6 haftalık hamileyim. 5. haftamda lekelenmem oldu, doktorum progestan adlı ilacı başlattı. Ben de her şeye normalden daha fazla dikkat etmeye başladım. Evimin işini yapıyorum ama yorgan kaldırmıyorum (yün yorgan) bilirsiniz yün yorganlar biraz ağır olur, sabahları yatak toplarken eşime kaldırtıyorum onu, dünyanın lafını söylüyor bana abartıyorsun diye. Kayınvalideme sormuş yorgan bir şey kaldırmıyor diye, "o kadar da değil oğlum, kaldırabilir" demiş. Herkesin hamileliği aynı sanki, ilk çocuğum, ben korkuyorum, kollamak istiyorum. Eşim annesinden duydu ya kaldırabilir diye, bu sabah kavga çıkardı gitti, ben şımarmışım, yapabilirmişim, 10 kiloluk şişeyle mutfağa su getiriyor ona bile söyleniyor "sen yapamazsın" diyerek. Odunları o taşıyor mesela, "beni uşak ettin peşine" diyor, hep üzüyor. Ne yapayım, hepsini yapayım mı ben? Neden ilk çocuğum olduğunu bilmezmiş gibi yapıyor? Tecrübesizim, her şeyden korkuyorum, neden anlayışlı biri yok karşımda? 😢hamilelik
Oha ya cidden düşüncesizmis benim düşük riskim falan yoktu bende biraz ağır kaldırdım eşim geldi bana sen napiyosun ya bırak elindekini dedi hatta yemeği bile kendisi yapıyordu kokulardan midem bulanıyor diye cidden anlayışsız benim kayinvalidemde bişey olmaz diyor ama eşim nasıl bişey olmaz herkesin hamileligi bir mi dedi ben gelene kadar ağır falan kaldirmayacaksin hiçbir iş yapmayacaksin dedi tabi ben işlerimi yapıyorum çok ağır olmasa da kaldırıyorum biseyleri eşim duysa beni mahveder kendisi yanımda değil işi gereği cidden eşin anlayissizmis
Progesten başlamış ise düşük riski vardır ondan oyuzden çok iş yapma dinlen eşine ile doktor konuşması daha iyi olur bazıları naz yapıldığını vs sanıyor birde ilk çocuk bilmiyorlar normal birseymis gibi geliyor geçmiş olsun.
kim ne derse desin sen bildiğinden şaşma eşin köy yerinden kız almış köylüyle konuşur gibi saçmalamış sen sakın ola ağır kaldırma ve doktorun lafından çıkma eşin annesinin lafıyla hareket ediyor fakat kontrole gittiğinde neden kayınvalidenle gitmiyorsun sağlıcakla kal
Öyle eş dövcen eşin var baş tacı etmeli insan göz yaşı dünyayı veririm mutlu olsun yeri gelir ayakları yıkarım eşim hamile İlk Bebek dünyaya verim temizlik çamaşır bulaşık yaparım hayat müşterek
Esınle ayrı eve cıkarsan daha iyi anlasırsınız anası dolduruyo demekki boyle sorunlar yasıcagını bılemezdin ama cocugu hemen yapmasaydın keske uzuntu stres bebek için zararlı üzülme dua et bol esını kendıne bagla
Tam bir öküzle evlisin yazık sanada çocuğunada kaynananda tez elden geberir inşallah o nasıl bir evlat yetiştirmiş birde gazı veriyor pislik oğluna allah sana sabır versin bu adamla bir ömür geçmez
Sanırım kalbinin biraz yumuşamaya ihtiyacı var Doktora beraber gidin ve tehlikeli olduğunu doktordan da duysun belki de seni naz yapıyorsun zannediyordur
En İyi Cevaplar