Iyi aksamlar 2 yildir konustugum bir erkek arkadasim var cok seviyoruz 3 ay önce evlilik karari aldik ama benim babam bu sevgilik olaylarina cok ama cok karsi oldugu icin karsina gecip söylesem birak dinlemeyi yikardi ortaligi bizde sanki görücü usulu gibi ailesini yollattik bu arada babamla babasi arkadas babam bana soracagini söylemis ama 1 ay gecti sordugu yok tık yok adamdan en son erkek arkadasimla babamda tanisiyorlar bu arada babamin karsisina cikmis iste mehmet amca 1 aydir babamda haber bekliyor konusabildin mi demis ona hayir konusamadim yarin birgün haber vericem kabul ederse bende sevinirim deyip cok cok ılımlı konusmus o günün aksami bana geldi böyle diyorlar bi niyetin var mı dedi direk evet desem şüphelenecek konustugumdan dedimki evet evlenme gibi düsüncem var baba madem böyle demisler gelsinler bi tanisalim o dakika itibari ile tüm ipler koptu yok simdiye kadar gelenlere hep hayir dedin niye buna evet diyon sen bu cocuklara konusuyon 1 haftayı hem annemlere hem bana zehir etti dövmekten beter etti hem evleri damlari yok bi evin bi oglu seni ezerler vermem hayatta dedi sevgilimide arayip ben istemiyorum degilde zeynep istemiyor napiyim kiz istemeyince dedi sevgilimde ailemi göndericem tekrar tekrar ama ben istemiyorum dese israr edicem araya adam sokucaz diyor ama seni bahane ediyor cokta israr edersek kiz istemiyor dedik niye böyle yapiyorlar demekki konusuyorsunuz ki geliyorlar diye size eziyet edecek diyor ki öylede dogru babam òyle böyle degil kacalim dedi ne kadar kötü olursa olsun ailemi birakamazdim arkamda ne yapacagimizi 1 haftadir düsünüyoruz bi sonuca varamadik biraz önce ayrilik karari aldik lütfen yardim edin napabiliriz 1 yilda olsa 1 yilin sonunda olacagini bilsek raziyiz ama gram fikir yok azicik seyde bizim konustugumuzdan süphenip zehir ediyor hayati nolur bi fikir verin yardimci olun seviyorum konusuyoruz desem kesin öldürür çünkü kendimi gectim annemede eziyet ediyor allah rizasi icin yardim edin bi plan bi fikir ne olursa kabul
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sakın kaçmayı falan düşünme, öyle gaz verenleri dinleme. Anne baba rızası olmadan nikah olmaz, gökten inmedik, hak vefa diye şeyler var. Baban burada kötü bir niyet sergilememiş sadece davranışı yanlış. Bu arada ben de babam biriyle konuştuğumu öğrenirse kıyameti koparır sanıyordum ama sonra benden bağımsız şekilde patlak verdi, ven de dürüstçe anlattım, bozuldu tartıştı ama o kadar. Yani asla sandığin gibi bir tepki almazsın.
Çocuğu tanıyorsun, illa gidip 2 senedir sevgiliyiz demene gerek yok. Tanıyorum, senden haber gelmeyince bana yazdı falan diye anlat ama ikinizin de gönlünün olduğu belli olsun. Çünkü şuanda öylesine kapılmış, zamanla geçer gibi görünüyorsun.
Ayrıca evin tek oğlu olması ruh hastası oğluna kocasıymış gibi davranan annesi olmadığı sürece sorun değil. Yinede şahsi tavsiyem kaynana kayınbaba yanına gitme. Mahremiyet bozuluyor orada, evliliğinizi rahat yaşayamayacaksınız.
Çocukla konuş, düzgün evlilik sorumluluğu alsın. Babanla da konuş, gönlün olduğunu açık açık söyle ve "ya kısmetimse, sonrasında beni sevmeyen biriyle evlenir mutsuz olursam" gibisinden konuşup ajitasyon yap. Turşunu kurma niyeti yoksa bir noktada duvarlarını yıkar.03 Yorumla
Soran+1 yılYa uzun uzun ne guzel yazmissin hepside o kadar dogru seyler ki ama babam coktan hem cocugu hem babasini arayip olmayacagini söylemiss hatta bana dedi ki calistigin is yerine falan gelirse yüz verdigini görmicem ben bana yazdi falan dersem direk onu hedef bellicek kiz istemiyor demedim mi diye
- +1 yıl
Tamam işte bunun sebebi konuştuğunuzu saklaman. Saklamasaydın baban kız istemiyor diyemeyecekti ve geçerli sebep bulamayıp bir süre sonra pes edecekti. Hem dedim ya baban sana o bir ayda söylemeyince çocuk sana yazdı de, yani senin istediğini biliyorlar, bu belli olsun. Şuanlık tek tavsiyem ajitasyon valla. İnşallah güzel sonuçlanır
Soran+1 yılInsallah ta bu adam konustugumuza karsi iste konustugunu ettigini duymicam deyip eziyet ediyor onuda gectim 1 ay önce konustugumuzdanda süphelenmiyordu ilk haber gonderdiklerinde anneme demiski kiza demeye gerek yok istemiyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılEbeveyinler her zaman dikkate alınacak kişilerdir kendileri kötü olsa bile evlatlarının hep iyiliğini isterler sen sevgini bir kenara koy yokmuş gibi davran objektif bir şekilde babanın yok diyiş sebebiyle karşı tarafa bir bak babanı yok dedirticek ne var orada eğer baban haklıysa sözünü dinle eğer ki haksızsa o zaman iki sene beklediniz 2 senede babana zaman ver o iki sene boyuncada araya adamlar olsun yumuşatmak için inşallah yumuşayacaktır en katı baba bile yumuşar ama inadı inat biriyse pek mümkün olmayabilir birde görüşmeniz annene zarar veriyorsa çaktırmadan gizli gizli yapın bu konuda tek olmaz annenin fikirlerinide alman lazım muhakkak anneni dikkate al
04 Yorumla
Soran+1 yılAnnem onayliyor ama babam istemiyor zaten aramizda iki sokak olmasina ragmen 1 belki 1 bucuk ayda bir gorusuyoruz sık degil ama babam kimsenin araya girmesinide istemiyor cunku her araya girene beni bahane ediyor kiz istemiyor diyor araya girenlerde bunun gercek olmadigini bildigi halde elleri kollari baglaniyor komple ve araya biri girdimide ben zaten soyledim olmayacagini sen gönderiyorsun bu adamlari boyle diyor konusuyorsunuz demek diye basliyor
- +1 yıl
Rızasız olmaz önceden konuştunuz içinse bu tavrı psikoloğa gitmeli eğerki bir şey farkettiyse haklı sebebi varsa diye konuşmaya çalışman lazım şiddet vs hani psikolojik şiddette dahi bi durum varsa bir yardım alın derim psikoloğa gitmek ayıp bir şey değil bazen yardıma ihtiyacımız olur herşeyi kendimiz çözemeyiz herhangi yerden yardım almaktan çekinmeyin böyle olmaz yani
Soran+1 yılKabul etmezki böyle birseyi ama bende böyle bir durum var gidelim diyemem ki bir süre eziyet etmese yine baslicak daha önce sevgilim hakkinda bir kac olumsuz birsey duymus ama gercegi bildigi gibi degil karsi tarafada sundan dolayi demiyor bunu duydum demiyor hani dese karsi taraf kanitli ispatli gosterecek onlarda kendiliginden dese nerden duydunuz dicek dedigimi anlayip daha cok eziyet edecek onlarada kiz istemiyor diyor ama onlar gercegi biliyor
- +1 yıl
Srnin için çok üzüldüm umarım bir çıkış yolu bulursunuz
+1 yılBabanın senin bilmediğin bir konuda bilgisi olabilir mi bu yüzden belki karşı çıkıyordur? Sor derim de anlaşılan konuşamıyorsunuz babanla😔 Babanın sevip saygı duyduğu biri varsa onu devreye sokabilirsiniz belki ikna eder.
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet duydum diyor ama ben o konuyu biliyorum bildigi gibi degil ispatida var ama ispatlanmasina bile izin vermiyor karsi tarafa şu demiyir çünkü araya birini koymak aklimiza geldi ama babam kimseye ben vermiyorum demiyorki kiz istemiyor diyor gelenede öyle dicek kiz istemiyor napiyim karsi taraf herseye razi ama sirf seni bahane ettigi icin elimiz kolumuz bagli diyorlar biz bir daha desek ya da araya adam soksak kiz istemiyor zorla mi alacaksiniz dicek bu kez zaten sevgili oldugunu bilmiyor eve gelip sana eziyet edecek diyorlar ki haklilard ona caktirmadan bi plan yapmaliyim sirf onlari kendi istemeli ama nasil
- +1 yıl
Okudum yorumlarını da tatlım baban duydugu bikaç sözle kötü olduğuna kanaat getirmiş sanat adayının ispatı varsa sevgilin madem tanıyormuş çıksın karşısına amca böyle bir dedikodu duymuş olabilirsin bak bu kanıtı böyle bir şey yok desin... Tek çocuk olduğum için ailem öz kızı gibi görür öyle davranır üzmeyiz desin.. Evim yok biliyorum anne babalar çocukları rahat etsin isterler ama çalışıyorum kızında isterse çalışır evimizi geçindiririz desin... Belki bir süre daha düşünür de büyük ihtimal sebepler sadece bunlarsa... Beklemeye razıyız diyorsun birbirinize güveniniz tamsa biraz daha bekleyin baktınız yine olmadı son çare şunu de çık yapcak bişey yok... Evet ailen seni büyütmüş emek vermiş ama bütün hayatını da onlara aldatarak yaşayamazsın 28 yaşındasın geç karşısına dürüstçe babacım seni seviyorum saygımda sonsuz seni, ailemi üzmek istemem ama hayat benim bu evliliği istiyorum dersin sorun çıkarıyorsa yine gidersin bir süre sonra barışır zaten..
Soran+1 yılAma söyle birsey var sevgili oldugumuzu ve konustugumuzu bilmiyor bilmedigi icin cocuk bunlari dese dicekki benim söylediklerimin aynisi sen bunlari ne biliyosunda aciklama yapma geregi duyuyorsun o zaman konustugumuz kesinlesek karsisina gecip dedigimde anlayacak biri olsa şu an derim ama ozmaan binbir türlü sey yapacak eziyet olarak fazla zeki birisi bende böyle birine ancak plan yaparak yaklasabilirim kendi arzusu ile cagirmasi gerek eve bir defa gelsinler demesi yeter ama nasil biz konusunu bile acamiyoruz cubku konustugumuzu anlamasin diye tekrar cunki bir defa elinden kurtuldim bir daha kurtulma sansim olmayabilir
- +1 yıl
Bu kadar korku ve baskıyla nasıl 2 yıl konuştun sen ya 🤔 Olabilecek mantıklı yolları kapatıyosun başka yol yok maalesef 😔
Soran+1 yılGizli gizli keske hersey imkanli olsa gercekten kapatmiyorum uzücü bir durum bizim için ama durumumuz bu gercekten fazla zeki düsündüğü icinde ona plan yapmamiz lazim onun bile anlamayacagi kendi kendine tamam gelsinler diyebilecegi ama
- +1 yıl
Başkalarına gelmesin deyip bunlara gelsin demişsin diye arıza yapmış ya baban bir kaç kişiye daha gelsinler de sonra gelenlere hayır istemiyorum dersin bu arada baban bu durumun sadece bu çocukla alakalı olduğu fikrini atabilir kafasından
Soran+1 yılDogru söyluyorsun aslinda haklisin bu gercekten aklima gelmemisti tesekkur ederim birde tekrardan sevgilimin ailesini kendi kendine onun aklina nasil sokabilirim tamam gelsinler diyecegi ya da bana konuyu acabilecegi
- +1 yıl
Zamanla ona da buluruz bir şey bakalım önce bunu bir uygula işe yarayacak mı?
Bence biraz sakin durun evde şu an üstünü kapatın ne yapsanız batar gözüne adamın bir kere radara girmişsiniz😔 zamana yayarak yapabilirsin bunu...
çünkü kısa ve olması gereken diğer 2 seçeneği (herşeyi anlatmak ve gitmek) istemiyorsun
Soran+1 yılKeskee anlayisi olsada herseyi anlatsam tüm yükten kurtulsam ama hayati zehreder sadece bana olsa keske herkese ama dedigini uygulicam insallah kendi istegi ile onlari cagirabilecegi birseyde bulurim
- +1 yıl
Iyi şanslar tatlım umarım mutlu olursun gelişmeleri yaz bari merak ederim/z
Soran+1 yılTabikiddeee önce bana gelenler olmasini beklicem tabi hersey icin allah razi olsun iyi geceler görüsmek uzere
Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Kaçamam diyorsun
Ayrıldık diyorsun
Konuşuyorduk dersek zehir eder hayatı diyorsun
Şimdi burada şunları anlaman lazım
Ayrılmak en olmaması gereken seçenek neden sevdiğin adamdan ayrılasınki
Kaçmakta olabilecek bir seçenek ama hadi aileyi geride bırakamazsın diyelim
Burada tek seçeneğiniz babanla oturup adam akıllı konuşmak. Bırak ne derse desin sonuçta er geç evleneceksin sen kaçarı yok baban engel olamaz buna şimdi niye engel olsun.
Geçip karşısına söyleyeceksin her şeyi evet konuşuyoruz ama telefonda konuştuk hep buluşmadık vs. seviyoruz birbirimizi evlenmek istiyoruz. Ben ondan başkasıyla asla evlenmem sen kızının ömür boyu mutsuz olmasını mı istiyorsun baba vs diye durumu tatlı dille anlatacaksınız. Bir süre çene yapar olsa olsa sonra mecbur kabul edecek başka çaresi yok09 Yorumla
Soran+1 yılCene yapmasina raziyim biliyor musun ama yemin ederim öyle degil. iste sadece bana degil. annemle kardeslerime bile zehir etti bir haftayi kendimden gectim ben ve kafasida fazla calisiyor gerekirse bi plan lazim ama ne bu arada yorumun icin de tesekkur ederim o kadar iyi anlattmisin ki
- +1 yıl
Bırak zehir etsin o da sinirini öyle atacak. O şu an gizlediğinizin farkında ve yalan söylemeye devam ettiğiniz için dahada sinir oluyor ondan dolayı burnunuzdan getiriyor bence. Burada dürüstlükten başka şansınız yok. Her şeyi dürüstçe anlat. Özellikle buluşmadık sadece telefonla görüştük demen çok önemli bence bu daha sakin tepki vermesini sağlayacaktır. Bunu ailenle iyice düşünerek planlayarak anlatmalısın ki aksi durum varsa evlenene kadar ortaya çıkmasın. Sen her şeyi anlattıktan sonra artık sinirini nasıl boşaltırsan boşaltsın şiddet uygulayacak hali yok bırak ne söylerse söylesin. Her türlü azarı ye ama yinede sevdiğini bırakma
Soran+1 yılBirsey diyeyim mi bu bir haftada şüphe ettigi icin bile uyguladi kesinlesse halimizi düsünemiyorum dedim ya kendimden gectim kardeslerime annemede aynisi oluyor ama karsi tarafa tık belli etmiyorum ama yorumlarin çok mantikli gercekten diyorum bak birebire hissederek söylüyorsun sanki bizim yasadiklarimizi onun anlamayacagi sekilde kendi kendine onun aklina onlari sokup istetmeliyiz ama nasil allahim sence nasil yapabiliriz bir kere eve gelmeleri bile yeter ama bu konuyi kendisi istemeli
- +1 yıl
Söylediğim gibi bence durumun farkına varmış siz sakladıkça daha çok sinir olup daha çok üstünüze geliyor. Bunu tatlı dille güzelce anlatmaktan başka çare yok. Yapabileceğiniz en doğru şey bu. Empati yapıyorum kendimi babanın yerine koyuyorum. Kızım biriyle istemeye gelecekleri kadar konuşmuş olsa ve bunu ben farkettiğim halde hala bana yok konuşmadık diye yalan söylüyor olsa bu yalan uzadıkça çıldırırdım açıkcası. Herkes beni canım yerine koyuyormuş gibi gelirdi. Ki kesin diyemem ama bence babanın durumuda bu gibi. Adam siz konuşup anlaşmışsınız dediği halde hayır tanımıyorum diye yalan söylüyorsun adama çıldırmasında napsın😅Bu işin sonu olayı yumuşatarak dürüstçe anlatmaktan geçiyorrr
Soran+1 yılAma konuyoruz desekte vermezdiki cunku yillardir tembihler kac yasimiza geldik biriyle konustugunuzu ettiginizi duymicam diye böyle yapmasa demez miyim hic guzel guzel ama iste boylee nasil olacak bu isler dersen valla bende bilmiyorum herseye karsi insallah birsey bulabilirim kendi gonlu ile cagiracagi
- +1 yıl
İyide konuşmayacaksanız istemeye gelenede vermeyecekse evde turşunuzu mu kuracak bu Allah aşkına. Kendi zamanında annenizi alırken almış kendi kızına gelince vermiyor var mı öyle dünya😅Sevdiğinden ayrılmak ve kaçmak seçeneklerin olmasın bu işi çözecekseniz gerekirse konuştuk işte mesajlaştık sadece buluşmadık diyerek çözün. Ha illa istemeye çağırması lazımsada bu işi çözecek olan sevgilinin babasıdır. Arkadaşlarmış sonuçta konuşacak babanla bizim çocukların arasını yapalım daha hayırlılarını mı bulacağız bunca yıllık hukuğumuz var gibisinden konuşup huyuna gidecek ikna edecek
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun aslinda babasina devretsek bu isi daha iyi gerci onu gördüğü yerdede köse bucak kaciyormus sirf bu konuyu acmasin diye adamin yemek ve cay davetlerini hep reddetmis ama denemekten birsey cikmaz adamada diyecegi sey kiz istemiyor napiyim zorla mi vereyim dicek disariya asla ben böyle yapiyorum demiyor beni bahane ediyor ki elleri baglansin alalhim yardim etsinn
- +1 yıl
Allah yardım etsin gerçekten değişik bir inadı var babanın. Hele seni bahane etmesi hepten sıkıntı. Ama ben dediğim gibi yalan söylediğinizi farkettiğini ve hala devam ettiğiniz için inadına böyle yaptığını düşünüyorum. Ki o kadar ılımlı adamım ona rağmen bu durum başıma gelse ben olsam bana yalan söylense bende aynısını yapardım😅Yalandan nefret ediyorum çünkü öyle düşünüyorsa bence haklı adam😅
Soran+1 yılDogru söylüyorsun oda olabilir
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
13Cevap
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Düzgün bir dille anlat sevdiğim kişiden başkasıyla hayat istemiyorum de veya annenle güzelce konuş babana olayı anlatsın
00 Yorumla
+1 yılBabanın sevdiği saygı duyduğu sözü geçen insan kimse onunla konuştur. Ya anlamıyorum niye zora koşuyorlar bırak evlensin benzeri bir olay müge anliyada çıkmıştı yenilerde olmadı sende çık mügeye kolay gelsin zor bir durum.
07 Yorumla
Soran+1 yılAraya birini katinca siz konusuyorsunuz ki hayir dememize ragmen ona güvenerek geliyorlar deyip daha cok eziyet edecek
- +1 yıl
Konuştuğunu bilse nolacak kesecek değil ya öylede böylede size eziyet etmiyor mu en güzeli dediğim gibi saygın birini bul konuştur babanla daha da olmazsa işi ciddiye bindir tabi buna değecek erkekse
Soran+1 yılGercekten bana yapilan eziyet umrumda degil annemlerede yapiyor aynisini tek basima imis gibi karar veremiyorum
- +1 yıl
Annen ne diyor bu duruma onay veriyor mu
Soran+1 yılO biliyordu en basindan tamam diyor ama babamin yaninda onaylayamiyormus gibi yapiyor oda mecburiyetten
- +1 yıl
Gerçekten çok zor. Babanda seni düşünüyor aslında ama sevgi denen duyguyu unutuyor. Evlilik yaşında gelmiş serbest bırakması gerek ama işte ne diyelim kolay gelsin zor işin
Soran+1 yılGercekten zor elimden dua etmekten baska birsey gelmoyor
Ya konuştuğunuzu bilse ne olcak şey de işte annelerimiz konuştu önce bu tür şeyler babalara sonra söylenir işte bizde bir iki oturduk konuştuk olabilir diye düşündük
05 Yorumla
Soran+1 yılCanim babam sevgilik olayina cok karsi cok ters biri zaten konustugumuzu bilmiyor sadece süphelendigi icin bilee dünyanin eziyetini etti birde onu duysa imkansiz ki annemi isin icine katamam bir haftada cok eziyet gördu
Soran+1 yılYok öylede degil aslinda ben zaten gelsinler tanisalim dedigim icin oldu bunlar herkese hayir gelmesinler diyordun bunlara niye gelsinler dedin konusuyorsunuz diye of allahim ferahlik ver yol goster aklim durdu
Soran+1 yılEve bile cagirmadiki tamam gelsinler dedigim icin yapti zaten herseyi herkese hayir derken niye evet bunlara diye boyle dusunen insana bir plan yapmam lazim ama ne sadece kendi kendine istegi düsüncesi ile tamam gelin diyecegi ama ne plani
Gizli Üye(25-29)+1 yılsen cesaretini toplayıp babanın karşısına geçip niyetini açık bir şekilde söyleyeceksin. Gönlün olduğunu bilsin. Kızacaksa da bir iki kızar söylenir ama sonunda ikna olur. Kararlı ol ve arkasında dur. Kaçma işletme falan bulaşma sakın
03 Yorumla
Soran+1 yılYok kacmam ama karsisina gecip söylemem yemin ederim imkansiz abarti degil ama 1 hafta boyunca kendimden gectim anneme kardeslerime bile eziyet etti oda konustugumuzdan süphelendigi icin sadeece birde konustugumuzu duysa ne olur kendiliginden isteyecegi bir plan yapmam lazim gerekirse ama nee
Cevap sahibi+1 yılAraya aile büyüklerini soksunlar. Senin deden babaannen falan yokmu babanın sözünü dinleyeceği arabuluculuk yapabilecek birileri?
Soran+1 yılmaalesef ne dede ne babaanne tarafindan kimsemiz yok vefat edeli yillar oldu hepside ama araya adam girdiginde dedigi seyy kiz istemiyor ben napiyim diyor sonra onlar gidince bana gelip sen cagiriyorsun bunlari siz konusuyorsunuz demek olup eziyet ediyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılDurum hakkında yorum yapmicam ama söylemek istediğim şey birbirinizi gerçekten seviyorsanız bu o kadar değerli bir şey ki hayatta sadece bir kere bulunabilecek bir şey ve o yokken her şey yarım kalır eksik kalır mutlulukların ait olduğun yeri kaybetmiş olursun sevdiğin birinin yokluğu dünyanın en ağır acılarından biridir bunu yaşamamak için diren ne gerekiyorsa yap istediğin şeyler için çabala allaha dua et allaha güven
01 Yorumla
Soran+1 yılAyrildik ama icimde firtinalar kopuyor gercekten cok dogru
Sevdgn oglanda bısı görmüş olabilir mi malum aşk gözü kör eder sen görmemişsndr
08 Yorumla
Soran+1 yılYok evi yok yok Birsey duymus cok önceden olan ama ben o konuyu biliyorum ama bildigi gibi degil sevgilimede boyle boyle dese kaniti ispati ile zaten cocuk ispatlayacak ama demiyorda zeynep istemiyor diyor kapatiyor konustugumuzdan süphelenip banada hayati zindan ediyor bir plan yapip duzeltmemiz lazim lutfen akil akildan ustundur
Soran+1 yılAma soyle simdi babam sevgili oldugumuzu bilmiyor sadece konustugumuzdan süphelendigi icin bi yıktı ortaligi sevgiliminde babasini arayip kiz istemiyor dedi sırf bir daha arayamasinlar diye ben istemiyorum demedi karsisina gecip desek öldürecek herhalde karsi tarafada sundan dolayi istemiyorum demiyor beni bahane ediyor ama onlar gercegi biliyor simdi beni bahane edip direk eli kolu bagladigi icin araya adamda koyamiyorlar kiz istemiyor niye geliyorsunuz der bu kez konusuyorsunuz diye sana daha cok eziyet eder diyorlar ki sadece bana etse daha iyi evdeki herkes dövmekten beter oluyorr
- +1 yıl
Hmm işin zor baya ya da o kanıtları sen gosterden baba ben evimden allı tuvaklı cıkmka ıstıyorm illa yanlıs yola mı sapem bak kanıtı on yargılısın de bi tanı cocugu yoksa uzun bir süre evlenmicem kimseyle de kalbimde o olcak de cesaretle cık ister döv öldür de ama dinle dinlemeden yargısz infaz yapıyon de
Soran+1 yılDiyemem ki sirf süpehelendigi için 1 haftami zindan etti sadece beni yapsa iyi kardeslerimi annemide öyle kimse birsey demiyor ki bende ben taniyorum konusuyorum demedim baba gelsinler tanisalim dedim sadece dedim o yüzden bile neler etti bunlari desem birde
Soran+1 yılBiraz önce ayirdik zaten sinir harbi cikti ve hüsran
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kaçın diyeceğim sonra olacakları maddi manevi göze alabilecek misiniz?
01 Yorumla
Soran+1 yılSoruda bahsettigim gibi asla kacip ailemi arkamda birakamam bir planlada olsa yolunu bulmamamiz lazim ama nasil
+1 yılAnlat işte damardan gir sevgi 🥰 hep iyi gelir Allah birlikteliğinizi hep daim etsin derim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok yakın tarihte benim de arkadaşımın başına gelen bir olay bu kız ailesine karşı çıkamadı sonra her şey bitti şu an depresyonda
04 Yorumla
Soran+1 yılAllahim onada bana da yardim etsin yarabbim bize bi mucize ver allahim beklenmedik anda ❤️
Cevap sahibi+1 yılCanım geçiyor bir süre sonra sen çok güçlüsün. Kendine odaklanmayı dene
Cevap sahibi+1 yılAmin 🤍
Soran+1 yılAminn ❤️
+1 yıldaha önce görüp beğenmiştim bu yüzden olur dedim illa konuşmamız mı lazım baba desene
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAileni bir şekilde ikna edeceksin yapacak bir şey yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer babanın gerçekten haklı sebebi varsa otur düşün eğer bahanesi seni zengin birine vermekse evlen bence
047 Yorumla
Soran+1 yılAma nasill kacip ailemi arkada birakamam nasil ikna etmeliyim bi plan yapmam lazim ama nasill
Cevap sahibi+1 yılEmin ol belli bir süre sonra affediyorlar ama dediğim gibi babanın sebepleri mantıklımı o önemli
Soran+1 yılKacmaktan baska onlari kendi kendine istetmeliyim ona kendi arzusu ile gerekirse bir planla ama nasil
Cevap sahibi+1 yılPeki asıl istememelerin sebebi ne
Soran+1 yılEvi yokmus bir evin bir oglu eziyet ederle ailesinin yaninda ayrilmaz diyor birde hakkinda bisey duymus tabiben o konunun gercegini biliyorum oda ispatlayacak bu durumu ama erkek tarafina ɓöyle böyle demiyor kiz istemiyor diyor benim uzerime atiyor erkek tarafi durduk yere dese nerden biliyosunuz da gelip aciklama yapiyosunuz dicek çünkü yillar öncesine dayanan birsey benim dedigimi bilecek daha cok eziyet edecek konusuyordunuz diye
Cevap sahibi+1 yılYaaaa bahane babanın villası olupta mutlu olamadıktan sonra yemişim parasını bu arada erkek arkadaşın biraz daha mantıklı davransaydı keşke çünkü ailesi senden soğur böyle derse
Soran+1 yılNapabiliriz ki
Cevap sahibi+1 yılAnnen ne diyor bu duruma
Soran+1 yılSes cikartamiyor babam öylr yapinca anlayip dinlese konusacak ama ortaligi yikik yumunca ses cikartamiyor benden yana oldugunuda belli edemiyor
Cevap sahibi+1 yılTek çare biraz sabırlı davranın kavga gürültü yapmayın işi yokuşa sürer bide babanın hayatın para olmadığını anlaması gerek diye düşünüyorum
Soran+1 yılDun bana napicaz diye diye sinir krizi gecirtti üzerine annem cikti geldi tlf aldigi gibi söylendi oda yok aramam yok şuda yok bu filan dedi konusmadik zaten
Cevap sahibi+1 yılÇabuk pes ediyor gibi sevgilin iyi bir şey değil seven sevdiği için bir ömür bekler
Soran+1 yılYok iste şöyle dedi annen beni istemiyor vs vs
Soran+1 yılYa o degilde asla pes etme düsüncem yok ama araya birini katamiyoruz kendimiz hic diyemiyoruz herseyden kıl kapip süpheleniyor birazda fazla zekice düsünüyor ne gibi planla yaklassam aklimi yicem düsüne düsüne
Cevap sahibi+1 yılOlabilir istemeye bilir şunu unutma anne ve baba zamanında yaptığı hataları çocuklarında yapmasını istemez eğer annenin ve babanın evliliği düzgün gitmiş olsaydı maddi problemleri sorun açmasaydı seni şu an sorgusuz verirlerdi
Cevap sahibi+1 yılKendine bukadar yüklenme bırak erkek olarak o düşünsün zafere giden yolu
Soran+1 yılDogru söylüyorsun haklisin
Cevap sahibi+1 yılUmarım yardımcı olmuşumdur ☺️
Soran+1 yılOda 1 yilda 2 yilda olsa beklemeye razi ama birsey olsun bi yolu olsun bekleyelim diyor ama
Cevap sahibi+1 yılAçık açık babanın karşısına geç de okadar kişi geldi ben hoşlanmadım ama bu çocuktan biraz hoşlandım de bi 1 hafta sizin denetiminiz altında konuşalım felan de yani rol yapın bak babanın arkadaşı babası birde hani baban neden böyle zora koşuyor ben bu insanları harbi anlamıyorum
Soran+1 yılYok diyemiyorum ki tamam gelsinler tanisalim dedigimde bile sen akilsiz misin evi yok dami yok bi evin bi oglu ezerler seni diye birsürü hakaret etti bana simdi bunlari desem karsisina gecip diyecekki ben sana bunlari dedim sen daha ne anlatiyosun
Soran+1 yılOff allahim yeter valla dayancak aklim kalmado
Cevap sahibi+1 yılPeki baba ya evi arabası olan birisi ile evlensem beni aldatsa dövse sonra bırakıp gitse evine bir çocukla dul gelsem daha mı hoş olurdu desene bi
Soran+1 yılValla söylemeye kalsa diyebilsem çok laf diyecegim agizlarini tikamak icin ama sonrasini düsünmem lazim eger bu cocukla irtibatimiz olup onu savundugumu sevdigimi anlarsa hem vermicek hem daha cok eziyet cekicem
Cevap sahibi+1 yılHangi dönemde yaşıyoruz ki bak benim arkadaş vardı babası vermedi aptal ca bahaneler yüzünden kıza dediki ya çocuk ya ben kız ben onunla yaşıcam dedi ve gitti babası 3 sene küs kaldı ama şimdi barıştılar 😅
Soran+1 yılYemin ederim benimki böyle falan degil gercekten degil herkese abarti gelir ama degil herkes biz boyle bilmiyorduk diye sasiriyor
Cevap sahibi+1 yılİlerde bu senin istemediğin ama kendi istediği birine vermeye çalışacak
Soran+1 yılYok bu hem bana hem karsiya plan yaptigi gibi tek kisi kac kisinin hakindan geldi biz kac kisiyiz bi kafamiz calismiyor
Cevap sahibi+1 yılAvantaj sizin elinizde ama farkında değilsiniz
Soran+1 yılNasil yaniii
Cevap sahibi+1 yılEn fazla ne yapabilir baban bir birinizi seviyorsunuz 2 özgür insanlarsınız sen şu soruyu kendine sorsana bi ben sevdiğim insan için en fazla ne yapabilirim nekadar ileriye giderim anladın umarım demek istediğimi
Soran+1 yılEn fazla vurur kirar döker bunlarj yapmasina ragmen hâla da vermez inadi inattir sadece kendimi degil annemi kardeslerimide düsunmek zorundayim ben onlarada eziyet ediyor kendimden gectim daha öncede basimda Nisan atma mevzusu gecti 4 yil oldu onuda istemedi ve burnumdan getirdi ne istememde yüzü güldü ne nişanımda ne kadar zor biliyor musun en ozel günlerimde benimde yüzüm gülmedi korkudan kipirdayamadik bile simdi ayni seyler olsun istemiyorum sonradanda olsa gönlü olsun istiyorum
Cevap sahibi+1 yılOzaman ayrıl sevdiğin kişiden yapabilirmisin?
Soran+1 yılAyrilsak öyle olacak ayrilmasak eziyet aklim durdu hayirlisi demekten baska birsey bulamiyorum ben
Cevap sahibi+1 yılBu konu çok çok uzun konuşulacak bi konu yazmayla bitmez ama diceğim şu ki bi gün baban gidicek ve sen onun istediği ve mutlu olmadığın bir evlilik geçireceksin bazen çok ta düşünmemek lazım yakınları kendi hayatına bakmak lazım içindeki kafası daki düşünce nedir bilemeyiz ama babanın yolu yol değil
Soran+1 yılSeni cok iyi anliyorum kesinlikle katiliyorum ama icinde yasadigimda hic kolay degil adam konustugumuzdan süphelendi ortaligi yikti dedim ya ne evlenirsin veririm anlasamazsiniz cocugunlada gelsen kendinde gelsen ben seni kabul etmem bu eve tekrar ona göre düsün istiyorum de dedi yuzünede bakmam dedi benim icin ne kadar zor bunlari duymak uzerine siddet agzimizi acamiyoruz ki
Cevap sahibi+1 yılPeki çocuk seni nekadar seviyor ilerde seni bırakmıcağı kesin mi aldatmıcağı dövmiceği kesin mi ve şunu da bil eğer baban seni evlatlıktan reddederse ve evlenirsen çocuk değişmeye başlar bana muhtaç diyerek ama baban bu tavrı sırf vazgeç diye yapıyor onuda bil yani
Soran+1 yılKimseyi bilemezsin ki evet Şu an ki tavrina gore kesin ama karari cocugun ama kac yillik babam bunlari yapiyor 2 yillik tanidigini bilemezsinki
Cevap sahibi+1 yılİyi düşün taşın kararını ver hayat senin hayatın hatayıda sen yap hatadan ders almayı da unutma dünyaya 1 kere geliyorsun bu lafım karaktersiz olman gerektiği anlamına gelmiyor nasıl yaşarsan öyle ölürsün zaten ama bazen kararlarını kendin vermek zorundasın
Soran+1 yılTesekkur ederim hersey icin tek tek dinledin umarim bu adami kandirip kendi istegi ile onlari bu eve cagirtmanin yolunu bulurum hakkini helal et
Cevap sahibi+1 yılRica ederim nedemek helal hoş olsun umarım yardımcı olabilmişimdir inşallah Allah gönlüne göre versin nasipte varsa olur yoksa olmaz zaten
Soran+1 yılAmin insallah konusman bile rahatlatti
Cevap sahibi+1 yılÖyle bi özelliğim var paylanço gibiyim milleti güldürür kendim gülmem yok yok şaka yapıyorum ama keşke psikolog olsaydım diyorum ya bazen
Soran+1 yılKeskee çünkü harika bi dinleyicisin
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim takip isteği yolluyorum kabul edersen canın nezaman isterse dinlerim ☺️
Soran+1 yılYa tabikidr ederim tesekkurler☺️
Cevap sahibi+1 yılTamamdır bir mesaj attım sana o benim s ile başlıyor ☺️
İnsan kalbi sevdiği kalple birleşince gerçek anlamda atıyor.
05 Yorumla
Soran+1 yılDogru soyluyorsun napabilirim istee bir plan bulmamiz lazim babamin planina
Soran+1 yılAminn insallah allah razi olsun yinede
- +1 yıl
Okudum kusura bakmayın. Oldukça zor bir durum içinde kalmişsiniz. Babanız kendi nezlinde sizi düşünüyor. Her aile çocuğuna bereketli huzurlu bir gelecek ister. Ama sizde çok haklısınız. Gönül de sevdiğini ister. Ve kader gayrete tabidir. Kararlı duruşunuzu koruyun. Sevgiliniz de fevri adımlar atmasin isterseniz. Uzunca bir süre beklemeyi göze aldığınizi yazmışsınız. 1 yıl kadar beklemeye devam edin. Bu süreçte size talip olan olur ya da olmaz. Dediğim gibi sizin çift olarak kararlı duruşunuz çok önemli. 1 yıla kadar neler değişmez ki? Allah yardımcınız olsun.
Soran+1 yılIstiyorum bile demedim sadece gelsinler tanisalim dedim yikti ortaligi bu sirada geleneler olsa dicekki ona gelsinler dedin buna niye hayir diyosun bir yilin sonunda yine aynisini yaparsa diye korkuyoruz o zaman napicaz cok zor durumdayim allahim yardim etsin cok teskkur ederim size
+1 yılBabasını dinlememiş biri olarak diyorum ki babanı dinle.
00 Yorumla
+1 yılSenin onda göremediğini baban görüyor demekki?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu yaştasın ne yapacağına baban mi karar veriyor. O yüzden diyorum ki cabalayin okuyun çalışın aileye muhtaç kalmayın.
00 YorumlaBaban neden vermiyor? Kısa yaz lütfen
03 Yorumla
Soran+1 yılAslinda soruda yazmistim ama sevgiliyi olmaya karsi gorucu usulu gibi istettik konustugumuzdan süphenlendi tamam gelsinler tanisalim dedigim icin dövmekten beter etti bi beni degil evdekileride ve evi dami yok bi evin bi oglu eziyet ederler diye
Soran+1 yılBi nevi eziyet ederler ben iyi seyler duymadim falan filan diye ama aslinda hic birsey bildigi gibi degil ki bizim konustugumuzu bile bilmiyorum aslinda soruda tüm detaylari yazdim lütfen yardimci olur musun akil akildan ustundur bizim kafalar bitti dusunmekten
+1 yılAile haklıdır
00 Yorumla
+1 yılBabadır vardır bir bildiği🤔🤔🤔
00 Yorumla
+1 yılHayırlısı olsun canim karsina daha neler cikar
00 YorumlaAllahım çok üzülüyorum sen bu insanları kavuştur
03 Yorumla
Soran+1 yılYaa allah razi olsunn inan o kadar mutlu oldum ki okuyunca bile caresizlik boyle birsey dememkki
Soran+1 yılAllahım gönlünden içinden geçen ne varsa bir bir önüne sersin insallah hemde hayallerinden bile guzel bir sekildee ❤️
Gizli Üye(25-29)+1 yıloha hem vermiyo hem dövüyo. seviyom deseydin
07 Yorumla
Soran+1 yılOda karsi zaten sevgililik durumuna gorucu usulunde bunu yapar gercekten ne yapacagimi bilemez hale geldim ne istiyor
Cevap sahibi+1 yılya biraz özel olcak ama sen babana falan erkek arkadasınla öpüsürken mu yakalandın? niye kızıyo bu kadar
Soran+1 yılHayir aslinda yazdim soruda tum ayrintilari
Cevap sahibi+1 yıltamamda cok garip yani sevenlerin arasına girmesi.
Soran+1 yılIste bi anlasam cok eziyet ediyor madem beni bahane ederek onlara bi plan yapti beni sessiz kalmaya mecbur etti gerekirse bende aynisi ona yapicam bi plan yaparak kendisi kendi istegiyle sanki benden bagimsizmis gibi eve cagirsin istiyorum
Cevap sahibi+1 yılbence sevgiline söyle sen iyice anlat bu durumu tüm detaylarınla. eziyet gördüğünü de söyle kıyamam inşallah düzelir canım 😕❤️
Soran+1 yılYok oda biliyor zaten o yüzden israr edemiyor simdi ben üstelersem ya da ailem kiz istemiyor dedim neyini anlamiyorsunuz kesin konusuyorlar ona güvenerek yapiyorlar der sana daha cok eziyet eder diye birsey diyemiyorlar elleri kollari baglandi adamda sokamiyorlar araya herkese kiz istemiyor deyip kapatiyor sevgilimle dün gece ayrildik zaten sinir harbi cikti cünkü 1 haftadir napicaz diyoruz care bulamayinca
Üzüldüm
01 Yorumla
Soran+1 yılHemde nasil hic sorma beni düsun birde
- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılbabanı dinle
01 Yorumla
Soran+1 yılO cocuk adina napabilirim
zamaan bırakmalısın
00 YorumlaKaç o zaman
00 Yorumla
+1 yılBabanı ikna et
00 Yorumla
+1 yılKaç gitsin
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında