bir şey aklıma takıldı. bu ütopya herkesin ideal toplum düzeni evet ama devlet başta olunca ve 'ideal' devlet düzeni uygulanması ve herşeyin mükemmel olması biraz kafamı karıştırıyor. şuradan başlayım 'ideal' her topluma göre değişen bir yapı. ayrıca herkesin barış içinde yaşaması da imkansız geliyor bunun nedenlerinden biri insan yapısı yani her insan içinde bir distopya her halükarda barındırır. ve bu ütopya bana çok otoriter popülizm gibi gelen bir yapı. sonuçta her şey herkes mükemmel değildir ya, ama devlet insanların yanında gibi durup onları özgür gibi hissettiren ama zorla istediği seçimi yaptırtan ve bu sisteme uymaya zorlayan bir sistem gibi geliyor.
şöyle de devam ettireyim, bana bu ütopya sadece devletin istediği yapı olarak geliyor, sadece kendisi için yapılan bir yapı gibi. içten içe sömürüyor ve sahte polyannacılık oynuyor gibi geliyor. devlet 'mükemmel' olmaya çok özen göstermek zorunda -çünkü insanoğlu bu, asla mükemmel olamaz- bu yüzden aşırı baskıcı bir tutum sergiler ve insana bunu zorlar. korkunç zorunlu bir sistem. Valla boş yapmış olabilirim ama aklıma takıldı yani.. siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer