Sana ne benim okumamdan. Ne battı sana? Güzel bir şey düşünmüşüm. Benim inancım var senin yoksa o zaman git ne yapıyorsan yap. Ben senin dinine karışıp laf attım mı?
Ok Sen bunu diyorsan ve öyle ise tabikide özür dilerim Sadece yaşın genç olduğu için Dikkatimi çekti çoğu tutucu ailelerin Din kitapları ile çocuklarını boğup Bilim ve genel kütürün üstüne düşmemesine yorarak kızgınlık ile eleştiri yaptım
Okuyunca hani cahil gözüyle gören insanlar oluyor buna üzülüyorum. O zaman hristiyan bi insanda kendi dininde dua ediyor kendi kitabını okuyor o da mı cahil oluyor?
maalesef Genelde bunu sende çok iyi biliyorsundur Bizde eğitimli dindar kesim çok az Bizde güven veren müslümanda çok az Bu konuda sabaha kadar tartışırım ama yeri değil burası Türkiye de müslümanlık en sade haliyle ve yumuşak yaşanırdı ve bu bozuldu
Yani evet çok müslümanım diye gösterenler olupta içinde kötülük olanda var. Ha biz kusursusuz diyemem kimse değil ama en azından kötü olan şeyleri yapmıyorum dikkat etmeye çalışıyorum.
Dini yanlış kullanan insanlar yüzünden dinden soğuyan çok insan var ama ben soğumam çünkü farkındayım. Ha bunu dedim diye ben dindar değilim ama elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
Sevindim bir ezbere dayalı inanç ifadesi değilde Seçerek vermiş olduğun cevaplar için Benim haddin değil Muhtemelen sana nazaran daha az bu vecibeleri yerine getiriyorum ama konuştummu, baktımmı, anlarım kim kimdir diye
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Umarım indirirsiniz
1-2 kişi var tek artı ben yani 3 kişiyle 33 cüz nasıl bitecek ki
Kimse yok resmen
Oku oku hatim indir cüz oku
Ama gidip birtane bilimsel kitap okuma
Saçma sapan konuşma
Okumadım mı diyorum?
Düşüncemi bilmeden boş boş konuşuyorsun. Hem ilim hem bilim gerekli.
Bırak hadi be
Defol git senin cahil düşüncelerinle uğraşamam.
Yavuz hırsız ev sahibini bastırır tamda o tipsiniz
Bak benim sinirimi bozma
Sana ne benim okumamdan. Ne battı sana? Güzel bir şey düşünmüşüm. Benim inancım var senin yoksa o zaman git ne yapıyorsan yap. Ben senin dinine karışıp laf attım mı?
İdark edemem bu işte
Çarpıtma bu işte
Ben ne din ile ilgili bir şey söyledim
Nede senin inancın ile ilgili
Oku oku ama bilime bakma dedin. Ben ikisini de okuyorum. Arasındaki ilişkiyi gayette iyi sağlıyorum.
Ok
Sen bunu diyorsan ve öyle ise tabikide özür dilerim
Sadece yaşın genç olduğu için
Dikkatimi çekti çoğu tutucu ailelerin
Din kitapları ile çocuklarını boğup
Bilim ve genel kütürün üstüne düşmemesine yorarak kızgınlık ile eleştiri yaptım
Bilimi de araştırıyorum. Kuranda okuyorum. Cahil değilim ama okurum da yani.
Okuyunca hani cahil gözüyle gören insanlar oluyor buna üzülüyorum. O zaman hristiyan bi insanda kendi dininde dua ediyor kendi kitabını okuyor o da mı cahil oluyor?
Ayrıca bizden tek okuyan benim. Başım açık falan ama okuyorum yani.
maalesef
Genelde bunu sende çok iyi biliyorsundur
Bizde eğitimli dindar kesim çok az
Bizde güven veren müslümanda çok az
Bu konuda sabaha kadar tartışırım ama yeri değil burası
Türkiye de müslümanlık en sade haliyle ve yumuşak yaşanırdı ve bu bozuldu
Yani evet çok müslümanım diye gösterenler olupta içinde kötülük olanda var. Ha biz kusursusuz diyemem kimse değil ama en azından kötü olan şeyleri yapmıyorum dikkat etmeye çalışıyorum.
Katılıyorum
Sürekli her hareketinde her konuşmasında yerli yersiz Allah kelimesini ağzında sakız yapanlar net olarak cinlendiriyor beni
Bu bukadar basit değil
Dini yanlış kullanan insanlar yüzünden dinden soğuyan çok insan var ama ben soğumam çünkü farkındayım. Ha bunu dedim diye ben dindar değilim ama elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
Eksiğim var elbet. Namaz mesela eksik. Onun dışında yalan oluyor. Bunları yapsam da yine dört dörtlük olmam kimse olamaz çünkü
Evet bir uyuşmazlıktan bir çok fikir birliğide çıkıyormuş
Görmüş olduk
Katlıyorum
Aynen dini hacıdan hocadan değil esas kitabından öğreneceksin. Hocadan öğrenirsen o zaman uyuşmazlıkları görürsün. Zaten herkes bunu biliyor.
Detaya da girmeyeceğim zaten bu kısımda
Sevindim bir ezbere dayalı inanç ifadesi değilde
Seçerek vermiş olduğun cevaplar için
Benim haddin değil
Muhtemelen sana nazaran daha az bu vecibeleri yerine getiriyorum ama konuştummu, baktımmı, anlarım kim kimdir diye
Teşekkür ederim. İlk anda yorumundan dolayı sinirlendim kusura bakma ama bazı konularda sinirlenirim direkt.
Ama konu tatlıya bağlandı.
Yok..! Yorumu ben yaptım
Sen kusura bakma
Bende dediğin gibi kendime göre bazı konularda sinirleniyorum
Aslında olabilir , güzel olur. Kaç kişi var şu an?
2 . Bir kişi yorumda bir de ben
Wp durumunda yazan dahi olmamış üstelik okumayı da biliyorlar
Kızlar falan yok mu ya grupta böyle
Var ama yazmadı kimse
Hoca vardı. Kuran hocamız liseden. Düşün o bile yazmamış. Artık herhalde yorumda yazan kız ne kadar alırsa gerisini ben okuyacağım.
Kuranı Kerim öğrendim ama iki kere unuttum ya yoksa vallahi okumak isterdim
Olsun en azından sizle dinlersiniz
Öyle oluyor muydu
Sizde *
Yani hatimin içine girer mi bilmiyorum ama yine de sizden ekstra hani dinlersiniz
Kim için okuyacaksınız?
Depremdeki ölmüşler için bir de enkaz altındakiler için
Allah kabul etsin Insallah
Amin
Ben okurum İnşallah hangi cüz
Tamam birkaç kişi daha bulayım da
Haber edeceğim
Tamam teşekkürler
Ben isterim. Kaç kişisiniz
Kişi henüz yok
Buradakilerle olur diye düşündüm ama kimse yazmadı daha
Yazan olsun fazladan öyle dağıtırız
Yorumlara göre çık kişi yok :((
Yani işte buradan atıyorum 10-15 çıksa bile yeter hani wpdende hallederim geri kalanı yeter ki çıksın
Nasıl okuyabiliriz?
Kişi bulalım da dağıtacağız işte buradan
Anladım