Hiç akran zorbalığı gördünüz mü?
Kuzenler, kardeşler, ilkokul, lise, üniversite...
Hiç akran zorbalığı gördünüz mü?
Kuzenler, kardeşler, ilkokul, lise, üniversite...
Görmedim
Bakış açını değiştir ve ne ara ne skr onlar yazmadıkça. Dğere bineceğini sanma, sadece metak eden, kıskanan, çekemeyen yazar zaten. Sen de sana nasıl davranılıyorsa öyle davranırsın. Görüşmek istemiyor musun? Dönüş yapmazsın olur biter. Takma yani.
Ama dövuyorlar. Evime bile girdiler zorla
Takip ederek ev adresimi öğrendiler. Benden para isteyenler. Bütün arkadaşlarını toplayıp getirdiler. Evime giremezsiniz dedim meydan dayağı attılar sınıfın yarısı
Ev adresimi onlara asla söylemezdim. Okulda üzerime yürüdüler sorguya çektiler. Zaten öğrenmişlerdi takip ederek.
Çok kalabalıktılar. Sürekli küfür ve tehdit ediyorlardı. Polis cagirsam da zaten o okula bir daha gidemeyecektim. Sınıfta derste bile rahat vermiyorlardı. Okuldan ayrılmayı seçtim. Sokakta yakalayıp saldırdılar iki kız sekiz on erkek ölmekten şans ederi kurtuldum. Bizi eve almazsan ölürsün dediler
Benim evimde bedava yaşamak ve hırsızlık yapmaktı amaçları. Evimi paramı her şeyimi elimden almak istediler
İstanbul Sarıyer'de oldu bu olaylar. Bitkin bir haldeyim. Meslek sahibi olmak istiyorum ama okula gitmeye korkuyorum. evet 3 sene önce oldu saldırı. Ev adresimi ve telefon numaramı yaydılar hırsızlara sapıklara. Yaklaşık iki yıldır peşimi bıraktılar
Çok şükür kardeşim. Ama bu seni yıldırmasın, kaldığın yerden devam etmelisin. Zorbalık her yerde var, sadece senin yanında kimse olmamış akıl veren ve ya savunan. Unutma, her yerde başına aynı şeyler gelecek diye bir şey yok.
Ketum ol, her şeyini herkese anlatma. Az ve öz bir kaç arkadaşın olsun yeter. Hemen güvenme, sana adım atıldıkça at. İnşallah devam edersin.
Teşekkür ederim. İnşallah
Cevap
3Cevap
Evet cok kez akran zorbaligi gordum. Genelde çekinik biriyim bir muddet ezilip sonra patlama yasiyorum. Beni ezenlere meydan dayagi cektim ikokul ve universitede
Nasıl meydan dayağı? Kaç kişi toplanıp dövdünüz
Ben tek başima dövdüm cinnet gecirdim artik. Herkes şok oldu, kizi ambulansla götürdüler
Bir kızı mı dövdün tek başına?
Peki kız senden şikayetçi oldu mu
Sikayetci olamadi cunku yurttan onun da atilma ihtimali vardi. Kavga etti ve devamli benle ugrastigina dair sahitler vardi. Yinede müdür duymus beni cagirdi olayi anlattim zaten duymus ben ceza almadim. Odami degistirdiler ben de kizdim, onun odasini degistirin o satasiyordu dedim, arkadaslarimin evine tasindim.
Zorbalık etmek isteyen oldu
Abin uzun vermedi
öyle olanları dövüyordum
ilkokulda boyum uzun diye dalga geçiyorlardı :d
Evet üni de bile goruyorum ayrımcılık..
Ayrımcılık dediğin milliyet olarak mı
Hayır konuşmazlar gormezden gelme tanıyıp tanimazliktan gelme bunlar ya artık arkadaş falan olmuyor kimseyle
Görmedim hep baskındım
evet tüylü bir çocuktum dalga geçenler oldu
Akran değil akraba zorbalığı gördüm
Çokk
Ne mesela
Yanina oturduklarim beni istemiyorlardı
Başka? Bu kadar mı? Şanslısın. Beni haraca kesmek isteyenler dövüp okuldan kovdu. Zorla evime girip hırsızlık yaptı.
Benle dalga geciyorlardi bana kötü davranıyorlardı
Dalga geçmek derken görünüşünle mi?
Benim burnumla ve kısa boyunla çok dalga geçtiler üniversitede dövdüler bile
Hayır görünüşümde sorun yoktu
Görmüştüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?