+1 yılHer şey sevgi ve aşk demek değildir zaten bu dünyada herkes severek ya da aşık olarak evlenmiyor, üstelik bugün baktığınız zaman aşık olarak evlenen insanlar da emin ol ki mutlu ya da mutsuz olabiliyor garantisi yok yani ama dolayısıyla anladığım kadarıyla detaydan okuduğum kadarıyla eşiniz sizi seviyor size ilgi gösteriyor maddi ve manevi olarak herhangi bir sıkıntınız yok, yani şimdi boşandınız diyelim sizin sevdiğiniz bir insanla gittiğiniz evlendiniz size hayatı zindan etti düzgün bir evliliğinizi oku zorunuz yok o zaman da bu günleri çok arayabilirsiniz bence biraz rahat batmasın siz kadınlar sizi seven insanlara değer vermek yerine sizin sevdiğiniz hoşlandığınız insanlara değer veriyorsunuz ondan sonra da üç kuruşu kullandığı zaman tüm erkekler aynı diyorsunuz.
Netice olarak artık evlenmişsin boş çocuk oyuncağı değil yani Ben flört ettim sevgili oldum ayrılayım diyemezsin O adamın da bir gururu var zengin de bilmem neydi bugün insanlar geçim derdinde geziyor öyle kimse kuru kuruya aşk sevgi peşinde koşmuyor ye iç kez toz demiş adam sana daha ne istiyorsun09 Yorumla- +1 yıl
Sen istemediğin sırf zengin diye bir kızla evlenebilir misin?
Kızın ne yaşadığını bilmeden oturduğun yerden boş konuşma.
Bir kuşu alıp özgürlüğünden mahrum edip altın kafese de koysanız önüne yemini suyunu koysaniz o kuş yine özgürlüğümü isterim der.
Bir de demişsin ki hep sizi seven insanlara değer vermek yerine sizi sevene hoşlandığınız insanlara değer veriyorsun demişsin ya napacak bir insan tabiki sevdiğini sevecek siz neyin kafasini yasiyorsunuz mecbur mu
Ailesi bir olmuş hayatini mahvetmisler biraz empati az kalsin kız haksiz diyeceksin 😏 - +1 yıl
Herkesin fikri aynı olmayabilir de merak etme bu soruların çoğu gerçek değil
- +1 yıl
@kadercccc katılıyorum.
👍 - +1 yıl
Arkadaşlar ben de size katılıyorum da bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz
- +1 yıl
@GeceMuhafızı soru gerçek veya değil farketmez ama düşüncen her iki durumda da değişmez sizin gibiler empatiden yoksun.
Neymiş kabullen ye iç gez keyfine bak rahat batmış bilmem ne igrenç - +1 yıl
İnan tartışacak psikolojide değilim kafam yerinde değil ne düşünüyorsanız o olsun arkadaşlar yani Ben şu şöyleydi bu böyleydi değil kafamdan geldiği gibi yorum yaptım katılan katılır katılmayan katılmaz katılan da var olsun katılmayan da var olsun
- +1 yıl
Anlayamadım @Ecenaz728
En İyi Cevaplar
Bence ilk adım psikolog olmalı. Çünkü duygularına müsaade etmeden, olayları doğru dürüst anlayıp kabul edemeden yeni bir yolculuğa çıkmışsın. Olumsuz bir başlangıç olduğu için yine olumsuz bir hava sürüyor hem şahsi hayatında hem de evliliğinde. Şimdi yine aynı negatif enerjiyle yeni bir yolculuğa çıkmak istiyorsun. Önce bir sakinleş, terapiye git bak gör her şey kafanda çok güzel netleşmiş olacak. Ondan sonra verdiğin karar her ne olursa da özgüvenle verilmiş, sağlam adım olacak.
Eşin seni sevdiğini söylüyor ama bunu yaşatıyor mu? Okumak istiyorsan al karşına ve sor bu nasıl sevgi ki sen benim hayalim olan eğitime karşı çıkıyorsun. Hayal yıkan eş mi olur diye konuş. Ama kaçmaya falan kalkışma, ani ve yanlış karar olur, beraberinde de daha kötü sonuçlar doğar.
Terapiye git, okula devam et/tekrar başla. Tavsiyem ailenle hiç iletişim kurmaman, eşin maddi destek veriyorsa da bunu kesinlikle kesmen. Çok acımasızca gelebilir ama evlat Allah'ın emanetidir. Rızasız nikah ve sonrasında sahip çıkmamak ebeveynlik değildir. Dolayısıyla tabikide saygısızlık etme ama hatalarını anlayana dek destek olma.
Kendi mental, duygusal ve finansal gücünü toplayınca da hâlâ anlaşamıyor ve mutsuzsan, sağlıklı bir şekilde boşanır yeni hayat kurarsın. Ama sakın karanlığa gömülüp başka bir erkeğin yardımıyla gitme. Bu hataya düşen çok ve sonu hiç sevgi içermiyor, hep menfaat olur.00 Yorumla
Hanım efendi bence sakin kafa ile düşünün. şu an yaşını itibari işe fevri düşünüyorsunuz. Kesinlikle haksızsınız falan demeyeceğim. Sadece artık olan olmuş zamanında itiraz etmemişsiniz. Yani bu durumu lehinize çevirebilirsiniz. Mesela ayrılma fikrini kafanızdan atın. Saha doğrusu atmasanızda bir kenara koyun sonraki süreçte iyi geçinin ve sizi bu noktada rahat bıraksın. Sonrasında düzeldikçe okul, arkadaş vs hepsi peş peşe gelecektir. Sizinle evlenen kişi zaten hata yapmış zorla almak ile. Bu süreçte sırası ile hepsi düzelir ve sevemeyecekseniz de en azından özgür kafa ile düşünmüş olursunuz. İntihar çözüm değil veya kurtuluş değil. Sadece kendinizi cezalandırmış olacaksınız. Kesinlikle sakin kafa ile düşünün. Konuşmak isterseniz yazın. İnşallah çözüm bulursunuz
00 Yorumla
+1 yılNasıl biriyle evli olduğunuzu bilmiyorum. Psikopat biri olabilir. Anladığım kadarıyla babanızdan da destek görmüyorsunuz... Keşke ilk başta evlenmeseydiniz derdim ama evlenmişsiniz bir kere.
Önerebileceğim şu ki kadın sığınma evleri var. Burada paylaşım yapabildiğinize göre oralarla da iletişime geçebilirdiniz...
Allah yardımcınız olsun. Ben bir kızım olsaydı gözümden sakınırdım, koklamaya kıyamazdım derken var olan özbeözbkızını para için istemediği yere gelin veren babaların varlığı beni düşündürüyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
118Cevap
Bende herkes gibi aynı düşüncedeyim size tavsiyem bence kafanızdaki bütün olumsuzlukları bir kenara bırakıp pozitif şeyler düşünmeye başlayın gerçekten sevmeyi deneyin ve eşinizin olumsuz yönlerini düşünmek yerine olumlu şeyleri düşünün ve sevmeyi deneyin eğer iki yarafta karşılıklı güven bağını sağlarsanız gerçek anlamda mutlu olabileceğinizi düşünüyorum zira kafanıza koynuğunuz düşünceden kurtulmayıp dikene giderseniz sizi ilerliyen hayatınızda toz pembe bir hayat beklemiyor buna emin olabilirsiniz gerçek anlamda çok ama çok daha zor bir süreç bekliyor olabilir ve daha kötü şeylerle karşılaşabilirsiniz şu an bir eviniz var sizi koruyup kollayan ve seven bir eşiniz var, söyleniğiniz kadarıyla maddi açıdanda bir sıkıntı yokmuş eğer gerçekten sevmek için sebepler ararsanız emin olun yakın zamanda bir sonuca ulaşmış olursunuz ama dediğim gibi öncelikle kafanızda ki bütün olumsuzlukları yenmeniz gerekiyor ve pozitif olmanız gerekiyor.
Size hayatınızda musmutlu bir gelecek ve huzurlu bir yaşam diliyorum🙏
-Unutmayın!! hayat zor ve toz pembe değil.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKız diyor ki babam benim fikrimi bile sormadı beni zorla verdi hala neden evlendin evlenmeseydin diyen var ya off.
Okudugunuzu mu anlamiyorsunuz nedir!!
Devlete sığınsaydın bilmem ne kadın kaç kadınımızı koruyabilmişki muhtemelen aile bireyleri sorunlu insanlar polise gitse ya da boşanmak istediğini söylese ne malum peşine düşüp öldürmeyecekleri...
Kadın sığınma evleri de hapishaneden farksız ablamdan biliyorum ne kadar zor bir durum.
Bak kardesim seni az çok anlayabiliyorum. Sana rahat battı veya sımarık vs deyip kızmıyorum yargılamıyorum da. Sana tavsiyem her şeyi zamana bırakman. Anlattığına göre adam sana şiddet uygulamiyor sadece yaptiklarin yüzünden üzerinde baskı kuruyor seni elinden kacirmak istemiyor. Onun güvenini kazanıp sevmiyorsan bile saygılı ol ve aklını kullan. Elinde mesleğin yok arkanda ailen yok dısarısı kötü diyip kaçtığın yuvandan daha kötü. Kurtlar sofrası yani. Güvenini sağla ve para biriktir. Onunla düzgünce konusup mesela evde sıkılıyorum de çalısmak istiyorum de hem zengin dediğine göre muhtemelen iş yerleri de vardir sana göre iş ayarlar bence ben eminim böylece birikim yaparsin ortamin olur kim bilir belki sende kocanı seversin. Bu zamanda kaç insan tam anlamiyla mutlu ki. Onun yerinde kim olsa ben bununla ne ugrasacam ya deyip koyardi kapinin önüne. Sana istemediği hiç bir şey yapmamış koruyup kolluyor el kaldirmamış ayrı evin bile var. Daha ne istiyorsun. Tam tersi olsaydı daha mı iyi olurdu.
Dedigim gibi aklını kullan ve böyle kacacam edecem deme. Hakkında hayırlısı😥30 YorumlaAcele etme. Sevdiğin romantik feminen abazalarla evlendiğini hayal et. Parasızlıktan ısınamıyacaksın. Belki pandemi, sezon gibi nedenlerle işsiz kalacak ve bimdeki 7tl makarnalar bile lüks olacak. Asla bir yere arabayla gidemeyeceksin. Bu kışta otobüs ile gideceksin. Belki ek olarak sen de çalışacaksın, merdiven sileceksin.
Hayat senin ama kimse mutlu değil. Aşk evliliği yapıp burada ağlayan kızların sorularını bul. "Çok seviyorum ama ne evi var, ne geleceği. Dışarıda tost bile yiyemiyoruz."
Yani sana yorumlarda gaz verip, piyasaya boşlukta bir kadın düşürmeye çalışan abazalar büyük ihtimalle yalakalıkla sigarayı sevgililerine aldıran kişiler.
Acele etme. Kşmse mükemmel değil. Evlendikten sonra rüya, aşk kalmıyor kimsede. Herkes geçim telaşesinde. Her erkekte aynı sap var.410 Yorumla- +1 yıl
Kafanmı güzel kız sevmiyorum diyor
- +1 yıl
Bimdeki makarnalar artık 7 tl değil
- +1 yıl
Daha aptalca düşünen bir kafa görmedim ben ya.. Açıkçası sevmediğim ve babamın zorla evlendirdiği birine "banka" gözüyle bakıp kendimi mahkum edeceğime dışarıda tost yerim daha iyi. Hayata bir kez geliyoruz, kız neden kendini sevmediği birine adasın? Aç kalmaz, sokaklara da düşmez bir şekilde karnını doyuracak kadar para kazanır ama en azından mutlu olur. Ayrıca burada kızı özgürlüğü için motive eden herkesi abaza diye etiketlemen nasıl bir zihin yapısında olduğunun da kanıtı zaten
- +1 yıl
@Croyz1n26 bambaşka bir seviye ya gördüğüm en iğrenç yorum bu mk bu sitede
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Madem ki kocanmıs, her istediğini alırmış, söyle ona SGK primini bir yerde çalışıyormuşsun gibi ödesin.
Ama sonuçta kocan da olsa o senin sahibin, efendim değil, sen de onun kölesi değilsin ve kadın için çalışıp, geleceğini garanti altına almak ideal olan durumdur. Yarın boşanırsan, hayata tutunmak için bir kariyer ve paraya ihtiyacın olur.
Buna hayır diyen koca, aslında eşini sevdiğinden değil, kendi bencilliği yüzünden istemez.
Aklını kullanıp, doğru kararlar alamazsan, ileride çok üzülürsün. Özgürlüğün olmadığı bir ilişkide, aşk'ta olmaz.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle ; Çocuğunuz yoksa? ve eşin çocuğa niyetliyse? ve kendisinden boşanma diye çocuğa niyet kurup uygulamaya geçme ihtimaline karşı dikkatli ol.
Arkadaşlarının maddi rahatlığın için evliliğe devam et demesi yanlış. Psikolojik, maddi, kanuni avukata danışarak, ve iş bulup çalışmaya başlayarak hazırlan boşanma ve sonra'ki sürece. Psikoloğa danışmayı ihmal etme hem cinsin olan ve de manevi bilgisi olan. Elbette boşanın demek istemem, ancak kesin kararlısan ve başka seçeneğin yoksa hayırlısı.
30 Yorumla
+1 yılBazıları Boşan demiş sanki git marketten sakız al der gibi
Kız boşanabilse zaten boşanacak ama yapamıyor keşke ilk başlarda evlenmeseydin ama olan olmuş keşke demenin de bır anlamı yok
Guncellemede para biriktirip kaçıcam başka bir yolu yok demişsin başka bir yolu var devlete sığın devlet sana bakar
Hadi diyelim ki devlete sığınmadın para biriktirip kaçtın eşin, ailen senin peşine düşmeyecek mi hadi diyelim ki dusmediler o biriktirdiğin var sana kaç gün yetecek her şey bu devirde ateş pahasıyken kaç gün biriktirdiğin parayla durabileceksin
Fevri değil mantıklı düşün devlete sığın başka bir yolu yok bunun...10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMadem seni seviyor ve bırakmıyor bekle. Kaçma bir süre, yalandan da olsa onu seviyormuş gibi yap. Hatta bir şans ver, madem seviyor sen de sevmeye çalış sevemezsen de yapacak bir şey yok zaten. Üniversite okuyor muydun veya çalışıyor muydun bilmiyorum ama daha önce bir işte çalıştıysan rahat edersin. 4 ay falan evde kal sana güvenmesini sağla. Kolye iste, yüzük iste, bilezik iste. Yatırım yapabileceğin şeyler aldır. Bir süre para biriktir sonra hâlâ sevmezsen kaçmayı düşün. En azından kiranı ödeyebileceğin ve yemek yiyebileceğin kadar paran olsun yanında
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak güzelim. Seni çok iyi anlıyorum. Ama şunu düşün. Sanirim cocugun yok. Gidecek yerim yok diyorsun ya. İyi kotu geçirebilirsin emin ol. Ben çocuğum olduğu halde.. Bende düşündüm ama. Ben yaparım iyi kotu ama. Onlar yapamaz.. çocuklarım kıymetli. Onları düşünmeden hareket edemem. Sen şimdiden gizli gizli para biriktir. O zamana kadar korun. Evden iş olayını ben de çok araştırdım ama. İmkan olmayınca. Tek başına bi şeyler yapamiyorusn. Hele ki arkanda ailen yokken. Ve tek başına bir yere adım atamıyorken. İşin çok zor ama başarabilirsin. Kendine guven ve pes etme. Birikim yap. Sonrası gelir kendine güvenin gücün gelir. 😊
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Cesares_ ne yasiyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu an evli olduğun insan çok mu kötü ya da zalim bir insan seni çok mu hor görüyor aşağılıyor şiddet uyguluyor ya da işkence mi yapıyor onu bilemiyorum karakteri ya da zihniyetini de bilemiyorum sevmeye çalışamaz mısın ya da alışmaya tipi mi kötü çirkin mi veya neyden kaynaklı eğer bu saydıklarım yoksa inan ki bu devirde evlenecek sadık bir erkek bulmak çok zor yaşı mı çok büyük günümüz ilişkilerinin hali ortada seven ve evlenen yok herkes menfaat çıkar maddi manevi sömürme gönül eğlendirme ve cinsellik başka bir şey yok canına kıyacak kadar çok kötü zalim bir insan mı belki hayır bildiğinde şer şer bildiğinde hayır vardır eğer bu üstte yazdıklarım yoksa sevmeye çalış alışmaya çalış ama çok kötüyse de ayrıl bence haksızlık etmemeli bir insan eğer o seni seviyor şiddet uygulamıyor istediğin herşeyi alıyor seni mutlu etmeye çalışıyorsa da çok büyük mebale girersin deme Di deme
032 Yorumla
Soran+1 yılÖyle biri de değil ama insan sevmeyince sevmiyor. Ayrica evlenmeden önce ona seni istemiyorum sen babamin dedigene bakma bile bile evlendi ya.
Tamam eve kapatmiyor ama onsuz disari cikamiyorum yanimda illaki o olmalı. Çalışmama zaten izin yok ben kocanim her istediğini alıyorum ne çalışması diyor sırf bile bile eğitim hayatimi bitirdiği için bile isteye evlendigi icin sogudum ya
Cevap sahibi+1 yılAma kaçmaya çalışmışsan ya da kendine zarar vereceğini düşündüğü için öyledir birde inan ki ortam çok kötü ben bir erkek olarak bile dışarı çıktığım zaman içim huzursuz oluyor eğitim hayatına üzüldüm o konuda keşke anlayışlı ve toleranslı olsaydı ama değer veriyor bence sana olmadı biraz huyuna git köşeye birşeyler at biriktir baktın yine mi sevmedin kaçarsın en kötü ama dediğim şekilde bir alışmaya sevmeye çalış belki hayırlısı budur Allah sabrını da ölçüyor ya da sınıyor seni olamaz mı belki çok mutlu olacaksın karamsarlığa kapılma
Cevap sahibi+1 yılİnan ki evlenip arkasından işler çeviren aldatanlar sahip çıkmayanlar sapkınlıklar ile dolmuş taşmış çoğu ayrılıyor yarı yolda bırakılıyor eğer seni sahipleniyor ve seviyor koruyor ise bir şans vermelisin
Soran+1 yılSende haklisin ne diyim. Kaderim bu demekki
Cevap sahibi+1 yılBak ben sana şunu söyleyeyim Instagram storylerinde gördüğün ya da vay be aşka sevgililiğe bak dediğin çoğu sahte gösteriş hava atma kimler kimlerle beraber Di zamanın da şimdi yolda gördüklerinde yüzlerini çeviriyor ya da umursamamazlıktan geliyorlar günümüz erkeklerin çoğu beyni bacak arası olmuş duygular ile oynayıp kullanıp bırakma peşindeler hepsi yapmacık sevgililik canım cicim başka bir şey yok çoğu erkek evlilik dendimi evlenmiyor kaçıyor şahit olduğum için bunları söyleme gereği buldum eğer gerçekten seni düşünüyorsa evine ekmek getiriyor sadık güvenilir ve sadakat ile bağlı seviyor ise inan ki çoğu kızdan çok şanslısın hepsi sana imrenerek bakacak aşk ile evlenen insanlarda ortada halleri boşanma oranlarına bak su gibi mahkemelerde adım atacak yer yok
- +1 yıl
Sen çözmüşsün hayatı gerçekten çok doğru konuşuyorsun. Ben 21 yaşındayım nasıl evlenicem onu düşünüyorum. Herkes kaçıyor evlilik diyince. Ya da aldatıyor istediği ilgiyi bulamayınca
Cevap sahibi+1 yıl@asdfghjklasdfgjsks inan ki 29 yaşındayım çeyrek asırı devirdim çok çevrem arkadaşlarım oldu şahit olduğum için yazdım
- +1 yıl
Arkadaşların şerefsizmiş ya keşke bazı şeyleri görmeseydin bilmeseydin. Psikoloji bozuyor çünkü
Cevap sahibi+1 yıl@asdfghjklasdfgjsks öyle gerçekten ama sana şunu söyleyeyim Türkiye nufusuna oranladığın zaman bayağı yüksek kalıyor sayı olarak
- +1 yıl
Ney yüksek kalıyor
Cevap sahibi+1 yıl@asdfghjklasdfgjsks ciddiyetsiz insan sayısı
- +1 yıl
Evet öyle. Batı batı diye ölüyorlardı al işte Batı'nın bütün pisliğini yaşıyoruz şu an
Cevap sahibi+1 yıl@asdfghjklasdfgjsks aynen
- +1 yıl
Bende katılıyorum beyefendi size bu devirde çok zor adam gibi birini bulmak
- +1 yıl
aptal mısın sen? sevmeye çalış yazmışsın bir de? Kız zorla evlendirilmiş besbelli. Durumdan rahatsız olduğu apaçık ortada. İntihar teşebbüsünde bulunmuş. Eğitimini, okulunu yarıda bıraktığını, hayatını mahvettiklerini söylüyor. Ve gelmiş her şeyi alıyorsa sevmeye çalış yazmışsın. Beyniniz yok sizin gerçekten.
Cevap sahibi+1 yıl@selinswsw hayata giren yapmacık duygu besleyen menfaat çıkar gönül eğlendirme cinsellik maddi manevi çıkar ve kötü ortamdansa onu sahiplenecek koruyacak hayatını adayacak sevecek bir insanın varlığı daha değerlidir ateşe körük ile gitmeyin ben sadece tavsiye verdim sevebiliyorsa sevsin sevmiyor ise para biriktirip ya da daha farklı alternatifler ile kaçsın kendine hayat kursun dedim yorumu iyi okumamışsınız ve kendi zihniyetinize bakın beni sorgulayacağınıza intihar girişimde bulunan birine ateş körüklüyorsun senin yazmış olduğun anlam aynen şu ölsen daha iyi imasında bulunuyorsun yazık günah
Cevap sahibi+1 yıl@selinswsw eğitim okul konusunda da hak verdim ama şu an ki eğitim okulu herkes okuyor herkes mezun oluyor işsizliği de göz önünde bulundurun hayat ve yaşamda zor belki üni okuyorsan mezun olunca çalışan erkek istersin maaşı dolgun sevgiye bile bakmıyor çoğu kız hep mantık evliliği yapıyor sitede sırf asgari ücretli diye sevgililerinden ayrılanlar ile dolu ders vermeye de çalışmayın
Cevap sahibi+1 yıl@selinswsw yaşınızda benden büyükmüş sizin daha çok görüp yaşamışlığınız var şu an ki ekonomik koşullarda çoğu insan mantık evliliğine dönüyor aşkı sevgiyi çoğu kişi artık bakmıyor hafif hoşlantı oluştumu evleniyorlar sevgi aşk kavramları lisede bazen üni de oluyor devamını getiren çok az bir kesim var
Cevap sahibi+1 yıl@selinswsw yine yaşınız benden büyük şu an ki ekonomik koşullardan dolayı erkeklerin büyük çoğunluğu evlilikten kaçıyor kızların duyguları ile oynayıp günü birlik menfaat ilişkileri oluyor geçici hevesler ya da gönül eğlendiriyor böyle bir hayat tercih edilir mi sizce sonra zihniyeti bozuk ben oluyorum
Cevap sahibi+1 yılBen size söylemiştim bana yobaz diyenler oldu ama tanımak ile başlamak güzel olur şans vermenize çok sevindim inan ki bu devirde ciddiyet dürüstlük kalmadı güven yok iyi ki şans verdiniz
Soran+1 yılSadece ona kızgınım ama düşündüm de kötü biri değil bana bir zararı yok ve bir şansı hakediyor.
Yinede kenarda köşede birikim yapıyorum ilerisi için bakalım hayatım nasıl olacak.
Cevap sahibi+1 yılBakir olan kişiye mi
Cevap sahibi+1 yılTabi ki de eğer şans istiyorsa bir vermelisin deneyin belki seversiniz birbirinizi olur sonradan kim kaybetmişki ileride keşke dememek için bence şans verin
Cevap sahibi+1 yılYatırım önemli her insan yapmalı imkanı olan yapmalı diye düşünüyorum
- +1 yıl
Canım benim. Açıkçası ben zorla evlendirilsem, üstüne tek dışarı çıkamasam, üstüne yaşıtlarımla okul okumam gereken yaşta ev hanımı olsam emin ol ölmenin daha cazip geleceğini düşünürdüm. Pardon da köpek misin sen tek başına dışarı çıkamamak ne be. En azından biraz empati kurabiliyorum. Sen erkek olduğun için emin ol böyle bir şey başına gelmeyeceği için bunu anlayamazsın. Sadece ordan kocanı sevmeye çalış diye konuşursun. O yüzden sus bence canım.
- +1 yıl
Bir de okusan ne olacak iş bile bulamazsın demişsin. Tamam belki
iş bulma oranı yüksek değil. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama emin ol okumayıp senin gibi cahil kalmaktan daha iyidir. Ayrıca sorun burada kızın okuyup iş bulamayacak olması değil, yaşıtlarıyla ders görmesi gerektiği zamanda zorla evlendirilip ev hanımı olması. Anlıyor musun?
Cevap sahibi+1 yıl@selinswsw belli yaşa geldikten sonra da evlenmedim diye üzülüyor kızlar ona bakarsan habire sorular var 28 ine geldim düzgün birini bulup evlenmedim diyorlar cahil kalmak üni okumamak ile ilgili değil lise mezunu olup üni mezunlarından daha zeki insanlar var
Cevap sahibi+1 yılKöpeklikle alakası yok kendine zarar vermesin diye öyle yapıyor kocası herkes senin gibi değil zamanı geldiğinde o güveni hissettimi kocası özgür bırakır senin gibi düşünmüyor herkes
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa işte Bazı para manyakları görsün buyursun Demek ki para mutlu etmiyormuş gerçekten ama çocukluktan itibaren bu pompalanıyor. Parada para parada para neyse Şimdi elbette sevmediğin halde zorla devam etmen gerekmez Bazıları gibi sačma gerekceler sunarak Aldatmaya çalışmıyor veya buna kılıf aramıyorsun Bırakmak istiyorsun doğru olanda bu Ama sadece şu hususda biraz haklılar. Yani çok daha iyi bir secenek yok boşanmış hatta bilmiyorum yaş çok ilerlediyse dışarda daha iyisi veya istediğin. Nitelikde birini kolay kolay bulamassın Boşanmış 2. el. mantığı ile yakalaşacaktır çoğu Bu boşanma demek değil ama Umit var olma derim.
10 YorumlaSevdigin biriyle evlenince çok mu mutlu olucagını düşünüyorsun? Aşk bi zaman sonra bitiyor cicim ayları tez biter. Eşin iyi biriyse ee parasıda var daha ne istiyorsun sen? Ye iç gez canın sıkıldımı al eşini dostunu git bi avmye gez sinemaya git alışveriş yap. Cidden sana rahat mı batıo?
20 YorumlaHepimiz zaman zaman kendimizi yalnız, tecrit edilmiş ve bomboş hissederiz ama kendinizi kronik bir boşluk içinde buluyorsanız, bu da bir şeylerin yanlış gittiğinin belirtisidir. Çoğu kez eksik olan, bir amaç duygusudur çünkü boşluk duygusu; yaşadığınız hayat sizin için anlamsızlaştığı zaman meydana gelir.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe demek istiyorsun yani
- +1 yıl
Kendinize sorun: Yaptığım şeyin önemli olduğunu ne zaman hissediyorum? Bir fark yarattığımı ne zaman hissediyorum? Cevaplarınızda mümkün olduğunca açık ve belirleyici olun. Yanıtı açıkça tanımlayabileceğiniz belirli bir eyleme indirgeyinceye kadar daraltmaya çalışın. Kendinizin ne zaman önemli olduğu hakkında bir fikir edindiğiniz anda, tatmin olma duygusuna bir adım daha yaklaştınız demektir.
Oyuncak almış sanki kendisine, Evlilik tek taraflı yaşanan bir duygu değil. Kaliteli uyumlu, keyifli, paylaşımlı olan bir birliktelik, kendini tatmin etmek için evlilik olmaz. Umarım mutlu bir hayatın şartları gelişir sizde geçen ömrünüzü güzel yaşarsınız.
10 Yorumla
+1 yılPara biriktir. Onun güvenini kazanmaya çalış. Ona iyi davran ki sana güvensin. Belki öyle öyle dışarı çıkmana izin verir. Sen de bir yandan kendini geliştirmeye çalış. Örneğin açıktan okuyabilirsin veya online eğitimlere katılıp sertifikalar alabilirsin. Bol bol kitap oku, evden dil öğren. Kitap siparişi ver. Ancak bu şekilde ondan ayrılma imkanı bulabilirsin. Maalesef iş olmadıktan sonra tek başına bir hayat sürdüremezsin. Ayrılacağın zaman şehir değiştirirsin. Gideceğin şehre önceden gitmeden de iş bulabilirsin artık bazı firmalar iş görüşmelerini online da yapıyor. Anlayacağın birkaç yıl sabretmen gerek. Ama bu süreçte kocana çok iyi davran huyuna suyuna git ama bir yandan da kendini geliştir para biriktir.
10 YorumlaLanet bir zihniyet var , boşanırsa elalem laf yapar vs diye ondan kostek çıkıyorlar bu tamamen cehaletten kaynaklı , o yüzden de arkanda durmak istemiyorlar ayrıca arada baska çıkarlar da varsa istemezler kendin icin en mutlu olacagın secenege gt bir kere geliyorsun dünyaya
10 Yorumla
+1 yılSeni anlıyorum. Gerçekten, baştan aşağı haklısın. İnsanın sevmediği biri ile yaşamaya mecbur kalması çok fena bir şey. Mutsuz da olsak bu bizim kaearlarımızla olmalı. Dünyanın en melek insanı bile olsan kocan bencil biri hayattaki tek vasfın onun karısı olmak değil birey olmana izin vermek zorunda. Her şeyden önemlisi sen mutlu olmalısın. Ama çok rica edicem intihara yeltenme. Herkesin hayatında zor durumlar oluyor bizlerde de var bazen diyorum ki bu sefer bitti burdan dönmez ama döndürüyor rabbim. Güçlü bir kadınsın diren son noktasına kadar. Ama asla kabullenme!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 601 cevap paylaştı.
+1 yılben eskiden derdim ki aşk evliliği ama yaşım ilerledik artık diyorum ki mantık evliliği aşk evliliği karın doyurmuyor vede aldattığı zaman çok canın yanıyor biliyorum sevmediğin biriyle bir ömür geçmez ama sevmeyi deneyebilirsin her şey bizim için senin için bütün fedakarlıkları yapar mı yoksa hep kendini mi düşünür kocan ve kaç yaş fark var aranızda oda çok önemli ve liseyi bitirdin mi
06 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Şaka mısın sen? Kız zorla evlendirilmiş. Gelmiş sevmeyi dene diyorsun. İstismar lan bu. Apaçık istismar. Yaş farkıdır şudur budur hiçbir önemi yok. Kız hayatını mahvettiklerini söylemiş. Eğitimini bırakmak zorunda kaldığını, İntihara kalkıştığını yazmış. Sorunlu musunuz siz?
- +1 yıl
@selinswsw şimdi kız evden kaçsa nereye gidecek devlet sığınma evleri almıyor bile biraz doğrucu olmak lazım zengin ünlü kadınlarımız var haksız mıyım kadın sığınma evleri kurabilir ben çok zengin olsa genç kızlarımız için kurmayı düşünüyorum intihar etmesin diye sevmeyi dene dedim
- +1 yıl
@selinswsw bide not güncelleme yapmadan önce yazdım ben bu yorumu
Aile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Bir kaç kez intihar teşebbüsünde bulunduğunu söylemişsin bu sorunun ne kadar büyük olduğunu fazlasıyla ortaya koyuyor. İlk ve acil yapman gereken şey bir psikoterapiste gidip tedaviye başlamak. Bu konuda eşini zorla tedavi süreci ne kadar uzun olursa o kadar zaman kazanırsın. Bu süreçte kazanacağın zaman daha sağlıklı çözümler düşünmek için sana fırsatlar sunacaktır. O zaman yapmak istediğin şey için ne çok imkanların olduğunu da göreceksin. Durum umutsuz değil emin ol...
00 Yorumla
+1 yılTek mi yaşayacaksın yoksa başka birimi olacak? Öncelikle bunun cevabı lazım. Tamam bu adamı sevmiyorsun , elindekine sahip olamayan Sevgi görmeyen öyle çok kadın var ki? Kaldı ki okuyup, atanamayan işsizlikten intihar eden gençler... vardı hatirlarsin, ... seni seveni sevmeye çalış ona alış. kendine oyalanacak bir şeyler bul.
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlsrın haklı aslında ama sen ne istiyorsan onu yap bekara boşamak kolay çünku ya da güvendiğin biri ile dost hayati yasa hayatına renk kat senin hayatinda renk eksik heyecan eksik monotonlaşmissin hayatında heyecan kalmamış. Ama bosanirsanda emin ol baban ne derse senin seni evine geri alır hiçbir baba kızını kapıya koymaz kötü de olsa
02 Yorumla- +1 yıl
Bende seni skm istersen gel
Gizli Üye(25-29)+1 yılEv hanımı mısın? Kendine bir iş bulman gerekiyor öncelikle. İş yoksa bile halk eğitim kurslarına gidebilirsin kendine bir meşkale edinmen şart. Yoksa evde otur otur bunları düşündükçe kafayı yersin. İnsanların yüzde kaçı aşk evliliği yapıyor ki çoğu mantık evliliği yapıyor böyle düşün. Eğer hiç olmayacak gibiyse, katlanamıyorsan adamı kendinden iyice soğut ki o boşanmak istesin. Ama seni seviyormuş yazık bir yandan da.. Önerebileceğim başka bir şey gelmiyor aklıma
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet beni seviyor ve dışarıya da çıkmama izin vermiyor yine kaçıp gidersin diyor. Bütün ihtiyaçlarımı kendisi alıyor ve haftada 2-3 kere dışarıda gezebiliyorum o da yanımda oluyor. Tek asla olamam.
Cevap sahibi+1 yılSeni sevip değer veriyorsa, mutlu etmeye çalışıyorsa neden onu sevmeyi denemiyorsun? sorun nerde tam olarak yani tipini mi beğenmiyorsun için mi almıyor
Soran+1 yılYok normal bir tip ama evlenmeden öncede ben okuyacam seni istemiyorum babam zorla veriyor beni yolumdan çekil dememe rağmen evlendi. Polise gittim sikayet ettim babam ölumle tehdit edip geri cektirdi.
Seni altin kafese de koysalar sevmedigin istemedigin biriyle kalabilir misin? Her sey karsi tarafin deger verip zengin olması mı?
Evim ayrı tamam ama sürekli hapis hayatı gibi işten gelince ya da hafta sonları disari cikabiliyorum o da yaninda kendisi olacak. Yemege cikartiyor gezdiriyor misafirlige goturuyor ama yalniz hic bir sey yapamiyorum.
Daha 20 yaşındayım ben bunları hakedecek ne yaptim. Okusaydim meslegimi elime alıp kendim secseydim sevecegim adami mutlu bir evlilik olsaydi olmaz miydi?
İnsanimiz neden benim penceremden bakmiyor. Belki daha mutlu olacaktim.
Cevap sahibi+1 yılHaklısın ama burada asıl suçlu ailen. Yaşadıklarının acısını seni seven insandan çıkarma. Bir anne baba evladına bunu layık görmemeliydi. Üzüldüm senin adına. her şey gönlünce olsun
Cevap sahibi+1 yıldışardan vermeye çalış üniversiteyi en azından. Boş durmaktan iyidir biraz zaman alır ama sonunda alırsın diplomanı. O zaman kendi ayaklarının üstünde durmaya daha cok cesaretin olur
- +1 yıl
Bence kesinlikle kaşınma kızım. Otur oturduğun yerde. İyi yönlerinden bak. Ona güven ver. Sadık ol. Evde onu beklediğini bilsin. burada üfüren o muasır medeni kendi ayaklarımın uzerinde dururum diyen os*ruktan teyyare tayfasina da kulak asma. Eğer zamanında çalışıp herhangi bir konuda is tecrüben yoksa istismar bile edilirsin. Düşme. Sakın düşme. Kendine mesgale bul. Eğer dovmuyorsa hakaret yoksa ihanet yoksa kafani kullan hayatına bak. Öyle aşkından ölerek evlenenler en fazla 6 ay sonra o işler fasa füso olduğunu anlıyor. Seni seviyorsa omuz ver. Koy çayını ya da içkini her neyse ona yoldaş ol. Yolunu kendin yap. Kulak asma. Unutma başkasının parasıyla kaçıp hayat mayat kuramazsin. O ibre sana er ya da geç dönecektir. Kader diye de kendni ezikleme. Hayatını yaşa. her şey dışarda yalnız başına gezmek tozmaksa sokak köpekleri kadar özgür ve mutlu canli yoktur o halde. Kendine iyi bak
Öncelikle şunu diyeyim sen onu sevebilmeyi denedin mi? Eğer deneyip olmadı ise al karşına de ki ben kacmayacagim ama benim çalışmama izin ver. Çok bunaliyorum hiç yoktan kafam dağılır vs. Kocanın durumu iyiymiş zaten bir süre sabret birikimini vs yap belki 1 2 yıl sonra kendi düzenini kurabilecek hale gelince istediğini yap
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEn başta evlenmemeliydin, yanlış yapmışsın o ailen olacak insanları hayatından çıkarıp gerekirse bir kadın sığınma evine yerleşmeliydin. Çok zorlanırdın belki parklarda yatar belki açlıktan miden bulanmaya başlardı.. tam bu anlarda pişmanlık çöker zaten üzerine. Ben de seninkine benzer şeyler yaşadım saydığım çoğu şeyi de bizzat deneyimledim, bir an bile pişman olmadım bir an bile vazgeçmedim her zaman kararımın ve tercihlerimin arkadasında durdum. Sana tavsiyem gerçekten kararlıysan herkesi hayatından silerek yeni bir hayata başlamayı düşün böyle şeylerin telafisi olmaz sonradan daha çok üzerler seni dikkat et
14 Yorumla- +1 yıl
Şu an ne durumdasın peki iyi misin?
Cevap sahibi+1 yılİyi durumdayım, daha doğrusu iyi durumdayız benim durumlarım biraz karışık ama aile mevzusu diyebilirim. Hiç bir zaman pes etmedim eğer inanarak bir yola çıkılıyorsa ne olursa olsun o yolun sonunu görmeliyiz
- +1 yıl
İyi olmanıza sevindim bundan sonra hep mutlu olun inşallah 🙏
Cevap sahibi+1 yılİnsallah tesekkür ederim🙏🏻 bütün güçlü kadınlar mutlu olsun bizler üzülmeyi asla haketmiyoruz🌸
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimseyi dinleme. Gidecek yerin var, olduğun yer. Git davayı aç, otur şimdilik orada yaşama hakkı iste hakimden, bu süreçte biraz para bulundur zaten nafaka bağlanacak hemen dert etme ya da yok yaparım biraz birikimim var diyorsan başka eve çık ama bir iş bul, bunların hepsini gizlice ayarla ve davayı sonra aç. Kimseye ailene de ihtiyacın yok kendine güven yola çık
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence sen aile baskısı demeyelimde ailenin aşırı ısrarı sonucu tanımadan evlenmiş gibisin düşündüğün gibi bir değil digmi.
Aynı şey benimde başıma geldi azeri biz kız yakama yapıştı onca zararı helal ettim telefonları bile calarak gitti çok sevindim.
Bence meselen şu sen hala yetişkin bir kız değilsin.
Israrla evlilik var çocuk olmadan kendi yolunu çiz terk et aç davayı nafaka tazminat istemiyorum dersen daha kolay boşanirsin.
Ailende seni sokaklara atmaz ama Bi süre başka yerde kal.
Seni gayet iyi anlıyorum.
Sevgi ask karşılıklıdır tek taraflı ise saplantıdir
Bence sende kendini tanımış oldun bu süreçte.
Hayatını ruhunu satmış gibisin
İşin kötü tarafı bunun farkındasın
Senin yüzüne bakmanı bile hak etmeyen biriyle evlilik seni mahvetmis
Sen yine çok güçlüsün00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen ne diye evlenmek istemiyorum demedin evet dedin deftere imza attın başına silah mı dayadı ben sevmedim istemiyorum deseydin benim kararım deseydin zorla değil ya koskoca kızsın sonuçta kendini savunabilmeliydin ben zengin koca istemiyorum gönlümdeki olsun demeliydin ama her şerde hayır vardır artık olan olmuş boşanmak veya evli kalmak senin tercihin hayat senin sonuçta kendine bir ev tutar yaşarsın baba evine de dönemezsin sonra pişman olursun
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSeni anlıyorum kötü bir durum hakta veriyorum ama tercih senin
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer bunlar aşiretse bence çokta sınırlarını zorlama kendini parayla , çoluk çocukla mutlu etmeye bak adamı da sevmeye çalış :( yapacak pekte bir şeyin yok gibi canım :/ ayrılmak söylenmesi kolay ama yapılması zor bir hareket bide ailende yanında olmuyor bu düşünceler seni daha da çıkmaza sürükler :(
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Bu devirde güvenilecek erkek bile yok ya da çok az. Seni seviyorsa eğer sevmeyi dene ve onu okul konusunda ikna et. Inan eşini düşünen erkekler yok denecek kadar az. Bunları düşünerek hareket et.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe yapayayim mesela ve işe yarayacagindan emin misin
Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Tuzaklara düşme , seni kandırıp boşan gel diyenler çıkacaktır. aklını kullan sağlıklı düşünemediğin için güvenli liman sanıp sığınırsın fakat heyhaat...
Devlete sığın eğer sığınak arıyorsan
10 Yorumla
+1 yılbende bu insanlarin bencil sevgilerini anlayamiyorum. seni seviyorum birakmam diyen esin. madem seni gercekten bu kadar seviyor. sen intihri goze aliyoken ayrilmak icin. bunun israrla birakmam demesi. ne kadar bencil. oldugunu gosteriyor esinin.
10 YorumlaKeşke evlenmeden önce bu ayrılık konusunu kesin olarak gerçekleştirmiş olsaydın. Para için ömrünün sonuna kadar birine katlanmak mantıklı değil. O parayı kendin de bir şekilde kazanırsın ama az ama çok olur bu.
10 YorumlaHayatı onlar yaşamıyor konuşması çok kolay... Mutlu değilsen konuş eşinle sakince, gözlerine bakarak algılamasını sağla. Bağırmadan çağırmadan olabildiğince sakince. Kendi ayaklarının üzerinde durabilir isen hiç düşünme.
00 YorumlaBende sevdim benim için ölen biriydi ama tartıştık 5 gün açmadım telini kızdım. Naptı nişanı attı ve gitti. Şimdi ise evleniyorum aşık olmasamda sevmesemde, sadakati ve sonsuza dek yanımda olması yeter, Sevgi biter önemli olan vefadır. Dua edip Allah'tan istersen kalpler Allah'ın elindedir sevgide koyar kalbine. Burası dünya burada her şey yarım kalır. Suretleri değil kalpler Ruhları sevmeye çalışın...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. hayattta en sevmediğim sey sevgisiz hatundur sanırım 10 cocuklu dul kadını alırım belki hani diyorum ama kalbi bana ait olmadıkca bir kadın bence sıfır değerde.
10 Yorumla
+1 yılherkes sevmeye çalış demiş lan olum sevgi öyle mi oluyor git yoldan geçen biriyle evlen o zaman ne farkı var zorla evlenmiş bi de böyle bi adamı sevmeye mi çalışıcak şikayet et
12 Yorumla- +1 yıl
değiştirmedim
Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Öncelikle senin adına gerçekten çok üzüldüm çok zor bir durum istemedim evlenmek ama bir şey sorabilir miyim eşinin sana karşı tutumu nasıl hiç sevmeyi denedin mi?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 440 cevap paylaştı. Sevmemenize bişe diyemem fakat artık günümüzün baya karı o kadar özgürlüğe alistirildilar ki neredeyse çoğunluğunun erkek arkadaşı bile var bu nereye kadar gider bilinmez ama emin olun sonu ucurum
02 Yorumla- +1 yıl
Benim abim 16 yıl birbirlerini sevdiler ve severek evlendiler şimdi hergun kavga ediyorlar emin ol severek evlenen ben hiç mutlu görmedim bir kaç istisna hariç çünkü siz kafanıza öyle kurmussunuz birde olaya başka yönde bakmak lazım severek evlendim gecimsizlik yüzünden binlerce boşanan var
+1 yılBenim anlamadığım şu
Neden nikah masasına oturdun ve nikah memurunun sorusuna evet cevabını verdin
Hayır deseydin kimse zorla evlendirilemez
00 YorumlaÜzüldüm haline zengin yaşlı erkekler genç kadınla evleniyor arkdaslarin tek derdi de zengin koca boşan bence sonra çok pişman olursun yaş gecince önce iş bul çalış birikim yap ve oku meslek yap hemen boşan sonra ev falan tut kimse muhtaç etme gerekirse başka şehire yerleş yaşlı sevmedin erkekle ömür geçmez aielerin tek derdi zengin olsun oyüzden yaşlı zenginler pislikler genç kadın alıyor nefret ediyorum bu tiplerden mutlu olmak herkesin hakkı
00 YorumlaÖncelikle karşına al konuş de ki seni sevmiyorum sana karşı bir şey hissetmiyorum ama sana bir şans vermek istiyorum de sonra bir bak bakalım adam gerçekten de dediği gibi seni seviyor mu nasıl davranıyor sevmen için uğraşıyormu eğer senin için çabalarsa ve sende seni sevdiğini anlarsan hissedersen ve ona kanın ısınmaya başladıysa bence bir şans ver bu ilişkiye eğer sana şiddet uyguluyorsa paranı biriktir kaç veya kadın sığınma evine git
00 Yorumla
+1 yılHayır kesinlikle yapma senin gibi kaç tane kadının sonu nasıl oluyor biliyor olmalısın kadı n derneklerine sığın twitterden yardım iste bi yolunu bul hayatını karartırsın bak
00 Yorumla
+1 yılHer şeyden önce biraz güven kazanıp bir iş bul bence çünkü durum çok ciddiye binmiş ve ayaklarının üzerinde kalmayı becerebildiginde boşan bu şekilde çok zor bir hayat yaşacaksın. Eninde sonunda ayrılaxaksın durum bunu gösteriyor ve egerki zenginse para biriktir
Çünkü boşandıktan sonra olacak zorlukları düşünmen lazım
Ama evliliğini iyice düşün bir çözüm yolu yok mu sana gğvenmedigi için dışarı yalnız çıkmanı istemiyordur00 YorumlaGerçekten ne kadar zengin olursa olsun. Sen huzurlu mutlu değilsen. O hayat sana zulüm gibi gelir. Hayat hapis olur. Rahat huzursuz olana batmaz. Rahat mutlu huzurlu insana batar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılhiç duga ettinmi alahım kocamı gönlüme hoş eyle diye bişeyleri bozmak kolay adam seni seviyorum diyo pesinde pervane niye sevmeye çalışmıyorsun ki denemeden nasıl bilebilirdin
01 Yorumla İntihar etmekle bir yola çıkamazsın ama birazcık dişini sıkıp birikim yapabilirsen enazindan ayrı bir şehire gidip ev tutacak kadar rahata erersin bir işe de girebilirsin istediğin gibi biriyle bile birlikte olabilirsin ama her şey senin elinde ailen böyle bişey yaptıysa yanlış anlama ama arkana bile bakma
00 YorumlaMeslek edin veya ticaret yap kendi kendine yetecek bir hale gel sonra boşanırsın. Dünya ya bir defa geliyorsun istemediğin bir hayat yaşama ve sakın çocuk felan olmasın
01 Yorumla
+1 yılKızlar her şeyin para olmadığını anlamıyor bazen. Bu kız sevgiye aşka hasret. Bu sevdiği adamla mağarada bile yaşar keşke her kız böyle olsaydı :((
10 YorumlaSende zengin diye evlendin tabi, simdi sesin cikiyor evlenmeden niye yok demedin , keriz mi millet anlamiyacak mi
10 Yorumla
+1 yılHaklısın, sevmediğin insanla yatmak zordur, karaktersiz kadınlar ancak para için yatarlar rol yaparak
10 Yorumla
+1 yılİstemeden yutulan ilac dahi insana şifa değil zehir verir bacim işin çok zor umarım bir an evvel hakkında hayırlısı olan olur
00 Yorumla
+1 yılOkdr zenginse bana bi yemek parası yolla be valla indirimli yemek alcam. Bari eşinin parası bi işe yarasın :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerkese, her şeye karşı çık. Boşan ve zehir dışına yerleş. Ciddiyim bak böyle insanlar hayatında olacağına bırak git daha iyi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPara biriktir gizlice. Hiç kimse bilmesin. Yavaş yavaş, acele etme. Çocuğunuz olmamasına dikkat et. Kendi maddi özgürlüğünü elde edince kimse tutamaz zaten. Her şey normalmiş gibi davran bu süreçte. Sakin ol !
00 Yorumlaİşte her insan ne eksikse onu arıyor. Parası olmayan para aşkı bulamamis olan aşkı... Iyi birine benziyor sevmeyi denesen olmaz mi
00 Yorumla
+1 yılof zor durum mor çatı falan olmaz mı acaba? Yani işin paran yok diye sevmediğin biri ile evli kalman çok korkunç
00 YorumlaIyide baska fikrin var mı ? Olan oldu tipi karakteri kotu drgilse bence biraz zamanabiraksan? Seviyorda seni
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Ozaman canım kendi önce saglama alıyorsun altın yapıyorsun gizlice sonrada cesratini topladıgın bianda gidip kendine yeni bir hayat kıruyosun
00 YorumlaBacim eşini sevmedin okey ama o seni sevmiş ne güzel ne istiyosun o adamin ahından onun bunun oyuncaği olursun iş işten geçer
00 Yorumla
+1 yılİşe gir çalış ayrı eve çık. Başka ne yapıcan. Soru troll olabilir bu arada. Gerçekse de ayrı eve çık.
00 YorumlaMerak ettim nasıl bir hayat yaşamak istiyordun ve evliliğin ne derece buna engel? Yani evliyken de hayallerini gerçekleştirme ihtimalin çok yüksek
00 Yorumla- Devamını Gör (131)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat