Ataerkil toplum yapısından dolayı
Dini düşünce yapımızdan dolayi
İşimize öyle geldiğinden dolayı
Kolayı bu olduğu için
Başka bir sebepten?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çünkü toplum baskısı bilinenin aksine Erkeklerin üzerinde yoğunlaşıyor.
Ev işi yapan erkek aşağılanır,
Kadın kıyafeti giyen erkek aşağılanır,
Bale yapan erkek aşağılanır mesela.
Kadınlara gelecek olursak
İnşaatta çalışan kadın güçlüdür,
Erkek kıyafeti giyen kadın Maskülendir,
Bütün kadınlara özgü şeyleri de yapabilirler.
Bu işte bir yanlışlık yok mu o zaman? Ya da nasıl çözeriz
Çözemezsin, bundan sonra dünya bu şekilde ilerleyecek. Erkek yöneticiler oy kazanmak için kadınları yüceltmeye devam ediyor. Pozitif ayrımcılıklar, yasalar hep kadınlara özel şekilleniyor.
Erkek ana karaktere sahip oyun ve film yapmak bile eleştiri odağında olmaya başladı.
Bu durumda feminizmin oznesinin kadın değil erkek olması gerekmiyor mu?
Evet şu an erkeklere karşı cinsiyet eşitsizliği yapılıyor, kadınların üzerindeki sözde baskılar kalktı ama erkeklerin üzerine yığıldı. Bunu yığmaya devam edenler de özellikle kadınlar.
Feminizmin temeli kadın erkek eşitliği değildir, toplumda kadının rolünü artırmaktır. Yani feminizm emellerine ulaşmak için erkekleri ezmekten geri kalmaz.
Temelde feminizm cinsiyet ayırmaz ancak öznesi gereği kadın hareketi gibi görülür. Bize bir erkek feminist grubu lazım dunyacak gibi sanki
Maskülist deniyor ona. En son Instagram'da böyle bir sayfa bulmuştum takdire şayan. Sonra farkettim ki sol görüşlü olmak dışında yaptığı hiçbir şey yok.
Antalya belediyesi kadınlara ayda 1 gün regl izni verdi ve bunu kutladılar sayfada.
İstanbul Sözleşmesi kaldırıldı bu sefer de yadırgadılar.
Bir denge kurulmadigi sürece sanırım tartismalar devam edecek.. neyse ben eteğimi giyeyim bari :)😀
istersen giy kimse sana zorla erkek elbisesi giy demiyor. kız elbisesi giyenede kimse karışmıyor
Emin misin? Toplumun genel kabulüne aykırı hersey ciddi sıkıntı sebebi değil mi sizce de?
@Gay1adam yok sanki sizin burnunuzu sokmadıgınız şey yoktu. kimse karışmaz sadece laf atar dalga geçer. yok sanki 100 yıl önce erkekler kız elbisesi giyiyordu. mk milyon yıldır böyle
Tamam da niye böyle?
2 ayrı cins yaratılmış e illaki farklılık olcak. git milattan öncekilere sor
@scorpion026 neye burnumuzu sokuyoruz amaçsızca konuşma istersen.
@Gay1adam gelip benim görüşüme burnunu soktuğun gibi
Arkadaşlar kişisel tartışma haline dönmesin lütfen ikinizden de ricamdır. Fikir tartışıyoruz
Cevap
0Cevap
Toplumla alakali bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar