dini konularda bilende konusuyo bilmeyen de cok bilgi kirliliği var bu işin doğrusunu nasıl öğrencez? sınav senssi bunları araştırmakla kafayı yicem derdin yokken dert aranıyosun diceksiniz de ne alaka o kadar derdimin arasında bile bu artık benim icin en büyüğü oldu delirmek üzereyim. Allah var mı yok mu varsa niye bi insanla bi kitapla indirsin of kuranı okuyorum okudukca daha cok kafayı yiyorum nisa suresi vs kadınları dövün şöyle yapın böyle yapın ki Kur'an'ın genelinde hep erkeklere seslendiğini farkettim briaz önce neyse. Buraya öğrenmeye değilde nasıl emin olabilirim herhangi bi görüşten onu sormaya geldim. hayır yani bu durum BÜTÜN HAYATIMI ETKİLİYOR arkdaşlık ilişkilerim hayata bakış açım AİLE İLİŞKİLERİM her gün namaz kılmıyorum diye dövüldüğm zamanları biliyorum bu yüzden mi dinden nefret ediyorum emin değilim NEYSE. hayattan ne istediğimi bilmiyorum hic bu kdr boslukta hissetmemiştim bıktım her şeyden intihar edicem gerçekten
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Biz daha ruh olarak varken , öncesini bilmiyoruz çünkü bilgi yok, Allah insanı nimet vermek ve sınamak için yaratmayı diledi... şimdi diyorsun ki neden peygamber kitap var... şöyle düşün sen sınava gireceksin demişsin ya, hani deseler beyza kazandın çalışırmısım, ya da beyza kaybettin itiraz etmezmisin.. işte Allah kendi varlığını insana gösterse inanmayacak çıkmayacağı için böyle bir sınama olmayacak o yüzden onu görmek öldükten sonra cennete girenlere nasip olacak... kuranda erkekler kadar kadınlardanda bahsediyor bence taraflı bakmışsın çünkü genellikle iman edenler der bak müslümanlar ya da insanlar demez iman edenler , bu sınıf daha kasayıcı bir sınıf... namaz kılmak evet zor değil ama insan eriniyor çünkü nefis istemiyor ama imanlı olan herkes namaz borcunu bu dünyada değilse bile ahirette ödemeden sorguya alınmayacak habi borcu yoktur almadan araç muayenesi yapılmaz ya onun gibi düşün tavsiyem hala dünyadayken ödemen.. son olarak asla Allah var mı yokmu diye sorgulama Allah var amma dini araştırıyorum deki imanın varsa bile kaybetmeyesin
Allah tabiki var inanmak inanamamak insanin kendine ait gönderilen kitaplar Allah'ın yasak ve helal olan bilgilerini paylaştığı için ve sectiginpeygamberler vasıtasıyla onlara vahiy yoluyla iletiyor kullar sapkınlık yapmasın doğruyu yalnisi bilsinler diye ve Kuranı kerim detayına inerek kendinde çözülmez hal alır hep kafanda soru işareti kalır akıl gider sadece ibadet ve İslam'ın 5 şartını yerine getirmek güzeldir
Ne alaka kuran yalansa ki yıllardır süren araştırmalarım sonucu yukar ihtimalle muhammedin kendi yazması. Bu tanrı/ Allah / rab / yaratıcı yok anlamına mi. geliyor.
ya herhangi bi görüş savunmadım burada bilmiyorum sprunda bu bi b0k bilmiyorum neye innaıcam bilmiyorum
İyide reis hadi kuranı muhammed yazdı ya incil tevrat bunları kim yazmış Aynı Tanrıdan bahsediyorlar... bunlara inanan bilim insanları milyarlar... sadece üç beş akıllı mı var la olum tanrı yok diyor.. bence
@A_S_İ_L tekrarın net kaynağı bilinmiyor. Ama eski ahit ve talmutta geçen çoğu şey yahudilerin kabul et mezar tarafından ab ile sürülmesiyle alınmış şeyler çoğu antik sümer tabletlerindeki hikayeleri içeriyor ayrıca tabi antik mısırın ölüler kitabını ve antik misir dinindeki bir çok öğeyi de içeriyor. Antik sümer tevrat ıncil ve kuran silsile halinde birbirinden alinmiş bilgilerle oluşturulmuş gibi görünüyor.
Tanrıya inan. Ayrıca içindeki yobazliklari çıkararak ıslama inanmazsa da bir sorun yok.
Allah ne diyor ilk insanı yarattığında ilk peygamberi yapıyor ilk ibadetler öğtetiler hepsi ordan gelme yaratılışa inan bir kimse tüm dinlerin ilk dinden tevhidden geldiğini görebilir yani sen nasıl dinler sümer tabletlerine benziyor diyorsan onlardaki bazı bilgilerde tevhidin ilk zamnalarından alınmış olabilir hatta ademin çocukları arsına ayrılık girdiğinde kabil ve soyunun inanç kaynakları yükendiğinde benzer öğretiler yapmışlardır diye düşşnüyorum çünkü kabil habile düşmnadı babasına değil
@A_S_İ_L başkan ben hic bir olaya yanlı bakmam. Zsten onun için tanrının varlığı kesin dinler ise şüphelidir.
Birincisi adam ile havva bu günkü bilime kesinlikle ters genetik olarak afrika şempanzeleriyle %98.4 güney doğu asya orangutanlarıyla %97.8 ekranayız. Ayrıca antropolojik olarak da bunu destekleyen bir çok fosil bulunuşu var. Insanlığın artik afrikadan çıkıp dünyaya yayılmış bir maymunsu olduğu kesin. Ama asla bu tesadüfen oldu gibi bir iddiam yok. Bu kesinlikle bir proje. Yanı bedenimiz maymundan geldi bu arrik net ama biz sadece bir maymun değiliz bu da net. Ya antik sümer tabletlerinde yazdığı gibi bir uzaylı müdahalesi var ya da direk ilahi bir müdahale var ama nr olursa olsun iki durumda da işin özünde kadiri mutlak olan tanrının ezelde var olmasını taktir ettiği birer canlıyız.
Peki aynı pencere sen bakacak olursak tanrı var ve insanlığı oluruma mı bıraktı ben yaptı. Gerisi sizde mi dedi?
@A_S_İ_L bu konuda net konuşamam. Konusacsklarim sadece kendi şahsı fikrimdir. Atom altı dünyasının akıl almaz karmaşıklığına, evrenin akıl almaz devasa boyutlarına hayatın sadece maddi değil manevi de bir çok oge içermesine dünyadaki bir çok paranormal olaya vs bakarsak. Ben kesinlikle tanrının bizi başıboş bıraktığını düşünmüyorum ama bu benim şahsı fikrim asla ispatlayamam. Tanrının varlığını yerde kimse herkse söke söke ispatlarim. Ama bu konularda net bir kanıt ortaya koyamam.