Ermenistan. Ülkeyi tüm erkekler terk etti. Son savaşta kalanlar da öldü, ölmeyenler de kaçmıştır. Ülkede tüm iş hayatında kadınlar var. Bir erkek bulunca evlenmek için her şeyi yapıyorlar ve 2-3 kadın paylaşıyorlar. Erkekler evde kral gibi yatıyor. Hatta seferberlikte erkeklerini saklayıp yurtdışına gittiğini söyleyip vermemişler. Burada 1.50 boyunda kezbana kredi çekip düğün tapıp üstüne eşya beğendiremiyorsun sonra çekip giderse ömür boyu nafaka ödeyip, mallarını teslim ediyorsun.
Amerika çok güzel olurdu. Bir kez gittim yaz tatilinde tadı damağımda kaldı. Vatandaşı olsam imkanımlarını zorlayıp her yerini gezip keşfederdim. Şimdi Allah bilir bir daha ne zaman giderim.
Norveç nato ve batı ittifaklarının önemli bir parçasıdır, isveç soğuk savaşta tarafsız kalmayı seçmiştir, sosyalist ve batı karşıtı gruplara yardım etmiştir. İsveç siyaseten daha solcudur, norveç ona kıyasla daha sol-liberal takılır. İsveç avrupa birliği ve gümrük birliğine üyedir, norveç bağımsız takılır. Siyasi ve ekonomik açıdan, isveç almanya ve kıta avrupasına, norveç ingiltere ve anglo-sakson dünyasına yakındır. İsveç devletçi, norveç liberaldir. Norveçli vikingler iskoçya, izlanda, grönland ve kuzey amerika'da yerleşimler kurmuş, keşiflerde bulunmuşlardır, isveçli vikingler bizans, slavlar, türkler ve araplarla ticari ilişkiler kurmuş, rus ve ukrayna uluslarının ortaya çıkmasını sağlamışlardır. Norveç altın çağını vikingler döneminde yaşamıştır, isveç ise 16. ve 17. yüzyılda.
Bir Norveçli olarak söyleyebilirim ki, İsveç ve Finlandiya umduğunuzu karşılamayabilir. İçlerinde en iyisi Norveç sonra Japonya bence ama Japonya dan önce İsviçre.
zengin ve refah içinde yabancı bir ülkede yaşamaktansa vatanım kuru bir toprak parçası dahi olsa şehidimin kanıyla allanmış bayrağımın altında yaşamayı yeğelerim.🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@Berkan26 vatan kutsaldır ah ah Afrika gibi bir ülkenin (onları küçümsemiyorum ülkelerinin gelişmemişliğinden bahsediyorum) vatandaşı olsalardı bu ülkenin kıymetini o zaman anlarlardı bakalım kendi topraklarını öpmekten başlarını kaldırabiliyorlarmıydı