İstanbul gerçekten kaliteli bir şehir mi?

İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Kalabalığa girdiğimde bir boğulma geliyor. Kaotik bir kalabalık var. Eskiden olduğu gibi tatlı bir kalabalık yok. Eminönü tarafına gidiyorum estetik açıdan vasat tipler bizden daha çok buralarda hayatı yaşar olmuş. Ki bunların çoğu Ortadoğu insanı olarak gözüme çarptı. Burada ev fiyatlarının neden arttığı, yaşam standartlarının neden saçmalaştığı belli oldu.

Geçenlerde Ayasofya mimarisini incelemeye gittim. Kapıdaki görevliler yönlendirme yapmayı beceremiyor. Turistler o bölgeye gelmiş ve ne kadar İngilizce bilmeyen varsa dikmişler. Ne kadar kazançları var bilmiyorum. Fakat torpil olduğundan şüpheliyim.

Yine o civarlarda Migros'ta idik. Bir siyahi arkadaş Migros çalışanın bir uyarına karşılık soğutma dolabına tekme attı. Orada hiçbir vatandaş tepki göstermedi. Tanıdık bir abimle biz bu arkadaşı yaka paça dışarı attık. Sırf bu sebepten Migros çalışanı bize kendinden indirim yaptı. Artık bu çalışan orada çalıştığı sürece neler yaşıyorsa...

Sanırım İstanbul'da 2 tane kaliteli yer öyle kalmaya devam edecek. Gayrettepe ve Beykoz...

Sizin analizleriniz neler? Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

İstanbul gerçekten kaliteli bir şehir mi?