Kocam abisine sarıldım diye bana kızdı, ne var bunda?

Eşimin abisi ve karısı bize misafirliğe geldiler. uzjn zamandır görmedik bende hoş geldin abi dedim kadına da ona da sarıldım eşim yengesine değil yalnız abisine sarıldı daha sonra onlar yokken sarılmana gerek yok tokalaş yeter. Bende ne var benimde abim bizde sarılınır dedim o da sen artık bizim ailedensin bu ailenin gelinsin bizim gibi davranman lazım dedi sizce?
bence eşin seni abisinden değil eşiyin abisinin eşinde bi takım yobazlıklar sezdiği için seni korumak amaçlı söylemiş bunda gücenecek bi durum yok eşine gönül koymana gerek yok adamcağız doğabilecek problemlerin önüne geçmek amaçlı uyarmış seni hepsi bu
bazı kadınlar var mesela eee o şimdi niye sarıldı sana diyerek konuya başlar al başına bela hadi çık işin içinden
böyle düşünürsek eşinin aslında konuya çözümsel baktığını anlamış oluruz
mutlu bir evlilik hayatınızın olması dileğiyle hoşçakalın
Eşimin abisi gayet dürüst birisi gelenekleri öylemil abisi o karakterde olsa evimizde ne işi var
kendi abisinden kıskanan erkek mi olur ya bunların ne biçim kafa yapısı var hayır yani bi de bunu destekleyinlerinde yemediği b0k kalmadığı gerçeği var gelmiş ahlaktan edepten bahsediyor ben bu kadar resmîliği sevmem oldu olacak yemek yerken de birbirinizi görmeyin diye kız erkek ayrı yemek bölümünde yiyin
Yani tamam yanlış bir şey yok ortada. Olamaz ama şimdi düşünüyorum ben eşimin abisine niye sarılayım. Hoş geldiniz de elini uzat selamlaş bitti bu kadar, ya da bunu bile yapma. Çokta mühim değil yani.
Eve gelen misafire nezaketen çok samimi olmadan sarılınılması gayet normal bir durum, asıl anormal olan şey eşinin ufak bir sarılmayı bile farklı algılayıp seni boş yere kıskanması.
Cevap
64Cevap
Ne sizi, ne bizi?
Geçelim buraları...
Karşınızdaki namahrem olan bir vatandaş, eşiniz uyarmış, sizin verdiğiniz cevap zaten köken olarak hatalı. Mahreminiz değilse, ki onlara nikah düşmez, o zaman temasta bulunmayacaksınız. Eşler bu durumlarda birbirlerini uyarmalı, birbirine destek olmalıdır. Hele ki eşiniz size kendisi yapmayarak örnek olurken, ona kalkıp çıkışmanız hatalı. Bahsettiğim durumları araştırabilirsiniz, bundan sonrasında da eşinizin gönlünü alıp ona göre sınırlarınızı bilmelisiniz.
Hayırlı geceler.
Ben na mahrem mahrem İslam dinine ait şeylere uymuyorum eşimde rakı içer mesala dinden dem bursa buna karışmaz..
İçtiğiniz yediğiniz sizleri bağlar, herkesin kendi defteridir yazılan.
Yorumumda da İslam geçmedi, neden alındınız öyle?
Yaptığınızın izahını ve hatalı oluşunuzu izah etmem dokunduysa ayrı.
Öte yandan, arada uyumsuzluk var ise de siteminiz bizlere olmamalı, adres belli...
İslam dinine göre na mahrem emice neye göre
Mahrem kavramı gayet ahlaki bir tanımdır.
Kimileri de mahremine önem gösterir, kimi göstermez.
İslamiyet'te de geniş yer bulur ve izah edilir. Dininizi de yaşamınızı da bilmem ben, soru sormuşsunuz izah ettim...
Sağol
Uygun bir dille söylemiş eşin rahatsız olduğunu, evli olduğunuza göre bazı şeyler törpülenebilir diye düşünüyorum. Yeri gelir seninde rahatsız olduğun bir konu olur o da dikkat eder. Bunlar küçük şeyler yüzünden tatsızlığa gerek yok ve bence gelen erkeğe veya abisine filan sarılmasan da. bir şey olmaz. :) Yine de senin kararın fikrimi beyan ettim.
Uygun dil bu mu sen bu ailedensin artik demek mi?
Aileden değil misin yani? Bunu bilerek evlendin adamla ki evlilik tek kişilik değil. Evlenirken ailesinin de bu şekilde olduğunu az çok biliyorsundur. Sen kötü bir amaçla sarılmıyorsun bunu eşinde biliyordur eminim ama yobaz bir ailede bunlar normal karşılanmıyor.
Ben şundan bahsediyorum ben bu ailedeniö bu doğru ama eski ailemi silmişim gibi jyanamqz
canımsın mısınız siz ya? Bazıları demiş kıskanır tabi ya ulan sizin aklınıza tüküreyim ben.. Bir aileye gelin gittin mi oradaki herkes senin abin kardeşin annen baban olur tabi ki sarılıp hoş geldin dersin bu kişinin tercihi ama siz önce şu zehirli düşüncelerinizi temizleyin beyninizi temizleyin.
*canımsın mısınız siz ya?
Argo kelimeyi canımsın diye çeviriyor maalesef
Dinen nikah düşen insanla tokalasilmaz sarilinmaz. En iyisi selamlaşmak. Konuşursun o ayrı ama temas olmamali bence. Esin de bizim ailedesin demek yerine bu şekilde aciklasaydi ve kizmasaydi iyiydi. Ama sen de ona kızma olması gereken bu diye soylemis sana uymuyorsa da güzelce konuşun kavga etmeyin bu gibi basit konularda. Evlisiniz siz 💕 mutluluklar
Ben dini nikah dini boyut bunlardan bahsetmiyorum. Babasına nikah düşmüyor ama ona sarılmam da yanlışmış anlamafım
Yok canım abartmasin o da 😂 ben babaya sarılırım öperim bile
Eşin haklı. Yorumları okudum, bir türlü kabullenemiyor eşinde sorun bulmaya çalışıyorsun. Bir şeyi anlayış ile karşılamak bu kadar zor olmamalı.
İnsanların sınırı olmalı. Sen, sınır yokmuş gibi yaşarsan sınırsız kavgalara yol açarsın. Benimde sınırım var dersen, yanlış yerde olan bir sınır, seni sınır dışı yapar.
Ben onun her dediğini yapamam psikolojik olarak insanlara sınır hayır diyerek koyulur sarolmayarak değil
İyi böyle yapın bakalım.
Sınırlar önemlidir. Ve aile geleneği olan insanlarda bu bir değerdir. Eşinizi sizi seviyor, kıskanıyor, ve olması gerekeni yapıyor. Bu durum ' un onun abisi olması, bu gerçeği değiştirmiyor.
Eşinize kulak veriniz. Sevgi sahiplenme, ve değer vermedir. ( Erkek veya kadın birbirini )
1.) Bir erkek karısını abisinden kıskanıyor ise ya onda sorun vardır ya abisinde bunu kabul etmem
2.) Eşim bunu gelenek olarak söyledi
3) biz sarmaş dolaş sarılmadık. Nornal şekidle çok değmeden biz böylece yetiştik.
Tekrar üstüne basıyorum kıskançlık söz konusu oluyorsa bu konuda kocamdan süphe ederim demekki o yengesine başka gözle bakmış derim
Adamsın 😅 ama bana o da uymuyor
Empati yaptım haklıyımfjdk
Kayın namahremdir, yenge de öyle. Kocanın alkol kullanmasını öne sürmüşsün ama bu kurallara uymak için islamı dört dörtlük yaşıyor olmak gerekmiyor kural kuraldır ne kadarına uyarsan, o kadar iyi olur senin için. İnanmıyorum islama diyorsan onu bilemem
Tamam bende İslam'ı bu kurala uymayarak dört dörtlük yaşamıyorum o zaman fkdkdjdjdjj
kendin bilirsin de ne meraklıymışsın elalemin adamına sarılmaya yani hayretlik bi durum bu ısrar niye anlamadım
Elalemin adamı ne ya? Ben onun abisine bir daha sarılmam. bu bir ama kendi akrabama karışamaz. İkincisi içkiye gelince onun günahı diyip kadına gelince yargı yapman bu kadar erkek savunucusu olmayın yazık...
Bahsettiğim şey şudur. Ona gelince içki bütün kötülüklerin anasıdır ayetin çiğneyip tümüne ıyamaz diyip benim bu mahrem konusuna çok dikkat etmeme ki öyle çok sıkı fıkı sarılmadım. Laf etmen bile erkek düşkünü erkek savunucusu olduğunu belli ediyor düşme bu kadar.
Banane ki senin kocandan ben niye savunayım onu? ya da başka bir erkeği? kendi kendine söylediklerimi çarpıtma ben içki içmesini haklı çıkaracak bir şey demedim. Ben senin durumuna yorum yaptım çünkü buraya fikir sormuşsun değil mi? Sarılmaya devam et herkese napıyım kolay gelsin sana
Ssen cümleye içki ile başladın ya ondan konu açıldı
tamam direkt bosan? Bu nedir. Hayirdir yani kavga etcek yermi ariyorsun. Adam guzelce uyarmis. Elalemin yaninda degil bizzat basbasa demis ki buda sana cok saygisi oldugunu gösterir. Neden herseyi bu kadar abartiyorsun. Adam huzurumuz var bozma demis
Güzelce falan değil. Bu bir ikincisi boşanmıyoruö kafam bu yçnfe
Öf bu erkek tarafı da kendini bir halt sanıyor. Onlara görede nefes al birde. Saçma sapan konuşmasın. Onlar mağarada yaşıyor diye sende mi mağarada yaşıyacaksın saçmalığa bak
Madem eşiniz bu kadar mahremine düşkün neden baş başayken bu konular üzerinde uyarılar geçmiyor ve geçsede bı sorun yok bence alt tarafı abi gördüğün kişiye sevğiden sarılmışsın
Yani kendi düşüncemde tek taraflı ilişkiler saçma klişe geliyor
Çift ilişkiler candır bı ortak yön bulursun vb.
Allah mutluluğunuzu daim etsin kardeşim saygılar
Haklı yani sorusu mu olur tamam diyelim sen haklısın ama sarılma diyor adama sarilmadigin için otuurp aglicak değilsin dimi böyle ne bu babanın oğlu mu mic mic vala insan uzaktan selam verir yeter sizde bu rahatlık da diz boyu utanmasan aynı odada uyuyacan o derece rahatsın yani sarılmadigin için sorduğun bir soru şaka gibi
Sen ne hadle bana bu üslüpla konuşuyorsun? Utanmasan aynı odada uyuycaksın? Cümleye bak. Haddinizi tanımadığınız insanlarla bırak bu cümleleri kurmayı sizli bizli olmanız gerektiğini öğrenin artık. Hayır cahil hayır eğitimsiz çomar. Aynı odada uyumak gibi niyetim yok ama ege kültüründe hani ufkunu genişletip az diğer kültürlere de saygı duyarsan ege kültüründe kadın erkek farketmeksizin gelen misafire çok yapış yapış olmadan sarılırıx biz
Bu hoş geldin demektir Göktürk Karahanlı dönemlerinde eski Türkler de ilk Türklerde de böyle olmuştur. bence cehaleti kes ve haddini bil. . sen benim dengim değilsin bile
Eşin abisinin eşini tanıyordur.. bu yüzden uyarmış.. onun abisi senin de abin tabiki bunda yanlış olan bir durum yok.. fakat eşinin yengesi belki rahatsız olabilir. bir dahaki sefere eşinin uyardığı şekilde hareket etmelisin.
Eşinizin ailesi muhafazakar ise böyle demesi normal. Genellikle öyle ailelerde yenge ve kayın arasında mesafe olur. Uygun olanı da bu zaten. Mesele kıskançlık değil yani.
Yani onun sorunu ben böyleyim
Yok ya. Abisi sanmam
Sarılmazsın olur biter kocanı sinir etmeye değmez zira sarılmanı istemediği adam senin abin, yakının vs değil. Rahatsız olabilir ve bu anlaşılır bir durum.
Ben kendi akrabalarıma kadjn erkek ayırmadan sarılırım ona da karışmam
Nerde o eski evlilikler eşlerin birbirini sorgumadığı birbirlerine göre sözlerine göre hareket etmeleri ne güzeldir
Kızmamış abla uyarmış sende bundan sonra sarılmazsın olur biter
Yani onun dediğini yapmak istemiyorum. Benim ailem böyle öğretti bitti
Neyin kafası bu ya bunlara takilck ne var ne saçma şeyler
Lan benim annem kayınlarına yani babamın kardeşine küçükken kıçını maçını yıkamış Annem o zamanlar 17 kaynı 4-5 yaşlarında şu an anne oğul gibiler Biz de tam tersi öpmediğimiz sarılmadığımız zaman neden öyle davrandım bir sorun mu var denir
Onlar gibi davranmak zorunda değilsin ama sarılmak da gerekli bir durum değil yani 🎈
İçimden geldi
Aman cahil cühela tayfadan işte kocan. Öyle gecinirler her bk onlarda olur. İnsan abisine ve karısına böyle şeyler yakıştırır mı? Hadi eşi geçtim o senin abin beee. Bunları kimler yetiştiriyor iğrenç.
En İyi Cevap