Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca amcam evdeyken çok sıkıntılar oluyordu sürekli halamla kavga ediyordu halam hasta biri kalbi var amcamın yapmadığı desteği eve yapıyor ama babannem asla oğluna laf etmiyor niye ona karışıyorsun niye onunla kavga ediyorsun asla demiyor ki halam 50 yaşında
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evet şimdi burada almamız gereken en büyük ders ne biliyor musunuz siz işin içindesiniz yaşadınız Burada kendi yükler şu annenin bir evladının geleceğini nasıl berbat ettiğini nasıl vasıfsız işe yaramaz 5 kuruş etmeyen bir varlık yetiştirdiğinin örneğini canlı olarak görüyorsun beden veya Babaannen öldüğünde amcanın Hayata tutunamayacağını selefil bir şekilde öleceğini Sen de göreceksin işte Bir annenin evladının Hayatının içine ettiğinin resmidir amcanız
Evet yemin ederim öyle ya yemin ederim aynısı ya ben anlamıyorum cidden amca evde olurdu halam kalp hastası tansiyonu var 50 yasinda halam aralarında 6 yaş vardır 7 yaş ama halama varya köpek muamelesi yapardı onunla sürekli tartışıldı sürekli azarladı halam asla onun yüzünden yemek yemezdi sofra da yiyemezdi babaannem bile halam o kadar kadın olmasına eve destek saglamasina rağmen 5 kurus parasıyla yine de amcaya sesini bile cikartmazdi sen niye ablana laf ediyorsun o eve geçindiriuor yardımcı oluyor demezdi kavga ederdi halam çıkardı giderdi yine ses eetmezdi diyorum bazen herhalde buyu yaptılar bu kadına babanneme öfkem hâlâ var şimdi amcam tabi biliyor babannem onun arkasını topluyor sürekli ordan buraya arıyor görüntülü arıyor ona şikayet ediyor benim diğer amcamı çünkü diğer amcam para verdi onu yanına aldı şimdi de bu anlattığım amcama yardımcı olmuyor bir yere götürülecek götürmüyor yıllarca çalışmamış çünkü yurt dışına gitmez için bile küçük amcam para yolladi yanına aldı 3 ay vizesi vardı 3 ay boyunca işe gidiyor beni götürmüyor vs yaptı hep evde kaldı vizesi varken çıkıp kimseyle konuşmadı arkadaşlık yapmadı numara almadi küçük amcam işe goturmemis diye yakışıyor 100 güne yakın oradaydı istese kendi bulunduğu yer küçük ama çok Türk var numaralarını alabilirdi onlardan yalvar yakar isterdi iş ama yok bir işe girdi maaşını beğenmedi az dedi haklı olabilir ama en azından belli bi süreye kadar insan mecbur zaten kira derdi yok yemek derdi yok küçük amcamın yanında o ödüyor her şeyi ama kabul etmedi başka bir yerde çalışmış bir kaç gün. parasisini alamamış vermediler dedi ya ona böyleleri denk geliyor ya da ciddi rahatlığa alışmış
Bazı anneler bazı çocuklarına karşı aşırı derecede zafiyet besler yani evlatları arasından bir tanesini seçer onun üzerine titrer ve sadece o evladı varmış gibi davranır bu aslında bir psikolojik rahatsızlıktır babaannenin geçmişte neler yaşadığını bilmiyoruz ama çok da sağlıklı şeyler yaşamadığı ortada Çünkü bu tavrı sergileyen kadınların genelde bir psikolojik rahatsızlığı temeli vardır babaannem burada bu amcanı seçmiş ve onun etrafında dünyasını kurmuş Onun çevresinde hayatını inşa etmiş ve sadece onun için yaşamayı tercih etmiş ve onun bu tavrı da amcanı bu hale getirmiş Çünkü bu tür konularda anne babanın yaklaşımı çok önemlidir anne baba nerede Nasıl davranması gerektiğini bilmiyorsa ya da bildiği halde kasıtlı olarak öyle davranıyorsa evladını kendi elleriyle uçurumdan aşağıya atıyor demektir babaannenin yaptığı da bu işte dediğim gibi Sen buradan bir ders çıkaracaksın Yarın evlendiğinde çocuk sahibi olduğunda çocuklarının arasında ayrım yapmayacaksın çocukları da eşit davranacaksın ve aynı zamanda bir çocuğunu sırf yanında kalsın diye �şsiz güçsüz yeteneksiz bir şekilde yetiştirmeyeceksin hayata kazandıracaksın Özgüven katacaksın anne baba olarak bir çocuğu korumak onu evde tutmak değildir veya onu zorluk içerisinde olan işlerde emek isteyen işlerde çalışmasını engellemek de değildir anne babalık bu değil bu çocuğa yapılan bir ihanettir anne baba çocuğunu yaşama hazırlamak demektir
Babanneme asla bu konuyu açamıyorum diyorum bir kere dedim güzelce bak gelmesin elinden geleni yapsın az da olsa çalışabilir evde zaten huzur bırakmıyor orada kalsın ama yok hemen mevzusyu sende anne olacağına getiriyor amcamı istemediğimi biliyor evde bana kinli ne zamandır ve amcamla konuşuyor şikayet üstüne şikayet ulan o seni düşünse sana anlatır mı ya sana der mi söyle oldu böyle oldu kadın onunla konuştuktan sonra 1 hafta kalp ağrısı cekiykr onun şikayetlerinden ama o anneymis onu kimse anlamazmış burada kaldi hastaneye götürülecek belki nir kaç kere para verdi onun dışında yok kadının nefesi rahatsız nefes alamıyor 20 bine ihtiyaç var asla demedi çalışayım yapayım burada 5 ay çalışsa toplardi zaten digalgaz su elektrik ödemiyor alırsa eve arada kahvaltılık domates salata meyve alıyordu o
Allah razı olsun psikolog falan mısınız bilmiyorum ama tam olarak doğru olan bu işte
Babam bannnrmle konusmuyor yıllardır babam tamamen suçlu da e diğer küçük amcam da yurt dışındaydi bi oğlu olarak bu vardı yıllardır yanında belki ondandır bilemiyorum
Ama eskidende böyleydi küçük amcam burdayken de böyleydi ya tapma derecesinde halam kaç yaşında eve yardım ediyor vs ama amcam onu öyle azarlıyordu ki yemek bile uiyemiyordu halam onun yüzünden sofrada ona rağmen kadın sesini bile çıkartmiyordu ya dedem fırtına demeden çalıştı kar yağdı çalıştı yok amcama derdi işte bazen bir şey olamadın ama ne kadar ne kadar yank asla baskıcı olmadi asla
Psikolog değilim ama iyi bir gözlemciyim lisans mezunuyum bu arada genelde gözlemlemeyi severim şimdi sizin bahsettiğiniz durumu yaşayan çok aile var Hani mesele Sadece diğer amcanızın yurt dışında çalışması değil babaanneniz belki de dedeniz tarafından defalarca terk edildi Veya defalarca kapının önüne konuldu veya bir şekilde babası tarafından terk edildi veya annesi tarafını terk edildi onu da bilemiyoruz hani bu tür davranışların kökünde genelde olumsuzluklarla geçen bir yaşam hikayesi vardır kadınlar bu tür psikolojik durumlardan daha çok etkilenirler ve bunu çözmek yerine bu problemi bir şekilde bertaraf etmek yerine hayatlarının her alanında bunu yaşamaya devam ederler ama burada asıl önemli olan şey şu sen neden babaannende yaşıyorsun Annen baban ayrı mı Yaşınız kaç ve hayata dair planınız ne artık amcan halan Babaannen onlar belli bir yaşa geldi onlar için bu saatten sonra Çok da fazla yapabilecek bir durum yok Sen kendin için neler yapacaksın bundan sonra Önemli olan bu
Simdi ses edemiyorum çünkü asla kabul etmiyor karışma diyor onu istemiyorsunuz evet istemiyorum onu istemiyorum evde bize huzur vermiyor huzurlu biri değil bizi huzursuz ediyor öğlenden sonra gidiyor evde sürekli evde onun yüzünden evde doğru düzgün duramıyoruz kadının amacı ne anlamadım konuşuyorum beni suçluyor daha olmamıs evlatlarım için ya diyorum mana vermeyeyim ona karşı gelmeyelim ama yok ya cidden yok yani anlamış değilim ne var onda ya valla ya ne olmuş yani diyo ki kimse onu sevmiyor e sevmez çünkü en büyük kötülüğü dedeme yaptı dedem onu görüyormuş evde niye laf ediyormuş kiye küfür ediyormuş adamı suçluyorlar adam gelmiş 73 yaşına bakmak zorunda mı p soğukta çalışmak zorunda mı kim olsa zoruna gider ya kafayı yediler ya
Tabii ki olur çıktım gizliden