Disteizm bana mantıklı gelmeye başladı, sizler ne düşünüyorsunuz? Disteizm sözlük anlamı:Disteizm, Tanrı'nın kötü olduğuna inanılan felsefe akımı. Disteistler, tanrının kötü olduğunu savunur. Çünkü onlara göre tanrı, bütün kötülüklerin üreticisi ve kaynağıdır. Disteist birisi, ister dinlerin söz ettiği kötülükler olsun, isterse de din dışında söz edilen kötülükler olsun, hepsini tanrının ürettiğini ve bundan kendini bağımsız olarak göstermeye çalıştığını iddia eder. Onlara göre tanrı hiçbir şekilde masum değildir. Var olan bütün zulümlerin perde arkasıdır.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğer deist ya da Hristiyanlığın değiştrilmiş versiyonu gerçek olsaydı o halde disteizm gerçek olurdu çünkü İncilde ilk ayetler Tanrının nasıl adaletsiz yalancı ve kırıcı kaba biri olduğunu gösteriyor. Yanlış anlaşılmasın her inanca saygım var ama incili okudumda interneten ve Adem günahından herkesin günahkar sayılması kadınların doğum sancısının sırf ilk insanlar elma yedi diye olması açıkçası zulüm değilde ne? Masum bebekler dünyaya geliyorlar bebek nereden bilsin yavrucağız daha dünyayı bilmiyor yani açıkçası beni bu durum üzer kalbimide kırar hristiyanlar bu konuda ne düşünür bilmem acaba onlarda üzüntü ya da kırgınlık hisediyor mu bilmem? Deist inancında ise Tanrının ilgisiz olması sanli kullarına değer vermiyor gibi hisetim terk etti sanki kullarını ama bir kul ya da çok yanlız olan sevgi görmek istiyen biri dua ettiğinde ve tanrı onu görmezden gelir ya da dünyadaki haksızlıkları da görmezden gelmesi destekler ama bence Tanrı kötü biri değil, İslam da Kurana baktığımızda bizi koşulsuz seven her hatamıza rağmen affeden dua etmemizi ve iyilik istiyeni görüyoruz yani bu diestiğe inandığın inanca göre olabilşr veya olmuyabilirsin. Burada her an gibi kötü niyetim yok yanlış anlaşılmasın ben Müslümanım ama olaylara felsefi şekilde bakıyorum kendi inancımı kenara bakıp ya harbiden böyle olsaydı ne olurdu ne hiseder ne düşünürdüm bu inanca sahip olan insanların duygusu ne diye sorgularım
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
2Cevap
Kültür & Sanat konusunda 309 cevap paylaştı. Kadını hör gören sizlersiniz, islam örterken siz pavyonda yarı cıplak onca erkekler arasında dans ettirirsiniz…
283 Yorumla
Soran+1 yılTamam kanıtlı ispatlı bir şey göster.
Soran+1 yılKurduğun cümlede mantık bile yok. Benim var olmam Allah'ın varlığına kanıt değildir. Sana göre Allah başkasına göre Zeus.
Soran+1 yıl@Prada_ Evet yukarı da random atarak gülen ben miyim
Soran+1 yıl@Prada_ İgnostizm öyle bir şey değik google daha çok bak ezerle öyle gel ignostizm tanrının varlığı ya da yokluğu konusunda tartışmanın anlamsız olduğunu savunur çünkü tanrı kavramı baştan tutarsızdır. Çünkü ilk siz islamla ilgili şeyler yazdınız
Soran+1 yıl@Prada_ Ateistim dediğim yer bile yok.
Soran+1 yıl@Prada_ Yazmadım ama işinize gelmeyince kaldırırsınız.
Soran+1 yıl@Prada_ Ben kendim yazıyorum sanki ayetleri
Soran+1 yıl@Prada_ Ben sadece felsefi görüş hakkındaki fikirleri merak ettim.
Soran+1 yıl@Prada_ Vikipediadaki yazıda yazıyor git bak.
Soran+1 yıl@Prada_ Zaten cevabın yok
Soran+1 yıl@Prada_ Hayır gayette sevgi dolu bir ailem var.
- +1 yıl
Kuranda bilimsel şeyler açıkça söylenmemiş
- +1 yıl
@Prada_ adamın inanacağı varsada saçmayayıp inanmasına engel olmuşsun adam diyoki allah var mı yokmu emin değil bunu öğrenmeye çalışıyor sen aynı şeyleri tekrar edip durmuşsun islama girip girip çıkması araştırdığıyla alakalı bir şey hiç kaynak göstermemişsin adamın kaynağını indirdim biraz baktım biraz araştıracağım internetten buluyon demişsin kuran internette yokmu internette ne ararsan var kurandada var adamı araştırmaya teşvik etseydin keşke eski diyanetle şimdiki diyanet değil sen adamı bıktırdın iyice araştırmasından engel olma iyice araştırsın zaten doğruyu bulacak çok saçmalamışsınız pembe gizli üyeyle kesin kanıt sunun adama
- +1 yıl
Kurana inanmak yerine adam akıllı araştırmak yerine küfür ederse tabi ki cevap veririm. Ayrıca kuran internette tam bir safsatadan ibaret. Madem inanmaya çalışıyormuş neden öğrenmeye çalıştığı şeye ön yargı yapıyor. Allah hidayet versin
- +1 yıl
Küfürü nerede ettim? Kanıt?
- +1 yıl
Şu arkadaşı banlayalım lütfen @Canerozkum @KızlarSoruyor
- +1 yıl
Diğer hesaplarını ben başka hesapla şikayet etmedim. Bizzat mod birisine ettim. Ve kapandı
- +1 yıl
Senin de bana yazdıkların duruyor ;)
- +1 yıl
Hesabı kapatman çok kolay ya zaten … hadi uğraş ve kapat hiçbir şey yapamazsın.
- +1 yıl
Olay olalı 5 gün oldu 3 gün önce yazmışsın ;)
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ bu sorunun bildirimleri bana niye geliyor yaaaa
- +1 yıl
Bir yandan da yorumları şikayet etmişsin. Hadi selametle
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Verdiğin örnekler çok saçma, neymiş Kur'an-ı Kerim'den örnek vermeyecekmişim. İNSAN YAZMASI OLDUĞUNU KANITLAMAK İÇİN ORADAN ÖRNEK VERİYORUM AMA SAÇMA SAÇMA KONUŞUYORSUN. Nereden örnek vermemi bekliyorsun hayal gücümden mi? Ben ejderhaların konuştuğuna dair kitap yazıp sana desem sen de kitaptan örnek vermez misin yalan olduğu için? Mantığın 0.
- +1 yıl
Kurana da Arap masalı demeyeceksin o zaman sure de Arap masalı kendin ile çelişiyorsun beyinsiz
- +1 yıl
Ay imdat susturun şunu bıktım
- +1 yıl
Ben sana o sildiğin yorumlarımda 100000 tane şey söyledim kanıt gösterecek şekilde ama bunları anlayacak bir zekaya sahip olmadığın için anlamıyorsun yallah
- +1 yıl
Bu kadar kanıtı görmüyorsan sen körsün. Bir kez inandırmışsın zaten. Haksız olan bir tek sen varsın. Popüler kültür özentisisin sadece. Allah yoksa surelerden değil daha gerçekçi bir kanıt göster
- +1 yıl
İnternete inanmıyorum elimde kuran gibi sağlam kaynak var çünkü ;) bende buna güldüm
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Öncelikli olarak Allah'ın varlığını senin kanıtlaman lazım çünkü ispat yükü sende. Bilime göre bir şey kanıtlanana kadar aksi kabul edilir. Yani Allah'ın varlığı kanıtlanmadıkça yoktur. Zaten kanıtlanamaz.
Madem o kadar kanıt var göster bakalım. Demek ki sureler gerçekçi değil diyorsun yorumunda hmmm. İnkara başladın anlaşılan. Kur'an-ı Kerim'de yazılan her şey internette mevcut eğer öyle olmasa bu gün o siteler kapatılırdı. Ama ben internete bakmıyorum b2 Arapça biliyorum. Kendim okuyorum çoğu yerini. Elimdeki Kur'an-ı Kerim'den yazıyorum sana. - +1 yıl
Öncelikle sen baştan fiyaskosun zaten Araplara küfür edip Arapça biliyorsun üstelik orta seviyede. İnternet yerine kurandan örnek ver madem biliyorsun bende bunu diyorum anlatamıyorum. İnternette aynısı yazmıyor safsata ama anlamıyorsun sen gibi akılsızların beynini tıkıyorlar sureler gerçek internettekiler değil.
- +1 yıl
Allahın varlığını Allah yok diyen birisine ne kadar kanıt göstersem inanmaz evet doğru ispat yükü bende bu kadar ispat olmasına rağmen inanmamak senin problemindir
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Biraz daha hakaret et daha çok şikayet edip hesabını kolayca kapatabileyim. Ahlaklı müslüman ya. Araplara küfür etmedim varsa kanıtın göster. Arapların yüzde 85i pistir. Ben internetten örnek vermedim ki kendi Kur'an-ı Kerim'imden verdim. Bu 1. hatan. İnternette aynısı yazmıyorsa kanıtla olmayan Arapçan ile çevirebilir misin sanmıyorum ama. Doğru bir kanıt gösterirsen neden inanmayayım ahahah kanıtım yok demiyorsunda. İspat yükü sende ama ispatın yok.
- +1 yıl
Daha yorumlarım kaldırılmıyor ne hesap kapatması :d Arapların pis olması kuranı pis yapmıyor bunu öğren önce
- +1 yıl
İki yoruma da yazıyorsun baştan da dedim hala diyorum en iyi kanıt kuran. Buradan nasıl atayım?
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Ben Kur'an-ı Kerim'e pis demedim zaten. Tamam sadece bu yoruma konuşalım zaten yukarı da sürekli silip duruyor. Ben de diyorum ki mesela bir Hristiyan gelse sana dese bak en iyi kanıt İncil, ona inan dese inanır mısın? Tahrif edilmiş dersin. Sen nasıl İncik'i kanıt görmüyorsan ben de doğa olarak Kur'an-ı Kerim'i göremem.
- +1 yıl
Kuran incilden sonra geldi. Bu benim inandığım kitapta belirtilmiş. İncilin insanlar tarafından değiştirildiği zaten bu yüzden geçerli değil bu yüzden kuran geldi ;) ayrıca incil ve kuran aynı hemen hemen ibadet biçimleri farklı bunu bile bilmiyorsun daha
- +1 yıl
1 xpersin zaten yazamazsın da yorumlarını şikayet etmiyorum ciddiye almıyorum çünkü seni
- +1 yıl
Ya akıllı bıdık hristiyanlık kurandan önce geldi bir de değiştirildi diyorum o yüzden sahte diyorlar o görgüsüz
- +1 yıl
Artık SUS ve bir kez olsun insanlık yap
- +1 yıl
Akıllı olsaydın ciddiye alırdım *
- +1 yıl
İnsta queeaay takip etsene bi
- +1 yıl
Mesaj atma istek kapalı anlarım ben
- +1 yıl
Buradan görsel atılmıyor. Ben yazacağımı yazdım Instagram yok dersen sen kaybetmiş olursun ;)
- +1 yıl
Aç hadi
- +1 yıl
Gördüm.
- +1 yıl
Hesap uyarı alabilir yorumu direkt kaldır istetsen iletişim amaçlıdan hani belki senin yazdıkları şikayet etmişimdir :d
- 11 ay
öncelikle lütfen saygılı konuşsak sonuçta adam bize laf etmedi tüm semavi dinlere karşı pavyonu aklı başında olan kimse desteklemez inançta fark etmez Müslüman olup pavyona giden de var sonuçta her şey kul ve Allah arasındadır karşıdakinin duygularını anlamak önemli bazen bazı şeyler yanlış anlaşılabiliyor
Gizli Üye(18-24)+1 yılYakında arabateizm tiktokizm paraizm seksikizistiyorumizm zenginizm dinleri falan çıkar tövbe estağfurullah. Rabbim sen doğru yoldan ayrıma
4257 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Prada_ shjansjsdbdjendj yeni nesil gümbür gümbür
Cevap sahibi+1 yılDerken 18 yaşında olmam
Cevap sahibi+1 yılNeyse ağa bunların davası boş. Kendini ateist olunca hawli sanan berkcağğn tipler
Soran+1 yılİnsanlar düşünmeye devam ettiği sürece binlerce yeni felsefi görüş çıkabilir. Ama müslümanlar gibi çocuk evliliği, kölelik cariyelik, kadını hor görme, bilimsellikten uzak olan ve özgür irade olmayan konularda içeriğimiz yok maalesef.
Cevap sahibi+1 yılİslam'a kurban ol
Soran+1 yıl@Prada_ Kur'an-ı Kerim'de cariyeler ile ilgili geçen onlarca ayet varken kendi dinine ters düşmen komik.
Cevap sahibi+1 yıl@Prada_ buda kendini soyunca medeni sananlardan kanki. Bak ben açıklara laf etmem bende açığım ama bunu Müslümanlığa karşı nefret kusmak için yapıyorlar
Soran+1 yılO yüzden Osmanlı zamanında bile kadınlar köle pazarında seçilmek için bekliyordu değil mi? Tabi kadın sokakta kalacak onun yerine koynumda kalsın mantığı var.
Soran+1 yıl@Prada_ Kadını korumak ahahah güldürme beni. Bak mesela erkejlerin cariyelee ile ilişkisine izin verilirken kadınların köle ile ilişkisine izin verilmez.
Cevap sahibi+1 yılOrta çağda kadınları cadı diye aşan olduren batı toplumunu örnek alır bunlar. Halbuki kendi tarihini bilmez. Özünü kaybetmiş ve yok olmaya mahkum bir toplum
Cevap sahibi+1 yılAsan
Soran+1 yıl@Prada_ Oruç mu? Kutuba yakın yerlerde daha oruç tutulmada sorunlar yaşandığını bilmiyor musun? O zamanlar dünya düz sanıldığı için normal
Soran+1 yılBen ne başkaları gibi batıyı ne de sizin gibi arapları örnek alıyorum hepiniz de aynısınız kadına değer vermiyorsunuz ben Türküm ve Türklüğü örnek alıyorum.
Soran+1 yıl@Prada_ Kutuplara yakın yerlerde 22 saate yakın oruç tutulurken ekvatorda 3 saat oruç tutulması da sağlıklı.
Soran+1 yıl@Prada_ İlk olarak onu diğer arkadaşa yazdım. Sonrasında ben kin kusmuyorum, gerçekler bunlar. Kur'an-ı Kerim geçmişte kalmış bilimsellikten uzak vahşilikler içeren bir kitaptır. Bak mesela bir ayetinde son çare olarak kadınların dövülmesine izin verilirken diğer ayette erkeklerle sorun çıktığı zaman barış yapılmasına cimri olunmamasına izin verilir. Erkekler için 3 eş sınırlaması getirmiştir sözde ama cariye ile nikahsız ilişki zina sayılmaz. Peygamber için halasının teyzesinin dayısının kızları ve kendisini peygambere helal eden her kadın helaldir. Peygamberin eşlerinden hangisi ile ne zaman ilişkiye gireceği Kur'an-ı Kerim'de yazılıdır. Peygamber evlatlığının karısı ile evlenir ve buna kılıf bulunur dedikodu çıkmasın diyeymiş. Kadınların hakları miras boşanma vs. sınırlıdır. Peygamberin eşleri itaatkar olmazsa Allah ona daha itaatkar daha çok zekat veren daha çok oruç tutan eşler vereceği ni söyler. Bir gecede ayetleri nesh edip unutturabilen yaratıcı kölelik ve cariyeliği kaldıramaz gücü yetmez. İki insanın rızası ile yapılan ilişkiye ceza verilir ama tecavüz pedofili gibi şeylerden bahsetmez Kur'an-ı Kerim. Dinden çıkanın kafası kesilir hatta insanlar recm edilir. Bunların hepsi Kur'an-ı Kerim'de geçer ayetleri ile, açarak bakabilirsin. Sonrasında Allah inanan müminler için cennete bakire huriler ve şarap akan ırmaklar gibi arap cinselliği içeren ödüller vaat eder. Cennette vajina vaat esen bir tanrı ahlaklı olabilir mi? Kur'an-ı Kerim'de bilimsellik içeren ayetler yoktur ya bilimsellikle ters düşen abartılı ve saçma ayetler vardır ya da eskilerden gelen bilgiler yeniden yazılır. Hatta yeni çevirilerle bu ayetleri bilime uydurmaya çalışır Müslümanlar, örnek kendini peygamber ilan eden şahısın bigbang teorisi için yeni çeviri yazması. Kur'an-ı Kerim'de iyiliğe ve güzel ahlaka yönelten ayetler vardır ama bunlar çok az derecededir, bunları alıp diğerlerini gözden çıkaramazsın.
Cevap sahibi+1 yılGüzel şeyleri örnek al desek almazsın. Sen git dinimize de iftira atma
Soran+1 yılİftira değil hepsinin ayetini ve hadisini bulur getiririm o zamanda böyle laf edebilir misin? Eğer dediklerim iftira olsaydı o zaman bana iftira atmak yerine kanıtlarınla karşı çıkardın :)
Soran+1 yıl4 yıldır araştırıyorum zaten. Dediğim gibi dediklerim yalan olsaydı laf atmak yerine iddianı sunardın ama sustun tabi ;) Al bak sana hadisler için Kutubi-sitte'de geçen çoğunluklada Buhârî'nin yazdığı 200 civarı hadis atıyorum doya doya okursun.
Soran+1 yıl
Soran+1 yıl@Prada_ Al sana da atıyım 200 tane hadis Kutubi-sitte'de geçen ve çoğunlukla da Buhârî'nin yazdığı güvenilir ve sahih kabul edilen hadisler hepsi. Ayetleri istersen onlara da kanıt atarım. https://disk.yandex.com.tr/d/23An9LawBlAezA
Soran+1 yıl@Prada_ İnternet ne alaka ya? Bunlar Kutubi-sitte'de geçiyor. Bana dini bilmiyorsun diyorsun ama kendin bilmiyorsun. İşine gelmeyince hadis tarihinde önemli kabul edilen 6 yazarın yazdığı kitaba sahte diyorsun ama işine gelince hadis kullanıyorsun. Hepsini kendim buldum tek tek bulmam 1 ayımı buldu hepsinin de numaralarını araştırdım. Bak bana verebilecek bir cevabın bile yok o yüzden ben haklıyım.
Soran+1 yıl@Prada_ Kur'an-ı Kerim'de geçen ayetlere hurafe diyorsan sen dinden çıkmış olursun. Ben internetten atmıyorum kitaplardan ve Kur'an-ı Kerim'den atıyorum bunları. Ayetleri de atıyım dur gitme ahahah. Yukarı da bana berkecan derken verecek cevabın vardı ama şimdi yok. Dinden de çıktın hayırlı olsun. İyi akşamlar sana da
Soran+1 yıl@Prada_ Bak al iki yane ayet atıyım da inan: Nisa 34. Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar.(12) Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta) dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı (13) korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.(14) Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.
Nisa 128. Eğer bir kadın kocasının, kendisine kötü davranmasından, yahut yüz çevirmesinden endişe ederse, uzlaşarak aralarını düzeltmelerinde ikisine de bir günah yoktur. Uzlaşmak daha hayırlıdır. Nefisler ise kıskançlığa ve bencil tutkulara hazır (elverişli) kılınmıştır. Eğer iyilik eder ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.
Birinci ayette kadınların dövülnesine izin verilirken son çare olarak, diğer ayette erkeklerle uzlaşın diyor çok adaletli canım. Üstüne üstlük Allah insanların gözlerini kalplerini ve kulaklarını canı isteyince mühürleyip cehenneme atıyor işkence çektirmek için.
Cevap sahibi+1 yıl@Prada_ helal olsun sana Allah razı olsun sen ve senin gibilerden. Teşekkür ediyorum
Cevap sahibi+1 yılSen hanım mi olmak istiyon kardeş? Erkek dediğin evi geçindirecek neye var yatıp öküz gibi karısını mi calistiracak
Soran+1 yıl@Prada_ Ergen diyip hakaret eden kişi sensin ama verecek tek cevabın bunlar internette geçiyor al ayet bile attım. Çok gülüyorum hâlinize
Soran+1 yıl@Prada_ 4. (Ey peygamber'in eşleri!) Eğer siz ikiniz Allah'a tövbe ederseniz, ne iyi. Çünkü kalpleriniz kaydı. Eğer Peygamber'e karşı birbirinize arka çıkarsanız bilin ki Allah onun yardımcısıdır, Cebrail de, salih mü'minler de. Bunlardan sonra melekler de ona arka çıkarlar.
5. Eğer o sizi boşarsa, Rabbi ona, sizden daha hayırlı, müslüman, inanan, sebatla itaat eden, tövbe eden, ibadet eden, oruç tutan, dul ve bakire eşler verebilir.
Ayete bak be Allah peygamberin eşlerini tehdit ediyor melekler bile onlara karşı oluyor, Allah peygambere eş bulmakla sorumlu galiba
Cevap sahibi+1 yılasıl ben sana gülerim işine gelmiyor diye reddet.. Hahah zeki seni
Soran+1 yılYahu o kadar dediğim şeyden kendine göre bunları çıkardın ya helal olsun
Soran+1 yıl@Prada_ Tamam kocan seni dövdüğü zaman bu ayeti gösterirse konuşma o zaman.
Cevap sahibi+1 yılNeyse bak sinirlerim altüst oldu
Soran+1 yılReddeden sensin eğer öyle olmasaydı dediklerime cevap verirdin
Soran+1 yıl@Prada_ Diyanetten almıyorum ki evimizde 1986 altı basımlı Kur'an-ı Kerim'de bile bunlar geçiyor. İşine gelmeyince kopyala yapıştır, ben kendim yazmıyorum Allah yazıyor bunları. Bir de madem aldatınca dövebilir diyorsun diğer ayette de erkeklere uzlaşın diyor kocan seni aldatırsa bir şey yapamazsın öyleyse
Soran+1 yıl@Prada_ Hadislere bile cevap veremediniz daha AHSJAHDJSHSHA
Cevap sahibi+1 yıl@Prada_ bunlar kuranı kerimin ne zaman hangi şartlarda çıktığını öğrenmeye aciz ama tüm Arapların geleneklerini öğrenmekten haz aliyorlar. Allah ıslah etsin bunları
Soran+1 yılO zamanın şartlarına göre indiyse evrensel bir kitap değil sadece bir tarih kitabıdır o zaman
Soran+1 yıl@Prada_ Cinsel istek hissetmeyen insanlar var onlara ne olacak? Benim sizi başkaları ile bir tuttuğum yeri göstersene
Soran+1 yıl@Prada_ Kadın olunca döversin erkek olunca uzlaşırsın ne güzel oh. Kocan da artık cariyeleri getirir.
Soran+1 yıl@Prada_ Sen inanmak istediğin için ne desem sana sanki nefret kusuyorum gibi geliyor, o Kur'an-ı Kerim'ide okudum bitirdim
Soran+1 yıl@Prada_ Kur'an-ı Kerim'de bilimsel olan ayet yok dedim ona bile cevabın yok.
Cevap sahibi+1 yılBu velet akıllı ile muhattap olma diskoteizm e inansın ahirette parti yapar
Soran+1 yıl@Prada_ Mezhepler cariye ile nikahsız ilişkiyi caiz görüyor. Hadi diyelim ki nikah şart. Bu ahlaksız olduğunı değiştirir mi hayır, o zaman 10 20 tane cariye alsın
Cevap sahibi+1 yıl@Prada_ iyi akşamlar canım rabbim bizi yolundan ayırmasin hayırlı akşamlar diler
Cevap sahibi+1 yılDilerim
Soran+1 yıl@Prada_ İyi yönlerini almak için cımbızlamak lazım. Evrensel şeyleri gayet açık bir dille yazabilirlerdi
Cevap sahibi+1 yıl@Prada_ aynen öyle
Herkese inat İslam yolunda 📿🙏
Soran+1 yıl@Prada_ Yorumum silinmese güzel olacakta. Kendin Kur'an-ı Kerim ile çelişiyorsun. Daha agnostizm ignostizm farkını bilmiyorsun işine gelmeyince de engelle diyorsun
Soran+1 yıl@Prada_ Ahahahs sözde müslüman. Ne zaman İslam'a geri döndüğümü ve neden döndüğümü biliyor musun? Bir de hâlâ hakaret ediyorsun
Soran+1 yıl@Prada_ Ben agnostizm demedim ignostizm dedim ama yorum silindi yalan söyleme bu bir. İkincisi ne diyeyim ben mi dedim diyeyim senin inandığın Allah dedi diyorum. Üçüncüsü gizli üyeyim ama çıkarım da mesaj da atarım ama istemiyorsun. Dördüncüsü. Sen bana hakaretler savururken ahlaklı on numara müslüman ol ben 2 şey dedim diye saygısızım. Ne ala
Soran+1 yıl@Prada_ ignostizm öyle bir şey değil daha onu bilmiyorsun AJSJAKSHAKSJQKSJKAKS
Soran+1 yıl@Prada_ Ben saldırmadım gelip sen ve diğerleri saldırdı. Yorumlarını tekrar oku bence. E hani dinde zorlama yoktu o zaman nasıl inanmayarak hakaret ediyorum az yalan at
Soran+1 yıl@Prada_ Ben senin kardeşin değilim. Ben sana kızıyorum gelip allahtan bahseden sensin
Soran+1 yıl@Prada_ İslam diye saçma inanç oluyorsa o da olur.
Soran+1 yıl@Prada_ Paylaş istediğini benim kaybedecek bir şeyim yok 😂😂 açarım paradan bol ne var. Dediklerim yalan olsaydı bildirmek yerine cevabını verirdin
Soran+1 yıl@Prada_ Sevgili ailemi kıskanmasana, kendi ailen sevgi vermemiş.
Soran+1 yıl@Prada_ Tanıtırız sorun yok
Soran+1 yıl@Prada_ Ailem de dindar ama sizin gibi değiller en azından
Soran+1 yıl@Prada_ Payaştım seni zaten uzatan sensin
Soran+1 yıl@Prada_ Dur bir daha paylaşıyım da öyle atıyım.
Soran+1 yıl@Prada_ Yeniden paylaşırım sıkıntı yok ben de seninkini şikayet ederim ahdakshha
Soran+1 yıl@Prada_ Kaldır yeni hesap açarım ahsjshajdhw
Soran+1 yıl@Prada_ Benim kaybedecek hiçbir şeyim yok
Soran+1 yıl@Prada_ Banlat banane zaten banlanması için sürekli kötü sorular paylaşıyorum
Soran+1 yıl@Prada_ Uza diyorsun da takip atıyorsun
- +1 yıl
@MustiEmre aman diyeyim arkadaş şimdi sizin de hakaret ettiğinizi düşünüp saydıracak sbahsjakdkf
Soran+1 yıl@Prada_ Paylaştığım soruda sana birisi dingil dedi bile ahahaha gülmeler başlasın birisi de senin adına özür diliypr😂
Soran+1 yıl@Prada_ Birisi daha senin için yorum yazdı soruma ahajsjaha gülüyorum
Soran+1 yılİlgilensin banane arkadaşım hakaret eden sensin emre de sırd kızsın diye hak verecekse sana bir şey diyemem. 4. yazan oldu senin hakkında bakıyım
Soran+1 yıl@Prada_ Allah yok
Soran+1 yıl@Prada_ Cimere yazdım küfürlerini görüşürüz, cimere verdiğim için küfür etmiyorum ama Allah yok.
- +1 yıl
Barbar sana denir önce haddini bil. İkincisi bende senin hesabını kapattırdım. Diğer hesapların aktif değil şimdi yallah cahil çocuk
- +1 yıl
Allah a laf eden birisi benimle konuşamaz zaten. Biraz daha geliştir kendini
- +1 yıl
O orta çağdaki insanlar en azından senin gibi internetteki safsatalara inanmıyorlar.
- +1 yıl
Bu hesabın da kapanacak. Ayrıca Allah a hakaret etmen seni küçük düşürüyor hem İslamiyete inanmaya çalışıp hemde hakaret etmen. Umarım tedavi olabilirsin
- +1 yıl
Kaç gün olmuş ama unutamamışsın ;) neyse gerekli şikayetler yapıldı. Bu kadar özgürlük fazla. Umarım Allah şifanı verir
- +1 yıl
Hala uzatman XD
- +1 yıl
Dinime hakaret eden sensin alaya alan sensin ama sana 1-2 laf diyince suçlu olan benim. Neyse ben seninle daha fazla muhatap olmak istemiyorum
- +1 yıl
Ben senin inancına küfür etmedim. Dinime iğrenç şeyler yazdın diye ettik.
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Ben ilk baş Kur'an-ı Kerim'de şunlar var bunlar var dedim sonra hakaret ettin ben inanmıyorum internettekiler yalan dedin sonra Allah yok dedim diye özelden küfürler ettin ben de sonra barbar Allah dedim bugün yine hakaret ettin sonra ben de hakaret ettim bu kadar.
- +1 yıl
Bir de bu kadar diyor şaka gibi hay Allahım. Sadece Allah yok dedim diye küfür etti diyorsun inancıma hakaret ediyorsun hala.. bende sana bu attıkların doğru değil internete güvenme git kuranı oku dedim.
- +1 yıl
Ya sabır
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ 15 tane yorumumu şikayet ettiğin için bir anda, hesap donduruldu zaten 2 güne açılır açılmazs da umrumda değil. Neyse konuya döneyim. Allah yok demek hakaret değil ifade özgürlüğüdür, ben Allah yok dedim diye özelden ifade özgürlüğünü s#yim dedin asıl bu hakaret. Ben zaten Kur'an-ı Kerim'den okudum ve yazdım sana.
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Son olarak yine şikayet edeceksin kesinde senden önce ben kendimi şikayet edeceğim çünkü gerçekten kaybedecek bir şeyim yok beni bunlarla tehdit edemezin. TEKRAR DEDİĞİM GİBİ BANA GÖRE ALLAH YOK VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ BU. KUR'AN-I KERİM'DE BİRÇOK HATA VAR AKSİ OLSAYDI KANIT GETİRİRDİN. SENİ DE ENGELLİYORUM. ŞİKAYET EDEBİLİRSİN.
Cevap sahibi+1 yılUlan yeter artık daha konuşursanız yozgattan gelir kellenizi alırım 😂
- +1 yıl
Attığı delilde sadece sure delil bile değil hani
- +1 yıl
10 tane hesap ile geliyor yazık
- +1 yıl
Her şey ifade edilmez öyle öğreneceksin bunu
Cevap sahibi+1 yılHesabımı sildirdi ah çokta seyimde
- +1 yıl
Sildirsin cidden aşırı vasıfsız bu çocuğu sevgisiz bırakmışlar yazık harbi
Cevap sahibi+1 yıl@El-Tigre hadi be ordan kaybol gözüm gormesin
Cevap sahibi+1 yıl@El-Tigre aman istediğin kadar bekle. umrumda bile değilsin
Cevap sahibi+1 yıl@El-Tigre bildirim geliyo köftehor napayim
Cevap sahibi+1 yıl@El-Tigre benim yorumuma sazan gibi atlayan sensin git artık vallahi yeter bı sus cenen yorulsun
- +1 yıl
Allah yoksa surelerden örnek vermen peki XD Allah a inanmayıp gönderdiği surelerden örnek vermen ŞEİSĞQĞDĞAĞDĞSPCPC
Cevap sahibi+1 yıl@El-Tigre herşeye de bir cevabı var pabuç gibi maşallah
- +1 yıl
Güleceksin tabi son gülen iyi gülermiş çünkü
- +1 yıl
Knk şuna engel atsana görüş sahibi
Cevap sahibi+1 yıl@Antimaskulızmm_ her yorum attığında silcem inat degilmi
Cevap sahibi+1 yılCevap te vermiyelim kudursun
- +1 yıl
Çok gülen çok ağlarmışta;)
- +1 yıl
Aynen yazmayalım en iyisi haksızım diyemiyor üste çıkmaya çalışıyor ondan kudurdu 😃😃😃
- +1 yıl
Saçma örnek diyor ulan örneğin en saçmasını sen verdin ben sana örneğin en güzelini verdim kuran dedim embesil 😂 hiçbir vasfın yok biliyorsun değil mi :)
Cevap sahibi+1 yıl@Antimaskulızmm_ cevap verme knk şuna lutfe. n
Cevap sahibi+1 yılRica ediyorum bu kudursun
Cevap sahibi+1 yıl@El-Tigre ya yeter yeter yazma ulan yeter dinsiz gavur yazma ya
- +1 yıl
Arap masalı diyip sureden örnek vermene ne demeli ĞWĞSIWĞSBDJSLFPSPFOCKALCPV
- +1 yıl
Kahkaha attım mk
Cevap sahibi+1 yılKaybol
Cevap sahibi+1 yılKuduuurrrr
Cevap sahibi+1 yılKuduruk uyuz aşısı ol havlama
- +1 yıl
Akıl hastalarına aşı değil iğne yapıyorlar ehveli cühela. Sana da yapacaklar yakında iğne zaten
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Aşı, hastalığı önlemek için yapılır. Sonuç olarak hastalığı sonradan önleyemediğimiz için aşı önce yapılır.
İğne, hastalığı geçirmek yani bitirmek için yapılır. Demek istediğim, hastalığı kapmadan hastalığı bitiremezsiniz. İğne hastalığı kaptıktan sonra yapılır.
→Farklar tam olarak şu:
║Biri önce, biri de sonra yapılır.
║Biri hastalığı korumak, biri de bitirmek için yapılır.
Yani kuduz olmadan önce iğne olanı da görmediniz herhalde! Öyle bir şey varsa 'aşı' sayın onu:D - +1 yıl
Akıl hastalığı vücutta değil kafada olan hastalık aşı ağır gelir iğne yaparlar. Bu bulaşıcı hastalık için geçerli
- +1 yıl
Popüler kültür özentisi ergen
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Popüler kültür özentisi demeden duramıyorsun çocuk gibi. Kanıtın yok yine öyle olduğuma. Öyle olsaydım senin gibi günümün çoğunu sosyal medyada kullanırdım. Ben görüş sahibi için yazdığım yorumda onun hav hav olduğunu belirttiğim için aşı olmasını akıl sağlığı olmadığı için de akıl hastanesine gitmesini söyledim. İkisini bir arada yaparlar.
- +1 yıl
Gününün yarısını sosyal medyada geçirmeyene bak sen anında cevap veriyor 1000 tane hesabı olan sensin
- +1 yıl
@Antimaskulızmm_ Sosyal medya kullanmıyorum sadece burayı yeni açtıydım. Geri kapatacaktım zaten. Geceleri giriyorum sen yorumu 21 saat önce yazmışsın anında cevap verecek olsaydım hemen yazardım. Asıl sen anında cevap veriyorsun bir de 3 4 gün geçse dahi yine yazıyorsun beni yan hesaplarınla da şikayet eden sensin.
- +1 yıl
Benim yan hesabım yok moderatörler kaldırıyor eh haklarını yiyemem işlerini layıkıyla yapıyorlar
Cevap sahibi+1 yıl@El-Tigre seni gebertirim bak herif dinsiz hayasız görgüsüz
Cevap sahibi+1 yıl@El-Tigre boş boş köpek gibi havlarsin anca
Cevap sahibi+1 yılBirde anır
Cevap sahibi+1 yılEşek ya da atla işini gör senden insan doğmasın nefes israfı olur
Cevap sahibi+1 yılYük taşisin katır olsun çocuğun
Cevap sahibi+1 yıl@El-Tigre dikkat et köpekler koyunları korurken senin kemiklerini etinden ayırmasın. Sonun JAMBON olmasın
Cevap sahibi+1 yılAman senle mi ugrascam git işine
Cevap sahibi+1 yıl@El-Tigre tamam uzatma İngiliz dükü.
+1 yılİsyan etmenin dinini yapmışlar abooo
05 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂 Diğer yorumlardakilerde senin gibi olsalar keşke ama hakaretten başka bir şey bilmiyorlar
- +1 yıl
O zaman alırım bir en iyi görüş yıldızı 😂
Soran+1 yılFeda olsun, sorunun zamanı bitsin en iyi görüş seçerim seni 😂
- +1 yıl
Haha adamsın 😀
- +1 yıl
Bu arada yazdıklarına katılıyorum. Sadece Allah'ın sadist olduğu düşüncesine 100de100 katilmiyorum
+1 yılDinden çıktınmı yoksa inanmıyormuydun
05 Yorumla
Soran+1 yılBayadır inanmıyordum 3-4 yıldır sonra İslam'a geri döndüm birkaç ay oldu tekrar çıktım.
- +1 yıl
Şu anda anlatılan islam gerçeği değilki din diye bişi kalmadıki
Soran+1 yılPeki gerçek olan ne?
- +1 yıl
Gerçeği eski kaynaklarda bulursun bulabilirsen 2008 gibi bi tarihli kuran bul türkçe olsun daha eskide olur oku anlayabilirsin türkçe olursa
- +1 yıl
Kuranda çürütülen sadece geleceği kimse görmez deniyo ya 2 kişi gelecek hakkında söyledikleri en ince ayrıntısına kadar gerçek oldu
18 lik berkecan kendine din seçiyor ;
06 Yorumla
Soran+1 yılDini okudum ve Kur'an-ı Kerim'i de okudum. Madem iyi biliyorsun bana Kur'an-ı Kerim'de köleliği ve cariyeliği reddeden bir ayet göster. Eğer islamiyet savaşları hâlâ devam etseydi bugün arabistan savaş açsa seni ganimet ayetini göstererek cariye yapabilirlerdi
Soran+1 yılTamam hadi diğer tarafa yazıyım
Soran+1 yılLa Allah yok yok Allah yok da yok oh oh oh
Gizli Üye(18-24)+1 yılTövbe haşa Allah
01 Yorumla
Soran+1 yılKötü bir şey demedim ben.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?