ailem baskı yapıyor ama ben takmak istemiyorum cünkü bir sınıfta tek bir tesettürlü kız varsa genelde o kız sessiz ve yalnız oluyor. birde arkadas cevresi uzaklasıyor sadece bir kaç kız arkadasın oluyor. sözle olmasa bile uzak duruyorlar gibi hissediyorum.
bilmiyorum ben böyle hissettim, tesettürlü arkadaslar varsa taktıktan sonra deneyimlerini paylasabilir mi. hic takmak istemiyorum. güzel yanları var mı.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ben kapaliyim ama bir sürü arkadaşım var çok sosyalim kişinin kendisiyle alakalı bir durum. Erkek arkadaşlarım da var kızda. Hiç kötü bişey yaşamadim seviliyorum çevrem tarafından kapalı arkadaşım da var aşırı açık da. Sorun etme bence küçük seyleri özgüvenli olursan sıkıntı yasamazsin hiçbir şekilde.
tesekkur ederim. senin gibi tanıdıklarım da var ama daha azsınız.
takmasaydın ne degisirdi peki pisman olur muydun?
Ben çok isteyerek kapanmadım hatta açılmayı düşündüm ama aile baskısı yüzünden acilamadim kavga ettim babamla. 2-3 sene sonra acilirim diye düşünüyorum. Kendimi bu şekilde sevmeye çalıştım ama kapaliligi ben yapamıyorum 4 yıldır kapalı olmama rağmen olmuyor yani. Eğer içinden geliyorsa kapan kapalı olman arkadas edinmene sosyalleşmene engel değil İnanki. Ben hiçbir sorun yaşamadım 4 yıldır.
Tesettür niye insanlardan uzaklaştırsın seni? Benim aşırı açık dinden uzak arkadaşlarim bile var ne alakaa
bana samimi duygularını söyledigin için cok tesekkür ederim. kapanınca yapamazsam senin gibi önüme bakarım. icimi rahatlattın.
Taktigim için pişman olmadım hiçbir zaman ama baskı ile kapandigim için kendimi hiçbir zaman iyi hissedemedim psikolojik olarak
Aynen öyle canim içinden geliyorsa yap. Rica ederim:)
Ailenin baskısı ile kapanacaksan kapanma bence zorla güzellik olmuyo maalesef
birde söyle bir şey var. insanlar bir şey deyince onların direktifiyle bir şey yapasın gelmiyor.
mesela sacını niye uzattın kestir diyorlar kestiresin gelmiyor. dıs görünüsüne karısılması insanın agrına gidiyor.
simdi kapan diyorlar ama ben yani zaten mütevazi giyiniyorum. o yüzden yani anladın sen beni.
Çok kötü bir durum psikolojik olarak etkiliyor bu benim bedenim sonuçta. Başkalarının istediği gibi biri olmak insanı yıpratır bı zaman sonra ben bu değilim kendim olmak istiyorum diyorsun düşüncelerin oturduğu zaman. Anladım seni işte önemli olan senin ne dusundugun kendi içinden gelerek yapman ☺️
Benim sana tavsiyem başkalarının ne düşündüğünü ne dediğini hiçbir zaman umursama insanlar sürekli konuşur durur. Kendin olmaya çalış kendi bildiğini yap mutlu olursun
Birşeyin baskı ile yapılmasına karşıyım. Tesettür güzeldir inandığımız değerler doğrultusunda kullanılırsa tabi o su bu ya da güzel görünüyor diye yalanlardan nefret ederim. Sendeki biraz pskolojik ben bu tarz insalar varsa ki uzak olsun onların dertleri belli.
güzel bir yönünü söyleyebilir misin tesettürün. amacı insanları kendinden uzak tutmak çünkü
Düşüncen çok yanlış tesettür bastta dediğim gibi dini inaclar görüşler nedeniyle tercih edilmeli eğer bu dusuncede değilseniz kullanmayın.
bu düsüncedeyim müslümanım fakat beni yalnızlaştıracaksa zararı olacaksa neden takayım. kendime örnek alabildigim tesettürlü birisi yok özendigim.
Anladım işte bu pskolojik çevrende ya da bulunduğun yerde okulda vs yoksa çok zor gelebilir anlıyorum. Ozman erteleyebilirsiz ne zaman kendinizi hazır hissedersiniz ozman deneyin 🙏
takmasam ne kaybederim. takıp takmamanın farkı var mı.
Dini açıdan bakarsan takmam doğru ve ben çok yakıştırıyorum açıkçası. Size kalmış bir durum hazır hissetmiyorsuniz erteleyebilirsiz ya da hiç takmazsiniz
tesekkur ederim objektif yorumun için.
Ne demek yardımlaşmak güzel şey 🙏