ANnem hamile ve son haftasında diye ona yardım etmek zorunda mıyım?

belki sinirleniceksiniz ama önce detayı okuyup sonra cevap verin, Size en basında şöyle söyleyeyim benle birlikte 4 kardeşiz en küçüğü 13 yasında ve 18 yasında da kız kardeşim var 21 yasında erkek kardeşimde var ama ben sınava hazırlanıyorum erkek mühendislik kazandı 1. Sınıf döndü evine ve kimse iş yapmıyor yardım etmiyor, annemin son günleri doğuma ama sınava hazırlanıyorum yks bana maddi manevi destek olmuyorlar ben işten çıkıp dersane paramı biriktirip dershaneye girmeme rağmen onlardan kurtulamadım kadın herşeyi yapmak zorundasın mecbursun dedi 1 haftadır dersane kapalıydı ben hastaydım bir kendime geleyim dedim bir gün bulasık yıkattı gözleme yaptırdı vs saat 5 oldu ders çalısamadım akşam , sabah oldu etrafı süpür dediği için yapmadım dısarı çıktım herkese bu kız kötü diyip beni asağılamıs sabah makinayı verdi elime sinirlendim odamı süpürüp işe bari gireyim dedim günlük çalıstım eski işimde o gün akşama dek çalıstım ve bana yardım etme git çalıs dedi aferin dedi ama diğer kızıda gezmeye gitmişti akşama dek , bakın ben çalısıyorum para kazanıyorum kendimi muhtaç etmiyorum onlara ama o geziyor ona niye ona bişey demiyor? bu kadın böyle davrandıkça daha fazla sinir olup hiçbişi yapasım gelmiyor ona , beni delirtmeye çalısıyor biliyor bana karıssa evden defolup gideceğimi ama psikolojik siddet uyguluyor akşama dek gelmeyincede akşam oldu eve gel der gibi itini çağrırıyor adeta. Gitmek istemiyorum artık uyumaya dahi, Bu kadına diyorum ki bak tek çocuk değilim sadece sorumluluklar bana ait değil sınava hazırlanıyorum rahat bırak beni git diğer çocuklarından iste. Bu kez burun kıvırtıp bana kötü davranıyor. Zaten tercihimi bu il yazmayacağım çok kötü travmalar geçiriyorum sinir krizleri. Üzerime gelince daha önce vurdu evden çıkarken terk ediyordum evi o bana vurunca Bende hamile Falan dinlemedim vurdum ona. Sanki sinirini benden çıkarıyor açıkçasıda diyor canım yanıyor bahane arıyor adeta benden. Zaten dövmek saldırmak istemiyorum uzak duruyorum ama böyle davrandıkça soğuyup eve gidesim bile gelmiyor maddi manevi bişide almıyorum onlardan ama bu evde yasadığım 2 lokma yediğim için gözlerine giriyor bide uyuduğum için su evde , benden baskasına herseyi yapıyorlar. Maddi manevi destek veriyor aileyiz diyorlar ama bana gelince yok zaten istemiyorum da ama tek istediğim madem onlar bana bişey vermiyor bana elini açmasınlar sizce haksızmıyım? Bu kadına ne yapsamda yaranamıyorum zaten ama gitmemide istemiyor ama bütün kötülükleri bana yapıyor adeta beni vur der gibi. Zaten birileri beni delirtmezse ben sakin bir yapım var kimseyle uğraşmam. Kız kardeşimde benimle uğrasır ama kalkmıs iki bulasık yıkamıs anneme mükemmel işte kızım der gibi ben hergün yıkıyordum kıymet bilmediği için bir şey yapmak istemiyorum artık

Güncellemeler
+1 yıl
bana tesekkür bile etmiyor sanki buna mecbursun su evdeymisim yasıyormusum diye bide istediği gibi olmadığı için mutlaka Allah seni ne yapsın der beni delirtiyor sabır diyorum sabır görmezden geliyorum ama uğrassam sonucunu biliyorum hamileliğini kullanıyor en son demiceğim bişeyi bile dedirtti , benmi yaptırdım sana git kocandan çıkar zevkle yaptığınız seyi benim üzerime yıkamazsın ! dedim cinnet geçirtiyor bana. 2-3 gün çalısıp tek kurusuna dokunmadığım parayı ona verdim hediye olarak kaç kez
Güncellemeler
+1 yıl
Benim yaptığım hiçbirşeyi görmüyor beni asağılıyor diye en azından çalısınca hakkımı alıyorum bosa gitmiyor ama ne yapsam tatmin olmuyor benim yasadığım travmalarıda biliyor intihar etme eşiğinde olduğumu biliyor bir sakin davranıyor bir çok kötü davranıyor bide bişey dedimmi ay karnım diyor vicdan azabı çekiyorum biliyorum gitsem doğumu baslıcak bişey olacak yine beni sorumlu tutucak ben gerçekten çok yıprandım. Sende karnındaki oğlunda umurumda değilsiniz dedim
ANnem hamile ve son haftasında diye ona yardım etmek zorunda mıyım?