AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Yoo duymuyorum
Kısa net cevap. Saçma saçma bilmem dinde yok, içim temiz cart curt yok.. iyimiş.
hayır duymuyorum
hayir duymuyorum
Oluyor
Belki birazcik :/
Açıkken öyleydi.
Yoo duymuyorum
Hayır duymuyorum..
Hayır.
Yoo .
Uzuntu duyuyorum
Hayır duymuyorum :D
ne alaka mk
Kaç ay önceki soru mal...
Hayır duymuyorum, zaten inancım farklı. Kapalılar sadece çok eski bir geleneği devam ettiriyorlar, din açısından bir yaptırımı yok.
Din açısında zorunlu bişey kapalılık.
Eksi rekoruna koşuyorsun :)
@_Bluelady inancın farklıysa, İslam hakkında konuşma hatta fetva verme!.
Nur suresi 31. ayet. der susarım. Ben bir hadis inkarcısıyım ama sen bildiğin Kur'an'ı da inkar ediyorsun. Açık olmak diye bir şey yok, açık olmak hak diye fetva veren kim Allahaşkına bu kadar saçma inanış olur mu?
İnancina saygi duyarim fakat şu an ayet inkar ediyorsun hoş olmadı
Çok haklısın katılıyorum sana @_bluelady
Ayet mi inkar ediyor? Hiçbirine inanmıyorki zaten ne inkar etmesi sgjkjlh
kuran kadınların ayıp yerlerinin örtülmesi söylenir. "kafanın" örtülmesi ile ilgili hiç bir ayet yoktur hadisler vardır sadece onlarda yorumlanmaya açıktır :) kısacası bir şey inkar edilmiş olunmuyor takılmayınca
Aynen, Araplar islam dini gelmeden çok öncede bu şekilde giyiniyordu çünkü öyle giyinmek gerekiyor çölde yaşıyorsun erkeklerde başlarını örtüyor sonuç olarak.
Resulüllah (s. a. v) bir gün Hz. Aişe (r. anha)’nın evine girdi. Kızkardeşi Esma yanında idi. Üzerinde vücudunun hertarafını örten ve yenleri geniş bir elbise vardı. Resulüllah (s. a. v) onu görünce kalkıp dışarı çıktı. Hz. Aişe (r. anha) kızkardeşine “buradan uzaklaş Resulüllah (s. a. v) sende hoşlanmadığı bir şey gördü” dedi. Hz. Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah (s. a. v) içeriye girdi. Hz. Aişe (r. anha) niçin kalkıp gittiğini sordu. Resulüllah (s. a. v) de elbisesinin yenini sadece parmakları görünecek şekilde ellerinin üzerine çekerek şöyle cevap verdi:
“Kızkardeşini görmedin mi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez." (Mecmeu’zzevâid nr:4168)
@Spody fakih gibi adamsın mübarek eğitimi nerde aldın? Sallarken usturuplu salla..
@_Bluelady geçmiş olsun herkez sana karşı cephe aldı :) oysaki islamda kapalılık zorunlu olsada o kadarda günah değil ki. d ne kadar cahil insanlar var @ahmetaksoy1
@A_F_K bu cahillikse evet cahilim o zaman. Ve ben cahilsem sizi çok merak ediyorum. 👍
ahah @ahmetaksoy1 kapalılık o kadar önemli bir olay değil kardeşim bunu öğrenmemişsin ayrıca o sadece tercih meselesi
@fundamentalist buyur anlat o zaman :) aydınlat bizi
@Spody 24:31 Mü'min kadınlara da söyle: gözlerini sakınsınlar, ırzlarını muhafaza etsinler, ziynetlerini açmasınlar, zâhir olanı başka ve BAŞ ÖRTÜLERİNİ YAKALARININ ÜZERİNE VURSUNLAR ziynetlerini açmasınlar, ancak kendi kocalarına yâhud kendi babalarına kocalarının babalarına yâhud kendi oğullarına, yâhud kendi biraderlerine, yâhud kendi biraderlerinin oğullarına, yâhud hemşirelerinin oğullarına yâhud kendi kadînlarına yâhud kendi ellerindeki memlûklerine, yâhud ihtiyacı olmıyan erkeklerden uyuntulara, yahud henüz kadınların avretlerine muttali' olmıyan çocuklara, müstesna, gizledikleri ziynetleri bilindiye ayaklarını
39 türbanlı ------------
@elmayiseverim tirt?
@fundamentalist arapcası haline bakarsak o surenin bilinçli veya bilinçsiz bir saptırma olduğunu anlarsın. Ayetin "baş örtüsü" diye çevirilen kısımı arapcada şöyle "V-elyedrinbne bir humuri hinne alaa cuyuubi hinne" burdaki "bihumuri" kelimesi arapçada örtü/örtülerinizi anlamına gelir. Bu bütün örtüleri kapsar (yer örtüsü, giysi vs vs) "Cuyuub" ise göğüsler/koyunlar anlamına gelir "Alaa cuyuubi inne" göğüsler üzerine demektir.'V-elyedrinbne ise koysunlar/vursunlar/kapasınlar anlamındadır. Yanisi o kısmın türkçe kısmı "Örtülerinizi göğsünüzün üzerine vurun" şeklindedir.
kısacası baş örtü ile ilgili bir şey göremedim ben hala.
@Spody anlamayacklar ki senin söylediklerini
@elmayiseverim yok yani benim inandığım bir mesele değil zaten ama dayatılmış doğruları araştırmadan kabul ediyorlar ve gücüme gidiyor artık
@Spody bu doğrular ağaç yaş iken eğilince verilmiş. bu doğrular başka uygulamalarla çözülür.
@elmayiseverim doğru değil ki işte doğru diye bildikleri
@Spody cahillik nedir bilir misin:) ondan işte
İlk defa yazıyorum şu yorumun altına, bunun altına da başka bir şey yazmamanızı rica ediyorum.
Saygı çerçevesinde görüşümü yazdım. İnançlı hiç bir insana bugüne kadar bu sitede kötü bir laf etmedim. Benimle konuşan ve beni tanıyan bilir.
Yazdığım yorumu dinler tarihini ve kökenini araştıran her insan yapabilir. Çok ekstrem bir şey yazmadım ben buraya.
Yorumum kaba değil, saygısızca değil, provokatif hiç değil. Bildiğim kadarıyla ki bir über moderatör olarak bu kuralı gayet iyi biliyorum, hakaret küfür kaba ve saygısızlık sınırını aşan yorumlar olmadığı sürece eleştiri yapabilir ve tartışabiliriz. Bugün ben dine yönelik bir yorum yaparım, yarın sizi İslamiyet dışında ki bir inancı eleştirebilirsiniz, bende size saygı duyarım. Kendimizi bildikten sonra buna hakkımız var.
Ateist olduğumu düşünenler olmuş, her din eleştirisi yapan ateist değildir bunu bilmekte fayda var.
Son olarak, beğenmiyorsanız eksi verin geçin.. yorumlardan ciddi anlamda rahatsız oldum. Teşekkürler.
Ateist olsan da, bundan kime ne yani?
Ama haklısın şöyle birşey var, bizim ülkede Ateistlere saygı yok.
@Spody başörtüsü türkçede yerleşmiş bir terimdir. Kuranın bahsettiği örtünme girişimidir. ister çarşafa sarılırsın ister tahtaya.. korunmaktan bahsediyor.. bana arapça şow yapma.. kuranda ziynetlerini korusunlar örtülerini yakalarının üstüne sarsınlar.. görünmesi mecburi olan yerler müstesna diyor.. bu nedemek?
Neresi mecburidir? Göz ağız burun yani yüz kısmı.. kadının boynu ziynetidir.. kulağı ziynetidir.. gerdanlık kısmı ziynetidir..
arapça biliyormuş gibi davranmayı bırak.. cevap vermeyecektim saçmalamışsın ama biri görür doğru zanneder diye dayanamadım.. biz kuru kuruya inanan insanlar değiliz.. dötümüzü kaşıyarak sallamıyoruz bunları... tefsir hadis arapça dersleri v. s hepsini gördük.. neyin ne olduğunu biliyoruz.. inanmıyorsundır bu beni ilgilendirmez ama ayetleri saptırmana göz yumamam..
@fundamentalist kendin çalıp kendin oynuyorsun. Ben kanıtlarla geldim orjinallik ile geldim. sen ise hala laf çarpıtarak kendini kanıtlama çabasındasın :) ilk başta dediklerimi çürütecek tezler ortaya koymaya cabala ona göre ciddiye alırım seni
Ayette başörtüleri diye tercüme edilen kelime (خُمُر) dır. Bu, (خِمار) kelimesinin çoğuludur. Bunun da kökü (خَمْر) dir.. . (خَمْر)‘ın kök anlamı bir şeyi örtmektir. (خمار) da örtü anlamındadır. Ancak Arap örfünde kadının başını örttüğü örtüye isim olmuştur. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: “Başörtülerinin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar….”
@Spody yaw o değil de çok enteresansınız.. bu zamana kadar ne mezhep imamları geçti ne ulema fukeha geçti hepsi ictihat etti.. siz kalkıp başörtüsü kuranda yok deyip manipüle ediyorsunuz.. bişey demiyorum size. hadisler kuranı yorumlanmış halidir.. aman neyse ya boşver
@fundementalist hadisler baskalarinin gozunden yorumlanmis halidir :) Neticede yoruma acik bir sey degil mi? Senin hadisin dogru ama niye benim ornek verdigim hadis yanlis? Her surenin sadece bir tane mi hadisi var saniyorsun :). Neyse benim inancimi alakadar etmeyen bir konuda tartismak sacma :)
Basket maçı yapar gibi +/- yarışı olmuş burada. Sonuç şu an 90-92
Okadar senedir takılıyorum bu sitede bukadar. eksi yiyen ilk görüyorum.
Dusuncene gwlince bir âyeti inkar etmek dinden cikmaktir. Gerçekten müslümansan bir iman tazele tövbe et.
Sıkıldım, yazmayın daha fazla rica ettim daha önce. İnancım farklı diyorum hala tövbe et bilmem ne diyorsunuz.
Kimseye saygısızlık yapmadım ama hoşgörülüyüz adı altında olan biten belli, neyse ki soru günün sorusu olmaktan çıktı, asfalyalarım attı dünden beri gelen yorumlarla harbiden 'yeter.'
Birileri başörtüsü dedim sanmış galiba. Ben KAPALILIK demiştim. Hala da dediğimin arkasındayım.
^82|36 e v82|37 idi, dayanamadım bastım ^ yı :D
yuh ne biçim oylama olmuş