Okul çok saçma bir yer değil mi?

Gerçekten bu okul denilen şeyden yıllardır nefret ediyorum, ilkokul da dahil buna. İnsanların kendilerini yansıtabilecekleri bir yer değil. Her yaptıklarına karisiliyor öğrencinin, bir gencin hayati okuldan ibaret olmamali ozellikle boyle okullar varken. İnsanin hayal dunyasini, benliğini, ozgunlugunu kisitliyorlar. Bir suru farkli siniflarda ve kimin ne dusundugu belli olmauan insanin ayni alanda sürekli hergun zoraki bir sekilde olmasi fikri bile korkuncken bir de bunların ergen olmasi da tuz biber yani. Okulun neredeyse hepsi dogru duzgun kisilik sahibi bile olamamis, birbirlerine atarlanmak icin okula gelen canımsın ibaret, okul idarecilerinin o sisirilmis egosu da cabasi. Onune gelen öğrenciye bagiran öğretmen mi dersin, siddet uygulayan mi dersin, tanidiklari var diye mudur olup kendini dunyayi yönetiyormus gibi zanneden mi dersin... Bir idareci bir öğrenciye hakaret edince bir sey olmuyor da öğrenci en ufak bir sey yapinca mi kabalik, ahlaksizlik oluyor? Sadece okula gidiyorum geliyorum ve bir gun icinde basima gelmeyen kalmiyor. Bu dayatma niye? Ben bu sistemin icinde niye var olmak zorunda birakiliyorum? İgrenc bir sey.
Okul çok saçma bir yer değil mi?