Sultan papağanları beslemek istiyorum
bu ölçülerde kaç tane kuş bakmak uygun olur

Sultan papağanları beslemek istiyorum
bu ölçülerde kaç tane kuş bakmak uygun olur
Merhaba.
Üretim yapma gibi bir amacınız olup olmamasına göre bu büyük kafeste sağlıklı olarak bakabileceğiniz sultan papağanı sayısı değişir.
Yaklaşık olarak 60x30x30 ebatlarındaki kafeslerde (yukarıda eklediğim videodaki bu ebat bir kafestir) sultan papağanı üretiminde sorun olmuyor ama bu kafese tabii ki bir çift koyuluyor. Üretim amacınız var ise elinizde bulunan kafese 2 çift koyarsanız kuşlarınız çok rahat eder. 3 çift üretimde biraz riskli olur ancak bebeklikten itibaren bir arada bulunurlarsa 3 çift mümkün (tavsiye etmem).
Üretim/çiftleştirme amacınız yok ise bu kafeste 6-8 kuş birlikte uzun süre sağlıklı olarak yaşayabilir.
İyi günler dilerim.
“Üstte açık alan” yazdığınız kafesin üst bölümünün açılıp kapatılan bir kapak sistemi olduğunu düşünerek kapalı bulundurulabileceğini farz ettim. Zira kapalı olmazsa kuşlar kafeste durmayacaktır. 😀
Ahaha teşekkür ederimmm şu an evde teknisyen var onunla ilgileniyorum birazdan hemen dönüş yapacağım daha detaylo!
Tamam. 😀 Kolay gelsin.
Gerçi söylememe gerek olduğunu düşünmüyorum ama videoyu kafes ölçüsünü göstermek maksadıyla koydum. O kafesteki kuşlar sevda papağanı. Elimde sultan papağanı olmadığı için benim sevdalardan bir video paylaştım.
Merhaba şimdi düzgünce yazabilirim😂 benim üretim amacım yok sadece evde ses olsun ve hayvanları sevdiğim çöin istiyorum yani o zaman belki dediğiniz sayıya yakın besleyebilirim ama peki ben üretme amacım olmamasına rağmen onlar üremez mi yani bunu sahip nasıl kontrol edebiliyor 😂 çünkü seve seve 5-6 kuş beslemek isterim ama çiftleşirlerse dediniz ya küçük gelir ve kasesin üst kısmı açılmıyor orası sadece teras gibi ufak oyuncaklarda var kapı olarak belirttiğim yerden açılıyor sadece!
Eğer yuvalık takmazsanız kuşlarınız üremez. Uygun bir yuva bulmadıkları sürece kuşlarınız çiftleşmeyecektir. Dişiler belki kızgınlık yumurtası dediğimiz çiftleşme ve üremeye hazır olduğunu gösteren yumurta yaparlar ama çiftleşmezler. Çünkü dişiler yumurtalarını koyacağı ve kuluçkaya yatabileceği bir yuva bulamaz.
Dişili erkekli kuşları sahiplendiğinizde uzun yıllar bu kuşlara bakacaksanız eğer üremelerine imkân vermezseniz dönem dönem hormonlarının etkisi ile strese girip kavga edebilirler. Kavga olursa kuşları ayırmaya hazırlıklı olun yani yedek kafesiniz olsun.
Bana kalırsa çok sayıda alacağınıza bir çift alın. Bu şekilde onlarla daha çok ilgilenebilir, kendinize alıştırabilir ve eğitebilirsiniz. Yavrudan alırsanız sultan papağanları çok akıllı olduğundan kolayca eğitebilirsiniz.
Ayy tamam ben o zaman 1 çift alayım sadece 😂😂😂 diğeri çok karmaşıkmış ve elbette uzun süre bakacağım hayvanlar benim bebeklerimmm
Bahsettiğiniz ebatta bir kafeste bir çift kuş gayet mutlu şekilde yaşar. Ama zaman zaman kafesten çıkarıp odada özgürce uçup oynamalarına da müsaade ederseniz çok güzel olur.
Gelecekteki papağan dostlarınızla size mutluluklar dilerim. 😀
Awww 🥹🥹🥹 teşekkür ederim! 💜💜
Cevap
1Cevap
2 sığar bence
En az 2*
Ayyay 4 tane alabilir miyim
Üstü açık alan
Vay terası var
Papağanı falan boş ver ben yaşiim orada, aşılarım tam tuvalet eğitimim var
😂😂
Mimar ol