Şimdi eve bırakayım desek direkt ben güçsüz müyüm? Ya da ben kendimi korurum ayaklarındalar. Tamam onlar da güçlü evet ama biz kötülüğünüzü istemiyoruz ki bizimde var bi bildiğimiz.
Kadınlar neden eskisi gibi korunup kollanmak istemiyorlar?
Başkalarının görüşlerini fazla umursar oldular. Ayrıca kendilerine yönelik aşağılama ve hor görmeler toplumda bir hayli fazla. Erkekler yüklenen sorumluluktan, kadınlar ise yüklenen sıfatlardan bıkmış durumda.
Valla ben istiyorsun ya. Yanımda aslan gibi duracak gerektiğinde sırtımı yaslayacağım dağ olacak. Ben erkeğimin yanında güçlü hissetmek zorunda değilim. Güvende hissetmek zorundayım.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bence haklısın. Ama herkes öyle düşünmüyor herhalde demek ki
Biraksan gerek yok ben kendi careme bakarim, birakmasan ya birsey olsaydi olur. Sen en iyisi senin icin değil kendim icin yapiyo rum. Seni eve birakirsam merak Etmem seni rahatca uyurum de.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet de gene bulurlar bi şey. Asıl sorun eskiden böyle düşünmedikleri halde şimdi böyle düşünüyor olmaları
Genelde medya ve artik devir degisiyor. Tehlike azalinca herseyi yaparim dusuncesi yani feminist. Ama kotu birsey olsa kadina nasil boyle birsey yapilir dusuncesi. Ne sen anlamaya calis. Sen soyledigim gibi davran hem gentilmenligini yapmis olursun hemde kizi borclu hissettirmezsin
Erkekler artık güven vermiyor. Genellemek yanlış belki ama gözlemlerim bu yönde. Bekar kız arkadaşlarımın şikayetleri erkek gibi değil ya da güçlü sorumluluk sahibi bulmadıkları yönünde.
Yani az çok bilinen şeyler. Gece karanlıkta eve bırakma, bi yere gidecekken eşlik etme falan filan. Mesela sen senin iyiliğin için kısıtlanmayı falan kabul eder misin
Ne derece koruyucu dediğin için onları söyledim🙂. Bir yere gitmek istiyorsun mesela kız erkek karışık arkadaşlarınla, sevgilin izin vermezse gitmez misin? Ya da yanında sevgilin yokken çok açık giyinmeni istemiyor mesela ne tepki verirsin🙂
Asiri acik giyinen biri degilim zaten. Hani acik var, acik var. Asiri acik giyinen biri hic olmadim. İzine gelince de pek izin almayi seven biri degilim 🙂 Ama hayatimdaki kisi de dikkat ediyorsa, karsi cinsle aramdaki mesafeye dikkat ederim. Mesela erkek kankami yanaktan opmem falan.
O korunma kaçınma içgüdüsü aile içinde kimseden yardim isteme sen sana yetersin bilinciyle büyümüş bireylerde oluyo birak güç takıntısını duygusunu göstermekten utanir cografi faktör işte. Safiyane sevgin varsa mevcut algiyi sen kirarsin. Evet biliyorum tek başına dünyayı eline alırsın fakat sevgilin olarak yanında olmak istiyorum diye yaklasirsan ortak noktada buluşursun diger türlü inatlasmaya girer iki yollu konuşunca sonuça varirsin cok basit aslında