Dün gece telefonla konuştum, babam sabah hesap soruyor. Sizce hakkı var mı buna?

annenle konuş ozaman erkek arkadaşın olduğunu anlat oda babana söyler erkek arkadaşının kim olduğunu bilmek isterler itmi kopukmu belalı tipmi nedir. seni korumak adına çok normal. gizli saklı bişi yaparsan anne babanın güvenininde kaybedersin. ondan sonrada güvenemezler sıkı takipe girersin. herşeyini paylaşacaksın onlar senin düşmanın değiller. annen baban. yani canlarını gözlerini kırpmadan senin için verirler. ya sen? tırnağını vermezsin. ama doğanın kanunu işde.
Ya özgürlük yok bu mk evinde it kopuk serseri değil eski sevgilim özlemiş aradı
tamam sende söyle annene arkadaşım aradı de ne varki bunda. sen hep gizli saklı olursan annene babana uzak durursan olmaz. şimdiki nesil öyle ellerinde tel odalarındaisofraya bile gelmeye tenezzül etmiyorlar. aynı evin içinde anne babalar evlatlarını göremiyor, sonrada kopukluk oluyor diyorlar napcak anne baba çocukları bağlıcaklarmı ne söz dinliyorlar ne bişi , ellerinde telefon oldumu dünyayla irtibatı kesiyorlar. sen annene babana yakın dur evlatlığını hiseettir onlar gereğini yapar sen merak etme.
Ben her zaman iyi davrandım onlara ama onlar beni hep kısıtadı arkadaşım dedim kim o arkadaşın diyor
Gece o saatte konuşulmaz diyor. Kendileri yaşlı anlamıyor gençler o saatler konuşur diye
Ya istemiyorum her bokun hesabını mı vericem ben. Söylesem neden şöyle neden böyle diye konuşmaya çalışıyor. Ben zaten söylemek istemediğim ellerine koz vermek istemediğim için gizli saklı konuşuyorum. Önceden de balkonda konuşuyordum kimse duymuyordu
demekki sakladığın bişi var onlarda doğal olarak merak ediyor yanlış birşeylermi yapıyorsun diye. sana zarar gelse ilk kim sorumlu olucak kim uğraşıcak. her moku biliyorsunuz anneye babaya ne saygı var ne anlayış, hep onların hatalarını öe çıkarıyorsun özeleştiri yap bakalım senin yokmu hataların. birazda kendinizi eleştirin bakalım ama yok hem anne baba siz filozofsunuz mıçtığınız mok denize ulaşmadan anneye babaya akıl veriyorsunuz. her şey karşılıklı siz evlatlığınızı yaparsanız saygıda kusur etmezseniz onlar size bin adım yaklaşır.
Ya bı git olaya objektif bak önce taraf tutma
Hep yakınım içeri gidiyorum televizyon izliyorum çay içiyorum konuşuyorum ama özelimi asla konuşmam hep yargılarlar akıl verirler benim de en nefret ettiğim şeydir aptal yerine konulmak
şimdi yakaladım seni işde. akıl verirler beni aptal yerine koyarlar, bu çok yanlış bir düşünce, anne babalar cocuklarını aptal yerine koymazlar , hem neden koysunki mantıksız değilmi insan kendi çocuğuna aptal dermi ya da aptal olsun istermi aksine uyanık akıllı olsun ister. burada yanılıyorsun. onlar seninle tecrübelerini paylaşırlar, akıl vermeleri normal, sana şu an mantıksız gelebilir ama inan hep haklı çıkarlar. sende düşüncelerini karşılıklı paylaş ama samimi konuş annen ve babanla onlar bir şey dediklerinde kızmdan sakince ben böyle düşünüyorum de nedeninide anlat, illaki karşılığında sana desdek gelecekdir olumlu yönde. ama agresif konuşma annen ve babanla saygılı konuş, inan başka durumlarla karşılacaksın.
Odaya kitledim kendimi şu an yalnızlığa alışmışım seviyorum. Ya şu da var jenerasyon farkı olduğu için gençlerin halinden anlamıyorlar. O saatte konuşulur mu diyor ben de istediğim her saatte konuşurum dedim geliyor laf sokuyor aşağılıyor beni. Senin dediğin gibi merhametli değiller. Sadece kontrol altına alıp beni kafalarındaki kişiye uydurmaya çalışıyorlar. Yoksa kötü bir şey yapmıyorum
bak şeker, belliki sen akıllı kızsın buraya yazdığına göre acaba yanlışmı doğrumu yapıyorum diye kendini sorguluyorsun. evet jenerasyon farkı olduğu çok doğru, ama sizin biligye ulaşmanız cok kolay , eskiler sizin kadar ulaşamıyor, sadece tv den ordan burdan sosyal medyadan çok garip olaylaroluyor. doğal olarak anne babalar bu durumlardan çok huzursuzlar. onlar sizi çok iyi anlıyor ama sizde anlayın lütfen onların tek derdi sizi korumak. ama yöntemde hata olanilir. siz yardımcı olun onlara anlatınki aydınlansınlar ama gizli olursa kafalarında herzaman kuşku olur helde yanlış bişi yaparsanız gizli güvenlerini kaybedersiniz ve sizi daha sıkı takibe lırlar çok normal korumak için. çok geç konuşmak mesela banada saçma geliyor. insanların bir uyku düzeni olmalı bakıyorum şimdiki gençler vampirgibi gece piyasaya çıkıyor gündüzde tüm gün uyuyorlar bu gerçekden anne baba için sinir bozucu bir durum. annen baban seni gündüz göremicekler, gecede onlar yatıp uyucak ertesi gün işleri güçleri var. ee nasıl olcak bu iş aile olmanın ne anlamı kaldı. anne babanın kafalarındaki kişi diye bir şey yokdur sadece iyi bir işin olsun iyi bir mesleğin olsun düzgün bir birey olarak yetişmeni isterler aksi mümkünmü, evet herzaman haklı olacaklar diye kural yok sana yüzde yüz katılıyorum o konuda , seninde isteklerin hakların var elbette çokda haklısın, sen ne olmak istediğini anne babanla paylaş, ama düzgün konuşarak tatlı dille, herşeyi biliyormuş gibi değil sizinde fikrinizi almak istiyorum düşünceleriniz benim için çok önemli annem babam olarak diye söyle, ama sen odanı kapat gündüz uyku gece elinde sabaha kada rtel. iletişim sıfır olmaz.
Ben gece geç yatsam bile sabaha erken kalkıyorum. Babam emekli olacak annem de emekli. Okumuş insan olmalarına rağmen yobazlar. Yobazlıktan kastım dini kötülemek değil bir konuda körü körüne bağlı olmaları. Kendilerini haklı görüyorlar ben manipüle ediyorlar. Yoksa ben de özgür bir ailede olsam neden böyle isyan edeyim triplere gireyim? Hadi anlattım diyelim sürekli soracak yani o an anlatmakla kalmayacak. Ablama hiç karışmıyorlar karışsalar bile ablam haklarından geliyor. Otoriter birisi ama ben öyle değilim biraz safım. Onlar da bundan faydalanıp benim üzerime geliyorlar. Babam diyor ki bu evde yaşıyorsan kuralları bileceksin diyor. İçimden diyorum ki al evinde barkın da sana kalsın ama işte yapamıyorum muhtacım bunun da farkındalar o yüzden eziyet ediyorlar. En güzel yaşlarım evde geçiyor hem diyorlar ki hep evdesin hem de dışarı çıkmama karışıyorlar böyle hayat mı yaşanır 😂😂
Evet ben egoist kibirli bir insan değilim öyle olmadığım için bunları yaşıyorum. Elalemin çocukları sabahtan akşama kadar eve girmiyor kafelere gidiyor sinemaya gidiyor arkadaşlarıyla takılıyor sevgilileri onlara hediye alıyor gezdiriyor bazıları konserlere gidiyor kuzeninde kalıyor.. Ben ne yapıyorum? Eve hapsediliyorum dışarı çıkacağım zaman örneğin Ayşe'yle çıkıcam diyorum o kız şöyle o kız böyle diyip göndermiyorlar. Arkadaşım kapalı olup makyaj yaptığı için k.. aşar muamelesi yaptılar. İğrençliğe bakar mısın?
Ne yapayım ne istiyorsun hakkım yok mu benim bunları yapmaya? Yurtdışına mı çıkayım ne istiyorsun param yok?
Evet normal zaten
peki bu örnek verdiğin arkadaşların bu normal gibi gözüken şeyleri gerçekden normal mi yaşıyorlar yoksa farklı boyutlardamı, kurallara uyuyorlarmı , anne babaya söz verdikleri satte geliyorlarmı gün içinde bilgi veriyorlarmı ebeveynlerine, arkadaşlarını tanıyorlarmı ebeveynleri. bunları sen ailene anlatacaksın, karşılarına geçip, birini tenkin ediyorlarsada o kişinin ailesiyle tanıştırmanda sorun yok ya da direk arkadaşlarını ailenle tanıştır ikna olsunlar.
Dedim ya tanıştırdım hepsinde bir kulp buldular. Geçen babam da dedi biz seni çok kısıtladık arkadaşlarına karıştık dedi. Kendi ağzıyla dedi bunu ya. Hayatımı cehenneme çevirdiklerinin farkındalar
Aynen yeter bu kadar aileyi övüp gençleri yermen. İyi günler 👋
Okuduklarımda güzel şeyler buldum ama çok az yani neyse yine de teşekkür ederim vaktini ayırdığın için
Elbette hesap soracak bu normal kendi çocuğum bile olsa o benim için her daim çocuk olarak kalacak ki normal. Günümüz erkekleri itlik, serserilik ve kandırma konusunda iyidir. yatağa gidince işin biter. vur geç modu denilen olaya dönüyor. hemcinslerimi iyi tanıyorum. babanın bu denli yaklaşımı dediğim sebeplerden kaynaklı.
Sen baba olma olur mu. O çocuğu baskılayacağın açıkça ortada. Karartma hayatını.
Baskılamak değil bu koruma iç güdüsü. bu her erkeğin içinde olan durum. anlaman için şöyle yapalım sen sevgiline deki xx kişiye numaramı verdim onla arada görüşeceğim de ve sana verdiği cevabı bana ver. daha geleceği olup olmayacağını bilmediği birisi için ne tarz bir koruma iç güdüsünde olduğunu anlayınca Babana hak vereceksin. ailen senin kötülüğünü istemiyor. benim 2 arkadaşım intihar etti bu denli olaylar yaşandı. 2 kız da Sevgilim şu bu bana karışma dedi daha sonra cinsel birliktelikleri olmuş ve ayrılık yaşanıyor, 1 yıl sonra ciddi bir ilişki kuruluyor ve kızın kızlığı olmadığı ortaya çıkıyor bu bağlamda gelişen saçma olaylar ve arkadaşımın intiharı ile sonuçlanıyor. elbette bu olay biraz abes ve olmasını asla istemem. Allah kimseye yaşatmasın. sadece kendine hak verme biraz da karşındakilere hak ver. O çocuk seni döver sana sayar seni kovar. peki gideceğin yer neresi. beğenmediğin Ailen olur. Fazla yargılama çocuğunda sana aynısını yapar.
Birincisi anlattığın şeyler benim sevgilimde olmayan şeyler. Gayet efendi birisi hatta beni benden çok düşünüyor. Liseden beridir sevgiliyiz ayrılıp barışmalarımız da oldu. Hiç cinsellikmiş kandırmaymış olayları olmadı. Kendisi evlendikten sonra yaparız diyor. Ben de tamam dedim. Bunları onlara anlatsam inanmaz sürekli akıl verip dururlar. Ekonomik özgürlüğüm olsa ailem olsa ne olmasa ne. Kız çocuğu olduğum için hep baskılandım. Annem diyor ki erkek olsaydın yine aynısı olurdu diyor. Ne bekliyorsun ki böyle yobazlardan?
Ailene yobaz deme. bu koruma iç güdüsü, konuyu farklı yerlere çekmen manasız. Madem erkek arkadaşın bu denli iyi birisi sorunu anlat ve konuşmana zaman kısıtlaması getir. Ailen senin iyiliğini istiyor senin kötü olmanı değil. ayrıca aşk meşk zamanları hızlı gidecektir asıl olayı görmen zaman alır o yüzden Hayırlısı neyse o olsun ama bilip bilmeden aileni haksız kefeye koyma kardeşim. benim sana uyarım budur. umarım haksız çıkarım.. fakat haksız çıkmazsam çok üzülürsün.
seni düşünen koruyan bir baban var sen burada şikayet ediyorsun nice kızlar babasını annesini dinlemedi pişman oldu büyüklerini dinle onlar senin kötülüğünü istemez
Ben artık biri aradığında o kişi kız arkadaşım olsa bile telefonu açamıyorum, çekiniyorum. Bu tür baskılar çok küçük konularmış gibi görünse bile aslında çok büyük şeylere sebebiyet verebiliyor. Böyle insanlar ebeveyn olmalıydı diyoruz ancak kim bizi dinliyor ki...
Evet benimde liseden kız arkadaşlarım arıyor onlara bile laf ediyorlar. O kız arkadaşım okulu bıraktı okumadı ama bana çok yardımı dokundu hala da görüşelim der ama bizimkiler ona okulu bırakmış ipsiz sapsız diyorlar düşünebiliyor musun? Şimdi böyle insanlara ben nasıl saygı duyayım nasıl kendimi açayım. Yemin ediyorum şu site de olmasa bir başımayım hayatta
Onları ilerideki hayatına hiçbir şekilde dahil etme. Kan bağım var diye de dahil etme zorunluluğu hissetme. Eğer hissedersen yaptığın en büyük hata bu olacaktır.
Çok haklısın zaten kan bağı diye diye bizi böyle uyuşturdular manipüle ettiler üzerimizde hakimiyet kurdular. Şimdi ikisi de emekli her şeye karışıyorlar. Evde durdukça bana sarıyorlar. Amaçları benim güvenliğim falan değil kendi yaşayamadıkları şeyleri bize de yaşatmaları
Cevap
14Cevap
Gecenin bir yarısı çocuğu telefonla konuşacak sabah kalktığında neden telefonla konuştuğunu sormayan anne baba da bir sıkıntı var demektir. Acil olmadığı sürece hiç bir arkadaşım beni gecenin bir yarısı arayamaz aramam. Eğer bir şey oldu da o telefon çaldı annem merak eder haklı olarak sorar
Demek ki çocukları sadece gece rahat olabiliyor anladın mı? Beni yargılamaktansa ailemin bana neden baskı yaptığını yargıla
Kimseyi yargılamam ancak büyüklerime asla bir şey söylemem çünkü bu konuda haklılar
soracak tabiki bilmeleri hakları insanlar günlerce çöp konteynırlarında kesik kız kafası aradılar bu ülkede sen ne zannediyosun o anne baba neler cekti o kız sevgilimin yanına gıdiyorum diye evden cıktıgında aklında bogazının kesilip kafasının kopacagını düşündümü sence hiç kesinlikle düşün medi ama sen düşün düşünün artık biraz bunlardan ders alın cünki bu memlekette bunlar oluyor
Farkındayım ben sadece telefonda konuştum. Kendisi buluşalım diyor ama ben istemiyorum o da saygı duydu. Zaten liseden beridir konuşuyoruz
Cok yanlış zamanda ergen olduk. Şımarık ergen tripleri, tabiki gece kiminle konuşuyorsun diye sorması cok normal.
Bende cocuğuma sorarım bu saatde kiminle konuşuyorsun diye.
Anneye babaya bela okunurmu bu yüzden hic
Annen Baban, sana birsey olursa, aglarasa onlar aglar, yanlis birsey, yanlis kisilere alet olmadan korkuyorlardir, en dogal haklari.. Telefon konusmanda gizli sakli birsey yapyiorsan demek ki kizacaklari birileri ile sohbet ediyorsun, yoksa telefon görüsmelerini, kimle görüstügünü göster anlat, onlarda endise etmesin, tabi yanlis birseyler yapmiyorsan..
Ailenden gizli iş yapma. annene ya da ablana özelini anlat. seni içine kapanık biri olduhunu dusunuyorlarsa saf kandirilabilir gözlede bakarlar.
Anlatınca da yargılıyorlar
İlk başta öyle olur. zamanla her şey rayına girer.
Herkes sorar. Sen çocuğunu gecenin bir yarısı telefonda konuşurken duysan sormaz mısın?
Sormam demek ki çocuğumu çok baskılamışım ki gece rahat hissetmiş kendini
Türkiye de yaşıyoruz size göre baba kenarda dursun bana karışmasın hayat benim kimene büyüten baba şimdi kukla olarak kalsın bunumu istiyorsunuz?
Gizli sakli yaptigin surece daha cok hesap soracaklar
Bana diyor ki odanda konuş niye orada konuşuyorsun diyo. Tamam da ev yalıtımsız her şey duyuluyor ben de en uçtaki odaya gideyim dedim
Ablam yan odada uyuyor onu düşündüğüm için böyle yaptım suçlu ben oldum
Allah asıl senin belanı verir dikkat et onlar senin annen baban başına birsey geldiğinde ilk onlarındır başkası gelmez yaşın daha küçük daha ogrenecegin çok şey var
Bi sen akıllısın zaten
Birincisi şımarıklık yapma anneye babaya bela okunmaz sonra yeri geldim onları mum ararsın
Bana güzel bir hayat mı sundular da minnet duyayım onlara. Eve kapattılar hep
Güzel bir hayattan kastın ne bana bunu bir söyler misin sana tavsiyem aile her şeyden önce gelir bak ben anamı babamı kaybedeli kaç sene oldu Özel günlerde gidip topraklarını öpüyorum bence kıymetini bil yoksa bugünlerin çok ararsın yani bu kafayla gidersen
Herkes ölüp gidicek ben de ölücem bir iki gün üzülürler sonra unuturlar
İster kız bana ister söv ama çok yanlış düşünüyorsun sana tavsiyem dışarıya bakıp da anneni babanı üzme
Benim tek istediğim şey baskılamasınlar. Ben her şeyi anlatmak zorunda değilim
Vallahi kusura bakma ama seve seve anlatmak zorundasın tamam dışarısı öyle senin bildiğin gibi kolay değil
Bu memlekette her şeyi yeneriz de bir cahilliği yobazlığı yenemeyiz cidden
Peki empati kuralım seninle sen kendi çocuğuna istediğin şekilde mi yönettireceksin
Ben çocuğumu belli bir yaşa kadar eğitirim sonra özgür bırakırım. Birey o bana bağlı değil
Yani ne olursa olsun diyorsun doğrumu
Öyle bir şey demiyorum ama zorlamam anlatmak istemiyorsa o onun özelidir
Bak işte burada hata yapıyorsun emin ol çok kötü durumlara düşüyor insanlar yapmamanı tavsiye ederim
Koruması hoşuna gitmeli bence babalar böyledir işte
Baba arkadaşım ya kızıp durmasana
Kim o diyor ismini söyle diyor çıldırcamm 😂
oo 21 yaş az değil ama baba koruyuculuğu işte
Tamam da konuşamaz mıyım telefonla
Peki
Allah belani vermis zaten 🤣🤣
Evet verdi valla
Hakkindir
Niye be
Neyae
Var hakkı en ufak şeyde Ergen triplerine girmeyin
Kötü bir şey yapmadım ben
Aşkım kötü bir şey yapıyorsun demiyorum bende 21 yaşındayım bazen bunaliyorum ama yapacak bir şey yok inan bana değiştiremezsin ya okuyup atanıp gideceksin ya evlenip böyle kendini uzmekle hicbirsey yapamazsin
Açıktan okuyorum haliyle sürekli evdeyim liseden de 2 arkadaşım var çok görüşmüyorum hatta dışarı bile çıkmıyorum. En ufak bir hareketimde şüpheleniyorlar. Sevgilim de buluşalım dedi ben de erteledim çünkü hesap soracaklar 😞
Bende açıktan okuyorum uniyi inan hiç arkadaşım yok evlen dicem ama iyi biriyle evlenmek önemli okuluna ağırlık ver zaten açıktan okuyomussun sevgilin de varmıs nisanlansana ama bak tekrar söylüyorum oğlan iyiyse karakterinin iyi olmasına dikkat et
Evlenmek istemiyorum henüz canım çok yanıyor. Özgürlük ne kadar kıymetli bir şeymiş anladım
Valla hepimiz öyle sen işe gir çeyiz yap işe girmek psikolojiyi çok duzenliyo. inan bana senin psikolojinde bir çok arkadaşım ise girince toparladı sen derslerine calisacaksin ve iş bulacaksın bir yandan birikik yap bir yandan ufak ufak çeyiz al. Hemen yarın evlenmene gerek yok çeyiz için iki yılda anca alıyorsun zaten hani beynin meşgul olsun ve kurslara git veya ehliyete felan yazıl inan bana bunlar çok normal gibi gozukuyo ama kafanı meşgul etmesi stresini atması çok iyi geliyo sen beni dinle
Evet haklısın çeyiz konusu şöyle onlar alıyor zaten uygun fiyatlı buldukça beni evlendirip paketleme derdindeler. Henüz evlenmeyi istemiyorum. Sevgilim de eski sevgilim özledi aradı normal konuştuk. Sabaha bir kalktim hepsi odama sırayla gelip hesap soruyor. Böyle bir şey olamaz ya olmamalı. Bundan sonra dışarı çıkıp konuşucam anca. Ağladım kendimi çok ezik hissediyorum
Ya gelsinler bişey olmaz bu kadar duygusal olma mantıksal düşün çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz bunu da unutma dediklerimi yap sen
Tamam denicem teşekkür ederim
Kaç yaşında olduğuna göre değişir
21 yaşındayım görende 10 yaşında çocuk sanacak. Şeker verip kandırıyorlar sanacak 😂
21 yaşındasın ve ailen sana telefonla konuştuğunda hesap mı soruyor? Bence çok saygısızca birkaç kere bana da yaptılar çok sinirlenmiştim. Ciddi ciddi konuştum ailemle dedim ben doğruyı yanlışı bilen biriyim çocuk değilim. Sizin bu tavrınız beni durdurmaz sadece gizlememe yol açar. Yalan mı söylememi istersiniz yoksa karışmayı bırakacak mısınız? Dedim. O günden sonra karışan olmadı bana. Asosyal olmanla vs alakalı olduğunu düşünmüyorum kendilerince seni korumaya çalışıyorlar ama onların zamanındaki 21 yaşındakiler saftı şu an hepimiz uyanığız saf değiliz. Eğet 15 yaşındayım deseydin haklılar derdim ama şu an asla buna hakları yok
Yemin ederim ben de aynılarını dedim bundan sonra benim gizli gizli konuşmama sebep olacaksınız dedim. Annem hala aynı şeyleri söyleyip gitti. Kendileri yaşlı olduğu için o saatlerde konuşmanın ayıp olacağını düşünüyorlar. Ben istediğim saatte konuşurum hem o saatlerde herkes uyuyor daha rahat oluyorum yoksa duyma ihtimalleri var espri yapıyorum bazen ağzımdan küfür de çıkıyor bunları duysalar yargılarlar da yargılarlar. Ben de uyanığım tabi ki. Yanlış bir şey olursa fiziken de ruhen de etkilenirim farkındayım. Aptal yerine koymaları, bana güvenmemeleri büyük sorun.
Evet yaş olarak ileri olan insanlarda bu durum var maalesef. Ben de gece konuşurken bazen annem sorguluyor hadi sen uyumuyosun o da mı uyumuyor. Milleti rahatsız ediyosun. Yok işte konuştuğun kişinin annesi babası yok mu ona niye kimse kapat demiyor vs vs. Yaşlılar anlayamazlar bunları o yüzden ben artık daha düşük ses tonuyla konuşuyorum çünkü annemin odası odamın bitişiğinde sesleri kolay duyup uyanıyor. Uyanmasın diye sessiz konuşuyorum ama hesap sorma mevzusu çok saygısızca. Sonuçta sen kendini bilen bir yetişkinsin.
Teşekkür ederim ne kadar düşüncelisin. Bir de aynı kaderi yaşadığımız için birbirimizi anlıyoruz. Aynısının tıpkısını bana da diyorlar ben de sevgilime soruyorum ailen kızar mı? konuştuklarımızı duyar mı? işte müsait misin? diye soruyorum ki kendini rahat hissetsin o da sıkıntı yok diyor odasını değiştiriyor konuşuyoruz. Bizim de evimizde ses yalıtımı yok her şey duyuluyor o yüzden ya odamın balkonunda ya da salonda rahat ediyorum ama onu bile duymuşlar yani. Çok ayıp ettiler normal bir şekilde konuştum. Annem gelip kiminle konuşuyorsun ben niye bilmiyorum baban seni sorup duruyor diyor. Yahu söylesem de her şeye kulp buluyorlar arkadaşlarıma bile karışıyorlar kaldı ki sevgilimi söylicem. Allah korusun dillerinden düşmem
Rica ederim. Birbirmizin halinden anlıyoruz tabi ki. Ama sorun ailenin güvensizliği ile alakalı sen bişey yapamazsın bu konuda. Yavaş yavaş açılır mı peki ailen zamanla karışmamaya başlar mı sence? Bu arada sevgilini bilmeyi hak etmiyorlar bence hiç söylemesen de olur.
Zamanla açılırlar ama yine sorarlar beni darlarlar. Annem baskıcı bir kadın babam biraz daha rahat ama annem babamı dolduruşa getirirse çok fena şeyler olur. Ne yapacaklarını kestiremiyorum. Kendilerini evin paşası gibi hissediyorlar. O yüzden kimseye anlatmak istemiyorum zorunda da değilim. Buraya gelip soruyorum benimle aynı şeyleri yaşamış kişiler yargılamadan sakin sakin dinliyorlar. İnsanın ailesine yabancı olması ne kötü bir şey
Evet maalesef en yakınımızdaki insanların bu kadar yabancı olması çok kırıcı. O yüzden kan bağının bir önemi yok benim gözümde bana ailemden daha yakın insanlar var onlarla paylaşıyorum ailemin de ruhu duymuyor. Annem de babam da yokluyor beni sevgilin var mı neden yok vs diye istiyorlar yapmamı. Var ama paylaşmıyorum gerek görmüyorum ben de
Aynen çekilecek gibi değiller aileyiz diye her şeye hakları olduğunu sanıyorlar. Evde dursam laf ediyorlar dışarı çıksam laf ediyorlar. Sorunlular cidden. Allah sana bana sabır versin valla
Gerçekten sabırdan başka bişey kurtarmaz bizi bacım smslzldkkskdkdkdısıs
Aynen askim valla patlıcam sonra suçlu ben olucam. Sevgilimle konuştum şimdi wp den bundan sonra gece konuşmama kararı aldık gündüzleri konuşucaz bir de buluşalım diyor ama ne yalan uydurucam bilmiyorum
Liseden arkadaşım de ne bileyim mahalleden birileri de. Canım sıkıldı tek başıma bi nefes almak istiyorum de isteyene yalan çok slxlxkxkxkxox
Sonuncu mantıklı jsjsjsks öyle yapıcam artık. Lisedeyken böyle değildi okula diye çıkıp akşama kadar sürtüyordum dışarda sjksks beni okulda zannediyorlardı. Şimdi iş yok güç yok arkadaşlar da dağıldı böyle kaldık ortada. Bir an önce bu aile evinden pardon Nazi kampından kurtulmamız gerek bacım 😂
Olzlxlxlxlxlxlldldldşsödöld ben de diyorum bizimkilere gidicem bu evden diye ama kardeşim küçük onu bekliyorım büyüsün onu da alıp kaçıcam dldlxkxkl
Kaç kız valla kaç kurtar kendini de ufaklığı da 😂 hayatımızın yarısına gelmişiz hala özgürce yaşayamıyorz SJSKKDKSL
Rezillik yav föfşdşdd
Deli SNSJJSK 😂
Gece olunca insan haliyle merak ediyor…
merak etmistir
Varrr
Kötü bi durum
İğrenç bir durum bence. Kız olduğum her güne lanet ediyorum bunlar yüzünden
21 yaş büyük bi yaş bence erkeğim ama her kızın sevgilisi olanilir ne kadar baskı o kadar kötü bi durum tam ortayı bulmaları gerek
O kadar haklısın ki
En iyisi evlenmek
Sorumluluğu çok zor ama
Zamanla alışırsın her türlü evdesin zaten
Dışarda konuşucam bundan sonra maalesef
Sjsjsja çok kötü ya cidden sen bi kız olarak sesli bişey yapamazsın sürekli kendini dinleniyomuş gibi hissedersin😂
En İyi Cevap