• Tevrat ve Zebur'un orijinal dili İbranice ve Aramice'dir. Yahudilik'te İbranice ve Aramice ibadet edilir.
• Tevrat ve Zebur'un orijinal dili İbranice ve Aramice, İncil'in orijinal dili ise Grekçe'dir. Hristiyanlık'ta İbranice, Aramice ve Grekçe ibadet edilebileceği gibi ana dilde de ibadet edilebilir.
• Kur'an-ı Kerim'in ve hadislerin orijinal dili Arapça'dır. İslam'da Arapça ibadet edilir.
• Bahai kutsal metinlerinin orijinal dili Arapça ve Farsça'dır. Bahailik'te Arapça ve Farsça ibadet edilebileceği gibi ana dilde de ibadet edilebilir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Teşekkür ederiz bilgilendirme için.
Bize pek cevap hakkı tanımamışsın zaten 😅
Hak din İslam dini
Yok öyle bir şey.
@el-diablo kardeşim bilmeden araştırmadan yapma
Aynen kardeşim bilmeden araştırmadan dinden çıktım havalı sanıyorum kendimi. Sence araştırmadan etmeden dinden çıkman için sebep var mı kardeşim? İslamiyet tamamen tutarsızlıklarla dolu bir din.
@el-diablo yapma öyle kardeşim bak doğru anlatan denk gelmedin asıl huzur orada yapmayın böyle başka kurtuluş yok güzel kardeşim
Güzel kardeşim şu ana kadar çok kişi anlattı zaten. Ama yine de tutarsızlık çok. Şayet kurtuluş İslamiyet olsa yine istemem. Ben bakire huriler ve şarap akan ırmaklarla dolu cenneti ne edeyim?
@el-diablo güzel kardeşim güzel bakan güzel görür kötü bakan kötü görür
Kötü baktığım falan yok. Sen inanmak istediğin için her şeyi kılıfına göre yapıyorsun. Cennette inananlar için vajina sözü veren bir yaratıcı olabilir mi sence? Hadi onu geçtim hadislerde özellikle Kutubi-sitte hadislerinde çok tutarsız saçma hadisler var, mezhepler birbirleri ile ters ve Kur'an-ı Kerim ayetleriyle çelişkili, Kur’an-ı Kerim'de bir sürü çelişkili ayet var, İslamiyet'te özgür irade yok.
@el-diablo kardeşim bak yanlışın var kardeşim Kuran'da gecenler doğru araştır
Mezhepler görüşler farklı hadisler bak kıyamet alemetlerine bak Mersin'de Mehmet yıldız bir tanişsan kardeşim inşaallah yolun düşer sana daha iyi açıklarlar
Doğru araştırdım kardeşim zaten en basitinden Nisa 34 ayetinde en son çare olarak kadınların dövülebileceğini ama diğer Nisa suresinde erkeklerle barışmaktan ve cimri olmamaktan bahseder sonra diğer bir surede Hz. Muhammed'in eşleri itaatkar olmazsa Allah'ın peygambere daha itaatkar daha çok namaz kılan daha çok oruç tutan eşler vereceğinden bahseder ondan sonra Kur'an-ı Kerim'de kölelik ve cariyelik hâlâ var. Bir gecede ayetleri nesh edip unutturabilen bir yaratıcı kölelik ve cariyeliği kaldıramıyor. Böyle bir sürü ayet örnek verebilirim. Ondan sonra mezheplerden biri helal biri haram diyor ama Allah Kur'an-ı Kerim'de benden başka helal haram diyen olursa cehennemde azap onları bekliyor diyor ve ayrılmayı bölünmeyi yasaklıyor. Hadislere gelince sana şu anda 200 civarı abartılı mantıksız saçma hadis atabilirim okuyabilirsin istersen, şeytanın ezan okunurken yellenerek kaçması, sinek yemeğe düşerse diğer kanadının batırılması, şeytanın helada insanın makatlarıyla oynaması, Allah'ın ellerinin olması, Allah'ın baldırını açması, toprağın cumartesi günü yaratılması, boyacı ve kuyumcuların yalancı olması, deve sidiğinin şifalı olması gibi bir sürü hadis yazmışlar özellikle Buhari başta olmak üzere. Kıyamet alametleri basit zaten o devirde belirli bilgi birikimine sahip insanlar gelecekte bunların olacağını rahatlıkla bilebilir. Mehmet Yıldız'ın videolarına baktım ama tatmin olmadım. Bana Allah'ın vat olduğuna dair 1 kanıt getirirsen tamam der susarım güzel kardeşim, iyi günler.
@el-diablo Malatya Battalgazi ilçesinde akçalı hacı efendi derneği var aradiklarin hepsi orada kanıt dahi verirler inşallah yolun düşer oraya Allah'ın izniyle aradığın orada
Ben Kayseri'nin ilçesinde yaşıyorum kardeşim imkanım yokki Malatya'ya gitmeye. Param olsa zaten doktora/psikoloğa giderdim ilk. Gelecekte belki giderim bilemem ama kanıt veremezler bence çünkü öyle olsaydı inanç olmazdı, hadi iyi bak kendine iyi geceler.