Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt olduğum için rahatlıkla söyleyebilirim hepsinde şerefsizler ve istisnalar hariç bazıları gibi etnik köken ayırt etmeden yardım emeleri ve misafir perver olmaları..
Urfaya git ya da mardine ya da herhangi bir yere yolu sor..
ya da araban bozulsun yardım iste..
ya da bir yerine birşey olsun yardım iste..
ya da yolda kaldın gecenin bir yarısı çal bir kapıyı..
Evdeki tek koyunu keçiyi tavuğu vs. bile keser yemek yaparlar sana..
Mesela Evinin önünü temizlerken yan komsusunun evinin önüde temizlenir..
Biber salça vs. yapıldığında ki bu genelde en az 150 kilodan baslar nasıl bitireceğim derdi olmaz.. Çünkü asla tek basına yapmazsın..
Halı yıkanırken ev boyanırken ya da taşınırken. vs... hep bir aradayız.. Ve bu kürt bu türk bu çerkez demeden.. Komsu olsun kafi..
Birde şu var ki belkide en güzeli... Biri boşanmaya karar verse tüm aile büyükleri hatırı sayılır saygı değer sözü geçen komsu yakınlar aile dostları bir araya gelir.. Sırf yuva yıkılmasın diye bir çıkar yol aranır..
Ha bir de aksam yemeğini komsusuna göndermesi var.. Hani "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisi var ya.. İşte bu yüzden genelde durumu kötü olan komsuya yapılan aksam yemeğinden gönderilir..
Ön yargılı davranmıyorum ama bir çok büyük şehirde yaşadım ki yan balkonda pişen mangaldan ikram etmeye erinen insanlar gördüm..
Yani demem o ki bu saydıklarım tüm bunlar şu an ayrımcılığın dışlanmanın yabancı güçlerin oyuncağı olmanın bu denli arttığı bir zamanda ülkemizin en en en çok ihtiyacı olan seyler..
#treblek
#fatihılgın
#Doctor7
#Romantik_Biri
#OneydiGıııız83 Yorumla- +1 yıl
Aynı bizim Kürtler walla :))
Cevap sahibi+1 yılAsıl ben teşekkür ederim.. Bazıları gibi önyargılı düsünmediğin için.. :)
En İyi Cevaplar
+1 yılKürt düşmanı ne kadar çok varmış be kardesım yazık yazık ayrımcılık yapanın Alayının ak.!
96 Yorumla- +1 yıl
Teşekür ediyorum..
+1 yılOğlum ehsan şiirini dinle en azından diyarbakır için birşeyler anlamış olursun. :)
22 Yorumla- +1 yıl
:))) mantıklı
- +1 yıl
Dinlemeyi ihmal etme tavsiyemdir :)
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBazi kelimeleri anlayabiliyorum katih gatih mi ne vardi yogurttu
23 Yorumla- +1 yıl
R ederim alay edilcek bir soru sormadiniz zaten
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
+1 yıl''Kürdüm dedim, hadi l*n bölücü dediler.
Laz'ım dedim, hadi l*n devşirme rum dediler.
Çerkez'im dedim, hain Ethem'in torunları dediler.
Aleviyim dedim, dinsiz kızılbaş dediler.
Ezidiyim dedim, Yezidin pis soyu dediler.
Arabım dedim, pis yobazlar dediler.
Ben dedikçe onlar da bir şey dediler.
İnsanım diyecektim ama insanlığa ait her şeyi yok ettiler.''64 Yorumla- +1 yıl
Ben kürt değilim, sünniyim öncelikle. Pkk'dan kürtler değil, amerika sorumludur bence. Türk Milleti'nin batıya sırtını dönememesi ülkemizi zayıflıklara itiyo ne yazık ki.. Velev ki senin söylediğin gibi.. Ben burada kardeşlik mesajı verdim, siyasetinize beni bulaştırmayın.
- +1 yıl
Bu sözün sahibi kazım koyuncu 10 numara bir insan benm demek istediğim neden pkk doguda faaliyet gösteriyor? Çünkü orda destek var karadenizde tek bir eylem yapamazken doguda faaliyet gösteriyorsa işte sen orda bunları bir tutarak hata yapmış olursun dostum antalabiliyomuyum
- +1 yıl
Batıdan uzaktan kumandayla yönetiliyor bu örgüt, doğuda yapılanması sadece stratejik ben böyle düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi sınırları içinde doğu-batı farketmez, kendi toprağında yürütülen bu faaliyetleri önleyemiyorsa başarısızdır.
+1 yıl1-)+Kuzi çer Parça sorusuna
-sadece biz Parça Parça diyoruz :)
2-) helal olsun, bravo, tebrik ederim vs gibi kelimeler yerine erii sana diyoruz..
3-) bem beyaz türban ya da baş örtüsü :))
4-) maalasef kaçak elektrik
5-) balcan, leymun, iliçkin, bocit, kertiş, teker... Vs vs
6-) ana07 Yorumla- +1 yıl
1. Unut :)))
3. Kürtlere Özgü bir türban
5. sırasıyla Patlıcan, limon, sucuk, su testisi ya da sürahi, kertenkele, bisiklet :) - +1 yıl
Aynen. :) o yüzden Türkçe manasını yazmadım..
- +1 yıl
Sen sordun bende cevapladım :)
- +1 yıl
Atamadım :)
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAblacım dil dışında çok farklı kültürler yok ki. Coğrafyadan coğrafyaya değişir. Biz Güneydoğu insanları daha çok etçilizdir. Her yemeğimizde et olur neredeyse. Sen sormak istediğini söyle anlatırız.
24 Yorumla- +1 yıl
Kendimize özgü halaylarımız var. Düğünlerimiz çok şaşalı olur tabiri caizse. Ama her yöreden oynarız. En son horon öğrendim ben :D Biri öldüğünde mevlüt okutulur. Yas tutulmaz bizde. Kur'an okutulur. Baharın gelişi (NEWROZ) kutlanır. Onun dışında yörelere ait festivaller var. Bizim köylerde bahar ayında senede bir herkes toplanır kazanlarda yemekler pişer birbirlerini görmeyenler bir araya gelir. Güzel bir dayanışma oluyor. İnternette hele bu sitedeki şeylere hiç inanmayın derim.
- +1 yıl
Rica ederim. Aklınıza takılan şeyleri sorabilirsiniz, çekinmeden. Genelde bilmeyen insanlar kulaktan dolma şeylerle şeylerle yargılarlar. Karadenizli arkadaşım var genel olarak kültürlerimiz biribirine çok yakın der. Bizi tanımak isteyenler ne olduğumuzu biliyor. Genelde de seviyorlar :) Diğerlerine ihtiyacımız yok zaten. Soruya ne şekilde sorarsanız sorun proveke edenler çıkacaktır. O yüzden takmayın kafanıza :)
okul otobüsü bombalamayan, askerlerimizi arkadan vurmayan, bebekleri öldüren lanetlere katilmadiklari sürece ne ırkları ne başka şeyleri umrumda olmaz, hepimiz insanız sonuçta, tamamen tüm herkesi esit tutmak yanlış oluyor.
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 482 cevap paylaştı. Cevaplara bakıyorum ne kadar yazıksınız haberden internetten gördüklerinizle konuşuyorsunuz size göre her kürt teröristtir zaten, siz ot yemeye devam edin.
40 Yorumlabak bu resim
https://i.capsspot.com/s/16/1/978405.jpg :)37 Yorumla- +1 yıl
+1 yılK*rtlere özgü seyler Türk Askerlerimizi arkasından vurmak karşılarına gecip erkek gibi savasamamak it gibi korkmak masumların canını yakmak falan filan nerde ibnelik şerefsizlik varsa k*rtlerde var bu bunlara özgü iste hepsinin de *
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. mardinli serseriye diss mi attınız
63 sıtayla rotarite geldi
bacının eteğini dalıp da deldi
kurdiş kayacak sana
lawé kuçıku kera bave tenne wek kera
rotarite wek şera kuzi kere
hahahha22 Yorumla
+1 yılHep şunu merak etmişimdir. Türk-Kürt ayrımına karşı çıkan, türk veya kürt insanların aleviler hakkında ki düşüncelerini çok merak ediyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
Onlarda ezildiği için kendimizi yakın hissediyor ve hiç dislamiyoruz büyük çoğunluğun doğu da yasa masi bundan.
- +1 yıl
Ben Aleviyim bu soruyu sormamın sebebi de şu. "Acaba sadece konu kendileri olunca mı ayrımcılığın yanlış olduğunu savunuyorlar" diye düşünüyordum hep. Sanırım sende haklısın. Sonuçta iki tarafta ezelden beridir hep hakarete ve ezilmeye mahkum bırakılmış. Kesinlikle beş parmağın beşi bir değil ama serçe parmak kangren olduysa el kesilmez.
- +1 yıl
Katılıyorum benim bir sürü alevi hatta alevi olup allah a ınan mayan arkadaşım var ve gayet iyiyiz hepsiyle
- +1 yıl
@blueatlantis İnanmayanlar sadece Aleviler içinde değil her mezhepten çıkıyor. Ben her görüşe saygı duyarım ama ben çok şükür inançlıyım.
+1 yılOnlarn toplu olarak en sevdigi sey; polisimizi askerimizi arkadan vurmak, bide hep yaparlar bunu cok severler
50 Yorumla
+1 yılOnlarin berdelci oldugunu duymustum bu tur isleri cok iyi anlasarak yapiyolar
13 Yorumla- +1 yıl
Kiz alip kiz veriyolar mesala ben senle evleniyorum benim kardesimle senin katdesin evleniyor yani yani kiz verip kiz aliyolar anladknmi
"Kürdün aklı ya s. çarken ya kaçarken çalışırmış". bunu söyleyen bir kürt arkadaşım ve çok eğlenceli yıllarımız geçmiştir. ayrıştıranlar bu sorudan ayrıştıracak ne buldu anlamadım.
00 Yorumla
+1 yılzero Molotofları sen hazırlıyosun hero g3 lerin temizliği senin mero keleşlerede sen bak :))) hahahhahahaaa
22 Yorumla- +1 yıl
Kürt bunlardan anlar başkada bişiden anlamaz
+1 yılkuzi keriii hımperçeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee aslfkjabskfjbaskjfa
12 Yorumla- +1 yıl
Kuzze kere olacak kurtcemizi yanliş kullanmayalim lutfen
Ön yargılı insanların canı cehenneme..! Soruyu anlamadım :D
16 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
senin hemşerin değilim bıra bundan emin ol. :)
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 kürt birleşince ortaya ülkeyi bölme potansiyeli bile çıkabilir.
( Not ; İyi olan kürtler genellemeye dahil değildir. )10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt kökenli vatandaşlarla pkk' nın ayrımını önce bir anlayalım. Yazık gerçekten hepinize..
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBöyle tip sorular insanları birbirine düşürmekten başka bir işe yaramaz bu sitede görünen bu.
Cevap sahibi+1 yılistediğiniz kadar eksileyebilirsiniz.
Sen yanlış yerde sordun , mantıklı bir cevap alman imkansız.
00 Yorumla
+1 yılNe yemek var dedigimizde aldigimiz cvpNan u pivaz ( ekmek ile sogan )
10 Yorumla
+1 yılNanê sêlê : Sac ekmeği , Kaçak tütün (elle sarılan dökme tütün)
10 YorumlaBabuko 👍 çok güzel ve bize özgü bir yemek türü...
10 Yorumla
+1 yıldövlet bize bahmiy
140 YorumlaTürk Silahlı Kuvvetleri sizin anladığınız dil o
30 YorumlaKesmaş de akan sular durur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhav hav.
112 Yorumla- +1 yıl
hoşt hoşt
+1 yılben yaratılanı severim yaradandan ötürü
46 Yorumla- +1 yıl
olsun bea yakında büyürler
- +1 yıl
murat sus 2 dk pkk lilerdenmi bahsediyorum müslaman olan kürtlerden bahsediyorum git önce askerliğini yap talebe pkk lilere bende acımıyorum ama hepsi pkkyi desteklemiyor işte
- +1 yıl
murat seninle tecrubelerim farklı benimle muhaptap olma
+1 yılXode belate nede kize
24 Yorumla- +1 yıl
Alla belani vermesin
- +1 yıl
Allah belani vermesin kiz demej:)
kırmızı de bize kırmızı :D
07 Yorumlanan u pivaz u dew
cidden anlatamadin. :)02 YorumlaKürtlerin bilmediği bir şey söylesem?
14 Yorumla- +1 yıl
Merak ettim sölesen :)
Bir heval aglıyor megri megri
14 YorumlaMın soriyetera tıştek fahm ne kır :)
02 Yorumla
+1 yılkürt ve kardeş :) ikisini biraraya getiremedim :)
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhara vara (git gel ) :)))
00 Yorumla
+1 yılDiyarbakır'da ciğer yemek derim :D
02 Yorumla- +1 yıl
Offff nerden hatirlattin:)
- +1 yıl
Süper birşey dimi :D
- Aile & Toplum konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılAponun malafatının tadı.
10 Yorumla
+1 yılgundi çı dıki :D
228 Yorumla- +1 yıl
terbiyesizzzzzzzzzz @biridetanırlar
- +1 yıl
hadi be :D anladım deme sakın :D
- +1 yıl
tabiki anladım @biridetanırlar
- +1 yıl
ben dedimki köylü napıyosun o da banadediki seni yapıyorum sen napıyorsun dedi
- +1 yıl
sus sus :D rezil ettin bizi :D
- +1 yıl
@biridetanırlar la sen beni rezil ettin oglım
- +1 yıl
ama sen rezil olmayı hakkettin @cakalcarlos03
ben senin "gundi çı dıki :D" sözünü art niyetle söyleyen faşolardan sandım. - +1 yıl
la oglım ez bıre teme, kala kezi mekeee
- +1 yıl
tu keçıki ya lavuki? sen nesin oglım? :D
- +1 yıl
Ez keçım :D lowwwww:D aynur doganın keçe kurdan sarkısı geldi aklıma:D
- +1 yıl
tu jı kuderi?
- +1 yıl
elazığ karakoçan :D
- +1 yıl
waaa :D sen tahmin et. pı te ez jı kuderime?(Sence ben nereliyim?)
- +1 yıl
çok uzakları tahmin etme senle olan mesafem 2 saatlik mesafe :D
- +1 yıl
@biridetanırlar ez çı zanım lo de beje :D
- +1 yıl
ya bingöl ya tunceli ya diyarbakır
- +1 yıl
amed :)
- +1 yıl
valla bana amedi hatırlatma :D kaç amedli tanıdıysam ve bu son tanıdıgım hayatımın en büyük kalleşligini yaptı :D kusura bakma
- +1 yıl
zelxider
- +1 yıl
Hello çawani
- +1 yıl
:D öf bu iş uzadı ha :d ulaş tanırım az çok
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. çani başi nasılsın iyimisin buda varr
02 Yorumla- +1 yıl
o bir kere "çani" değil "çawayi başi" demektir ey cahil insan :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılGovend = Halay
dengbêj = Halk ozanlari00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılMolotof kokteyli.
10 Yorumla Bu ne diyo yav :/
11 Yorumla- +1 yıl
Tı çı deveji
Gizli Üye(36-45)+1 yılbiji serok dövlet bize bağmiyir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmolotof atmak , ata sporu.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Kokuları ile iletişim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOrdan 2 tane öşek at buraya saaagdahdafayofsykfs
10 YorumlaEşek..
10 YorumlaHırrı keri 😉
02 Yorumlaquzılqurt
19 Yorumla- +1 yıl
ahahha
- +1 yıl
wii hema e pirkate :))))
- +1 yıl
@buroooo