Bence Türk toplumu gizli bir anaerkil topluma sahip ve kadınlar bunu kendince eğip bükebiliyor.
Siz hiç bu ülkede yaşlısı genci kadınlardan büyük sorumluluk alıp, çözümün kaynağı olan kadın gördünüz mü? Ben görmüyorum...
Bence Türk toplumu gizli bir anaerkil topluma sahip ve kadınlar bunu kendince eğip bükebiliyor.
Siz hiç bu ülkede yaşlısı genci kadınlardan büyük sorumluluk alıp, çözümün kaynağı olan kadın gördünüz mü? Ben görmüyorum...
Türk toplumu, beyaz şövalye kültürlü anaç, meriç ve kadıncıl bir toplumdur. Örneğin bir kadın ölmüş ana babasının emekli parasını yiyebiliyorken, erkek bu parayı yiyemez. Çünkü anaç devlet buna izin vermez. Beyaz şövalye Türk toplumunda erkekler zorunlu olarak askerlik yaparlarken, kadınlar askerlik yapma stresiyle karşı karşı kalmazlar. Arap cumhuriyeti olan Suriye'de bile kadınların gönüllü olarak er pozisyonunda askerlik yapmasına izin verilir.
dostum iyi sallamışsın
2000 yıllık tarihi göz anına almadan yazmışsın Türk Kağanlıkları ve Devletleri bu yoruma güldü..
@ruhurevanı Kağanlıkları yemişim. Ben bugünden bahsediyorum.
senin gibi küçük bir cumhuriyet sevdalısının Kağanlık mefhumunu anlamaya idraki yetmez
bugünde aynıdır 100 yıl önce Türkler 2000 yıllık alışkanlıgından vaz mı geçti sanıyorsun
bugün Türkiyede ki avrupa ve batı nefreti Türklerin atalarının fikirlerini terketmediğinin en bariz misalidir
Bence görüş sahibinin haklılık payı var
@ruhurevanı Zuhaha, Türkiye'de cidden içkin bir Avrupa ve Batı nefreti mi var sanıyorsun? Yaşam tarzınız ve karı kızın tamamen Batılı kültürüne ve American Life meşrebine asimile olmuş sen Batı düşmanlığı diyorsun. Bir de gelmiş 19 yaşındaki Tigir Er'ci ergen akıl vermeye kalkıyor.
kültür m kemalin dayatması idi
Osmanlıcı ve Saltanatçı kafada olan bir adam 20 yıldır iktidarda ise bu herşeyi açıkça göstermektedir.
tigirci falan değilim
İmparatorluk ve Saltanat fikrinde bir şahsiyetim
90 yıl evvel ki inkılap dayatmaları zorunlu şapka takılması takmayanların asılması, vesaire
@ruhurevanı O saltanatçı dediğin malum şahıs kendi muhafazakâr kitlesini bile yozlaştırdı. Parayı bulan muhafazakârlar da artık seküler gibi yaşıyor. Bu arada, Osmanlıcılık politikası iflas etti artık, o da bunun bilincinde. Sisi'nin elini sıktı, Esadla barıştı barışacak. Ortadoğu'da vasallıklar kuramadı, şimdi sınırı kara kafalardan kurtartmanın derdinde.
Osmanlıcılık politikası iflas etti öyle mi?
Reis-i Cumhurun, İmparatorluk Yanlısı Kadir Mısıroğlu'nun ayagına gidip hürmetlerini bildirmesi,
Türkiyenın m kemalin yurtta sulh cihan sulh diyerekten bir korkak gibi anadoluya kapanma politkası bir kenara atması, halkta eski İmparatorluk günlerine duyulan özlem vesaire
Türkiye İmparatorluk varisi oldugunu hatırladı
Cumhuriyet gömleğini yırtmalı ve İmparatorluk kaftanını giymeli Türkiye
Sertlik olmadan tartışma yapmanız daha güzel olur diye düşünüyorum, daha faydalı olduğu için de okumak istiyorum. Güzel bir tartışma oluyor.
münakaşanın heyecanından sertlik olabilir lakin
saygı ve edep çerçevesinde olsun
@ruhurevanı baştan sona okuyorum. Eminim bazı üyelerde bundan faydalanmak için okuyacaktır. Entelektüel tartışmalar her zaman güzeldir
@ruhurevanı Hatırlatırım, şu an imparatorluklar çağında değil, ulus devletler dönemindeyiz. Amerika ve Rusya gibi süper güç iddiasında olamayacak her millet ancak ulus devlet sınırlarına hapsolur. Bunda ise Fransız devrimi etkili olmuştur. yav'i çok eleştirdiğim yanları var fakat onunla ilgili ithamın da güldürdü. Adamın verdiği Kurtuluş mücadelesi olmasaydı seni Ermeniler, Rumlar ve İtalyanlar Anadolu'dan da biçecekti. Türkiye ulus devletleşme sürecinde Ermeni meselesi hakkında Talat Paşa'ya, Kurtuluş Mücadelesi'nde de yav'e çok şey borçlu. Neo-Osmanlıcılık çoktan iflas etmiş meçful bir projedir. Amerika'nın İsrail'in güvenliği projesi için Türkiye'ye yedirdiği bir zokadır.
yav'e yazdım yav'e olarak çevirmiş.
Atatürk'ü niye yav'e olarak çeviriyor bu site? Yav'e olan kısmı Atatürk olarak anla.
m kemale bir minnetim yok baştan belirteyim, ikinci olarak Türk mlleti m kemalden önce 3000 yıldır vardır böyle bir milletin varlık bekasını 100 yıl önce ortaya çıkmış birine baglayamazsın
sen cumhuriyetçisin ben Saltanatçıyım ve inandıgım bu sistem için çalışıyorum
benim dünya görüşüm ise şu sözdür
Siz hepiniz Türkiye Cumhûriyeti vatandaşı olmayı değil, 1000 yıl sürmüş bir Cihân İmparatorluğunun vâris-i tabiîsi olarak yürüyün. Yürürken ayağınızı yere bir imparatorluk adamı gibi basın, yeri titretin! Asker yürüyormuş gibi! İmparatorluk Vârisi!
- Üstad Kadir Mısıroğlu
fikir hürriyeti güzeldir
@ruhurevanı Minnetinin olup olmaması umurumda değil. Ben ne cumhuriyetçiyim ne de saltanatçıyım. Hiçbir siyasi ideolojiye ve partiye taraf değilim. Demokrasiden de nefret ederim. Franco İspanyası'nın oluşturduğu tek adamcı rejimi bile daha samimi bulurum. Bu arada, üslubun epey sloganik. yav'e bilmem ne kaç bin yıllık Türk tarihinin yegane lideri gibi bir şey mi dedim? Hariçten gazel okuyorsun. Adamın döneminden bahsettim. Başka ülkelerin de tarihini oku, dünyaya açıl ufkunu genişlet. Devir imparatorluklar devri değil artık. Ülkenin doğusunda büyük Kürdistan kurmaya çalışıyorlar, sen bu meseleyi önce hallet, ondan sonra büyük Osmanlı'yı kurarsın.
ülkenin doğusunda olanları devlet senden benden daha iyi biliyor
İha ve siha teknolojileri ve aselsan roketsan gibi savunma sistemlerinden ötürü artık magaralarından çıkamıyorlar
İmparatorluklar devri değil görüşü senin görüşün sana tavsiye İbrahim Ufuk Kaynak hocayı dinlemen
ve dahinlinde Anglosakson aklını ve Türkiyenin onlar ile olan mücadelesini anlaman dileğiyle
Başka ülkeleride okuyorum Hitler almanyası, Amerika tarihi vesaire merak buyurmayınız
Araya bir not ile girdi yapayım. İbrahim Ufuk Kaynak son iki yıldır çok dikkatli paylaşımlar yapan, yurtdışında okumuş, bakış açısı ve konulara gösterdiği çehre çok farklı bir aydın. Beğenerek okurum yazılarını ama biraz hamasi söylemleri de oluyor. İmparatorluk için toplumun alt yapısı buna hazır olmalı ve Türkiye bu alt yapıdan fersah fersah uzak.
@ruhurevanı Meseleyi anlamadın, aynı şeyi dedim sana. İşte süper güçsen imparatorluk iddiasında bulunabilirsin. O Anglo-Sakson aklının mirasçısı ise süper güç olarak şu an Amerikadır ve tüm dünyayı kendi değerleriyle asimile etme iddiasındadır. Tüm bunlardan geriye kalan ülkeler ise ulus devletlerdir ve azınlıkları da varsa çoğunluk olarak azınlık etnik ve dini gruplarla başı hep dertte olur. İrredantist akımlar da gelişiverir. Türkiye şu an ulus-devlet olarak istese de istemese de varlığını devam ettirecek.
Türkiye ulus devlet perdesini yırtmak istiyor direnen tek ülke Türkiye çünkü
paranın sahipleri parayla oynuyor
sen ulus devlet fikrinden çıkarak ancak onlarla mücadele edebilirsin bugün Türkiyenin akdeniz libya karabag, Türk devletler teşkilatı ve bir kuşak bir yol projesi, bu perdeyi yırtmak için
insanlar ucuz siyaset ile boş ekonomi sohbetleri ile vakit öldürüyor
küresel akla tüm dünya teslim olmuş direnen ve kafa tutan yalnızca Türkiye var
@obiralfa nasıl yüzyıl önce birileri bir gecede cumhuriyet ilan ettiyse bu dönemde devlette peyderpey alıştırma ile toplum dahada benimser sonra tek bir karara baglanır ve İmparatorluk sistemine geçiş yapılır.
Muhtemel surette sistem Baş Yücelik sistemi olacaktır
@obiralfa o adamı hep paylaşıyorum çok emperyal bir kafaya sahip özellikle hafıza programlarını seyrederim ve ettiririm
@ruhurevanı YouTube'da çok farklı konulardan güzel paylaşımlar yapıyor, ne var ne yok kanalında.
evet aga çok iyi o programlar millete çok şey öğrettiler
@ruhurevanı Yalnız bana bu bölgesel bir güç olabilme gayretiyle imparatorluk iddiasını karıştırmak gibi geliyor bu. Bir ulus devlet de bölgesel güç olabilir. Türkiye ulus devlet perdesini yırtma girişiminde tabii ki de bulundu. Ahmet Davutoğlu Stratejik Derinlik adlı kitabında da bu durumu izah eder. Davutoğlu Arap Baharı başlarken bizler ulus devlet anlayışıyla hesaplaşıyoruz, Ortadoğu'yla ilgilenmeliyiz demişti. Amerika'nın gazına gelerek Suriye'nin bütün içişlerine karışıp dişişlerini içişlerine çevirdik. Sonuç ise bugün ortada. Ülkede 10 milyon mülteci var ve Suriye devlet yıkıldı parçalandı. Yetmiyormuş gibi sınırımızda PYD belası baş gösterdi. İmparatorluk iddiasında bulunalım derken ulus devlet de tehdit altına düştü. Çünkü Türkiye'deki Kürt nüfusunu kışkırtması muhtemel bir PYD ve Kobani meselesi tezahür etti Suriye'de. Bu da Türkiye'yi sosyolojik gerçekle yüzleştirerek Türkiye içişlerine dönüp Kürt meselesiyle debelenmeye başladı. İmparatorluk denilen şey şırrrak diye ahan da oldu bitti şeklinde olmuyor maalesef. Çok uzun süreli bir müktesebata ve en başta çok kuvvetli bir ekonomiye ve bilgi gücüne sahip olunması gerekiyor. Senin çok övündüğün Osmanlı son dönemlerinde hiç ama hiç arkeolojiyle ilgilenmezken İngilizler Osmanlı toprağı olan Ortadoğu'ya oryantalist arkeologlarını gönderip her yerde araştırmalar yapıp haritalar çizerdi. Bu harita çizim işlerini yapan kişilerden biri olan Gertrude Bell de Osmanlı yıkıldıktan sonra Ortadoğu'nun haritasını cetvelle çizdi. Hem de bu kişi bir kadın. Janet Wallach'ın Çöl Kraliçesi adlı kitabını oku. İngiliz ve Anglo-Sakson medeniyet bunu engin entelektüel birikimine borçluydu. İngilizler Arapları Osmanlı'dan daha iyi tanıyordu.
Devamı: Osmanlı'nın Mısır'a gönderdiği bir vali daha Arapça bilmiyordu. Halep'e giden bir vali şehirliler tarafından Halep'e sokulmamıştı. İngililzler Arapların sevgisini bu şekilde kazanmıştı. Aynı zamanda Osmanlı devlet Ad-Hoc politikası uygulayarak yabancı devletlere büyükelçi bile göndermemiştir. Bunu ise Tanzimat'tan sonra yapmıştır ancak. Büyükelçilik demek ise elçi gönderdiğin ülkeler hakkında istihbari, tarihi ve sosyolojik araştırmalar yapman demektir. Ama Osmanlı bunu ihmal etti.
ben bu kadar uzun yazamayacagım lakin Türkiye şu an bölgesel bir güçtür bu seviyeyi küresel bir güç haline getirmek içinde savunma sanayiinden tutun dış politikaya oradan teknolojik gelişmelere kadar bunun mücadelesini veriyor.
dünyada tek diri ülke Türkiye diğer ülkeler çoktan esareti kabul etmişler. Yeni dünya düzeninde Türkiye ve yahudi güdümlü Çin karşılaşacak. Amerikada eyaletler arası kavga yakında zuhur eder çok vakti kalmadı Amerikanın neyse uzun mevzular..
Selametle
selam dostum yine ben xd
Türkler ata erkil bir toplumdur ve erkek merkeziyetçiliği vardır.
Temel sebepleri şahsi kanaatime göre şöyle;
1- 2000 yıllık göçebe hayat tarzı
2- Türklerin tarih boyu savaş ve harp ile meşgul olması
3- Cihangirlik ve tüm dünyanın Türk Hükümdarının olması gerektiği düşüncesi
Türklerde erkeğin merkeze konulmasına sebep olmuştur.
Tarihsel süreçte ataerkillik tamam ama günümüzde Türk Medeni Kanununun kadına tanıdığı pozitif ayrımcılık olsun, toplumun kız çocuğuna ve kadınlara öncelik tanıyor olması, hatta hatta iş ilanlarının artık kadın lehinde artış olduğunu da ekleyip devletin resmi okulunda müdürünün, müdür yardımcılarının tamamının kadın olduğu bir örnekten bahsediyorum...
kardeşim avrupadan alınan medeni kanun Türk ırkının hususiyetlerine uymuyor.
resmiyette her ne kadar medeni kanun densede
Topluma halka indiğinde şimdiki Türklerin eski kültür ve töre bazında düşündüklerini görürsün
Kırsal kesim hariç bütün Türkiye'nin ben anaerkil bir topluma sahip olduğunu düşünüyorum. En son babalar duyar diye dizi yapmışlardı TRT'de. Resmen orada bile bu görünüyordu.
Cevap
1Cevap
Maalesef evet kurtulamadık şu toplumdan
Mesela doğrusu nedir?
Evet gayette öyle...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar