Gerçekten abartıyor ve haksız mıyım?

Merhaba arkadaşlar. Ben ailemin evinde eşim ve kızım ile yaşıyorum. Ayda bir iki defa annem babam yanımıza geliyor 2/3 gün için. Evliliğim iyi diyebilirim annem ve babamda eşimi damat gibi değil kendi oğulları gibi tutar her zaman fakat bir iki gün önce yaşanan bı olayda sizin görüşünüzü almak istedim. Eşimin çalıştığı şirket bir yemek organizasyonu verdi 40/50 kişilik eşli mi yoksa tek mi gidilmesi uygun bilmediğimiz için eşim istersen gel demesine rağmen yüzsüzluk gibi algılanmasın diye herkes tek giderse ben orada ne yaparım dedim ve gitmedim ve hazirlanmadim da çalışanlar erker kadin karışık. Eşim evden çıktıktan 1 saat sonra eşime vardin mi diye mesaj attım o da onayladı ve yolunun üzeri olduğu için beraber gittikleri arkadaşının eşi ile olduğunu (evlerimiz 5 dakika mesafede), benim neden gelmediğimi ve vardıklarinda patronu ve eşinin de benim neden olmadığımı sorduklarini soyledi. Benim canımı sıkan durum kendisi bunu bana ben ona yazdıktan sonra yani saat 20:00 civarı söylemesi zaten en geç 22/23:00 gibi herkes mekandan kalkicak. Benim ehliyetim ve arabam var eşli olduğunu öğrendiğinde bana soyleseydi arabaya biner giderdim ama artık kalkmalarina kalmış 2 saat gitmemin bı anlami yok diye istersen gelip alayım dediğinde gerek yok dedim. Eve geldiğinde kendisine tavirliydim çünkü ben ona yazdıktan sonra söylediği için bence beni orada istemiyor gibi algıladım o da bana ben zaten seni davet ettim ama sen istemiyorum dedin o yüzden eşli olduğunu ögrendimde gelmezsin diye aramadım dedi. Eşim kendini haklı görüyor. Tabi annem babama da konu ile ilgili görüşlerini sorduğum da benim haksız olduğumu soylüyorlar her zamanki gibi... Ve her konuda o haklı görülünce kendisi (bana göre haksız olsada) benden özür dilemiyor ve olaylar böyle havada kalıyor konusulmadan çözülmeden. Sizin görüşleriniz neler.

Gerçekten abartıyor ve haksız mıyım?