+1 yılbence eşin seni abisinden değil eşiyin abisinin eşinde bi takım yobazlıklar sezdiği için seni korumak amaçlı söylemiş bunda gücenecek bi durum yok eşine gönül koymana gerek yok adamcağız doğabilecek problemlerin önüne geçmek amaçlı uyarmış seni hepsi bu
bazı kadınlar var mesela eee o şimdi niye sarıldı sana diyerek konuya başlar al başına bela hadi çık işin içinden
böyle düşünürsek eşinin aslında konuya çözümsel baktığını anlamış oluruz
mutlu bir evlilik hayatınızın olması dileğiyle hoşçakalın01 Yorumla
Soran+1 yılEşimin abisi gayet dürüst birisi gelenekleri öylemil abisi o karakterde olsa evimizde ne işi var
En İyi Cevaplar
+1 yılkendi abisinden kıskanan erkek mi olur ya bunların ne biçim kafa yapısı var hayır yani bi de bunu destekleyinlerinde yemediği b0k kalmadığı gerçeği var gelmiş ahlaktan edepten bahsediyor ben bu kadar resmîliği sevmem oldu olacak yemek yerken de birbirinizi görmeyin diye kız erkek ayrı yemek bölümünde yiyin
00 Yorumla
Yani tamam yanlış bir şey yok ortada. Olamaz ama şimdi düşünüyorum ben eşimin abisine niye sarılayım. Hoş geldiniz de elini uzat selamlaş bitti bu kadar, ya da bunu bile yapma. Çokta mühim değil yani.
00 Yorumla
+1 yılEve gelen misafire nezaketen çok samimi olmadan sarılınılması gayet normal bir durum, asıl anormal olan şey eşinin ufak bir sarılmayı bile farklı algılayıp seni boş yere kıskanması.
22 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe sizi, ne bizi?
Geçelim buraları...
Karşınızdaki namahrem olan bir vatandaş, eşiniz uyarmış, sizin verdiğiniz cevap zaten köken olarak hatalı. Mahreminiz değilse, ki onlara nikah düşmez, o zaman temasta bulunmayacaksınız. Eşler bu durumlarda birbirlerini uyarmalı, birbirine destek olmalıdır. Hele ki eşiniz size kendisi yapmayarak örnek olurken, ona kalkıp çıkışmanız hatalı. Bahsettiğim durumları araştırabilirsiniz, bundan sonrasında da eşinizin gönlünü alıp ona göre sınırlarınızı bilmelisiniz.
Hayırlı geceler.
45 Yorumla
Soran+1 yılBen na mahrem mahrem İslam dinine ait şeylere uymuyorum eşimde rakı içer mesala dinden dem bursa buna karışmaz..
- +1 yıl
İçtiğiniz yediğiniz sizleri bağlar, herkesin kendi defteridir yazılan.
Yorumumda da İslam geçmedi, neden alındınız öyle?
Yaptığınızın izahını ve hatalı oluşunuzu izah etmem dokunduysa ayrı.
Öte yandan, arada uyumsuzluk var ise de siteminiz bizlere olmamalı, adres belli...
Soran+1 yılİslam dinine göre na mahrem emice neye göre
- +1 yıl
Mahrem kavramı gayet ahlaki bir tanımdır.
Kimileri de mahremine önem gösterir, kimi göstermez.
İslamiyet'te de geniş yer bulur ve izah edilir. Dininizi de yaşamınızı da bilmem ben, soru sormuşsunuz izah ettim...
Soran+1 yılSağol
+1 yılUygun bir dille söylemiş eşin rahatsız olduğunu, evli olduğunuza göre bazı şeyler törpülenebilir diye düşünüyorum. Yeri gelir seninde rahatsız olduğun bir konu olur o da dikkat eder. Bunlar küçük şeyler yüzünden tatsızlığa gerek yok ve bence gelen erkeğe veya abisine filan sarılmasan da. bir şey olmaz. :) Yine de senin kararın fikrimi beyan ettim.
73 Yorumla
Soran+1 yılUygun dil bu mu sen bu ailedensin artik demek mi?
- +1 yıl
Aileden değil misin yani? Bunu bilerek evlendin adamla ki evlilik tek kişilik değil. Evlenirken ailesinin de bu şekilde olduğunu az çok biliyorsundur. Sen kötü bir amaçla sarılmıyorsun bunu eşinde biliyordur eminim ama yobaz bir ailede bunlar normal karşılanmıyor.
Soran+1 yılBen şundan bahsediyorum ben bu ailedeniö bu doğru ama eski ailemi silmişim gibi jyanamqz
+1 yılcanımsın mısınız siz ya? Bazıları demiş kıskanır tabi ya ulan sizin aklınıza tüküreyim ben.. Bir aileye gelin gittin mi oradaki herkes senin abin kardeşin annen baban olur tabi ki sarılıp hoş geldin dersin bu kişinin tercihi ama siz önce şu zehirli düşüncelerinizi temizleyin beyninizi temizleyin.
42 Yorumla- +1 yıl
*canımsın mısınız siz ya?
- +1 yıl
Argo kelimeyi canımsın diye çeviriyor maalesef
+1 yılDinen nikah düşen insanla tokalasilmaz sarilinmaz. En iyisi selamlaşmak. Konuşursun o ayrı ama temas olmamali bence. Esin de bizim ailedesin demek yerine bu şekilde aciklasaydi ve kizmasaydi iyiydi. Ama sen de ona kızma olması gereken bu diye soylemis sana uymuyorsa da güzelce konuşun kavga etmeyin bu gibi basit konularda. Evlisiniz siz 💕 mutluluklar
12 Yorumla
Soran+1 yılBen dini nikah dini boyut bunlardan bahsetmiyorum. Babasına nikah düşmüyor ama ona sarılmam da yanlışmış anlamafım
- +1 yıl
Yok canım abartmasin o da 😂 ben babaya sarılırım öperim bile
+1 yılEşin haklı. Yorumları okudum, bir türlü kabullenemiyor eşinde sorun bulmaya çalışıyorsun. Bir şeyi anlayış ile karşılamak bu kadar zor olmamalı.
İnsanların sınırı olmalı. Sen, sınır yokmuş gibi yaşarsan sınırsız kavgalara yol açarsın. Benimde sınırım var dersen, yanlış yerde olan bir sınır, seni sınır dışı yapar.
12 Yorumla
Soran+1 yılBen onun her dediğini yapamam psikolojik olarak insanlara sınır hayır diyerek koyulur sarolmayarak değil
- +1 yıl
İyi böyle yapın bakalım.
Sınırlar önemlidir. Ve aile geleneği olan insanlarda bu bir değerdir. Eşinizi sizi seviyor, kıskanıyor, ve olması gerekeni yapıyor. Bu durum ' un onun abisi olması, bu gerçeği değiştirmiyor.
Eşinize kulak veriniz. Sevgi sahiplenme, ve değer vermedir. ( Erkek veya kadın birbirini )
15 Yorumla
Soran+1 yıl1.) Bir erkek karısını abisinden kıskanıyor ise ya onda sorun vardır ya abisinde bunu kabul etmem
2.) Eşim bunu gelenek olarak söyledi
3) biz sarmaş dolaş sarılmadık. Nornal şekidle çok değmeden biz böylece yetiştik.
Tekrar üstüne basıyorum kıskançlık söz konusu oluyorsa bu konuda kocamdan süphe ederim demekki o yengesine başka gözle bakmış derim
Soran+1 yılAdamsın 😅 ama bana o da uymuyor
Soran+1 yılEmpati yaptım haklıyımfjdk
Gizli Üye(25-29)+1 yılKayın namahremdir, yenge de öyle. Kocanın alkol kullanmasını öne sürmüşsün ama bu kurallara uymak için islamı dört dörtlük yaşıyor olmak gerekmiyor kural kuraldır ne kadarına uyarsan, o kadar iyi olur senin için. İnanmıyorum islama diyorsan onu bilemem
46 Yorumla
Soran+1 yılTamam bende İslam'ı bu kurala uymayarak dört dörtlük yaşamıyorum o zaman fkdkdjdjdjj
Cevap sahibi+1 yılkendin bilirsin de ne meraklıymışsın elalemin adamına sarılmaya yani hayretlik bi durum bu ısrar niye anlamadım
Soran+1 yılElalemin adamı ne ya? Ben onun abisine bir daha sarılmam. bu bir ama kendi akrabama karışamaz. İkincisi içkiye gelince onun günahı diyip kadına gelince yargı yapman bu kadar erkek savunucusu olmayın yazık...
Soran+1 yılBahsettiğim şey şudur. Ona gelince içki bütün kötülüklerin anasıdır ayetin çiğneyip tümüne ıyamaz diyip benim bu mahrem konusuna çok dikkat etmeme ki öyle çok sıkı fıkı sarılmadım. Laf etmen bile erkek düşkünü erkek savunucusu olduğunu belli ediyor düşme bu kadar.
Cevap sahibi+1 yılBanane ki senin kocandan ben niye savunayım onu? ya da başka bir erkeği? kendi kendine söylediklerimi çarpıtma ben içki içmesini haklı çıkaracak bir şey demedim. Ben senin durumuna yorum yaptım çünkü buraya fikir sormuşsun değil mi? Sarılmaya devam et herkese napıyım kolay gelsin sana
Soran+1 yılSsen cümleye içki ile başladın ya ondan konu açıldı
+1 yıltamam direkt bosan? Bu nedir. Hayirdir yani kavga etcek yermi ariyorsun. Adam guzelce uyarmis. Elalemin yaninda degil bizzat basbasa demis ki buda sana cok saygisi oldugunu gösterir. Neden herseyi bu kadar abartiyorsun. Adam huzurumuz var bozma demis
01 Yorumla
Soran+1 yılGüzelce falan değil. Bu bir ikincisi boşanmıyoruö kafam bu yçnfe
+1 yılÖf bu erkek tarafı da kendini bir halt sanıyor. Onlara görede nefes al birde. Saçma sapan konuşmasın. Onlar mağarada yaşıyor diye sende mi mağarada yaşıyacaksın saçmalığa bak
40 YorumlaMadem eşiniz bu kadar mahremine düşkün neden baş başayken bu konular üzerinde uyarılar geçmiyor ve geçsede bı sorun yok bence alt tarafı abi gördüğün kişiye sevğiden sarılmışsın
Yani kendi düşüncemde tek taraflı ilişkiler saçma klişe geliyor
Çift ilişkiler candır bı ortak yön bulursun vb.
Allah mutluluğunuzu daim etsin kardeşim saygılar00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklı yani sorusu mu olur tamam diyelim sen haklısın ama sarılma diyor adama sarilmadigin için otuurp aglicak değilsin dimi böyle ne bu babanın oğlu mu mic mic vala insan uzaktan selam verir yeter sizde bu rahatlık da diz boyu utanmasan aynı odada uyuyacan o derece rahatsın yani sarılmadigin için sorduğun bir soru şaka gibi
11 Yorumla
Soran+1 yılSen ne hadle bana bu üslüpla konuşuyorsun? Utanmasan aynı odada uyuycaksın? Cümleye bak. Haddinizi tanımadığınız insanlarla bırak bu cümleleri kurmayı sizli bizli olmanız gerektiğini öğrenin artık. Hayır cahil hayır eğitimsiz çomar. Aynı odada uyumak gibi niyetim yok ama ege kültüründe hani ufkunu genişletip az diğer kültürlere de saygı duyarsan ege kültüründe kadın erkek farketmeksizin gelen misafire çok yapış yapış olmadan sarılırıx biz
Bu hoş geldin demektir Göktürk Karahanlı dönemlerinde eski Türkler de ilk Türklerde de böyle olmuştur. bence cehaleti kes ve haddini bil. . sen benim dengim değilsin bile
+1 yılEşin abisinin eşini tanıyordur.. bu yüzden uyarmış.. onun abisi senin de abin tabiki bunda yanlış olan bir durum yok.. fakat eşinin yengesi belki rahatsız olabilir. bir dahaki sefere eşinin uyardığı şekilde hareket etmelisin.
40 YorumlaEşinizin ailesi muhafazakar ise böyle demesi normal. Genellikle öyle ailelerde yenge ve kayın arasında mesafe olur. Uygun olanı da bu zaten. Mesele kıskançlık değil yani.
33 Yorumla
Soran+1 yılYani onun sorunu ben böyleyim
Soran+1 yılYok ya. Abisi sanmam
- Aile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılSarılmazsın olur biter kocanı sinir etmeye değmez zira sarılmanı istemediği adam senin abin, yakının vs değil. Rahatsız olabilir ve bu anlaşılır bir durum.
21 Yorumla
Soran+1 yılBen kendi akrabalarıma kadjn erkek ayırmadan sarılırım ona da karışmam
+1 yılNerde o eski evlilikler eşlerin birbirini sorgumadığı birbirlerine göre sözlerine göre hareket etmeleri ne güzeldir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılKızmamış abla uyarmış sende bundan sonra sarılmazsın olur biter
41 Yorumla
Soran+1 yılYani onun dediğini yapmak istemiyorum. Benim ailem böyle öğretti bitti
Neyin kafası bu ya bunlara takilck ne var ne saçma şeyler
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLan benim annem kayınlarına yani babamın kardeşine küçükken kıçını maçını yıkamış Annem o zamanlar 17 kaynı 4-5 yaşlarında şu an anne oğul gibiler Biz de tam tersi öpmediğimiz sarılmadığımız zaman neden öyle davrandım bir sorun mu var denir
20 YorumlaOnlar gibi davranmak zorunda değilsin ama sarılmak da gerekli bir durum değil yani 🎈
21 Yorumla
Soran+1 yılİçimden geldi
Aman cahil cühela tayfadan işte kocan. Öyle gecinirler her bk onlarda olur. İnsan abisine ve karısına böyle şeyler yakıştırır mı? Hadi eşi geçtim o senin abin beee. Bunları kimler yetiştiriyor iğrenç.
00 Yorumla
+1 yılEvet bisey yok aslında bende bugün biri kar a işsim yazıyor bende aile grubuna attim ve eşimin ismini yazarak seninle böyle olabilirdik dedim
aile grubunda ( kayinbaba kaynana 2 görümce kayin var) kayinbaba 😡😡 bu emojiyi attı ve attığım şeyi sildi eşim de böyle videolar atma dedi Halbuki seninde dedin gibi ne var bunda00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKocan abisinin eşiyle mesafeliyse aynı şeyi senden de bekliyordur. Eşin abisinin karısına sarılsa her görüştüğünüzde bence hoşuna gitmezdi senin pek. Mesafeli dur sen de. Zor bir şey istemiyor adam.
11 Yorumla
Soran+1 yılYo sarolabilir benim böyle yobazlıklarım yok. ben tüm hayatım boyunca kocamın dediklerini yaparak mı yaşamalıyım
+1 yılKıskanır tabikide senin ablana sarılsa hoşuna gider mi
12 Yorumla
Soran+1 yılAblama da eşime de güveniyorum bunda kıskanacak bir şey yok eşimde bu niyetle değil gelenektem geldiği in sçyledi
- +1 yıl
Bilmem senin kraarın
Bi şey yok da görgü meselesi, aile yapıları öyleyse sen de uyum sağla
16 Yorumla
Soran+1 yılO bizim eve gelinxe herkese sarılsın mı yani aile yapılarına dikkat ediyorsak? Niye ben uyum sağlıyorum ben böyle gördüm
Soran+1 yılAbisi böyle bir sınır belli etmedi. Ama
Soran+1 yılYani itmek değilde ilk okul çocuğu değiliz o hoşnıt hali ile zorunlu hali ayırt ediyorum. Ben sarılırım istwhene
+1 yılValla ben abimin eşine sarılıyorum, o da bana sarılıyor. Yenge de demiyorum direkt abla diyorum. Normal bence bu.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılYorumları okuyunca midem bulandı , arkadaş sarılmanın nesi yanlış , aksine ben kardeşimle eşimle dostumla selamlamadi diye kızarım bu bizde ayıptır , kültür meselesi herhalde sarilirsin merhaba dersin tanisirsin öküz değilsen bu normaldir..
10 Yorumla Ay tamamen saçmalık yani ohaa artık abisine güveni yok o zaman onun
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı. sen haklisin. kocan sacmalamis kiskanc ezik denfesiz bi harkeet
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 517 cevap paylaştı.
+1 yılKarşıdaki kişiye göre davranış sergilerim. Rahatsız olduğum bir şey varsa sarılmam.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu nasıl bir düşünce yapısı ya kaynına sarılınca noluyor sanki kocan çok anlayışsız bence benim annem de yengemin yanında amcama sarılıyor gayet normal bişey bu ama bunu anlayan yok yorumdakilerin çoğu seni linclemis ozellikle de hemcinsin
00 Yorumla
+1 yılYorumlara bakılırsa pek meraklısın kaynina sarılmaya herkese tepki göstermissin devam et o zaman sarıl. Aman çok temas etmeyin.
00 Yorumlaabisi kafayı yemiş uçacak bu gidişle. bir daha sarılma hoş geldin bile deme boş ver iyilik yaramaz böylesine.
00 YorumlaRahatsız oluyorsa yapma sonuçta abi deniyor belki ama öz abiniz değil sonuçta.. dikkat etmek gerekir
10 YorumlaKıskanç ve özgüvensiz kıskanç güvensiz bir kocan var say say bitmez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zaman sende sarılma bi daha sorun çıkmasın hiç gerek yok
21 Yorumla
Soran+1 yılBenim ailem böyle öğretti
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılistemsiz olmuştur :d ya da hani ailesine karşı sevgini göstermişsin D
00 Yorumla Kocanda var birde ektin. Var oda belki rahatsız olabilir
01 Yorumla
+1 yılHerkesin kulturu orf adeti farkli dedigini yaparsin konu biter sorgulamaya gerek yok bence
00 YorumlaEşin abartmış sarılmışsın alt tarafı abartılacak bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılsarilmak ne derece falan biraz detay isteridm sormayi ama kocan galiba baya kiskanc
01 Yorumla- +1 yıl
eee
+1 yılSacmalamis sen kötü niyetle sariladin sonucta
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSarılmaman daha doğru olur kocanda güzel uyarmış çok tebrik ederim onu 🙂
11 Yorumla
Soran+1 yılBizim ailedensin buraya uy digen mi güzel uyarmış tuaf.
+1 yılbelki de adam da rahatsız oldu ayıp olmasın diye sarıldı
eşin bence abisini senden daha iyi tanıyodur21 Yorumla
Soran+1 yılRahatsızlık hissetsem sarılmam
+1 yılYa bise dicem de saldirgan olurum bu zihniyet kotu zihniyet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçma sapan müslümanlık gelenekleri cinsel ilişkiye girmiyorsun altıüstü sarıldın dindar geri kafalı biriyle evlisin bence boşanmalısın
00 Yorumla
+1 yılAileden aileye fark eder belki onlarun ailesinde bu şekilde davranmyiolar bizde de böyle hani yanlş bi neden düşünüldüğünden değil gelenek görenek gibi düşün sende. Sarılma yani ne olacak takmayın bunları bu tür şeyler için kırmayın birbirinizi
01 Yorumla- +1 yıl
Ve yorumlarfa kıskançlık demii kıskançlıkla alakası yok bunun
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahım ya, benim eşim de baldızıma sarılmadım diye kızıyor. Bu insanların hiç ortası yok ya
00 Yorumlakusura bak ama yan bu nasıl bi düşünce ya artık 21. yüzyıldayız yaaa kocan abartıyo tek kelimeyle A-BAR-TI-YO
10 Yorumla
+1 yılMal mal islama dine bağlamayın her b. ku a. k dostça bir sarılma gayet normal eşin biraz geri kafalı sanırım
10 Yorumla
+1 yılKarsidaki kisiye bagli üsluplü biri ise abartilacak bişey yok eşin tarafi cok aşırı kuralcı galiba yoksa o seninde abin abes bişey yok
10 Yorumla
+1 yılKim olursa olsun karşı cinsle temas etmenizi sevmiyor olabilir. bu konuda hassasiyeti varsa siz de ona uygun davranırsanız sorun kalmaz bence
00 Yorumla
+1 yılAman boş ver sarılma ailesi yobaz belli ki bu durumda abisiyle olabildiğince arana mesafe koyman senin hayrına olur. Belli ki abisine güvenmiyor pek.
00 YorumlaEsin yengesine senin sarildigin gibi sarilsa sen kizarmiydin
00 Yorumla
+1 yılyanlis yaptigin mesafeli olmalisin
16 Yorumla
Soran+1 yılBizde böyle şey yok. Bu mesafesizlik depil
- +1 yıl
eşin yengesine mesafeli olmus
sende mesafeni koruyacaksin - +1 yıl
bi kadin ve erkek mesafeli olacak
senin kardesin abin degil ne bu samimiyet yani ayıp etmissin
gulumserdin yani o kadar
Soran+1 yılBen evime gelen her misafire sarılırım bitti. Kadıkı erkeği yok
- +1 yıl
tamam evliliginde bitmesinde dikkat et
Soran+1 yılDikkat etmiyorum benden giden kendi kaybeder kocamın da bu konularda uyarır ben uymaz isem saygı duyar
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. abartmış
demek ki kendisi kötü niyetli04 Yorumla
Soran+1 yılAbi seni uzun süredir tanıyorum ilkez bir kadını savundun vallah şaşırdım
Soran+1 yılBir soru sordum eşimle cinsel hayatınızla ilgili bana bir sürü hakatet ettin abi.
Gizli Üye(25-29)+1 yılO da senin kız kardeşine sarılmış. Kulağıma öyle geldi
01 Yorumla
Soran+1 yılTek çocuk ben
Aile & Toplum konusunda 804 cevap paylaştı. Öyle diyorsa vardır bir bildiği
10 Yorumla
+1 yılNormal bnce tuaf bisey yok bunda.
10 Yorumla
+1 yılböyle de kıskançlık yuh be 🤦🏻♀️
10 Yorumla
+1 yılyazık nasıl evlendin bu yobazla
10 Yorumla- Devamını Gör (61)
Detaylı bilgi