Bugün Mecidiyeköy metrobüsünde bir kavga yaşanıyor.
Bir kadın, gözlüğünü düşüren bir adamla tartışmaya başlamış. Öfke kontrolü yaşayan kadın önce küfürler edip sonrasında da "ilkokul mezunu seviyesiz" demiş. Arkasından da adama tükürmüş.

Bugün Mecidiyeköy metrobüsünde bir kavga yaşanıyor.
Bir kadın, gözlüğünü düşüren bir adamla tartışmaya başlamış. Öfke kontrolü yaşayan kadın önce küfürler edip sonrasında da "ilkokul mezunu seviyesiz" demiş. Arkasından da adama tükürmüş.

Hayır tabi ki. bir insanın zekasını ya da kalitesini eğitim seviyesi belirlemiyor. bir kişi çok iyi bir üniversiteye gitmiş olabilir ama kendini geliştirmemiştir veya insanları öğrenmemiştir. yani bir insan ilk okul mezunu diyerek laf atmak hiç doğru değildir insanlara saygılı olunmalı. ben şahsen kavgaya karşıyım çok zor durumda olmadıkça kimseyi ciddiye alıp bu şekilde tartışmam...
Teşekkür ederim
İlk okul mezunu olmak, belirli bilgilerden görüşlerden mahrum kalmış olma olasılığını yükseltiyor. Tabii bunun zıt örnekleri de mevcut ama nadir (eğer kişi kendini geliştirmişse vs). Ama bunun seviye ile alakası yok, daha çok bilgi ve vizyon ile alakası var. Üni mezunu ve ilk okul mezunu arasında bilgi açısından fark var, bunu yalanlamak doğru olmaz ama bu insanın öz seviyesini belirlemez. Belirlememeli.
Keşke insanların kalitesini, karakterini, insanlığını ölçmek diploma gibi bir kağıt parçasına bağlı olsaydı. Maalesef bunu söyleyecek düzeyde olan birinin, diplomalı cahil olması daha üzücü. Keyifli geceler..
Öfke kontrolü yaşamak diye bir şey yok. Bunu yapabilmek veya yapamamak var. Yani yaşanacak şey en fazla öfke kontrolsüzlüğü olabilir. Öfkesini kontrol edebilseydi zaten bu yaşanmazdı.
Seviyesizlik alınan eğitim ile belirlenmez, hatta şu durumda bunu bu şekilde ifade eden ve tükürme eylemini yapan kişi gerçek seviyesiz.
Cevap
64Cevap
Hayır tabi ki. bir insanın zekasını ya da kalitesini eğitim seviyesi belirlemiyor. bir kişi çok iyi bir üniversiteye gitmiş olabilir ama kendini geliştirmemiştir veya insanları öğrenmemiştir. yani bir insan ilk okul mezunu diyerek laf atmak hiç doğru değildir insanlara saygılı olunmalı. ben şahsen kavgaya karşıyım çok zor durumda olmadıkça kimseyi ciddiye alıp bu şekilde tartışmam.
Normalde hiç sokak ortasında ya da otobüste birini dövecek kadar seviyesiz bir insan olmam ama böyle bir durumla karşılaşsam olayın içinde olmamama rağmen o kadını alır yaşına bakmadan evire çevire orada tanınmayacak hale getirirdim. Karşıdaki isterse herkesin önem verdiği büyük gördüğü biri olsun hiçbir insan kimsenin eğitim kalitesini dile getirerek onu aşağılayamaz.
İlkokul mezunu insan cahildir çokta doğru söylemiş
Emin ol ki ilkokul mezunu olup ahlâklı bir sürü insan gördüm seviyesizlik ilkokul mezunu olmakla belirlenemez. Üniversite mezunu olup ilkokul mezunlarına seviyesi ile taş çıkaran bir sürü insan var.
Daha cahilin ne demek olduğunu bilmeyen bir cahil işte... Eğitim başka bir şey öğretim başka bir şeydir. Eğitimsiz insan cahildir. Ama öğrenim görmemiş bir insana cahil denmez. Mürfaadatin belirlediği belli konular üzerinden aldığımız ezbere ögretim ile hiç birimiz gelişmiş olmuyoruz. Kendini geliştirmek, fikir sahibi olabilmek, bilgi sahibi olabilmek için kendini eğitmek , kendine yatırım yapmak gerek. Yoksa bu kişi gibi dediklerimizin gerçek anlamını bilmeden konuşup madara oluruz
Son 10 yıl kadar üniverste mezunları kadar seviyesiz, küstah insan görmedim. Ortalık diplomalı çomar kaynıyor. Ülkenin en gerici yeri bana göre Etiler, Bebek, Alsancak.
Ayrıca ilkokul mezunu müteahitlerin karısı ya da kontenjan kalmadıysa metresi olmak için yarışan o kadar çok yüksek lisanslı öğretim görevlisi, avukat kadın gördüm ki...
Ülkenin yarısından fazlasının psikolojisi bozuk. Kimse mutlu değil, herkesin aşamadığı dertleri mevcut. Gamsız ya da güçlü olan bir şekilde hayatına devam ederken bunu başaramayanlar sokaklarda canlı bomba gibi geziyorlar... Bunun okumuşu, cahili, kadın erkeği filan yok, herkes için geçerli durumlar...
Evet ama psikolojisinin bozuk olması bunları yapabileceği anlamına gelmiyor. Bir uzmandan destek alıp iyileşsin o zaman, benim psikolojisi bozuk olan bir sürü arkadaşım var. Hiçbiri de böyle insanlarla kavga etmiyor. Kendi içlerinde bunu bir şekilde çözüyorlar.
@Hedefisviçre Bu ülkede psikoloğa gidene deli muamelesi yapıyorlar. Dolayısıyla da kimse gitmeyi tercih etmiyor... Ayrıca bu toplumsal/sosyolojik bir durum, her hastaya yetişecek kadar doktor yok. Ayrıca bu buhranların tedavisini arayana kadar çözümünü bulmak, kökünü kurutmak daha mantıklı olaydır. Bu da senin benim değil devletin görevidir... Eğitimsizlik, eğitim kalitesi, ekonomik kaygı vatandaşın çözebileceği şeyler değil, yönetenlerin görevidir...
okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır ne ilk okul mezunu olup hatta 2-3 sınıftan terk okumamış ama kendini yetiştirmiş üniversite mezunlarını cebinden çıkaracak tanıdıklarım var aynı zamanda Güzel Türkiyemizin sayılı üniversitelerinden mezun olmuş zır cahil tanıdıklarımda Sen istersen yüksek lisans bitir doktrora yap ahlak edep ve saygı olmadıktan sonra ne önemi var öğreniminin
Ama insanları eğitim seviyesine göre sınıflandırmak tamamen yanlış diyemeyiz. Ben ilkokul mezunu olup da bilgili olan 1 tane insan görmedim. En az lise veya önlisans mezunu olması gerekiyor.
Benim farklı işlerim var ben parayı bi şekilde buluyorum zaten okuyorum da
Eğitimin sadece okuldan ibaret olmadığını bir türlü anlamadı şu insanlar 1. Eğitim ailede başlar çocuk yaşlarda.
2. Okulda başlar.
3. En önemlisi ne mezunu olursan ol ailenin ya da okulda öğrendiklerini bir kenara bırak sen kendini eğitibilmelisin saygı, sevgi hoş görü gibi diploma kağıt parçası sadece sonuç kişide bitiyor.
İnsanın seviyesi okudg yerden bell olmaz etraf seviyesiz profesör doktor öğretmen dolu ne alaka yani. Okumayla olsaydı bu işler o kadr doktor öğretmen müdür tacizden yargilanmazdi asıl kendi seviyesiz varos varos hareketler ne yani tükürmek kufr etmek nedir ya
Bi kadına yakışmayacak hareketler , tükürük , küfür.. aksine ilkokul seviyesindeki insanlar toplum içinde daha bilinçli oluyur ama üniversite okumak insanlar her şeyi ben biliyorum en iyisi benim fikrinde oluyor👍
Belki de bunu söyleyen üniversite mezunu. Kendi üslubuyla cevap verecek olursak " okumuş eşek"
Günümüzde birçok ilçede bile üniversite olduğunu düşünürsek artık üniversite mezunu olmanın da pek anlamı yok.
Diplomanın insan karakterinde hiçbir etkisi olmadığının bir kanıtı daha. Karşı tarafı bu şekilde ezerek kendini üstün görmeye çalışıyor kendince ama en cahil kendisi haberi yok.
Küfür, söylediği söz ve tükurmesi kimin seviyesiz olduğunu gösteriyor. Bu yüzden konunun diploma ile hiç ilgisi yok, böyleleri toplumun yüz karası...
Evet kesinlikle öyle
Hanımefendi ne mezunu bilmiyorum, ama kendi tezini çürüten bir davranış olmuş. Adap nedir bilmeyen biri isterse en iyi üniversiteyi 1. olarak bitirsin ne fayda.
Ben bu olaylara biraz farklı bakıyorum. Bir insanın en az lise mezunu olması önemli. Ancak bu senin bilgi seviyenle o kadar da ilgili değil. Mesela öğretmen olup da çok bilgisiz olan da var, çöpçü olup çok bilgili olan da. Olayı ilk defa sizden duydum ama o kadının onu durup dururken söylediğini sanmıyorum. Muhtemelen adam çok sinirlendirmiştir. Bilmediğim bir şey hakkında yorum yapamam.
Aynı şey bir kadına yapılsaydı sosyal medya çalkalanırdı, bunlar hep kadını üstün ırkmış gibi lanse edenler yüzünden bu durumdalar ben yabancı ülkeye gidiyorum komple kalanlara Allah yardım etsin
Peki bunun yaptigi neye giriyor ki ne okumak gerekiyor bunu yapabilmek icin tipe bak yaa bir de musmula suratli agxiyin ortasina iki carpacaksin ondan sonra gorecek
Önemli olan kendini geliştirmek seviyeli olmaktır. Okuyup da cahil insan dolu. Birisiyle kavga etsem de böyle çirkin aşağılayıcı laflar etmem. Böyle konuşan insan istediğini okusun boş
Ben olsam kadına fena çarpardım
İlkokul mezunu seviyesiz olmuyor
Üniversiteye giden seviyesizler varken
İlkokul mezunu seviyeli insanlar ölüyor
Bu kadın cahil
Saçma benim dayım
Orta okul mezunu
Zazaca
Almanca
İngilizce
Biliyor.
Az seviye de Rusça biliyor..
Rahmetli dedem okuma yazma bilmeden her türlü matematik hesabı nı yapardı
Bunu söyleyen asil cahil
Cehaletin okumak ile asla alakası yok. Bknz; Bu kadın istiyorsa doktora yapsın, kör cahilin teki.
belkide yanlış zamanına denk gelmiş.. daha sakin olmayı öğrenmeliyiz.. yok kadının normal hali buysa bir şey dmeiyorum
Aklıma bi abla geldi ben şu kadar üni bitirdim diye bas bas bağırıyordu ama onun kadar da vizyonsuzu yoktur ahaha Bu da aynı hesap işte.
Bi tane cakmalıydı o adam buna kadına şiddet tamamen yanlış ama gelipte bu derece saygısızlık yapamazsın.
Ben ne olursa olsun şiddeti kimsenin hak etmediğini ve asla da edemeyeceğini düşünüyorum.
Kimse susmuyor. Görmüyor musun ortalık tepki yağmuru oldu. Şiddetin kadını erkeği olmaz. Biz sadece şiddetin %97 si kadına yapıldığı için kadına şiddete daha çok tepki gösterdik. Gerçi bu ne kadar doğru ben de sorguluyorum bazen.
Bu tipler asil cahil kendinden baskasina hak tanimayan pislikler. Kadin olunca topljm icinde sesini yukseltmesi yetiyor
İlkokul mezunu insanlar ile üniversite mezunu insanlar toplum içinde aynı davranışları göstermez elbette
En son metrobüse 2008 de binmiştim. BAZILARI SANIRISN METROBÜSTE DEĞİL UÇAKTA FİRST CLASS GİTTİĞİNİ SANIYOR.
Uni okuyup insanlardan kendilerini ustun sanan bir nesil var , okadar cahiller ki işte bir örnegi , baska soze gerek yok
Tavırlarına bakılırsa aldığı eğitimden yararlanamamış aw terbiyesize bak keske bana dek gelseydide evire cevire dövseydim
Valla şu ülkenin bu durumda olmasında çok payı var ilkokul mezunlarının gerçekten çoğundan ben de nefret eder oldum
Ben çok gördüm ilkokul mezunu olupta okumuş insandan daha bilgili o yüzden herkes kendi karakterini belirler bu arkadaşın karakteri yerlerde
burada kimin ne olduğu açık bi şekilde belli.. okul bitirmek insanı vip insan yapmaz.. kendini bilmek çok önem li
Seviyesizlik karakterle alakalı. İlkokul mezunu olup da kaliteli insanlar olabileceği gibi profesör olup edepsiz olanlar da var.
Egitim seviyesi diploma ile degil kendini gelistrmekle ifade edebilmekle bulundgu ortamdaki durusu ile belli olur.
Eşeğe altın semerde vursan eşek eşektir. Kendisi okuyarak boşa zahmete girmiş sadece.
Ben kadınım nasıl olsa bana vuramaz dokunamazlar diye düşünüyor muhtemelen. Ama ters birisine denk gelirse bir gün. Yere yatırıp bayiltana kadar yumruklarlar bunu
Maşallah kendisi o kadar eğitimli ve seviyeli k babası yaşında adamın suratına tükürüyor dkfj
Ruh hastası dolu ortalık... Bir erkek yok muymuş orada, sağlam bir dayak çekecek...
Mesele okulla alakalı olsaydı etrafımızda bu kadar kıravatlı eşşşşek olmazdı...
Bence kendisi seviyesiz değil düşük seviyeli olmuş oluyor hakaret eden kişinin.
Kendisi davranışlarıyla ne bok olduğunu ortaya koymuş zaten :D.
Doğrudur. Kadın psikolojisi yapar. Karşı tarafıda dinlemek lazım.
Saygıyı öğrenememişse kendisi 4 üniversite bitirmiş olsa ne yazar? Ayıca sen Gamer mısın?
İlkokul mezunu ile aynı ulaşım aracını kullanıyor? Kibir bir insanda ne kadar iğrenç duruyor
Bu kadın Boğaziçi de okusa seviyesizin teki. Bazı şeyleri eğitim bile kapatamıyor işte.
Tartışmada aşağılama, tükürme gibi eylem yapan kimse, seviyesizde o kişi oluyor.
Onun sağlam bir dayağa ihtiyacı var da heryer kamera dolu. Döven suçlu olur, yazık olur.
Bir kadınla kavga ediyorsa kusura bakmasın da harbiden seviyesizmis.
Diplomayla seviye belirlenseydi bu kavgayı eden kadın kreşe giderdi
Abi kadın sorunlu olabilir de gerçekten ilkokul mezunu olmak kültürsüz yapmaz insanı. Adam üniversite bitirir akademisyen olur doktor olur hiçbir şeyden haberi olmaz durum bu
Kadın o arkadaşlar tükürebilir kadın hakları diye bir şey var hem o herif de onu kışkırtmasaymış
Onu cahilliği l, ne okumuşlar var dilekçe yazmayı bilmiyorlar
Okuyunca sadece diploman oluyor insanlık diplomayla değil ya..
Kurabileceği, medeniyetli cümleleri olmayinca kişi karsindakini ezme psikoljisine girer
Önemli olan kaliteli karakterde bir insan olmayi başarmak. ne mezunu oldugun önemli değil
söylenecek bir şey yok hareketleriyle kimin seviyesiz olduğunu belli etmiş
Okumak cehaleti alır e ş ş e k lik baki kalır
Diye bir söz var
Bunu söyledigi için asil sevyesiz kendisi oluyor
küfürler edip adama tüküren kadının ilkokul mezunu seviyesiz demesine takılmamak lazım da soruna cevap vericek olursak ben seviyenin okumakla oluştuğunu düşünmüyorum bunu diyen kadın okumuş belliki ama seviye olsa bu davranışları sergilemezdi
İlk okul mezunu olduğunu nerden biliyormuş seviyesizlik değildir ama kıt bi eğitimdir ayrıca asıl cahil olan kendisi
Sinir krizi gecirdiyse ne dediğinin farkında olmayabilir o yüzden pek ön yargılı olmak istemiyorum ama kesinlikle bunun okulla bir alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?