Bir bir şey dese de kavga etsek modunda herkes. Cidden niye bu kadar yitirdik insanlığı tahammülü hoş görüyor. Her şeyi yanlış alıyoruz.

Bir bir şey dese de kavga etsek modunda herkes. Cidden niye bu kadar yitirdik insanlığı tahammülü hoş görüyor. Her şeyi yanlış alıyoruz.
Zenginde kibir, yoksulda kompleks, batıda aşırı bireysellik, doğuda feodal kolektivite oluştu. İnsanın aşırılıklarını yontup makul vatandaşlara çeviren sosyal demokrasi terkedilip, her türlü marjinalliği ve radikalliği teşvik eden liberal kapitalist piyasacı mantıklara teslim edilen toplumsal düzen, hergün daha da yozlaştı. Sosyal medyada, internette toksik spekülasyonlarda destan yazanlar insanca yüz yüze ilişkilerde mağara adamına dönüştü. Züppe erkek, hoppa kadın, zorba toplum üçgenine hapsolduk. Allah sonumuzu hayra erdirsin.
Hak, firsat eşitligi var mi, adalet veya insan haklari..
Kişiye, usluba takilmadan sadece dinlemek isteyen bi goz atsin.
Unutulmasin; özlenen hayat mucizelerle degil devrimle olacaktir..!
https://www.youtube.com/embed/A_r2l5bhwnoCevap
18Cevap
Çünkü toplumun psikoloji bozuk.
Psikolojimiz bozuk bilinçli yapıldığını düşünüyorum sadece politik olarak değil genel olarak toplum kin ve nefrete sürükleniyor sonumuz hayrolsun.
Bunu bende düşünüyorum ama gerçekten çok yorucu abi bu durum. Bıktım ya insanlar belki beş saniye durup düşünse sor5un olmayacak ya da daha sakin olsa kavga olmayacak ama hemen kavga modundalar.
Herkes herkesten nefret ediyor cidden sevgiğ saygı yok.
Huzursuz bir toplumdan fazlasını bekleyemezsin bizim huzurumuz yok mutlu değiliz, pozitif değiliz, bir sürü sorunumuz var.
iyi de diğer ülkelerinde var ama bizde ağır bir gerginlik var aşırı nefret var yoruyor beni.
Diğer ülkeler dediğin Afganistan falansa haklısın. 😄 Amerika'da da suç oranı çok yüksek mesela ama bi huzursuzluk ortamı yok en azından bazı bölgelerinde. 😄
Afganistan bahsetmiyorum be. Afrikada falan insanları bu kadar karamsar değil.
Biz böyle olmaktan memnun olmayı bir kenara bırak bunlarla övünen gurur duyan bir toplum haline geldik o yüzden ne desek boş 😄
Bence hiç hoş değil ve gülünecek bir durum değil. aşırı şekilde hep olumsuz haberler her gün kadın cinayetleri özellikle hep kavga hep kaos gündemde. Diğer ülkelerde de bunlar var ama bu kadar çok insalarını gözüne sokulmuyor.
Acaba neden
İşte bende bilmediğim için soruyorum ya
Ben biliyorum aslında ama neyse
İç savaş çıkartılmak isteniyor gibi aşırı yüksek tansiyon.
Ekonomik kriz geçim sıkıntısı insanları gerdi.
İnsan belli bir yerden sonra artık sıkılıyor bitiyor daha doğrusu
Olumsuz hayat şartları insanların tahammülünü düşürüyor
Para sikinti oldugu zaman hersey sikinti olur
Diğer fakir ülkelerde bu tarz değil
Kacina gittin nerde biliyosun ekonominin kotu oldugu heryer de suc orani da yuksektir
Suç oranı değil benim bahsettiğim olay. İnsanların tahammülsüzüğünden nefretinden kronik mutsuzluğundan bahsettim ben. afrika ülkelerinde ki insanlar bizden daha mutlu
Parayi hic tadmamis onlar surekli somurulmusler suyu gorse mutlu oluyor kapitalist duzenin oldugu her yer de bide ustune maddi sikinti sinif ayriliklari varsa huzur falan beklemek hayall
yahu 2000 lerde de batıyordu üllke bildiğin ama bu kadar kötü değildik toplumsal olarak. Bu kadar nefret dolu değildik.
4 yasindayken nasi hatirliyosun sen o gunleri her donemin kendine has bi havasi var o zaman ki trafik le simdi ki ayni mi mesela neyi neyle kiyasliyosun
Konuyu trafiği nasıl bağladın cidden ben anya diyorum ben sen konya diyorsun. Üstelik gazeteci olmak istiyorum ve de tarihe ilgim var bu yüzden araştırıyorum.
Ben ülkenin iç savaşa sürüklendiğini düşünüyorum arap baharı olaylarına benziyor durum.
Ic savas olan eski tarihe bak bakalim Şu an ki ulkenin haliyle neresi benziyor kuruntu yapma, sen nerde yasiyosun bilmiyorum ama trafik dedigin sey basli basina cinnet sebebi onemsiz bisey gibi dusunme yani
Yahu olay trafik değil sadece İstanbulluyum. Olay herkesin herkesten nefret etmesi. küçük büyükten büyük küçükten nefret ediyor. Chpli akpli den mhpli hdpliden kürt türkten Türk Kürten nefret ediyor. İnsanlar her gün kadınları öldürüyor iyice manyak olduk. Sen hala trafik diyorsun delirdik farkında değilsiniz hala
Senin olaya nasil baktiginla alakali ben birine iyi yaklastigimda yuzunde ki o yumusamayi goruyorum mesela ama senin istedigin gibi bi hayat olmasi icin coook derinlere inmek gerek
Üstelik bunu bir tek ben değil. Yabancı basından duymaya başladım çok.
Bosverrr egitim boyle olduktan sonra, sinif ayrimciligi hat safadan oldugu surece ki bunlar degismez boyle devam eder daha kotu olur hic bosuna kafani yorma
Herkes herkese cabucak erisebiliyor evli bekar farketmez o yuzden bence
Sinirler gergin ekonomi batık olduğu için
Toplumumuzun psikolojisi bozuldu.
Hırslar, üstünlük duygusu 😏
Sevgisizlik bu durumu arttırıyor
İnsanlar hazmetmeyi unuttu
Pandemi sürecinde oldu ne olduysa
Ekonomi yüzünden
Alakası yok afrika ülkesinde gelen kişiler ülkelerinde bu tarz bir negatif bakış açıcı olmadığını söylüyor. Üstelik gayet engşn tanıdıklarımda aynılar.
iyi de diğer fakir ülkelerde insanlar bu kadar umutsuz bu kadar nefret dolu değil bizden bile fakirler konu bence memenuyetsiz olmamız ben bunu görüyorum çevremden. Fakirlik evet kötüdür hatta korkunçtur Peruda parasızlıktan eşini kızını satanlar var. Ama bu kadar insanlar umudunu ve insanlığını kaybetmiş değil.
şartları o kadar kötü. Üstelik bunun insan olmakla alakalı değil fakirlik insanın bütün et, k değerlerini yok eder. Olay bu
İyi de beybi ben insanların nezaketsizliğinden dert yanıyorum her şeyden kötü anlamlar çıkarmasına her şeyi yanlış anlamasını eleştiriyorum Türiye nin ekonomisi 2000 lerde berbattı ama hiç bu kadar isan yozlaşmamıştık bence üstümüzde çok ağır baskılar var bence
İnsanlar mutsuz çünkü heleki bizim ülkemizde yazık
Bence kronik mutsuz olduk. Kesinlikle mevcut durum beğenmiyorum partciler gibi ama şöyle bir durum var. Hiç mutlu olmak için çabalamıyor hep mustuzlar hep memniyetsizler.
Ben sürekli yurtdışına çıkan biriyim oralarda insanlar anlayışlı ve mutlu herkes eğlenme ve kavga çıkarmama peşinde, bizde çok cahil insanda var
Bu cahillikle alakalı değil bence Afrikada yaşayan insanlar daha mutlu sebebi biziz eğitim değil. Çok eğitimli olupta bu tarz olan çok insan çevremde.
Kimin benim mi
genel olarak gerginiz
Bende kavga ettim geçen saf insan çok
İnanlarin piskolojisini bozdular
Boşa vakit kaybı veriyorlar bunlar.
Herkes yanlış anlıyor
hayat buna döndü
İmkanın olsa böyle kişilere ne yapmak isterdin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?