Din konusuna gelince az insan cevap veriyor linçlemezler yaa😂
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Sorun garip bir soru olmuş Allah bizim hakkımızda ne düşünüyor ona odaklan bence
Aynen öyle! Ama işte soruyu tam biçindirememiş arkadaşımız!
elinin körünü düşünüyorum böyle soru mu olur lan slak !
Allah olmasa benim gibi birisi sadece atomlardan oluşmuş olamaz ozene bozene yaratmis yuce mevlam
Allah senin hakkında ne düşünüyordur ona bakmak lazım
Peki senin onun hakkındaki düşüncen ne zeki😂
Bana düşünmeyi vermiş sınırlı aklımla Onu ne kadar düşünebiliyorsam o kadar düşünebilirim
Celal sengör efe Diamond tema gibi ateist hainleri cehenneminde yakacak olan yüce ilah hakkında ne düşünebiliriz
Allahın gazabı üzerlerine olacak hiç şüphesiz
Celal hoca ateist, Diamond reis Agnostik. İkisi arasındaki fark karpuz ile armut kadar. Ayrıca kendi dininiz ile çelişiyorsunuz, İslam dininde kime ne olacağını sadece yaratıcı bilir.
Arap masalı olduğunu düşünüyorum
İnanmasan bile o şekilde adlandırman saygısızlık
Allah hidayet versin
@Mirill 360'da 1 ihtimal fakat varsa verir umarım
Yoksa nasıl sen varsın acaba hiç düşündün mü
@Mirill Tanrı'ya inanmıyorum gibi sözüm olmadı arap pagan mitolojisinin devamının masal olduğunu düşünüyorum dedim
Kim sana öyle olduğunu söyledi bu sert çıkışın bile çok şeye ispat
@Mirill Körü körüne inanmak yerine sorgulamayı tercih ettiğim için olabilir mi acaba
Gerçekten sorguladığına emin misin çünkü sorgulasan araştırırdın şu an körü körüne başka bir şeye inanıyorsun
@Mirill İnandığın Tanrı yani Ay Tanrı'sı İslam öncesi zamanda arapların taptığı 360 puttan birisiydi aç arap mitolojisini oku
O kadar gülesim geliyor ki kusura bakma bu söylediğin yazdığınla o kadar çelişiyor ki körü körüne inandığın şey çok komik ve çok manasız üstelik tövbe yarabbim ay tanrısı dedin bunu nasıl kabul edebilirsin akıl karı mı ay nasıl tanrı olsun tövbe ya kendine olmayanı nasıl yaratsın kainattan küçük olucak bir de yaşam kanunlarına uyucak geçtim bir masal argümanlara nasıl bu kadar güveniyorsun hayatın bu kadae basit mi yoksa hoşuna mı gidiyor bunun yerine gerçeklere dönmeye ne dersin çünkü seni çok seviyorum ve çok değerlisin
Bu bilgiyi nereden aldın doğruluğundan nasıl emin olabiliyorsun Kuranı Kerim kainata meydan okuyor ve sen gelmiş ne diyorsun biraz ciddiye al ya
@Mirill Paganizm milattan önceye kadar uzanıyor İslam ise 610 yılında ortaya çıktı bir tarafta milattan öncesine ait İslam'ın adeta kopyası olan kalıntılar sayesinde kanıtlanan Arap Pagan inancı var diğer tarafta ise 610 yılına dayanan din var😑
Hiçte öyle bir şey yok asıllı değil nasıl inanıyorsun anlamıyorum Allah inancı Adem as. beri var dünyanın sonuna kadarda olucak bu bir yoldur dosdoğru yol ve farkındaysan kendinde söyledin adeta islamın kopyası olan kalıntılar ne kadarda şaşırtıcı değil ve sonrasında sayesinde kanıtlanan kim kanıtlamış bu kadar saf mıyız gerçekten ya islam düşmanı olmadığını nerden biliyosun ya da tahminle uydurduğunu hayatın bu kadar basit mi gerçekten ya o kadar kızıyorum ki
@Mirill Türk olduğun için bunu diyorsun Amerikan Fransız vb olsaydın şu an İsa Mesih gerçek tanrı diyordun sen ve senin gibiler ne yazık ki bundan ibaret
O kadar saçma ki canım olmam gerekiyor olabilir ya da aklı havada takılan biri o kadar çelişkili çok şey var ki çelişkiyi bırak direk saçma araştırmadıklarını düşünüyorum neler neler var
@Mirill Kanka daha kendi görüşünü deliller yoluyla savunamıyorsun tek yaptığın şey
yok o öyle değil bu böyle değil demek sana araştır diyorum onu bile yapmıyorsun çünkü dik kafalısın bende eskiden senin gibiydim sırf yarı Türk olup Türkiye'de yaşadığım için Allah'a inanıyordum fakat sonra kendi kendime neden herkesin Tanrı'sı kendine göre doğru tarzında sorular sordum sonrası bu zaten
Aslında soru sorman merak etmen çok güzel bir şey ama gidişat yanlış olmuş o soruda evet haklısın müslüman olupta yaşamayan çok kişi var gafil oldukları için ağızlarından çıkan laflara dikkat etmeyenlerde Allah doğru yola iletsin aslında gerçekler birdir doğru kişilerde bu soru ortaya çıkamaz araştırmadığımı söylüyorsun yargısız infaz yapman çok kırıcı ön yargılı olmak iyi bir şey değil bak yanıldın hiçte öyle değil 3yıldır diyebilirim ayrıca yok öyle değil böyle değil demedim lütfen seni seviyorum kardeşim bana geçen kadarıyla akıllı birine benziyorsun aslında sadece önünde doğru ışık tutan biri olmamış gibi ahir zaman kolay değil
Galiba bir yeri yanlış anladım herkesin tanrısı kendine neden doğru diye sorgulamışsın bunun bir çok sebebi var atalarının yaptıklarını yapanlar koşulsuz ne kadar samimi sen düşün masala inanmak isteyenler böyle tipler var kabul et işine öyle gelenler yaşadığı yerde sorgusuz kapılıp gidenler öylesine inanalar bir de şöyle düşün hiç insan düşünmez mi merak etmez mi bana ne olucak dünyayı incelemez mi sorgular dimi ve hakikate ulaşmaya çalışır ve ulaşanlar gerçekten isteyenlerdir çünkü gerçekten isteyince sende gerçek olursun gerçekten merak edersin araştırsın doğru adımlar mantıklı adımlar atarsın geri kalan kişiler sence ne kadar gerçekler ölüm var kaç kişi bilincinde yaşıyor
@Mirill Türk olduğun için müslüman oldun başka dinler veya inançlar hakkında özellikle ve özellikle tarih hakkında gram bilgin diyorum az başka dinleri inançları tarihi araştır sorgula diyorum neyse ya kendimi daha fazla yormak istemiyorum duvara konuşuyorum ben bunu net bir şekilde anladım
İlk baş Türk olduğun için dedin bu soru benimde aklıma gelmişti ve senin gibi yapmayıp araştırmıştım öyle değil işte Allah bizi başıboş mu bırakıyor sanıyorsun emin ol sanada yardım etti dikkate aldın mı başka dinler demişsin evet baktım ve gerçekler çok belliydi tarih hakkında gram bilgin yok diyosun ben sana şöyle diyim tarihle işim yok ki sana göre öncesini bilmeyenler yandı ben sana direk dünyaya bakıyorum desem ayrıcada tarihi herkes iyi niyetli mi anlatıyor sanıyorsun islam düşmanlarının olduğunu bilmeni isterim objektif tarihe nasıl ulaşacaksın velevki ulaştın ee yani yapboz parçalarını nasıl doldurucaksın o zaman böyle olmuşsa bu olmuştur kesin başka açıklaması yok peki inandım üzgünüm ama aptal değilim sana aptal demiyorum buna tarihle başlamam tarih benim için sadece iz bulabileceğim bir araç olabilir araştırma aracı asla
@Mirill Sana milattan öncesine ait kalıntılar var diyorum sen gelmiş tarihçiler objektif değildir diyorsun bu nasıl bakış açısı inan anlamadım-anlıyamıyorum
Ne kalıntıları varmış seni anlamaya gidicem senin beni anladığını pek düşünmedim
Sana şunu belirtmek isterim ki biliyorsundur ki Kuranı Kerim son kitap öncesi İncildi nasıl tahribata uğradığını tarih araştırıyosan biliyosundur tahribat oldu cahiliye dönemi olduğunu biliyor musun cahiliye dönemini araştırmanı öneririm dediğin şey emin değilim ama mezar yanlarında heykellerse nasıl anlatiyim cahiliye döneminde çok şey olmuş hani diyosun ya islama benzeyen o hale insanlar getirmiş işte eğer sen bu kısmı bahsediyorsan evet yanlış yoldalardı tahribat var ama tam o zamanda doğru şekilde yaşayanlarda vardı pozitiften ilerlemen gerekmez mi
@Mirill https://youtu.be/jGx3EgRGpV8 yani bunlar teori değil gerçek kazılar sonucu bunlar ortaya çıkıyor
Sadece cahiliye dönemini araştırmanı öneriyorum benim haberim var ama bu olaylar çizginin dışında sen dışarıda kalmışsın şöyle düşün bir sınıf var öğretmen ödev veriyor ödevi doğru yapanlarda var yanlış yapanlarda yanlış yapanlarda
@Mirill Cahiliye dediğin dönem 450 600 yılları arasını kapsıyor milat dediğimiz şey bundan 2000 yıl hatta daha öncesine bile dayanıyor arada en az 1400 sene var buna ek olarak bir tarafta kalıntı diğer tarafta ise efsaneler var şahsen ben gözle görebildiğim empati yoluyla çözebildiğim şeye inanmayı daima tercih ederim
En çok şaşırdığım şey ne biliyor musun senin bu bilgilere olmayan bilgilere bu kadar inanman yanılma payı bırakmıyosun insanlara bu kadar güveniyor musun gerçekten biliyor musun insanlar hata yapabilirler ve verdiğin tarihleri verme sebebini anlayamadım sen olayda değilde etrafında geziyor gibisin önemsizler gözle görebildiğine inanırım diyorsun insanların bu kadar önemli konuda dediklerine inanıyorsun ben anlamıyorum cidden ya ve empati seni bir yere götürmez insanları anlasan ne olucak anladığın insanlar doğru mu ki geçtim ne alaka bence işin keyfindesin
Hani sen direk çözüme gitmişsin ya efsaneler empati yoluyla çözebildiğim diyorsun efsaneler yanında hakikatte var baktın mı hiç baktım deme asıllı kişilere denk geldiğini düşünemedim bu bazen 15yaşındaki çocuk bile olabilir cami hocası değilken çünkü ilim biliyor araştırmış öğrenmiş empati yoluyla çözebildiğim diyorsun sen anlamayı atlamışsın bir mercek değilsin ilk baş bunu bir kabullen bunu yapabilmen için yanlış yapmayan tüm konulara hakim tüm zamanlarda ne olduğunu bilen gören hakikatini çözebilen biri olman gerekmez mi şimdi sana ufak bir soru sorsam kalıcaksın böyle önemli konularda ahkam kesiyorsun
@Mirill Arkadaşım kalıntı diyorum kalıntı insan demiyorum kalıntı anla şunu mk tarihçilerinden bahsetmiyorum arap mitolojisini doğrulayan kalıntılardan bahsediyorum
Ya kalıntı varsa var bizene niye bu kadar takılıyosun anlamıyorum ki cahiliye döneminde birçok şey olmuş tövbe haşa kabeyi çıplak tavaf edenler bile varmış tahribata uğramış din anlıyor musun insanlar yapmış tahribattan önce böyle değilmiş sonra son kitap Kuranı kerim indi kıyamete kadarda geçerli tek kitap Allah koruyor tahribata uğraması imkansız sen ısrarla niye oraya takılıyorsun anlamıyorum ki gerçekten işin eğlencesinde olduğunu düşünüyorum havalı falan mı geliyor
@Mirill https://youtu.be/GbxmidYpfAQ bu benzetme ikimizi analatıyor Albert Einstein ben şempanze ise sensin Celal Şengör'ün başta dediğini yapmayarak hata yaptım orası ayrı tabi
Yemin ederim midem bulandı baştan sona toksik bir video yaptığın hareketler çelişkili bir argüman sunamıyorsun sunamazsın ihtimali yok çünkü gerçekler gerçeklerdir istemeseniz bile komik duruyosun onu bir söyliyim istersen canım diyebilirsin ben senin iyiliğine çalışırken bu tarz şeyler aklıma bile gelmez istemek gerekiyor işte istemeyene hidayet verilmez cehennemde boşuna yaratılmadı tabi pardon cehenneme bile sadece müslüman olanlar girebilir sonsuz azap mı çekmek istiyorsun buyur
Grz kl yı canım diye çevirdi hssjshhd güzel bir şey tabi ama önce bir haber ver hsjshsh
Nasıl bir düşünmekten bahsediyorsun
İnanıyor musun varlığına inanıyorsan da nasıl bir yaratıcı
İnanıyorum. Muazzam bir oyun kurucu.
Hayatını kontrol ettiğini sanıyorsun ama önüne çıkan her fırsat engellerle dolu oluyor.
En basit işleri bile yapmaya çalışırken saçma sapan problemler meydana geliyor.
İnsana burada iki seçenek sunuluyor, ya isyan edecek ya da engeli aşıp beceri elde edecek.
Verdiği her kuralın düşününce mental olarak insanı iyileştirdiğini söylemek mümkün.
Sorgulatır varlığını çünkü acıdan zevk alır
Ne alaka imtihan o acı dediğin şeyler
Boş yapıyorsun ypama
Hayat dediğin imtihan bazıları dayanıp Allah için sabreder bazıları da şeytana uyup dinsiz falan olur sen hangisisin
İmtihan olan bir dünyaya geldiysen sende sahneye çıkan bir soytarısın, sana verilen cennet cehennem ödülü için hayatını insanlara pazarlar kazancını imtihan diye kurulan düzene satarsın düzenin yaratıcısıda yeter ki keyif alsın ne hoş ben bu dünyaya canla gelicem acı çekicem mutsuz olucam duygularım heba olacak ama birileri bana bu konuya imtihan diyecek oldu canım
ketçap mayonezde olsun mu ak
Yazık gerçekten zihniyetin çok yanlış ama ne diyim kendi düşüncen
Yazık olan hizmet ettikleriniz biz yaşamaya geldik yaşatmaya değil iyi geceler
Inanmiyorsan bile saygın olsun demiyeyim dedim ama o memnun etmek dediğin Allah rızası inananlar için anlamını bilemezsin ateistler neye inanır hiç bir şeye yaratıcıya bile yok
Tengriciyim ben, rabbin kuranı gönderir iken bizim taptıklarımız vardı. Üvey evlat gibi sonradan çıkma değil yani
İnanmıyorsun belki ama saygı da yok İslam senin gibilerin anlayabileceği bir din değil zaten. O kapasite herkes de olmaz. senin dediğin din ise neyse saygı duyuyorum yine de kimsenin inancını değiştirme niyetinde değilim
İslama inanan kapasiteleri görüyoruz kadına kıza değerlerini insani değerleri hepsi yamyam gibi kültür yok birbirine saygı yok insanlıktan nem almamış orta doğu yaratıkları
İslamda kadın cennettir hiçbir dinin vermediği değeri verir kadına ama neyse uğraşamam daha fazla her koyun kendi bacağından asılır iyi geceler ama saygı duymayı öğrenmelisiniz beyfendi
Aynen onun için ninja gibi giyiniyorlar kafayı falan örtüp ay saçım açıldı günah günah diyorlar kadın dilediğini giyer kadın zerafettir iyi geceler
Yazık uzatmaya gerek yok bazı insanlarda bazı şeyler olmaz saygı gibi benim verebileceğim bir şey değil senin gibilerle aynı havayı sokmaktan bile iğreniyorum anca hor görürsünüz muhattap olmak istemiyorum artık iyice şeyini çıkarttın iyi geceler
Düşünsene senin bu tavrına rağmen hala yaşatıyor tövbe etsen kabul edicek marhametlilerin en merhametlisi senin bu halina rağmen hala kalbini çalıştırıyor nefes almana yardımcı oluyor vücuduna bir yara olsa iyileştiriyor görmeni sağlıyor her saniye hücreni yeniliyor Allah sana bu kadar yakınken sen neden uzaksın
Ben pes etseydim şu an iki karış toprak arasındaydım, iradem sayesinde ayaktayım yani bazı şeyleri kendi açımdanda bakıyorum ama bir sonuç göremiyorum üzgünüm.
Ne kastettiğini açıklar mısın pek anlayamadım
İnsanların yaşadıklarını bilmeden inanç bekleyemezsiniz yani.
Tamam peki hiç şöyle düşündün mü neden belki bir amacı vardır sanıyor musun ki mutlu olan kişiler ki gerçek mutluluk öyle bir şey değil başı bile ağrımıyor ne biliyim hayatında öyle zorluk çekmiş biri değil ben bu kişilerden kaçarım niye biliyor musun Allah sevdiği kullarına acı çektirir ki doğruya yönelsin bizim iyiliğimiz için yani yardım görüyoruz aslında mesela ben insanlar niye böyle diye düşünürdüm üzülürdüm kötü davransalarda aramızı düzeltmeye çalışırdım bir sürü acı çektim evet haketmemiştim ama bende doğru kişilerin yanında değildim çünkü doğru kişiler olsaydı öyle yapmazlardı ve emin ol doğru kişilerde ibadetini yerine getiren Allah korkusu olan kişilerdir şimdi dersin onlarıda gördük diye evet kötü bi durum ama bir söz var bilirsindir istisnalar kaideyi bozmaz öyle kişiler yüzünden öyle olmayanlar haksızlık etmez misin ki geçtim bir kişi bile olmasa yapmayın denmiş yapıyorsa yapanın suçu değil midir kusura bakma çok yazdım ama şunu bil ki islamı yaşayan kişiler çok mutlu saadet orada çünkü yaradılış amacımıza uygun yaşayınca öyle mutlu oluyorsun ki normal bir mutluluk değil çok güzel için içine sığmıyor havada uçuyor oluyosun sanki üzüntümüz çektiğimiz acılar doğru yerde olmadığımızdan kaynaklı yoksa hayat gerçekten çok güzel doğru yer doğru düşünce doğru fikir doğru yol bu tarz konular o kadar önemli ki anlatamam mesela yukarıda tövbe haşa acıdan zevk alıyor demişsin mesela ilk baş şunu sorgulaman lazım gelmez mi merak ediyosan neden diye sorarsın bir bilene hakikatini öğrenirsin bu yaptığın cahillik olmaz mı sana cahil demek için demedim bazen gözümüzün önündekileri görmüyoruz farketmen için bende bu kadar çok yazdığım için özür dilerim
Yüce yaradan olduğunu düşünüyorum ve seviyorum🥰
Türbanın nerede
Türban sevmem ben
Elhamdülillah ❤
O zaman cennete giremezsin
Giremiyim
Giremezsin sende sorunda
Tamamdır
@HadesZeusPoseidon sanane aw oğlu
Kes sesini profilimdeki eşeğe s. gtiririm seni
Hahah sen ne düşünüyorsun
Allahın varlığına ve bütün sıfatlarına sonsuz inanıyorum
Okey
Senn?
Yani genel olarak evet
Ama ibadet vs edemiyorum etmiyorum da zaten belirli yerlerimde dövme var diye dövme yokkende kılmıyordum namaz ahahah
Kimse dört dörtlük müslüman değil zaten
Allahın sıfatlarına tam inanman gerekiyor ve dövme namaza engel değildir
Olmadığını düşünüyom
Nasıl düşünebiliyorsun
Aklımı kullanarak
Aklını kullansan cevabına düşünerek ulaşamayacağını bilirdin :) ve araştırmaya başlardın
@Mirill araştırdım zaten pampa
Googledan araştırdım deme
@Mirill gogılın ya koyum
hıağmına koyum dicektim gogılın
Nerden araştırdın
Çoklu kaynaktan, kitaplardan falan. Sen?
he bi de kuranı okudum
Dünyayı gözlerimle okuyarak , dünyada gerçekleşen olayların hakikatini merak edip araştırarak , Tefsirli Kuran-ı Kerim okuyarak , Tefekkür yaparak , Yaratılanlara bakarak , hissederek namazda huzur ve o huşu hali , ilim öğrenerek , Risaile nur okuyarak , ehli sünnet hocaları dinleyerek , ilim meclislerine giderek , gözlemleyerek , her şey Allahı anlatıyor aslında
@Mirill Eşhedü enla ilahe illallah gerisini unuttum. İnanıyom artık tşkler
Gerçekten mi ya şaka yapmıyosun dimii duygulandım bak
Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu
Canım kardeşim benim Allah devamını getirmeyi nasip etsin😊
@Mirill cidden
eyv
Canım kardeşim benim senin için dua edicem 😊
@Mirill selam da söyle
Evrende boşluk var mıdır?
Diyelim ki var onu kim yarattı veye nerden geldi
Bu sorun o kadar saçma ki şöyle düşün bir saat düşün ileri saatler gelecek geçmiş saatlerde geçmiş zaman olsun bu sadece bizim için saatin dışında bir zaman kavramı yok tövbe haşa gelebileceği bir yer yok sadece Allah var
@Mirill Neden saçma olsun, peki bir soru daha uzay neyin içinde.
Bu bir ilim sorudur şimdi ben sana 7kat semanın altında desem bir şey anlayacak mısın
@Mirill Evet, peki yedi kat sema neyin altında ya da üstünde...
Özelden sana bu konuyla ilgili şablon fotorafı atabilirim ama tarif edersen daha bugün yükledim ksyi
@Mirill Nasıl bir şablondan bahsettiğini anlayabiliyorum. Ben 15 yaşımdan beridir bu konuyu merak edip araştırıyorum maalesef bir cevabı yok ne dini nede bilimsel olarak.
Fotoraf atamadım bişeyin 3 olması mı ne gerekiyormuş ben sana direk tarif ediyim googledan bak hem başka bilgilerede bakarsın nete nurdersi. com yaz görüntüler kısmına giriceksin
@Mirill Her türlü araştırma yaptım, bana dincilerin argümanları ile gelme.
Özür dilerim resimler kısmına giriceksin üste önermede çıkıyor ama çıkmazsa Şecere-i Hilkat Haritası yaz çıkar
Ne kadar yanlış bir yaklaşım her türlü araştırma yapmaktan kastın ne mesela nasıl araştırma yapman gerektiğini öğrendin mi ya da nasıl bir yol izlemen gerektiğini boşa konuşuymuşum gibi hissettirdin teşekkürler oysa ben tanımıyorum ama seviyorum iyiliğini istiyorum ama benim istemem yetmiyor işte dincilerin ergumanları demişsin iyi dolduruşa gelmişsin belli müslümanların düşmanı karşısındaki kişiler mi sanıyorsun en büyüğü sağdan yanaşanlar bizden gibi görünüp sizi bu hale getirenler ben sizin gibi olmayıp aklımı kullanabildiğim için hamdolsun akıllılık fikir üretmek değil doğru sorgulama yollarını izleyebilmektir
@Mirill Her türlü iancın yaratıcı dediği şeyi araştırıyorum. dinci derken neden akla hep müslümanlık geliyor ki, çünkü bu konuda cehalet söz konusu, dinci demek hangi inanç olursa olsun insanların dini duygularını çıkarları için kullanan demektir. Öncelikle müslümanlar kendini bir geliştirsin.
Bu tanımı yaparken nerden yardım aldın bunu anlamıyorum işte çok şeyi bildiğinizi sanıyosunuz ya gülesim geliyor sen tanım falan yapamazsın onun tanımı vardır zaten aynı yukarda niye müslümanlık geliyor demişsin bunun sebebi cehalet değil ilim tek din islamdır bunu ben mi söylüyorum hayır zaten nasıl söyleyebilirim dimi
@Mirill Dindar ile dinciliği bana izah edermisin?
@Mirill Bana dini anlatırmısın? Din nedir?
Düzgün şekilde anlatamayabilirim istersen yönlendirebilirim ciddi bir konu ve böyle bir soru sormanada sevindim
Maksat 114 youtube kanalındaki 4300 din içerisinden neden islam? videosunu izlemeni öneriyorum :) senin için çok heyecanlandım Allah yardımcın olsun
@Mirill tahmin ettiğim şeyi yapıyorsun
Ne tahmin etmiştin
@Mirill YouTube sayfası tavsiye edeceğini
Neden böyle söylediğini anlıyorum kendisi açıklayamıyor yönlendiriyor diceksin aslında haklısın ama böyle değil o kadar ince ki yanlış bir şey söylersem yeterli olduramazsam o kadar zengin ki o içimdekileri yanstabileceğime güvenemedim çok özel bir soru sordun bende öylesine bir videoya değil senin için daha iyi anlatım olacağı için yönlendirdim ama istersen senin için çalışırım çünkü çok değerlisin evet
Tanrının zaten tanrı olması insan ve bizim yaşamımızdaki durumların dışında doğaüstü bir kavram olması gerekiyor. Sen tanrıyı kim yarattı gibi sorular sorarak ona bizim dünyamızdaki vasıfları yüklemeye çalışıyorsun. Şey gibi düşün, görme engelli birine renkleri anlatamazsın ya hani onun gibi, biz bir yerden geldik bir zaman akışı var ve bunun içerisindeyiz ancak burada yaratıcıya bir renk bize de bir görme engelli olarak bakarsan demek istediğimi anlayabilirsin
@Mirill herhalde kendimi ifade edemedim, 15 yaşımdan beri bu konuları araştırıyorum, bu sorularımın cevabı bilimsel olarak da yok. Hele ki din şarlatanlarının hiç bir cevabı olamaz, klasik şeylerin arkasına sığınırlar o kadar, sıkıştıkları zaman da dinsiz deyip hakaret etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Yaklaşık 15 gün önce yine aynı konuda sohbet ettiğim biri vardı sıkışınca engelledi.
Öyle kişileri bende gerçekten sevmiyorum nedenide bu doğru kişiler değiller öncelikle öyle kişiler adına senden özür dilerim ve sana bir bilgi böyle konular herkesle konuşulmaz bilene konuşman lazım ve bu bilen bazen cami hocası çıkmazken 15yaşındaki çocuk çıkabiliyor çünkü ilim biliyor araştırmış öğrenmiş bir kere bilimsel araştırılmaz şimdi bana cahil diyebilirsin ama bilim dini bulamaz çünkü araştırmalarına aykırı etkin şekilde inceleyemez mesela diyelim bilim bir bitki keşif etti duygusal anlamda inceleyemez ona bakmaz çünkü kendi araştırmalarına göre fikir yürütür ve kesinliği yoktur ileride değişebilir onlar kendine güvenmiyorken siz nasıl güveniyorsunuz anlamıyorum diyemicem bende önceden böyle geliyordu ama araştırmadan önce
İnanıyoruz Elhamdulillah ne diycez
Rahat mı battı yine?
Benim inancım var.
Sever ve inanırım
İyi düşünürüz jdkx
Yaratici sence