En çok çocukluğumu özlüyorum... seksenli yıllarda ne güzeldi.. farklıydı..
Ekmeğin tadı bile farklıydı, bereketiyle.. edepli insanlarıyla... vs
Aristo'nun altın orta kuralı... Hayatımı değiştiren ve çok etkileyen işte o kural:
Mutluluk ne azda ne de aşırıdadır, orta çizgide yani dengededir diye... Keşmekeş dünyada iç dünyamızı ve maneviyatımızı iyi koruyup kollamalıyız kanaatkâr bir şekilde , yoksa salt maddeci olursak tüketim bağımlısı oluruz ve bununda sonu olmadığı için en sonunda işte böyle tükenmişlik sendromuna düşeriz... İç dünyamızı güzelleştirince de oraya kolay kolay kimseyi almamalıyız, yoksa emeklerimizi zayi ederler. Siz gönül bahçenize iç aleminize dönün, en başta budama gibi ordaki fazlalık ve çöplerden bir bir arının , sonrada yeşertin orayı... Ve unutmayın yolcuyuz bu hayatta✨
Arada oluyor havalarda yapıyor depresif ama sağlık gidince mumla arıyor insan herşeyi o yüzden geç olmadan iyi ol kuzum çok üzüyorsun bu aralar kendini galiba
Özel dönem ya da hormonel olabilir tatil gibi bir değişiklik yeni hobiler edinmekte alıyor bazen o duyguyu 😇🤗 ❤
Bir zamandır yaşadığım bir Problem.
İstediğim şeyleri yapma imkanına sahibim lakin, yine de yaptığım hiçbir şey bana keyif vermiyor. Biraz araştırdım, languishing sendromu olduğunu öğrendim. Aslında birçok insan bu sendroma sahip. Çözümü ise pek yok. Olağan ve kendiliğinden düzelen bir şey.
Çocukluğumu bende çok özlüyorum. Özellikle seksenleri ortasında doğan nesil. Bana göre dünyanın en şanslı nesili. Bunun dışında bana da böyle dönem dönem yoklamalar oluyor. Sanırım en iyisi zamana bırakmak.
Cevap
23Cevap
Selam guzummmm 🙃
Şu an atla gel Kayseri'ye senin özlediğin o yıllara ait ne varsa götüreceğim yerde hepsi fazlasıyla var. Bir günlük bile olsa çık gel keyfin yerine gelsin. Senin ilacın Kayseri'de seni bekliyor. 90'lı 80'li yıllara dair neler varsa gideceğimiz yerde hepsi var.
Bence seni mutsuz eden bir şey olabilir abla
her şey eskisi gibi olacak ve sende herşeyden yine zevk alacaksın bu geçici bir dönemdir. Zaman zaman insan strese girer hayatında bazı eksiklikler olur ama kendisini toparlayacak ve adeta küllerinden yeniden doğacaktır. Sende eminim toparlanacaksın ve hayattan zevk alacaksın.
boşluktandır abla örgü falan ör hiçbirşeyin kalmaz 😃
Durmadan kendini tekrar ediyorsun ve o döngünün içindende çıkamıyorsun, geleceği değil geçmişe özlem duymaya başladıysan artık yaşlanmaya karar vermişsin. Önüne bak zaman herşeydir bu iş böyledir yani zamanın akışı senin elinde.
Dönemsel daralma, bunalma yaşıyorsunuz. Geçecektir merak etmeyin hanımefendi... izlemediyseniz yes man filmini öneririm😊
Kısır döngüler
Mısır döngüler
Hasır döngüler
Kesinlikle katiliyorum sana firindan aldiginiz ekmegin kosesini yiyerek eve gelirdik simdi cocuklar ekmek almaya gitmiyo her sey siradan heyecansiz menfaat uzerine kurulmus
Herkes aynı durumda insanlar samimiyeti kaybetti...
Sen neleri aştın be kadın, bunu mu aşamıycaksın
gerçekten mi?
merak etme bu konuda yanlız değilsin
sokaklarda, oynardık yağmurlarda ıslanırdık, acıktıkmı annemizin yanına koşup ekmek arası doğru oyuna, akraba, komşuluk ziyaretleri ahhh nerde o günler, şimdi herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde
Hayatin monotondur. Farkli bir seyler yap
Evet gerçekten oyle kendine bu zulmu yapman da uzucu
Çünkü ben yokum yanında ondan
Guyban oluyom sana
Tahminn ediyorum sanki yine dağlarına kar yağmış
Ohaaaa yine mi bu damı
Açık yazamıyorum ki
Ölüm acısı veya ihanet
Hemen depresyon denemez buna arada herkeste olur
depresyon veya herseyi hizli tukettiysen
birçok sebebi vardır hocam
Hayatında heyecan katan birisi yok