evrimagaci.org/domuz-eti-saglikli-mi-domuz-eti-tuketmenin-faydalari-ve-zararlari-nelerdir-355
Hangisi daha büyük günah?
evrimagaci.org/domuz-eti-saglikli-mi-domuz-eti-tuketmenin-faydalari-ve-zararlari-nelerdir-355
Ülkemizde bunlardan biri normal birisi anormal karşılanıyor ama üstelik birisi zararlı da değil gerçekte.
Sigarayı içtiğinde günah işlemiş olursun diye bir bilgi yok. Rahman kuranında bir kez olsun buna dair bir şey söylememiş ama zararlı bir madde sigara. Allah adına yalan uydurup şu günah bu günah demeyi bırakın. Asıl günahkar sizlersiniz! Ben sigara içmediğim halde söylüyorum bunu. Dini oyuncak eden kepazeler sizi
Denklem çok basit. Müslüman mısın? Evet ise (ki verdiğin linkte de açıkça yazıyor) İslam'da domuz haramdır, tüketilmesi yasaktır. Hayırsa istediğin kadar ye, migrosta her yerde var. Kim karışıyor sana. Ok?
İnsanların aklını bulandırmaya çalışıyorsun aklınca. Yemezler.
verdiğim linkte her şeyin bilimsel kaynağı var. kimsenin aklını bulandırmaya değil tam tersini amaçlıyorum. domut eti haramsa sigara kat kat haramdır.
Cevap
5Cevap
Domuz eti tüketmek haram bunu zaten biliyoruz ama sigara içtiğimizde çevremizdeki insanlar dumandan rahatsız oluyor ve ölümcül hastalıklara yakalanabiliyor bu yüzden ikiside büyük günah
Domuz eti sağlığa zararsız, bilim insanları kanıtladı. Sadece çok tüketimi yağlı olduğu için önerilmiyor.
Kuranı kerimde haram olduğu defalarca tekrar edildi
Kuran-ı Kerim Allah’ın kendi sözleri değil, Hz Muhammed peygamberin sözleridir.
Hz Muhammed peygamber insandı ve her şeyi bilmiyordu. Domuzun kendi dışkısını yediği için zararlı olduğu düşünerek günah olduğunu söylemiş olabilir.
Aynı mantıkla o günün şartlarında sigaranın Zara’ları bilinmediği için, sigaranın günah olduğunu söylemedi.
Tek kelime ile haram. Üstelik domuzlar eşini kıskanmazmış ve domuz eti tüketenler de aynı durumda
Yenilen hayvanla yiyeni benzetmeye çalışman saçma. Aslanlar Ceylan yiyor ama ne benzerlikleri var yok.
Demek ki aslanlar ağzının tadını biliyor ama insanlar bilmiyor enteresan 🤣🤣🤣
Domuz eti tattın beğenmedin sanırım tadını bildiğine göre 👍
25 yıllık avcıyım ve ben etini yemediğim hayvana zarar vermem 😉
Arkadaş doğru demiş insan yediği besinlerin karakteristik özelliklerini aldığı bilimsel olarak kanıtlı bir şey domuz eşini kıskanmadıgı için domux yiyenlerin eşini kıskanmadığı görülmüş
Ğzgünüm ama soruyu soran kız ne bilşm hakkında bilgin var ne de din bence iyi arsştır ve öğren bencelerle yola cıkarak bilim veya din yapamassın
@ibrahimfurkan34 ibrahim kardeşim bu arkadaş yemek için kendi kendini ikna etme çabasında benim gördüğüm anladığım bu
Benim soruyu sormamdaki sebep insanlar sigarayı nasıl normal karşılıyor, domuz etininden kat kat büyük günah olmalı çünkü domuz eti zararsızlen sigara çok zararlı
Domuz eti müslüman olmayan tüm ülkelerde tüketiliyor ve o ülkelerde insanlar eşlerini kıskanmıyor diye bir şey yok.
Böyle bir amacın varsa niye domuz etini bu kadar abarttın bunu açıkça söyleyebilirdin bu kadar dolandırmaya gerek yoktu derim
Avrupa ülkelerine göre biz daha çok kıskanç bir yapıdayız neden acaba?
Arkadaş müslğman değilmiş veysel ondan anlamıyormuş tamam anlaşıldı kuran hz muhammedin sözleiriymiş öyle diyor
@ibrahimfurkan34 tövbe yarabbim ya çarpılacak haberi yok
Soruyu sorma amacım sigaranın daha zararlı olmasına rağmen müslüman olmanıza rağmen onu neden tüketiyorsunuzdu.
Domuzu övmeye çalışmadım siz böyle anlamak istediniz
Domuzu övdüğünğ düşünmüyoruz fakat sen dine inanmazken sigara donuzdan daha haramdır diye bu hakkı kendşnde bulman çok cahilce
İnanmadıgın kabul etmediğin bir şey hakkında fikir sunma hakkın yok
İnkar etme bari gördük yorumlarını kör değiliz
Soruyu sorma amacım domuzu övmek değildi ama domuzda zararlı değil.
Sigara kat kat zararlıyken onu niye kullanıyorsunuz.
Sen sigara içiyor musun?
Ayrıca domuz etini sadece yağından dolayı cok tüketmek zararlıdır demişsin gerçekten hiç araştırmamışsın toksoplazmayı bi araştır sadece domuz etinde çıkıyor bi bak bakalım ya da domuz eti yiyenlerin deri hastalıklarına veya cilt kanseri lenf kanserine büyüme hormonuna bi arsştır bakalım neler çıkacak ☺️
Sigara içiyorum evet ama harama hiç yönelmedim
Avrupa her yıl milyonlarca insan domuz etinden zehirleniyor gerçekten sıfır bilgilisin ya
Yersinia enfeksiyonunu bi araştır
Toksoplazmaya bi bak
Gerçekten cahille uğraşmak zor
Sigarama haram ve günahtır. Her içişinde günah listene yazılır. Bunu bilerek iç. Kendini kandırma.
Soruyu soran arkadaş sen dine inanmıyosun neden karışıyosun
Sen neden insanalrın günahıyla ilgileniypsun
İnsanları bilgilendirecek şeyler yazıyorum insanlarda okuyor. Kimsenin kişisel alanına girip rahatsız etmedim. Soruya sen geldin.
Saçma olan şu inanmıyosun bunlar sana saçma geliyor ama insanlara sizin günah listenize yazılıyor diyoesun e zaten inanmıyorsun öyle bi listenşn olmadıgına inanıyosun ama insanlara listenize yazılıyor diyorsun mantıksız
@ibrahimfurkan34 benim müslüman olmamam demek günaha sevaba inanmadığım anlamına gelmez. Müslüman olmamak demek tüm islamı reddetmek anlamına da gelmez. Tüm dinlerde günah sevap anlayışı vardır zaten.
Hangi dine mensupsun
Ben başka şeyi tartışıyorum. Konu bireysel değil seni ilgilendirmez.
Sen müslümanları sevmeyen birisin öyle değl iş gibi gözükmeye çalışıyosun kendini gizliyosun
@ibrahimfurkan34 ben müslümanları çok seviyorum özellikle Afganistanlı Pakistanlı Suudi Arabistanlı kardeşlerimiz yüreğimi güç katıyorlar iyi ki varlar 🥹
İslam dinin de domu Eti yemek yasaklanmistir, 2. Olarak dini bir tarafa koyuyoeum domu Eti cok sagliksizdir.
Domuz eti sağlıklı değildir, çok tüketimi yağlı olduğu için önerilmez bu kadar. İslam dininde dıskısını yedigi için hayvanın etinin pis olduğuna dair batıl bir inanc var fakat günümüzde bilim insanları öyle olmadığını kanıtladı.
Somuz eti sağlıksız değildir* yanlış yazmışım
Haram olan domuz daha günah
Sigara daha büyük haram
Sigara;
bağımlılık yaratıyor
Besin ürünü değil
Sağlığa çok zararlı
Domuz eti;
Sağlığa zararlı değil
Besin ürünü
Sağlığa zararlı olması birşeyi daha günah yapmıyor
Domuz etine haram diyorsa haramdır sigara daha haram diyerek ayet inkar edip dinden cıkmıs olursun dikkatli olmanı öneririm
Birşeye ya inanırsın kabul edersin dinde kalırsın ya da inkar eder dinden cıkarsın sigara domuzdan daha haram diyemessin
İnandığın şeyin arkasında sebep aramıyor musun sen?
Diğer kutsal dinler nasıl bozuldu biliyor musun?
İnsanlar inandıklarını sorgulamadığı için papazların dediği her şeyi yaptılar dinleri bu yüzden bozuldu.
Tütün son 100 yılda bulunan bir şey değil hanımefendi tütün ilk 3000 küsür yıl önce kullanılmaya başlandı eğer sigara haram olsaydı ayette geçerdi
Senin sorgulayacagın şey sigara harammı değilmi olacaktır eğer sen ayetin tersini deyip domuz eti daha az günah sigara daha günah dersen sen din adamlarını sorgulamak değil sen Allahın gönderdiği kuranı sorgulamış olursun
3000yıl önce zararlı olduğu bilinmiyordu da ondan günah değil dendi.
Domuz eti, hayvan dıskısını yendiği için pistir diye düşünülerek zararlı olduğu düşünülmüş batıl olarak.
Ama bilimsel olarak zararlı olmadığı günümüzde kanıtlandı. Sigaranında zararlı olduğu kanıtlandı.
Nasıl yani ben anlamadım zararlı olduğunu Allah bilmiyordumu demek istedin
Günah veya değil kararını insanların mı verdiğini söyliyorsun
Söylediğin her şey dine ters düşüyor
Kuran-ı Kerim Allah’ın direk kendi sözleri değildir, Hz Muhammed peygamberin sözleridir ve Allah’la iletişim kurduğunu iddia eder.
Fakat Hz Muhammed’in dediği gibi o da bir insandı ve her şeyi doğru bilmiyordu.
Domuz dıskısını yendiği için pis oldugunu düşünmüş ve bunu demiş.
Sigaranın zararları da 3000yıl öncesinin şartlarıyla bilimsel olarak araştırılamamış ve günah olduğundan bahsetmemiş
He sen ben müslüman değilim desene baştan ya
Sen de baştan desene;
bana kanıt göstermeniz, bilimsel açıklamanız yetmez.
Ben 1500yıl önceki bir kitapta ne yazıyorsa körü körüne inanırım desene.
Dini kabul bile etmemişsin etmediğin bir şey hakkında senin sigara daha büyük gğnah deme hakkın yok
Ben sana bilimsel açıklamasını veyselin yorumunda sundum zaten zortladın cevap veremesin veyselde sana neden türkiye daha kıskanç ülke dediğinde ordada zortladın ve cevap veremedin bilimsel olarakta dini olarakta zortlattık seni
Kullandığın ifade ayıp zort mort terbiyesizce bir hakaret olarak algıladım. Fikir alışverişi yapmak yerine hakareti seçmen seviyeni gösterdi
iç sigara en müslüman sensin
Sigara günah değil abartmayın
Sigara tabiki günah
Kendine zarar vermek günah değilse uyuşturucu da günah değil senin mantığınla
Sigara şu yüzden günah nefsinin bile sende hakkı var eğer sen günde 3 saat uyuyup bedeni sürekli yorgun bırakırsan diğer tarafta onun bile hesabını vericeksin sigarada ciğerleri kötü ettiği için günah olmuş oluyor
Çünkü uyuşturucu anında öldürücü kalıcı hasar bırakıyor. Sigara yıllar içinde o etkileri veriyor.
ikisi
Biri daha büyük günah hangisi?
domuz
Domuz besin ürünüyken, sigara hayatsak faaliyetlere hiç bir faydası olmayan bir bağımlılık.
ikisini ye iç
Sigara kullanmıyorum sağlığa zararlı olduğu için.
Domuz etinin zararsız olduğu bilimsel kanıtlandığı için dinden çıkartacağını sanmıyorum.
nerden temin edecen
we bu soru neden
Sorunun amacı sigara içmek domuz eti yemekten daha zararlı bunu yapmayın demek.
Domuz eti yiyin demiyorum sigara içmeyin.
belki dımuz eti yemek istemem
we dinen sakıncalı
Sigarayı içiriyorsun daha büyük günah. Demek istediğim buydu bu kadar.
sigara günah değill
ama domuz eti haram dır
we bm sigara içen değilim
Sigara günahtır çünkü sağlığa çok zararlıdır.
Kuran-ı Kerim’de uyuşturucu haram yazmıyor diye o da mı günah değil yani?
Sağlığa zararlı olduğu kesin bilinen şeyler günahtır.
anacınn nedir
hala demedin
kurabı biliyorsan dımuz etini bilmemen lazım
Sen Pakistanlı mısın
snaaneeee. öa mardinliyimmmm
sen rus musunnn
Net domuz eti.
Domuz eti zararsız öyle mi 😂
Bilim insanları bilmiyor din adamları biliyor demi 🤣
Zekaszmsin
gizli kullanı olarak hakaret çok yakışmış sana.
Ya cocuk bile anlar bunu ya
Bence de çocuk bile sigaranın domuz etinden kat kat zararlı olduğunun kesin olduğunu anlar.
Dediklerimi araştır la bebe toksoplazma , cilt kanseri lenf kanseri , cilt lekeleri avrupadaki kıskançlık oranının azlığı , siroz, nitrat ve nitrit, pellegra, multiple sklerozis , hepatit virüsü, yersinia, daha domuz etinin kaç tane zararlarını sayacaz ustam sen hala sigara daha zararlı domuzda bir şey yok diyosun
@ibrahimfurkan34 BU SAYDIĞIN RİSKLER VE KANSERLER TÜM ET TÜRLERİNİN GEREĞİNDEN FAZLA VE AŞIRI TÜKETİMİ HALİNDEDİR.
DÜNYADA EN ÇOK TÜKETİLEN ET TÜRÜ DOMUZ ETİ ZARARLI OLSA TÜKETİLİR Mİ AL OKU
Domuz etinin zararlarını islam düşmanlığı yapıp ateistliği deizmi yaymaya çalışan evrim ağacındanmı öğreneceğim sağol ben almayayım
Toksoplazma sadece domuzda görülür zort
@ibrahimfurkan34 hala ne yüzle konuşuyorsun. Sigarayı azda çokta içsen zararlı.
Dünyada en çok tüketilen et domuz eti doğru fakat daha lezzetli olduğu daha güzel olduğu için değil diğer hayvanlara göre daha hızlı ürediği için fiyatıda ucuz oluyor diğer etlere göre
Sigarq zararsız demedimki çıkar göster 😂
Evrim ağacının yazdığı makalenin tüm kaynakları mevcut. Bilimsel verilerle konuşuyor, sallamıyor senin gibi.
Çok tüketiliyor sandığınız gibi bir zararı yok domuz etinin.
Sigara daha zararlı diyorum. Sen sigarayı savunuyorsun.
La olum kafasızmısın sana birsürü şey saydım yaz hrpsi çıkacak bugüne kadar sığır eti yedi diye tek bir kişide bile pellegra görülmedi ☺️
@ibrahimfurkan34 bahsettiğim makaleyi okur musun. domuz eti normal tüketimi halinde zararlı olsa en çok tüketilen et olmazdı
Okumayacağım çünkğ o sitenin nasıl bir şey oldugunu bilşyorum
İslam düşmanı kendi düşüncelerini topluma dayatmaya çalışan ateistliği deizmi yaymaya çalışan bir site
@ibrahimfurkan34 al bunu oku madem ama sen takım tutar gibi fikrini söylüyorsun o yüzden sana daha bir şey demiyorum. Naparsan yap.
www.arti49.com/.../...arlari-nelerdir-2364934h.htm
Okey bro
Ben sana kaynak vereyim
Ama senşn gibi merdiven altı siteler değil
birgün ilk defa hayatında kütüphaneye girersen ve ingilizcen varsa
1. An, R., J. Liu, and R. Liu, Pork Consumption in Relation to Body Weight and Composition: A Systematic Review and Meta-analysis. American journal of health behavior, 2020. 44(4): p. 513-525.
2. Bridges, F. S., Relationship between dietary beef, fat, and pork and alcoholic cirrhosis. International journal of environmental research and public health, 2009. 6(9): p. 2417-2425.
3. Nanji, A. and S. French, Relationship between pork consumption and cirrhosis. The Lancet, 1985. 325(8430): p. 681-683.
4. Becker, U., et al., Lower risk for alcohol-induced cirrhosis in wine drinkers. Hepatology, 2002. 35(4): p. 868-875.
5. Winn, D. M., et al., Diet in the etiology of oral and pharyngeal cancer among women from the southern United States. Cancer research, 1984. 44(3): p. 1216-1222.
6. Dutt, M. C., Lim, H. Y., & Chew, R. K. H. (1987). Nitrate consumption and the incidence of gastric cancer in Singapore. Food and Chemical Toxicology, 25(7), 515-520.
7. Goldberger, J. The cause and prevention of pellagra. In: M. Terris Goldberger on Pellagra, pp. 23-26. Baton Rouge, LA: Lousiana State University Press, 1964.
8. Nanji, A. A. and S. Narod, Multiple sclerosis, latitude and dietary fat: is pork the missing link? Medical hypotheses, 1986. 20(3): p. 279-282.
@ibrahimfurkan34 Google’a domuz etinin zararları yazıp çiğ tüketimi halinde yakalanabilecek hastalıkları söylüyorsun. Bir kaynağın yok hala hakaret etmeye devam ediyorsun. Daha fazla uğraşmayacağım
Bilim hakkında bilgin olmadıgı gibi ingilizce hakkındads bilgin yok kitabın adında siroz , alkollü siroz alkolle birlikte tüketilen domuzun riskleri, kanser riskleri, muktiple sclerosis ve pellegra hakkında yazılan kitaplar
Üzgünüm ama ZORTT
İngilizce iyi bi dil önemli öğren
çiğ tüketimi halinde her etmen hastalık kapılır bunu bilmiyor musun.
Attığım kitapların hiçbiri çiğ tüketim zararlarını yazmıyor sana türkçe ne hakkında olduklarını söyledim
@ibrahimfurkan34 Domuz etinin sağlığa zarar seviyesi ekmekle aynı. attığın kitaplar domuz eti tüketilmemeli demiyorlar. Her et türü için bu tür zararlarının analizi hakkında kitaplar var.
Her et türünün gereğinden fazla tüketimi hastalıkların oluşum ihtimalini arttırıyor zaten.
Her besinin aşırı tüketiminde sebep olduğu rahatsızlıklar var.
Tavuk etinin zararlarını araştırırsan yine böyle tonla kitap çıkar
Domuzu haram diye yemezsin ama haramı domuz gibi yersin
La beni tanımıyosun ki
Hakkımda hiçbir şey bilmiyosun
Boş konuşma
Adımı biliyosun bir tek bilsiğin tek şey bu birde gelmiş haramı domuz gibi yersindiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?