı geldi.
- +1 yıl
Kim tanımak istemez ama yani deme öyle 😅
- +1 yıl
Yani gerçek hayatta denk gelme imkanımız olmadığına göre bunun burada tek yolu bizim sana değil senin bize ulaşman ☺️☺️
- +1 yıl
@Kriminal_Kalp evet o gerçek türk kızı onunla bende gurur duyuyorum
- +1 yıl
Bende öyle 😊 Nezaketen belki bir gün dedi de belki yarın belki yarından da yakındır 😊😊
- +1 yıl
😞😞 peki madem
Cevap sahibi+1 yılGüzel iltifatlariniz için teşekkür ederim, çok kibarsiniz.
- +1 yıl
Ne demek sen bunlara fazlası ile layıksın. Kim ne derse desin şu sitede senin gibi birine denk gelme olasılığım bir daha % kaç? Mütevazı tavrın seni daha bir ayrı yükseltiyor. Tekrar tekrar maşallah diyorum. Elbette merak edildin. Elbette tanınmak istendin. Ama karar senin. Ne deyim.
Cevap sahibi+1 yılFikrim değişirse yazarım☺️ tekrardan teşekkürler
- +1 yıl
Seni tanımadığım için fikrini ne değiştirir bilmiyorum. Aslında ne diyeceğimi de. Kayıtsız kalmamak bu bir nevi. Gerçekten. Okuduğum okuldan dolayı da ayrıca yakın hissediyor insan kendini sana. Kim bilir belki okulumdaki öğrencileri bir gün bir konuşma yaparken görürüz seni 😊 İşte çok güzel şeylere kapı açılabilir de ☺️ O anahtar şu an yalnız senin elinde. Ben kapıya tıklatıyorum sadece ☺️ Açar mısın?
- +1 yıl
@Kriminal_Kalp fazla zorlama bence...
Cevap sahibi+1 yılBelki doktor olduktan sonra 😄 şimdilik o anahtarı güvenli bir yere saklamayi tercih edeceğim.
- +1 yıl
Peki 😞
- +1 yıl
‘Güvenli’ 😞 peki. Verdiğimiz güvensizlikten dolayı özür dileriz 😞
Cevap sahibi+1 yılYanlış anlamanızı istemem ama bu sizinle alakalı bir durum değil. Ben kolay kolay insanlara güvenmem
- +1 yıl
Çok iyi yaparsın. Çok haklısında. Ancak burada ki arkadaş bile zorlama yazdı gördün işte. Hele yorum olunca daha da sıkıntılı. Seni kazanmaya çalışmakla seni kırmamak ve kaybetmemek arasında çok ince bir çizgi var. Ne desem olmaz daha fazla. Sadece şunu deyim. Ben güven demiyorum şu an zaten. Tamam güvenme ama bir yol aç. Tünelin sonunda bir ışık sızdır. Sonrasına zaten yine sen karar verirsin. Kırmazsan çok çok memnun olurum. Lütfen. Bekliyorum.
- +1 yıl
😞😞😞
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır memnun değilim ben
00 Yorumla
+1 yılHer ilde 1-2 tane olması gereken, sadece gelecekteki imamların olması gereken okul olması lazım. Aile zoruyla gidilen bir yer olmamalı.
110 Yorumla- +1 yıl
Zaten bence ilk ailede dini eğitimini almalı gerisi çocuğa kalmış nereye gitmek istiyorsa yani tabi duruma göre değişir
- +1 yıl
İmamhatipler hakkında sadece bunları bilmen ne kadar üzücü, keşke biraz araştırsan...
- +1 yıl
- +1 yıl
Demek istediğim neye dayanarak bunları diyorsun ki, sence her çocuk ailesinin zoruyla mi gidiyor ya da bu okuldan mezun olanların hepsi imam mi oluyor?
- +1 yıl
işte bu okulun işlevi din adamı yetiştirmek, aşırı fazlasına gerek yok ve evet %90nı aile zoruyla gidiyor. Hepsi imam olması lazımken diğer alanlardan yetişiyorlar ve genelde cemaatler etkisinde normal insanlardan daha kolay kalıp darbe gibi sorunlara sebep oluyorlar. Uğur Mumcu bu açıklamayı yapıp cemaatleri karşısına aldı, sonra suikast uğradı. Ordunun ve polisinin içindeki fetöcülerin %95 i imam hatip mezunuydu. Yani devletin başına bela oluyor bu kadar fazla olması özetlemek gerekirse.
- +1 yıl
2002 öncesinden de devletin için cemaat sorunlarına neden olanlar imam hatip okullarına gidenlerdi, cemaat etkisinde daha kolay kalıyorlar ve gittikleri okullarda cemaatçi hoca olma olasılığı yükseliyor.
- +1 yıl
Şimdi sana tane tane açıklamak istiyorum. Bir imam-hatip lisesinin, diğer Anadolu liseleriyle arasındaki fark kız ve erkek sınıflarının ayrı olması ve daha çok din dersi görülmesi. Cemaat falan bunlar palavra. Cemaate katılmak isteyen dışarıdan da katılır. Okullarda öğrencilere bu cemaatlere katılın demiyorlar. Kendinden emin bir şekilde böyle sayilarla cevap vermen beni şaşırtti. Geleyim FETÖ konusuna, bu 'DİN' adı altında yapılan bir terör örgütü. Bu yüzden sözde dindar insanları içlerine aldılar. Ayrıca cemaat demek imam-hatip demek değil
- +1 yıl
Fazlasıyla on yargilisin. Bir imam-hatipte okudun mu? İmam-hatip öğrencileriyle hiç sohbetin oldu mu?
- +1 yıl
Annem imam hatipli ve benim dediklerim bizzat ispat edilmiş şeyler. Ben iyi insanlar olamazlar demiyorum ama bu kadar çok olmasının devlete risk yarattığı tespit edilmiş. Din üzerinde kontrol için imam hatiplerinde kontrol edilecek miktarda olması gerekir. Düşmanlığım yok ama devlet için gerekli bir durumu diyorum sana.
- +1 yıl
Annenin dönemiyle bu dönemin bir olduğunu düşünmüyorum. Denetim ve kontrolun her okulda olması gerekiyor. Biraz önce de belirtmistim zaten bu okullarda öğrencilere cemaatleri öğretmiyorlar. Cemaat gibi bir durum da söz konusu olmadığına göre bu gibi okulların da sayısı sorun olmaz. Birkaç fazla din dersi ve kız erkek öğrencilerinin ayrı olmasının kimseye zararı yok. Zorla gönderen ailelere de bir şey diyemem. Onların hataları.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu kimi neden rahatsız etsin ki kim nerede istiyorsa okur çok güzel bişi
11 Yorumla- +1 yıl
😊
+1 yılBu konuda bir imam hatipli olarak iyi ve kötü yönleri hakkında makale bile yazarım gibime geliyor
10 YorumlaYani imam hatip oldugu kadar meslek lisesi de olmalı bence bu kadar çok imam hatip liseli olması saçma
026 Yorumla- +1 yıl
Az bile
- +1 yıl
😂
- +1 yıl
Perdeleri aç
- +1 yıl
Göz perdeni açsan iyi edersin
- +1 yıl
Açtığnı zannediyorsun açmışsın ama hala karanlık ışıklarını aç o zaman
- +1 yıl
Çok olduğıunu nereden biliyorsun? İmam Hatip okullarının öğrenci sayısı 1999 yılı aynı bunu biliyormusun? tamamen uydurma şeylere inanıp ezbere konuşuyorsunuz
- +1 yıl
@compkeeper işte insan sevmediği şey bir avuçta olsa dünya kadar büyük görünüyor maalesef
- +1 yıl
@compkeeper gerızekalı cahip köpek 1999 yılında kaç imamhatip vardı maç meslek lisesi vardı kaç anadolu liseli vardı bunları karsılastırıp bide günümüze bak karsılastır istersen
- +1 yıl
Aaaa unutmuşlar birde senin gibilere edep lisesi açmaları gerekmiş
- +1 yıl
😂😂😂 sen de git insan da beyne zarar veren biralarınla ilgilen gerçi zarar verecek beynin de yokmuş
- +1 yıl
Bana bak lan klavye dışkısı fazla havlama ananı senin babanı yanında... *
- +1 yıl
ne kadar sapık varsa sülalene selam söylesin :)
- +1 yıl
@compkeeper hop hop kardeşim savunuyoruz diye ona küfür edemezsiniz hele de annesine hiç edemezsiniz haddinizi bilin
- +1 yıl
Herkese anladığı dilden konuşacaksın.
- +1 yıl
Beyefendi ben onun adına sizden özür diliyorum işin içine annenizi soktuğu için
- +1 yıl
@compkeeper Senin savundugun adam da bu kadar olur pardon adamlardan özür dilerim
- +1 yıl
@compkeeper hayır efendim onun annesini işin içine sokamazsınız üstelik birde namusuna hiç laf edemezsiniz hemfikir olabiliriz ama böyle durumlarda karşı tarafın yanına geçerim ve şu an onun yanındayım senin değil
- +1 yıl
yazdığım cevap hoşuna gitmedi diye bana hakaret edecek yedi sülalesini... başka sorunları varmış. s. i. k. tirsin gitsin sorunlarını çözsün burada artistliğini mi çekeceğim kardeşim
- +1 yıl
@compkeeper herkes dağılsın bence artık
Gizli Üye(36-45)+1 yılİmamhatiplerin kuruluş gayesi dinş mihraptan yıkmak içindir. maalesef imamhatip mezunlarının çoğunun itikadi ve ameli noktada yanlışları bulunmaktadır
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBütün dinsizler gereksiz der şimdi buraya
12 Yorumla- +1 yıl
Onlar önce hakkı öğrensin ki ondan sonra haklının kim olduğunu öğrenecekler yüzünden gördükleri şeylere inanmaya devam etsinler ama hak günü geldiğinde bizde onların yüzünü göreceğiz
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle
Evet. İnsanlar daha çok kuran okuyor ve okudukça daha çok dinden çıkıyor
148 Yorumla- +1 yıl
Gönül hissetmezse kulak duymuş neylesin? Kalp sevmedikçe El dokunmuş neylesin? Kur'an-ı kaldıramayanlar gönlüyle okuyanlar olmadıkları için öyleler gerçi haklısın zoru her insan kaldıramaz sadece kaçar!
- +1 yıl
Göz perdelerini açta gel!
- +1 yıl
Sen artık yalvarma nolur
- +1 yıl
Laf sokma kapak olursun yalvarma köpek olursun...
- +1 yıl
Evet hepte alt türü olarak kalacak insanlarda da bu aynı...
- +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
Yok bilmeden yapıyorum
- +1 yıl
Türkçeyi öğrenince senin gibi bilmeyenler anlamaz ki ama... Sen önce kelimeni doğru yaz da sonra bağlaca geç senin ki kolonu olmayan binalar gibi
- +1 yıl
Sen dur bir dakika şu an densizlerle uğraşıyorum
- +1 yıl
Bekle bekle unutursun elbet
- +1 yıl
İz bırakanlarla senin aranda ufak bir fark var onlar ömür boyu gayret ediyorlar sen ömür boyu hayret ediyorsun üzgünüm sana kendimi unutturmayacak kadar iz bıraktığım için😀
- +1 yıl
Sayen de
- +1 yıl
Seninki de yazıcaktın değil yazacaktın
- +1 yıl
Al madalyanı o zaman 🥇
- +1 yıl
Oldu
- +1 yıl
Ben her zaman kurdum
- +1 yıl
Yok çakal avlıyom
- +1 yıl
Kurt koşmaya fırsat bırakmaz canım pençeyi geçirir
- +1 yıl
Kaçmasın diye.. ısırmayı sonra yapar kurt önce pençesiyle güzel bir darbe vurur ondan sonra gerisi çenesiyle parçalamak olur... Duruma göre işler değişir
- +1 yıl
Kurdu anca rüyan da avlarsın sen
- +1 yıl
Sen de kelimeni düzgün yaz
- +1 yıl
Gerçekten bravo sana aferin 😂😂👏👏👏
- +1 yıl
Çikolataya para yetmiyor ki
- +1 yıl
Sın sjsjsj
+1 yılbana bir faydası ya da zararı yok ilgilenmiyorum
10 Yorumla
+1 yılKötülerinden memnun değilim
01 Yorumla- +1 yıl
Kötülerinden bende memnun değilim doğru düzgün öğretmeyenler var dini
+1 yılDeğilim bi işlevleri olduğunu düşünmüyorum
04 Yorumla- +1 yıl
Keşke bütün okullar imam-hatip gibi olsa da, imam-hatip diye ayrı bir okul olmasa
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Yanlız ben imam-hatibi savunuyorum anladıysanız
- +1 yıl
Evet
+1 yılBana zararı yok ama çocuğum olsaydı göndermezdim
03 Yorumla- +1 yıl
çocuğuna hakkı öğretmemek senin anneliğni gösteriyor sen anca duş kabininden edepsiz pozlar vermeyi öğretirsin!
- +1 yıl
Sen önce hakkı öğrende ondan sonra haklının kim olduğunu göreceksin
- +1 yıl
Edebim el vermez edepsizlik edene susmak en güzel cevap edebi elden gidene
+1 yılKnk nerdesin
09 Yorumla- +1 yıl
Yaa hiç sorma ya deprem oldu ya burada elektrik gitti giremedim zaten siteye girdim ben üyeliğim çıkmış geri girdim allak bullak olmuş hesabım bazı şeyleri silmiş
- +1 yıl
Ulaş knk
- +1 yıl
Ben mesaj atamıyorum
- +1 yıl
Senin mesajın yok atamıyorum
- +1 yıl
Bidaha dene
- +1 yıl
Hâlâ yazamıyorum
- +1 yıl
Şimdide mı olmadı