Güncellemeler
+1 yıl
Soruyu nerenizle okudunuz merak ediyorum istemiyor olsam zaten kılmam sadece kılmamdaki amaç cennet ve cehennem değil veyasında bir şartlandırma hadi ben namaz kılayım allahta istediklerimi yerine getirsin değil işte namaz kılayım cennete gideyim veyasında namaz kılayım allah istediklerimi versin mantığında mı olmalıyım yani siz neyden ötürü kılıyorsunuz bilinç altı mı yoksa karsılık beklemek mi manasında sordum yok neymis istek yoksa kılma isteğim olmasa zaten yedi ceddiniz gelse kıldıramaz...
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Nedendir bilmiyorum toplum olarak gerçekten bazı şeyleri basma kalıp, sorgulamadan ve hatta mevzu inançsa asla sorgulamadan inanmaya ve sorgulayana da kötü bakmaya meyilli bir milletiz. Yaptığımız ibadetleri de menfi kaygılar, adet edinmişlikle yaparız.
Bilakis, inanç bu değildir.
İnançta sorgulama elbette vardır. Hz İbrahim mağaraya kaçırılarak getirildi, orada doğdu, 15 ay kaldı ve 15 yaşında çıktı Allah'ın mucizesi ile. Çıkar çıkmaz ise de aramaya başladı ve sorgulamaya başladı. Neyi bilir misiniz? Allah'ını aramaya, inancını sorgulamaya. Yani zaten bu durumlar bizlere örnektir. Aklı selim insanlar sağlam kaynaktan arar ve öğrenirlerse, sorgularını kalpleri mutmain olarak tamamlarlar.
İslam'da ibadet, Allah'a bir şükür sunma hayretinden doğmaktadır. Bizler O'na şükür sunar, gündelik yaşamın debdebesinden kaçarak secdede O'nun huzuruna çıkarız ve ferahlarız. Namaz müminin kalp saatinin onarılması, istikametinden çıkmamasına vesile olan müthiş bir uygulamadır. Siz sebep bulamıyorsanız kendinize dönün, içinize dönün ve '' Neden ben buradayım, neden İslam namazı şart kılmış, bu farzların altlarında ne gibi sebepler var gibi '' sorunsallarla uğraşın, sağlam kaynaklardan da teyit alın. Rabbim daim etsin.
İmam Ali (a. s.) buyuruyor ki: “Bazıları menfaat (Cennet, sevap vb) için Allah’a ibadet ettiler; bu, tüccarların ibadetidir. Bazıları bir şeylerden (Cehennem, azap vb.) korktukları için ibadet ettiler; bu da kölelerin ibadetidir. Bazıları da Allah'a şükür sunma amacıyla ibadet ederler. İşte bu, özgür insanların ibadetidir”
On iki imamlardan olan İmam Cafer Sadık (a. s) buyurmuştur ki: “İnsanlar Allah’a üç şekilde ibadet ederler: Bir grup Allah’a, O’nun sevabına rağbetten dolayı ibadet eder; bu haris (hırslı-tamahkâr) insanların ibadetidir. Bir grup Allah’a, cehennem ateşinin korkusundan dolayı ibadet eder; bu da kölelerin ibadetidir. Ama ben Allah’a, sevgiden dolayı ibadet ederim; işte bu kerim insanların ibadetidir.”
Yani, Allah'a ibadetiniz, namaz, orucunuz vb cennet-cehennem gibi sebeplerle olmamalı. Yaptığınız şey doğru. Biz Allah'ı sevdiğimiz, onu tapılmaya layık yegâne kudret olarak bildiğimiz için ibadet etmeliyiz.
Hatta Kumeyl Duası gibi muazzam güzellikte duaları okursanız orada da istenen şeyin Allah'ın muhabbeti, fazlı, lütfu olduğunu görürsünüz.
Ayrıca namazlarınız daha da anlam ve ruh kazansın istiyorsanız şu kitapları internetten satın alabilir veya caferilik com gibi sitelerden ücretsiz indirip çalışabilirsiniz.
En İyi Dost Namaz. Yazar: Muhsin Kıraati
Ehl-i Beyt Mektebine Göre Namaz Rehberi. Yazar: Cafer Bendiderya
Zikir ve Dualarıyla Namazın Gerçeği. Yazar: Muhsin Kıraati
Namazın Hikmeti. Yazar: Muhsin Kıraati
Namazın ruhunu anlamak için çok gerekliler bence. Mesela merak ettiniz mi hiç? Rükû bir tane iken Secde neden iki tane?
Samimiyetiniz devamlı olsun inşallah. Allah kabul etsin.
İç huzur için kıl kalbinde sıkıntı kalmaz isteğin dileğin varsa duanı et bitir