Evet, idam cezası gelmeli ama adalet olduğu sürece..
Hayır, idam çok büyük bir ceza.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İdam kararını kaldıran ülkelerdeki mantık şudur. İdam cezasının geri alınma şansı yoktur. Bu yüzden ülkeler bu cezayı kaldırıyor. Örneğin ABD'de onlarca idam edilen mahkumun yıllar sonra ortaya çıkan deliller ya da itiraflar sonucu masum olduğu ortaya çıktı. Ne yapacaksın şimdi ölüyü mezarından mı çıkaracaksın. Hapis cezasında yılları gitmiş olsa da en azından serbest bırakıp tazminat ödüyorsun. Mahkemelerde çoğu olay şahitlerle kanıtlanıyor. Şahit yalancı ise ya da sırf birisine gıcığı varsa ne olacak. Ya da gittim birisini öldürdüm. Silahı sizin aracınıza ya da evinize bir şekilde yerleştirdim. Ne olacak. O hale düşerseniz anlarsınız idamın ne olduğunu.
Açıkçası düzgün ve adalet birsin adaletli bir sistem olduktan sonra idam cezasının olmasını isterdim mesela kadın cinayetlerini uygulayanlar çoluğa çocuğa tecavüz edenler 6 yaşındaki kız çocuklarına cemaat yurduna tecavüz edenler bunların idam edilmesini isterdim daha bunun gibi birçok şey sayabilirim
Aslında her suç için değil ama belli suçlar için idam olmalı diğer türlü hafif suçluları da boş beleş besleyelim demiyorum tabi kamu işleri yapsınlar nerede b. k pislik işler varsa onlar koşsun falan filan mesela göreve giden askerlerin botlarını temizlemeleri gibi v. s v. s :D
idam bazı insanlara hafif bile kalır düşününce, o kadar öfkeli olduğum varlıklar varki şu dünyada, ama Canı veren biz değiliz alanda biz olamayız. Heleki Allah'a inancımız varsa en büyük hakimin Allah olduğunu bilmeliyiz. Biz kimiz ki Allah'ın verdiği canı alıyoruz.
Onaylamazdım
Cevap
33Cevap
Hayır idamı onaylamazdım
İnsan olan yerde %100 adalet diye bir şey olamaz çünkü her bireyin kendine has bir mantığı ve düşünce yapısı vardır. Sırf bu sebepten süreci yürüten kişilerin ortak bir karar vermesi mümkün olmayacağı için, idam kararı verilmesinin doğruluğunda adaletten bahsedilemez. Ayrıca adalet hukukla ilişkilidir, doktorların adalet sürecinde bir işi yoktur. Onların işi hayat kurtarmaktır, bitirmek değil.

Sonuçta adalet belli bir sistem ve düzenle sağlanır. Basit ve net bir sonucu olmadığı gibi, bu işlenişteki paternin her olaya ve şahısa adil olması da beklenemez. Neresinden bakılırsa bakılsın idam da, destekleyen kişi de insanlık dışıdır. Bilinci olan bir canlıyı rızası dışında öldürmenin bir mantığı ve insancıl tarafı olamaz.
Aslında açıklama çok güzel. Giriş ve gelişme ayakta alkışlanacak kadar doğru. Fakat sonuç bölümü çok sert. Ben idami destekliyorum. Tabiiki şartlar belli. Tecavüz mesela daha bebek yaştakilere tecavüz edenler var. İdam edilsin. Milyonlarca insana ihanet eden vatan hainleri var. İdam edilsin. İki duble içip önüne gelene sıkıp öldürenler var. İdam edilsin. Birçok örnek verilebilir. İdamın gerektiği suçlar var.. tabiiki %100 adil bir kararla olmak kaydı şart
Dediğim gibi %100 gibi bir ihtimal söz konusu olmayacağı için bana insanlık dışı geliyor. Burada idamla ilgili bir yazı var ilgilenirsen. İstatistikler, sonuçlar vs. derlenmiş. evrimagaci.org/idam-cezasi-suc-oranini-azaltir-mi-10107
Türkiye de Adalet diye bir şey yok Lafta adalet sadece eğer gerçekten adalet olsaydı o kadar suçlu elini kolunu sallayarak serbest bırakılmazdı eğer gerçekten adalet olsaydı o kadar suçlu hakketikleri en ağır cezaları çeker di öyle kısa süreliğine hapis cezası olmuyor ulan herif tecavüz ediyor masum birini öldürüyor öldüresiye darp ediyor sonuç serbest bırakıldı bu adalet ise böyle adalet yerib dibine batsın evet idam cezası gelmeli artık masumlara yapılan Pislikliklerin cezası ölüm olmalı artık yeter
Anket ve soruda uyumsuzluk var.
Soru başlığına göre, adalete o derece güvenim olsaydı, bugünün Türkiye ortamında idama onay verirdim.
Ama adalete güvenim düşük olduğu için, idam cezasının mazluma ceza, zalime ödül olacağından onay vermem.
Adalete gram guvenmiyorum... tecavuzculeri bir kereden bir sey olmaz diye aklayanlar varken bu mahkemelerin tecavuzculeri idam edicegine inanmak enayiliktir... ve asla idama onay vermem... onun yerine gunes bile alamayacaklari kör kuyulara atilsin ölmek icin yalvarsinlar
Ben bır hukukçuyum.
Bır ınsan bır hata yaptı dıye onun hayatını elınden alamazsınız. HEr toplumda hatalı yargılamalar olur. Sonrasında adam suçsuz çıkıyor ama adamı öldürmüş oluyorsunuz.
Idam kesınlıkle olmamalı. Ben ışın ıçınde bırıyım. Yargılamalarda hata olmayan ulke de yoktur bence.
Muebbet hapıs gayet yerınde bır ceza. Kımse kusura bakmasın ama ıdam yanlış bır şey. Kesınlıkle her yerden kaldırılması lazım.
6284 ve 103 ile kaç tacavüz, taciz, istismar hükümlüsünün yıllar sonra aklandığını gördüm.6284 ve 103 kalkana kadar gelmemeli. Çocukların da kadınların da yalan söyleyebildiği, iftira atabildiği sayısız kez ortadadır.
Dolandırıcıların ve hırsızların idam edilmesini sonuna kadar desteklerim.
Ama öyle hızlı bir idam ile değil, mümkün olduğunca ızdırap dolu bir şekilde idam edilecekler. (Örn. "Kafası asit dolu bir kovaya sokularak")
İdam cezası gerçek mahkumlar için çok iyi bir ceza olabilir ancak iftiraya maruz kalmış insanların idamla sonuçlanmaları kötü bir durum olur. Bu yüzden Adalet gerçekten, gerçek suçluyu bulacaksa eğer idamı desteklerim.
Konu adalet değil ki. Diyelim birine iftira atıldı sahte şahitle falan. Ee? Adalet ne bilsin iftira olduğunu, prosedüre uygun cezası verilir. Bu yüzden çok riskli. Yoksa tabikide hakedenler almalı bu cezayı.
idam bazılarına cezadan ziyade ödül olurdu:) ancak olmasını isterdim ben caydırıcı olurdu tabii bizim ülkede ne kadar dogeu uygulanacagi malum.
Cezaların bir caydırıcılığı olmalı...
Çok ağır suç işleyenler var...
Evet ağır bir ceza ama örneğin bir terör saldırısıyla 100 kişiyi öldüren biri için bu cezaya ağır diyebilir miyiz?
Benim inancım da idam için Rabbım ayetinde açık açık söylüyor.
Kısasta sizin için hayat vardır, ey akıl sahipleri, umulur ki sakınırsınız. ". (Bakara 179)
idamın ceza değil ödül olduğunu düşünüyorum mahkumlara işe yarayacakları şeyler yaptırılabilir 12 saat bisiklet sürüp ya da koşup elektrik üretmeleri gibi
Gelmelidir. Kadına çocuğa hayvana tecavüz eden pislikler için bu ülkenin ekmegni yiyip de vatana ihanet edenler için gelmeli
İdamı gerçekten hakedenler var ama hakedenle haketmeyeni ayırt edecek adalet yok...
İdam şart özelikle kadın cinayetleri şiddetleri için cinayettin hiç bir özrü telefisi yok tecavüzün affı olmamalı
"Kısasta sizin için hayat vardır, ey akıl sahipleri, umulur ki sakınırsınız.” (Bakara, 2/178-179)
gerçek suçlulara idam olmalı tecavüz edene kadın çocuk hayvana şiddet uygulayana terör örgütü mensuplarına teröre destek verenlere en alt tabakadan en üst tepeye kadar kim bu ülkeye zarar veriyorsa idam edilmeli
Şu an maalesef adil bir sistemin olduğuna inanmıyorum ve idam geri dönüşü asla olmayan bir yöntem. Çok riskli
Daha geçen gün genç pırıl pırıl bir çocuk öldürüldü. Üstelik öldüren pandemi döneminde gizli af ile çıkan, onlarca sabıkası olan biri. Adalet nerede!
Evet olabilir ama şu dünyada artık adalet aramak saçma
Gerçek adalet sadece doğa durumunda ortaya çıkar. Gerçek adalette kwnunlar yoktur.
Evet, idam cezası gelmeli ama adalet olduğu sürece
Adalet yüzde yüz olurda onardım çünkü öyle pislik karakterizler var ki yaşamamalı
Mahkeme duvarlarında yazan Adalet (dünyanın her yerinde) zenginler içindir. Bunu unutma.
%100 güvenilir olsaydı idama gerek kalmaz idi...
Evet, idam cezası gelmeli ama adalet olduğu sürece..
İdam olmasa bile tek hücrede ve ziyaretçiye kapalı ömür boyu hapis kesinlikle olmalı.
Bazi hatalarin hapis, agirlastirilmis cezalar ile telafisi olacagina inanmiyorum, adalet oldugu sartlarda idam da gelmelidir.
Eğer adalet sistemi sağlam olsaydı idam cezasını onaylamamıza gerek kalmazdı devlet gerekeni yapardı
Onaylardım. Bazı suçları işleyenlere hiç acımıyorum
Ağır cezalar için gelmeli ama adalete pek güvenemiyorum. O yüzden bi masumun da vebaline girmek olmazdı. Bence ilk adalet denen şey sağlanmalı. Sonra da idam gelmeli.
Ağır suçlar* olucaktı o dalgınlığıma gelmiş mantıksız olmuş o sorry🤧
idam buyuk bir ceza degil insanlarin kurtulusu demek cehennemde yasadiklari yaptiklarini ortmez en azindan bu dunya icin
Hayır çünkü ölüm o kişi için iyi olur hapislerde çürümesini isterim
Çok çok ağır cezalar için bence uygulanmalı hataların tekrarı olmaması için
İdam olmalı ama bazı suçlarda
Onaylıyorum..
Kesinlikle evet
Onaylardım
Evet idam kesinlikle gelmeli
Kesinlikle idam gelmeli.
Bazı cezalara direk idam gelmeli...
Adaley mi var bu ülkede güvenmek bir yana 😂😂😂
İdam cezasına karşıyım insanlık suçudur.
adeletli olacaksa, evet.
Evet
Aynen öyle
Hayır.
İdam gelmeli evet
İdam şart
Onaylamazdım
Onaylamazdim galiba
evet gelmesi şart
Hayır
Evet gelmeli
Evet