Annem Gitti... Ölüm bile daha az acıtır...
Bu hayatta hiç kimsem olmadı, hiç kimsemde yoktu Allah'tan başka..
Aile yok, akraba yok, arkadaş yok, dost yok, yemek yok, sevgi yok. Dayak vardı, başkalarını seyretmek vardı, acı vardı, yokluk vardı...
Tesadüf eseri Annemle (Manevi) x kamu kurumunda kısa bir süre çalışırken tanıştık. 3 Haftada ana-oğul olduk. Hiç tanımıyorken içimden kendimi ona anlatma zorunluluğu geldi. Farklıydı... Ben anlattım ağladı, o acısını anlattı ağladık... Arkadaşlarına oğlumda burada, bak bu benim oğlum derdi...
Eliyle burnum akmadığı halde peçeteyle burnumu silmeye çalıştı, 3-4 damla yağmur damlası için topuklularıyla endişelendi koşturdu, eliyle yemek yedirdi, annesinin bir tanesi/kuzusu, oğluşum, canım oğlum, canım yavrum gibi hiç duymadığım bir sürü kelime öğretti söyledi. 4.5 Yıldır benimle beraber...
Sol yanımdaki küçük kimsesiz çocuk onu sevmekten başka bir şey yapmadı. Annemin 2 saat önceki yazdığı son mesaj "Bir şey yazma bana"... Doğan Cüceloğlu'nun da dediği gibi; Annen yok, kimsen yok...
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Seni böyle seven birini bu sevgiden vazgeçirecek büyük bir kötülük yapmış olman lazım ki bu duruma gelesiniz. Yediğin haltıda yazsaydın keşke.
O sevgisi ilk zamanlardı bundan 4 yıl öncesi, doğum gününde çiçek aldım kızdı. İlk defa Anneler günü kutlayacaktım; elimle resmini yaptım masasına koymuştu. Çöpe atmış... Bayramda mesajlaşmak için mesaj yazıyorum görüldü atıyordu, ben ona hiç yazmasam o hiç bana yazmıyordu. Canı ne zaman isterse WhatsApp da o zaman yazıyordu. Son 1 aydır hiçbir sebep olmadan umursamamaya başladı. Salı günüde sebebini sordum; "benim canım annem neden görmemezlikten geliyorsun çok üzülüyorum, senin hiç aklına gelipte oğlum napıyomuş acaba deyip bana yazmadın, bayramda seyranda bayramlaşmak istiyorum cevap vermiyosun yazdım." saymadığı laf kalmadı. Sonra canım oğlum benim vb. dedi. Bugün güzel bir haber almıştım onu paylaştım ki bana bu mesajı yazdı gitti...
Ne halt değil; Öz oğlu varken elin kimsesiz oğlu olunca sayıp sövsen ne olur.. İster üzülsün, ister çıkar hayatından sonuçta oğlun değil.. Değilmişim bende..
Kardeşim ben bu ikili ilişkiden hiç bir şey anlamadım şahsen. Farklı beklentilerle yakınlaşıp beklentileri yerine gelmeyince uzaklaşmış olabilir. Belkide onun için anne oğul ilişkisi fantaziden ibaretti. Annattıklarından pek bir anlam çıkmıyor. Gerçekten oğlu gibi görmüş olsa sen bir hata yapmadan bu hale evrilmezdi
Her özel gününde hediyesinden tut, içimden söylediğim satırlarla kutladım. Her hafta halini hatrını soruyorum, paraya ihtiyacın var mı, sağlığın nasıl vb. diye.
Telefonu hacklenmişti telaşlanmış, gittim ibanına para gönderdim üzülme diye kızdı. Ayarlarını hallederiz birlikte dedi 2021'de gittim kuruma elimde gül buketiyle sarıldık, gülüştük, kahve içtik. 2 gün sonra gündelik konuşmak isterken tersleyip sayıp sövüp her lafı dedi. Sonra kafam dalgındı affet vb. dedi. Barıştık aynı gün.
Beraber çalışırken, Ankara ayazında gazını suyunu alırdım, ihtiyaçları varsa hallederdim parasını ben verirdim. Kimi zaman koynunda kucaklayıp, elimi okşayıp severken kimi zaman durduk yere kovuverirdi... Bayramlarda hep "Annecim günaydın bayramın kutlu olsun nasılsın" gibi mesaj yazıp görüldü yedim umursamadı...
Önceden canı isterse seviyor, istemezse nikine takmıyordu 1 Aydır ise sebepsizce hiç umursamıyordu, 31 aralıkta aradım canım oğlum bebeğim vb. diye severken ağır bir şey söyledi kırdı.
Bende salı günü dediğim gibi "benim canım annem neden görmemezlikten geliyorsun çok üzülüyorum, senin hiç aklına gelipte oğlum napıyomuş acaba deyip bana yazmadın, bayramda seyranda bayramlaşmak istiyorum cevap vermiyosun yazdım. Saydı sövdü. Anneyi sevmek ne ara "tutku, bağlılık, takıntılılık" oldu? Soruyorum sana... Sen benim kıymetli kuzumsun canım oğlum benim vs diye sevdi. Cuma günü ise ben ona yazmadan o bana yazmış ama mesajdaki mesafeliği görmen lazım... Sevincim üzüntüye dönüştü. Bugünde güzel bir haberi paylaştım bir şey yazma bana dedi gitti...
Allah sana yetmiyor mu
Elbette yetiyor, bunca zaman hep Rabbim vardı her zamanda herkesin yanında...
Benim değil 😕
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!