Sac desen erkeklerde de var yuz goz hepsi ama erkekler bundan tahrik oluyor anlamis degilim kadinlarin kapatıldığı toplumlarda sorun erkeklerde midir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKapanmak, topluma göre bir zorunluluk değil Allahın kanunudur. Ayrıca Allah ayetlerinde çarşaf giyin demiyor. Eşarplarını yakalarının üzerinden saç telleri görünmeyecek şekilde bağlasın, vücut hatlarının belirgin olmamasını istiyor. Çarşaf dediğin mevzu sadece İslam dinindeki en iyi takva boyutudur. Kişinin ya imanından gelir ya da kendisi tercih eder.
01 Yorumla- +1 yıl
Seriatla yonetilen ulkelere soyle sen bunu... sac desen yahu sen de yok mu saç nedir yani bir cinsellik gostergesi mi
En İyi Cevaplar
Bu her erkeğin sapık olduğu anlamına gelmez ama içlerinde sapık olanlar da var, içindeki o şehveti bastırmaya çalışan da. Kimin kalbi temiz/pis bilinemeyeceğine göre, tedbiren öyle olunmalı.
Yani memlekette herkes hırsız değil ama gene de herkes kapısını kilitliyor değil mi?
Ayrıca bu konu bu kadar basit değil tabi ki ama soruna ithafen naçizane görüşüm bunlardır.06 Yorumla- +1 yıl
Mahallende hirsiz olsa mahalleyi hapisaneye mi cevirirsin herkese kilit pranga mi vurursun yoksa hirsizi bulup cezaevine mi koyarsin...
- +1 yıl
Dediğin gibi olsa bütün hırsızlar hapiste olurdu biz de huzur içinde yaşardık. Sonuçta sapıklığın da, hırsızlığın da cezası var ama o kişiler hırsızlık/sapıklık yaptıktan sonra ceza verilir, öncesinde "sende bu potansiyel var" diyerek kimseyi hapse atamazsın sonuçta. İnsanın canı yandıktan sonra da verilen hiçbir ceza insanın içini soğutmuyor. O yüzden başına bir şey gelmeden tedbirini almalı insan.
- +1 yıl
Haklisin... ama basima bir sey gelicek diye sokaga cikmamak kat kat giyinmek her yerini kapatmak korkarak yasamak sence mantikli mi... sen hic boyle yasadin mi
- +1 yıl
Dediğim gibi tesettürün tek nedeni bu değil, ben soruna göre bu cevaplar verdim.
Ayrıca bu konu hakkında merakındaki niyet de önemli açıkçası.
Bu konu hakkında açık ararsan kendince bulursun, gerçekten tesettürü anlamak için sebepler ararsan onu da bulursun. Bu bir çok konu için böyledir. - +1 yıl
Anladim pek bir cevabin yok cok kurcalamami diyorsun
Bir araştırma yapmadan önce nedenini düşünün sonrasında bu nedenin doğru olup olmadığını asıl kaynaktan araştırın. Aklınıza gelmeyen veya sizin bilmediğiniz başka nedenler olabilir.
04 Yorumla- +1 yıl
Evet duzgun arastirin diyip baska da hicbir sey soylemeyen uyeciklerde gelmiş 😂 dogrusu ne diye sorsak eror verirsin de
- +1 yıl
Ne dedim sanki abla? Bilmiyorum evet kadın olmadığım için bunu düşünmedim erkekleri ilgilendiren bir şey sor cevap veriym din konusunda yanlış hüküm vermek doğru olmaz. Ayrıca bildiğim kadarıyla söylesem de emin ol doğru da olsa ikna olacağını sanmıyorum o yüzden diyorum. Din konularında insanlarla tartışmayı bıraktım hiç kimse hiç kimseyi ikna edemez tartışma uzar da uzar uzar da uzar.
- +1 yıl
Ben bu soruyu tartisip akil yurutmek icin sordum... ne zaman boyle soru sorsam duzgun arastirin diyen biri cikiyor ve duzgun arastirma diye de neyi kast ediyor o da belli degil... kusura bakma ama bu konunun kadını erkegi yok
- +1 yıl
Dediğim gibi, herkes akıl yürütmek için soruyor da işte sonuca geldiğimizde her iki tarafta da elde var sıfır. Araştırından kastım: KS'de hiçbir şey bilmeyen insanlara soracağına bak bakalım Kuran da nasıl geçiyor konu. Sonrasında bu ayetlerin doğru açıklamasını düzgün hocalardan araştırıp yapmanı tavsiye ettim. burada adam akıllı konuyu bilen nerdeyse kimse yok. Buraya bakarsan zaten hiçbir şeye inanmazsın onu kastediyorum.
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSapık olmasalar bile gözleri görüyor. İşte bu yüzden kadının vücudunun çekiciliğini hesaba katan dinin böyle bir emri var. İnanırsınız veya inanmazsınız ama bu böyledir.
015 Yorumla- +1 yıl
Biz de nefis yok mu kardes
- +1 yıl
Var. Erkeklerde de kapanma durumu söz konusu. Mesela şort gibi kıyafetler dine göre yasak.
- +1 yıl
O kadar gerisi serbest... biz kara carsaf giyip ustune o carsafa pencere acip oyle yolda yürüyor musuz... simdi erkekle kadına verilen kapanma emri ayni mi
- +1 yıl
Kadın vücudu değerlidir erkeğinkine göre.
- +1 yıl
Bu seye benziyor anne babamiz bize istemedigimiz seyleri yaptirirken ama bu bak senin iyiligin icin diye kandirirlar ya ona benziyor... biz 300 km yolu yanimizda erkek olmadan yurumemiz caiz degil disari zirt pirt cikamiyoruz erkeklerde olan saclari bile ruzgar degdirmiyoruz yazin sicaginda carsaf giyiyoruz hatlarimiz belli olmasin diye kat kat giyiyoruz ve biz degerliyiz oyle mi...
- +1 yıl
Yapacak bir şey yok. İnanıyorsanız din budur.
- +1 yıl
Senin icin hava hoş😂erkek oldugun icin paşa gonlune gore yasiyorsun...
- +1 yıl
Erkeklerin de pek çoğu dini takmıyor. Zina yapan ve alkol içen Müslüman erkeklerle dolu ortalık.
- +1 yıl
Evet guya cok gunah ama imam nikahi hatta seriatla yonetilen ulkelrde mutaa nikahi denilen bir nikah var guya evleniyorsun isin bitince de bosaniyorsun zina yapmamis oluyorsun😂kadinin hicbir sorumlulugunu almiyorsun evlendigini duyurmuyorsun... resmen allahi kandirmak
- +1 yıl
Müslümanların bazıları artık birbirini kandırmayı geçti, hedef büyüttüler, güya Allah'ı kandırıyorlar. Muta nikahı da aynen böyledir.
- +1 yıl
Garip varlik insanoglu... kadinlarla ne yapacagini bilmiyor disardaki cici bicili asko kusko sarisin mini etekli kizlari begeniyor ama onunla evlenmiyor kotu görüyor... sorun bu bence muta nikahi aslinda zaten kotu gordugu kadini begenmendigi icin ama nikahina da almak istemedigi icin... garip bir durum
- +1 yıl
Bakir olmayan bakireyi hak etmez. Herkes dengiyle olsun. Ben el ele tutuşmadım.
- +1 yıl
El ele bile tutuşmadım olacaktı.
- +1 yıl
Bence de en azindan ikiyuzluluk degil
- +1 yıl
Haklısınız. Allah hepimizi iyiye denk getirsin.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
12Cevap
Kadınlar "kara çarşaf" giymek zorunda değil. Her din ile uğraşılmıştır, hıristiyanlık da buna dahil. Ve kara çarşaf aslında hıristiyanlardan gelmedir. İslam dini en çok uğraşılan dinlerin başındadır. Günlük yaşantısına aslında o dine olmayan/uymayan uygulamalar (kara çarşaf gibi), adetler ve cezalar sokulmuştur. Bu bilgi ve adet kirliliğinin de yönetim gücünü fark eden bazı ülkeler, doğru olmadığını bildikleri halde bunları kullanmış ve göz yummuşlardır. Ayrıva, her iki cinsiyette de sapıklar var ve sapıklığın da bir çok çeşidi var. Ben erkeklerin de, kadınların da aklınıza gelmeyecek şeylerden etkilendiğini, bu alanda çalışan doktor arkadaşımdan biliyorum.
11 Yorumla
+1 yılÇarşaf zorunlu bir şey değil. Eski zamanda kıyafet seçeneği çok olmadığı ve kum fırtınaları olduğu için mecburiyetten kadınlar çarşaf ile kendini korumuş. İslam da tesettür yani kapanma aslında çarşaf giymek kafanı kapatmak değil. Kadınsal hatlarını gizlemektir. Mesela gömlek ve pantolon giydiğin de yine gizlemiş oluyorsun. Sadece kafasını örten veya çarşaf giyenler müslüman değil yani. Erkekler ise kadınlar da olduğu gibi içinde kanı bozuklar var yapacak bir şey yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Erkekleredr göz kapaklarını kapatmak emredildi ama ne kadın denileni yapıyor nede etkek
21 Yorumla- +1 yıl
Canim onlar gozkapagini kapatiyor biz bastan asagi her yerimizi kapatiyoruz hatta carsaf giyip eldiven hatta carsafa pencere acip gozlerini bile kapatanlar var😂
+1 yılOntoloji ve teoloji nasıl çöker işte böyle çöker
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazen benimde çarşaf giyesim geliyo toplar çok arttı son zamanlarda
13 Yorumla- +1 yıl
Coluk cocuga musallat olan top gormedik ama sen bilirsin carsaf giymek isteyeni tutan yok
Cevap sahibi+1 yılMesaj atıyolar sürekli dm den bugün seni gördüm hoşlandım diye sen öyle san
- +1 yıl
Peki😂
her şey tadında güzel, sınırında güzel bazı şeylerin boku çıkmamalı.
16 Yorumla- +1 yıl
Bende teshircilige karsiyim ama carsaf da bence hem kadini hem erkegin onurunu kırıcı... birine sapik digerine av muamelesi
- +1 yıl
Yani teşhircilik hoşuma gitmez açıkçası toplumun bu kadar adaptan uzaklaşması hoş değil hayırlı da değil bence. Neyse şimdi burada ahlak bekçiliği kesmek istemem sonuçta bende sütten çıkmış ak kaşık değilim. Ama bakan, niyeti bozuk olan kapalı çarşaflı kadınlara da başka gözle bakıyor haklısın. Tabiii artık çoğu çarşaflı kadın da ne kadar masum orasını Allah bilir.
- +1 yıl
Kyk kz yurdunda 4.5 sene kaldim ahlak kesinlikle kapanmakla alakali degil... teshircilik ucuzluktur yani ilgi acligindan kaynaklanir bence gayette hem hemcinslerime hem erkeklere derim bunu
- +1 yıl
Insan iste garip bir varlik
+1 yılne alaka ne sacma ne beyin yakan bi soru aslında soru icinde soru sormussun anlamadımki
08 Yorumla- +1 yıl
Sacma sapan mi beyin yakan mi... ikisi arasinda daglar var
- +1 yıl
yahu hem sapık demisin hem carsaf ikisi cok ayrı yerler sapık adam bütün kadınların cıplak gezmesin iister herkesle herseyi yasabileyim ister carsaflı ne alaka
- +1 yıl
Yani evet oyle ister herhalde ama sunu diyorum ben çarsaf bir nedenle ortaya cikmistir o da kadının korunmasi için... yani carsafin ciktigi toplumda tecavuz fazladir ki aileler kizlarini korumak icin carsaf taktirmistir... yani bir guvenlik sorunu vardir
- +1 yıl
yşine yanılıyosun sapık adam sapıktır carsaflı carsafsız kız bulamasa köpege essege nefsine yenik düser o yuzden sapık sapıktır carsaf giymek dinimize göre allahın emirlerince örtünmektir sapıklık baska bisey bide her erkegi tahrik edip cok dekoltelı acık dar her yerini bellı edecek sey giymek baska bisey sapık birisi kapalının 1 eyilisinden bile tahrik olur sapık olmayan biri olmaz sapıkla normal insanı ayırt etmek lazım herkesle cinsel muhabbet icine giren her erkek sapık degildir cinsel aclıgı vardır sadece oda farklı bi konu
- +1 yıl
Evet de ben onu demiyorum... carsaf takan toplumla takmayan toplumdaki fark aslinda... kadinin carsaf giymesi korunma amacli korundugu da aslan kaplan degil erkekler...
- +1 yıl
yani carsaf cogu insandan korrunmak icin bi arac degildir insanları tahrik etmemek icin her insan potansiyel bi sapık degildir neye göre korunuyosun dünyanın en acık ünlüsü korunamıyomu sanıyosun istemesin 1 erkek sinek yaklasamıyo carsaf seni erkeklerden korumak icin degil erkekleri tahrik edip bastan cıkarmaak icin haram kılınmıs bisey tabiki seni sapık ruh hastası insanlardanda korur o ayrı
- +1 yıl
Ama carsafi savunanlar cogunlukla tecavuze uğramasın diye kadin carsaf giysin diyor
- +1 yıl
ya olay su tecavüze ugramak farklı olay simdi potansiyel bi kadın vardır tecavüze ugrama ihtimalı yüksek bide potansıyelı düsük insan var kapalı hanımlar potansiyelı düsük insanlar neden insanları tahrik edecek yerleri görünmedigi icin erkekler cinsel obje gibi fazla görmezler acık dekolteli kadınlara dar giyinmis gögüs bacak dekoltesi olanlara bakılıyo bu bi gercek öyle kadınlara sulanmak sapıksa carsaflı bı kadınmı tercih edersin yoksa bacakları acık gögüs dekolteli dar giyinmiş gögüs ucları belli olan tayt giymiş tayt arasına kacmıs kadınmı ilk dikkatini ceker bu yüzden deniyo
+1 yılNefis kontrol etmek lazım ortunen zaten Allah için ortunuyor
010 Yorumla- +1 yıl
Allahin bizim ortunmemize ihtiyaci mi var
- +1 yıl
Allah'ın ihtiyacı yok siz bayanların var eskiden geç kızlar yaşlı teyze kılına girermis edep haya
- +1 yıl
Bizim niye babaanne kiligina girme ihtiyacimiz var... erkekler yolda kadin gorse atliyacak kadar irz dusmani namussuz mu
- +1 yıl
Nesini kontrol eden bakmaz ama ahirzamandayiz
- +1 yıl
Yahu ne ahir zamani dunya bilmem kac milyon yil yasinda hep ahir zamandayiz hep ayni konular hep ayni kavgalar
- +1 yıl
Kıyamete alemetlerine bak bı bence
- +1 yıl
Baktik yuzyillardir ayni
- +1 yıl
Bugün bunlara bakmadan ilerde eyvah diyebiliriz
- +1 yıl
23 yasinda misin
- +1 yıl
Yeni 24 oldum bugün
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorunda değiller. birtakım gerici insanın lafını topluma mal etmeyin lütfen.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu bilemem ama kadınların açıldığı yerde sorun kadındadir
08 Yorumla- +1 yıl
Kadinda sorundur derken
Cevap sahibi+1 yılNe anlarsan
- +1 yıl
Anlasaydim neden soruyum
Cevap sahibi+1 yılVücudunu açan kadınlar diyorum erkeklerin gözünü açıyor
- +1 yıl
Erkekler neden her g. te bakiyor bakmazsa kafasina silah mi dayiyorlar
Cevap sahibi+1 yılBen her g*te bakmıyorum zaten her g, te bakanda sıkıntı büyük
Cevap sahibi+1 yıl@ykss2023_ bakıyorum inkâr etmiyorum ama her g*te bakmıyorum yani sanki sen bakmıyosun
Kadınlar çarşaf giymek zorunda değil... Tercih meselesi
01 Yorumla- +1 yıl
Tam seriati savunan ulkelerde (afganistan) zorunda...
Çarşaf gelenek dinde çarşaf yok
10 Yorumla
+1 yılCunku musluman oldugunu kanitliyor
129 Yorumla- +1 yıl
Yani aslinda bu bir gösteriş
- +1 yıl
Simdikiler tabi guzellik icin kapaniyor
- +1 yıl
Yapiyorum tabi cunku onemli olan sey musluman olmak
- +1 yıl
Iyyii
- +1 yıl
Guzellik icin kapanmayin o zaman allah icin kapanin
Acik olsan bile en azindan namaz kil - +1 yıl
Ben dis gorunusune birsey demiyorum konumuz muslumanlik
- +1 yıl
Ama allah icin kapanirsan daha sevap
- +1 yıl
E doğru ama neden Din tek bundan ibaretmiş gibi davranılıyor? Mesela bir insanın kalbini kırmak 70 defa kâbeyi yıkmakla eşdeğer günahmış Kuran'da yazıyor. Ama herkes önüne geleni eziyor kalbini kırıyor çok büyük günah ve daha böyle bir çok şey varken neden insanlar sadece kapanmaya odaklanıyor ki?
- +1 yıl
Tabi sende haklisin kendine gore
- +1 yıl
Tabi
- +1 yıl
Bu arada benim ismim ertugrul
- +1 yıl
Bir kiz erkege kardesim demesi dogru degil erkeksi gibi davranmayin kadin olarak davranin
- +1 yıl
Peki
+1 yılYüce dinimiz emrettiği için ama sen anlamazsın
010 Yorumla- +1 yıl
Sen derken tanisiyor muyuz
- +1 yıl
Yok tanisalim istersen
- +1 yıl
Bunun tanımakla alakası yok sen dediğim için mi dedin cevaba değilde sen dediğime mi takildin
- +1 yıl
Dini butun insan ne oldu kadin tanisalim diyince birden geri vites yaptin😂
- +1 yıl
Ben geri vites yapmadım sana açıklama yapma gereği duydum
- +1 yıl
İletişime geçtim farkindaysan
- +1 yıl
Hadi baba hem burada ahlak bekciligi yap hemde kadin tanisalim diyince saniyesinde istek at😂nasil muslumanlik ornegisin acaba
- +1 yıl
Ulan sen bana tanışalım mı dedin canım
- +1 yıl
Mallllll
- +1 yıl
Ben sana tanisalim demedim tanisiyor muyuz dedim ve senin aklin seyinde oldugu icin lafi istedigin sekilde anladin... ne tanisicam senle dag ayisi
insanların inandığı inanç için.
04 Yorumla- +1 yıl
Inanmanin bir mantigi yok mu
- +1 yıl
Sen okudun mu
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?