Merhaba 18 yaşindayim uzun zamndir çevremdeki insanların duygusal anlamda ve düşünce yapısı olarak bana zarar verdiklerini farkettim ve herkesle olan bağimi kestim şimdide çevremi bilgili, kültürlü ve zeki insanlarla donatmak istiyorum ama sosyal birisi deilim sosyal medya üzerinden böyle insanlara nasıl ulaşabirim sizce?
Doğru arkadaşlık ilişkileri bulabilmek çok zor. Eğitim hayatında bulunabilir. Ben en yakın arkadaşımı lise de bulmuştum mesela. Onun dışında sosyal medya gibi yerlerden doğru arkadaşlıklar bulunacağını sanmıyorum.
Etrafında seni kötü yola itebilecek insanları belirle onları hayatından tamamen uzak tut, geri kalanlarıyla zaten zamanla uyum sağlarsın. burada önemli olan seni şuanki haline kıyasla daha kötü hake getirebilecekleri ortadan kaldırmak. Bunu tabii ki yeni tanıştığın insanlardan hemen anlayamazsın. Bu yüzden yeni tanıştığın insanların huyunu suyunu öğrenene kadar onlarla derin bir samimiyet kurma , sen veya hayatınla alakalı soruları belirsiz ve çok derinlemeden cevapla. Bu durum o kişinin sonradan sevmediğin bir kişi olursa hayatından çıkarmanı kolaylaştırır. Sonuçta seni hâla tam tanımıyor. Zaten kişiliği hoşuna giderse gerisi sende :)
Sosyal medya üzerinden arkadaş bulmanın iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kimin ne çıkacağı belli olmuyor. Gittiğin yerlerde veya okuyorsan okulunda gözüne çarpan insanlar ile arkadaş olmaya çalış. Sosyal biri olmadığını söyledin fakat hayatının sonuna dek bu şekilde süremez, kendini zorlaman gerekiyor. Sınırların nereye kadar vardığını test etmelisin. İnternet üzerinden yapılan arkadaşlıkların güven seviyesi düşük oluyor. Fakat yine de dediğim gibi bu benim düşüncem sen bilirsin.
İllaki birileriyle arkadaş kurmak zorunda değilsin.. ilk önce kendinle kalmayı dene her ne yapıyorsan severek yap.. enerjin pozitif ise senden iyi sinyaller alan şahıslar sana doğru akın akın gelecekler😅 kolay gelsin..
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim kendimle kalmayı alışkanlık yaşam biçimi haline getirdim fakat ilerde sosyalleşmeye başladığımda yanlış seçim yapmaktan korkuyorum
Rica ederim. Korkuyu hayatından çıkardığın an kendini bir kuş gibi özgür hissedeceksin.. nasıl kendini iyi hissediyorsan öyle yaşarsan her şey gözüne müthiş gözükür..😊
İnşallah aslında tavsiyelerde ilerlemek mantıksız gibi geliyor insanlarla ilgili kötü şeyler deneyimlemeden iyi olan kısmı görmek zormuş gibi geliyor belki mantıksız gelebilir tıpkı her şerde bir hayir vardır gibi ama yinede şansimi denemek istedim
Tavsiyeler tecrübelerin doğurduğu şeylerdir, bu bağlamda başka bir insanın görüşlerini dinlemek her zaman sana farklı kapıların ve aklına gelmeyen şeylerin ışığını gösterebilir. Öte yandan kötü deneyimler ile iyi olan kısımları görmeye çalışmak doğru olsa da, kendini buna bodoslama bırakmak sadece kötü anılar biriktirmene sebep olacaktır. Hayatında olgun ve doğru insanlar istiyorsan bazı kriterleri göz önünde bulundurmalı ve bazı noktalara dikkat etmelisin. Ses kaydında bahsedeceğim şeyler de bunlardı. Lakin istemediğin için açıkçası ben de vazgeçtim. Lakin her şeyde bir hayır vardır deyip kendini bilinmeze atmak ne kadar mantıklı bunu bir düşün derim.