İş, ev, geçmişim hepsi birer engel. İşi bırakmadan devam edebilmek istiyorum çünkü bırakırsam olmayan düzenim daha da gidecek.
Kendimi harcadığımı hissediyorum. Sınava girip güzel bir bölüm okuma derdindeyim. Bende o potansiyel olsa da sürekli depresif halım, problemlerim , zamanı iyi yönetememem, geçmişten çıkamamam hepsi engel oluyor. Nasıl çözeceğim bu durumu vakit kaybetmek istemiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bakış açını degistir , bak mesela bir oyun oyna kendinle 1 gün boyunca basina ne gelise gelsin hep olumlu düşüneceksin ve basina bir iş mi geldi ben bunu yaparsam basima boyle geliyor bir daha yapmam gibi bir düsüncede ol , bende ayni durumdayim hatta senden daha kõtü depresif , inancsiz , hayalsiz umutsuz sevgisiz , 1 gün boyunca yaptim bakis acimi degistirdim ve yani her seyin aslında bir sistem gibi aşama aşama olusmus ve en sonunda benim icin en ideal konumsa olmusum gibi bir hisse kapilmistim ama 1 gün falan sürdû cûnkû ben biraktim sen istersen birakma hep öyle kal.
Bu benim için yeterli olmuyor çok denedim ama devamı gelmiyor dediğin gibi
Devami gelmesi icin niyetinin olmasi gerekiyor ama bana göre bu kendini kandırmak.
Zihnim çok dolu bu yüzden dediğin şeyi yapamıyorum uyurken bile düşünüyorum o kadar vahim. Dinlenemiyorum bile
Dene sadece , denemekten zarar gelmez
Öncelikle ne iş yapıyorsun ya da kaç saat çalışıyorsun bilmiyorum ama iş ve ders aynı anda ilerlemeyeceği için birisini seçmen lazım.
Ha, dersi seçersen her gün kendine gün içerisinde yapman gereken şeylerin planını yap ve yaz böylece kısa sürede mini bir düzen oluşturabilirsin. Gerisi sana kalmış.
10 saat+ mesailer oluyor.
Diş kliniğinde çalışıyorum diş hekimliği veya veterinerlik ikiside aklıma yattı aslında. Eminim çalışırsam rahatlıkla kazanırım ikisinden birini ama kararı puanım belirlesin istiyorum.
İşi bırakmak istememe sebebim izledikçe deniyorum öğreniyorum hem hoşuma. gidiyor hem de çalışmayı sevdiğim bana faydalı kişiler de var. Ne yapacağima karar veremiyorum
Kararı puanın değil sen ver çünkü önünde net bir şey olursa daha rahat çalışırsın. Sayısal derslerde temelin var öyle değil mi?
İşte sorun orada temelim olsa eğer bu kadar zorlanmazdim. Sağlık meslek çıkışlı olduğum için çoğu dersin ileri seviyesini görmedim. Yine de kendi kendime bile birçok şeyi öğrenebiliyorum. Matematiğe kafam çok basıyor, biyolojiye zaten alanım gereği aşinayim kimyayi bir sekilde hallederim ama en zor olan fizik. Ben eminim otursam ciddi ciddi çalışsam hallederim ama bunu yapamıyorum odaklanamiyorum.
İkisi de olabilir ikisini de seviyorum puan dilimi yakın ve sayısal i yüzden net karar vermek istemedim
Ben de son sınıfım, eşit ağırlıkçıyım. Hedefim psikolojik danışmanlık.
Sana önerim öncelikle temel matematik kitapları al. Özellikle de matematikten ya da hangi derslerden temelin yoksa mesela fizikten de alabilirsin. Bu sene temelini oturtmaya bak seneye de tyt-ayt konularına başlarsın. Emin ol tek bir gün bile çalışmalarını aksatmadan günde 8-10 saat çalışma ile havada alırsın. Ama bak temel kitaplarını unutma.
Ay çok zor :( Anlıyorum seni.. Arada bir anda kalmak iyi geliyor