Araba seçmekte kararsız kaldım yardım?

Arkadaşlar araç alacağım ve pek anlamadığım için bilen kişiler beni doğru yönlendirir diye düşünüyorum
Calistigim yer evime 4 km ve bu yüzden var olan dizel aracı değiştirmek istiyorum yerine düşündüğüm modeller vsr ama en cok dizel için bu kısa mesafe zarar olduğunu bilecek kadar anlıyorum... benim amacım genelde ise gel git gmhaftsda 2 3 kez yakınımda ki şehir merkezine gel git dolaş (bana yaklaşık 7 8 km uzak ) ve ayda. 1 2 defa uzak bir gezinti yapmak min 40 km max 300 - 400 km )

Düşündüğüm varyasyonlar

1 hibrit passat Variant gte 2021 model 80.000 km veya a3 40 e tron 2022 model 60 000 lerde
2 benzin audi a4 45 tfsi 2020 80.000 km
3elektrik tesla yaklaşık 120 000 km de

Başka fikir verecek olanlar vsr mi... bir başka ihtimal de zevkimi yaşayacağım audi alıp en ucuz bi araç daha alıp onunla sadece ise gel git... bu da ekstra masraf demek... kararsız kaldım. Az para değil sonrasında pişman olmak istemem

Chat gpt her Variant için olumsuuklar veriyor kafamı karıştırıyor 1 haftadır kafayı yicem

Elektrikli veya hibrit alsam ikinci el pil durumu meçhul benzin alsam o da kısa mesafede fazla güçlü araç ısınmadan Turbo ve motor parçaları daha çabuk alınır diyor
Güncellemeler
7 ay
Bu araçların fiyatları birbirine yakın
Araba seçmekte kararsız kaldım yardım?