Ablam ve davranışları?

Evde herkes benim yaptığım yemekleri seviyor ve yiyorlar. Benim bir şeyler hazırlamam herkes için normal bir durum ama ben bir şunu yapacağım falan dediğimde ya da annemler bana şundan yapsana dediğinde ablamlardan biri bence o hiç bulaşmasın, sen bence hiç bulaşma diyor. Mesela kurabiye yapsam bir tanesini alıyor ucunu ısırıp benim göreceğim sekilde bir yere koyuyor. Her yapışımda yapıyor bunu. Hani ucundan aldım hiç sevmedim bıraktım gibisinden. Bizimkiler takma boş ver diyo. Ama ben sinirli bir insanım. Sinirimi boşaltamadığım için sustuğum için içim sıkılıyor. Ben her insan gibi mutfağa girebilmek istiyorum. Bu arada ben okuyorum ablam da kadrolu bir çalışan. Hiçbir sorunu yok. Sadece evlenmek istiyor. Umarım hayırlı bir kısmet bulur ve biz de rahatlarız. Sizce ne yapmalıyım? Susup evlenmesini mi beklemeliyim?(bizde ayrı eve çıkma mevzuları yok) Kahvaltıda kendime kestiğim domatese bile laf söylüyor. Sadece yemek konusu da değil gereksiz her şeyde konuşuyor işte

Güncellemeler
+1 yıl
Bizimkiler boş ver takma deyip duruyor. Annem yorulduğu icin bana söylüyor bazen ve ben yapıyorum. O kaç kere bilmeden benim yaptıklarımdan yedi. Dövesim geliyor. Ayh
Ablam ve davranışları?