Şii arkadaşımın düşünceleri normal mi yoksa ben mi anormalim? dinle ilgilenenler okusun?

Yanlış anlaşılmasın şii sünni ayrımı yapmam sonuçta iki tarafında Allah’a inancı var. Ama mesela şiiler ahirette Allahın cemalini göreceklerine inanmıyolar, sünnilerse buna inanıyor. Kıza dedim ki böyle böyle dediki evet inanmıyoruz zaten biz Allahın cemalini görücek kadar yüce değiliz falan dedi. Ben de dedimki ayet ve hadis var işte okudum ona o ayetleri. Sonra dediki ben görene kadar inanmıyorum bişey diyemem. Dedim ki ne yani kuran yalan mı söylüyor, hz Muhammed yalan mı söylüyor. Dediki hayır öyle değil haşa falan ama diğer dünyada görürüz ben öyle başkalarının dediklerine inanamıyorum. Başkası derken?😀 neyse sonrasında bir de şey dedim ben teheccüd namazı kılıyorum saat 3te kalkarak. O da dediki neden gece yarısında kalkıyorsun. Ben de şöyle şöyle mükaafatları müjdelenmiş dedim. Hadislerde ve ayetlerde de bulunuyor mükaafatları falan dedim. Dedi ki yinede inanmıyorum. Yani arkadaşlar Ben anlamadım bunların hepsimi böyle. Hem kurana peygambere inanıyolar hem de allaha şirk koşmak gibi bir şey yapıyorlar.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Şii arkadaşımın düşünceleri normal mi yoksa ben mi anormalim? dinle ilgilenenler okusun?