ne diyorsunuz?
1 ay
İstanbul'dayım, depremden korkuyorum. Buraya da gelir mi?

ne diyorsunuz?
Filoloğum.
Ve yine bir jeolog olmayıp, iyi bir dinleyiciyim.
Celâl hocam baştâcımdır.
Materyal niteliğinde süper bir logoyla açıklayarak şunları kaydetmişti :
Arap levhası, Pazarcık üssüyle 7.7'lik bir deprem üreterek aşağıya kaydı.
Adana bloğu ise Elbistan üssüyle 7.6'lık bir depremle ana bir arter oluşturdu.
Böylelikle Maraş ovasında çöküntü oluştu ve Bingöl hattı boyunca bir enerji birikti.
Er gâllem jeomorfolojik bilgimle şunları söyleyebilirim :
KAF, Bingöl/Karlıova'dan başlar ve Saros Körfezine ulaşır.
DAF ise Hatay'dan Bingöl/Karlıova'ya uzanır ve KAF ile kesişir.
Şayet korkun, DAF'taki 'kıyametin' tetiklemesi neticesinde KAF hattı boyunca bir depremse yersizdir.
Zamanı kestirilememekle beraber, yıkıcı bir depremin bu kesişime yakın bir bölgede - enerji birikiminden ötürü- yaşanması muhtemeldir.
Bu 'kıyametten' bağımsız olmak kaydıyla KAF'ta yıkıcı bir deprem beklentisi zaten yıllardır vurgulanmakta.
Bu atımsa 1939 Erzincan ve 1999 Gölcük kıyametleriyle doğudan batıya doğru salınmakta.
Bu minvâl dahilinde, üssü Çanakkale Boğazına yakın bir konumda bir kıyamet zaten bekleniyor.
Tartışma programlarına 'gereksiz' tiplerin davet edilip sabahlara kadar gevezelik ettirilmesi yerine, Celâl hocam gibi bilim cevherlerinin davet edilerek milletin deprem konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor.
Deprem değil, cahillik öldürüyor.
Para hırsı yok ediyor.
Cevap
36Cevap
3 4 senedir deprem fobisi ile yaşıyorum. Her sabah bahhtaniye yerine beton kütlelerini üzerimden attığımi görüyorum rüyalarımda...
Bence korkun çünkü korkulacak bir şey tedbir önlem almadiysaniz zaten korkmalisiniz ben bulunduğum evin alt katına ve üst katına hatta ve hatta bodrum katına bike deprem çantası koydum bir de koridora tabi merdivenlere olaki biri kalır diye her 6 ayda bir içindeki tatlı ve tuzlu su gibi gıdaları değiştiririm.
Onlem alıyorum diye beni takıntılı sanıyorlar oysaki önlem almak normal ama benim anılarım depreştigi için panik atak geçiriyorum bunlar beni hasta zannediyor.
Bu insanlar da ahmak ne diyim.
Fobinden kurtulsan rüyalarına girmez abi aslında
Şahsen , her şey olabilir ama önemli olan senin hazirlikli olman.
Evin depreme dayanıklılığıni ölçtür. Bina yeniyse hangi malezemelr kullanilmis öğren.
Şahsen kendi evimi yapabilirsem , evde kolonlar da CELİK. Kullandiricam. Belki masrafı çok olacak ama ev taş gibi olur
Ben urfadan bir binanın 8. Katında 7.6 şiddetinde 1 dk dan fazla etkisinde kaldım...
Ölüm mü o hak vaktin tamam olursa yolda yürürken de düşer ölürsün vaktin tamam değilse 8. Kattan burnun kanamadan kurtulursun
Off bizde 9. kattayız çok zor değil mi yaa?
Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen deprem sonrası "Acaba beklenen İstanbul depremini tetikler mi?" sorusuna Prof. Dr. Zeki Gündüz, "İkisi farklı fay hattı üzerinde iller. Bu yüzden olası İstanbul depremini etkileyebileceği pek mümkün değil" dedi.
oyle bir soylem soz konusu degil Şu an fay hatti sadece dogu bolgesinde kirik
İstanbul'da maalesef büyük bir deprem bekleniyor ama ne zaman olur allah bilir
@Yaşayabilmerem işte o belli olmaz her an olabilir, keşke insanlar bilinçli olup daha sağlam bina yapabilse
Şimdi bilim adamlarindan dinledim cok şiddetli taş üstünde kalmicak derece büyüklükte deprem bekleniyor dedi Mart ayinda olabikecegi söyleniyor tahmini. İstanbul'da yaşamamaya calisin imkani olan dedi.
Yapılan araştırmalara göre İstanbul’da büyük bir deprem meydana gelecek. Günü ve saati belli değil, zaten belli olmasıda mümkün değil. Bundan kaçış yok sadece önlemlerimizi almalıyız. Önlemlerimizi alarak depreme karşı savaşabiliriz.
Bir gün ölecekmiyim sorusuyla aynı soru onu sor kendine cevap neyse ikiside aynıdır.🤣
Ölmek sorun değil, enkazın altında kalmak sıkıntı.
O sondaki emoji 'cehaletin' resmidir.
Ve yine cehalet mutluluk demektir.
Umarım o acıyı ne sen ne de sevdiklerin hiçbir şekilde yaşamak zorunda kalmaz da hep böyle kahkahalar atarsın.
Doubleman ben olay için atmadım o emojiyi en içten şekilde de geçmis olsun Türkiyeye. Benzetmem biraz değişik oldu ona güldüm. Olaya değil bence insanların neye gülüp gülmediğini anlamadan burdan bişeyler yazmaktır cehalet😉.
Kız anlamadın sende dediğimi. Yani illaki bir gün gelecek yapılacak bisey yok sadece kısmi önlem alabilirsin bunu demek istedim😂
Geleceği varsa koşarak gelir ecelden kaçılmaz relax
Sıkıntı ölmek değil, enkazın altında kalmak.
O da sıkıntı mı ya
İstanbul'da kirilmayan bir fay hatti var, senelerdir kirilmasi beklenyior, olacagi bilinioyr ama simdiki olan depremle bagi yok, olacaksa zaten olurdu
Oraya gelmez orada zaten bekliyor aklı olan istanbuldan kaçar
Bugün olan Depremler ile Kuzey Anadolu Fay Hattı arasında bir bağ bulunmamaktadır, rahat uyuyabilirsiniz bu gece.
Sağol rahatlattın hepimizi
İstanbul'da zaten büyük bir deprem bekleniyor. Ama o kadar uzaktaki depremler bunu tetiklemez. Ne zaman gelir bilemeyiz. Allah uzak etsin.
Pek sanmamakla beraber tabiki ileride olacak deprem adına bugünün önlemi demek yarının önlemi demektir.
yola çıkmış, yerinide tespit etmiş senin oraya geliyor
korkmak yerine tedbirlerini al... . her an her şey olabilir
gelecekmiş gibi önlemini alsan daha rahat edersin.
Burayada gelicek gibime geliyor ya cok korkuyorum enkazda kalmaktan 😭
Gelebilir bursada yim vede montunuzu kartınızı yanınızda tutun
Gelecek ve bu depremdekinin en az 50 katı kayıp olacak.
Allah korusun. Bu hassas dönemde soykemlerinize dikkat edin lütfen
Söylemlerinize
Her doğru her yerde söylenmez ama..
Bakın elestirelim elbette susalım demiyorum vergilerimizin nereye gittiğini , neden maddi yardım istendiğini ,24saate yakın bir süre geçmesine ragmen nasıl olur da hala göçük altında insanlar olabildigini nasıl hâlâ kurtarilamadiklarini nasıl olur da afadin hâlâ bölgeye ulaşamadigini diye
uzayıp giden eleştirilerde bulunalım fakat , bu depremin 50kati kayıp olacak demek.. müneccim b. o. k. u. m. u. yedin arkadaş derler (
Teşekkür ederim duyarlı davranışın için iyi geceler
Kul ne kadar korksa da Allah'ın dediği olur güzelim dua edelim olmasın
En İyi Cevap