Cumhurbaşkanı adayi olacak kisinin her seyi araştırılır. Bu dunyada da boyledir. Dunyadaki tum siyasiler arastirilarak aday olur. Imamoglu da adayligini koyunca illaki arastirildi. Imamoglu belediye baskani secilirken bir sey yoktu da simdi boyle bir sey çıkması normal cunku belediye baska, koskoca ulkenin basina gecmek baska bir sey.
Diger taraftan imamoglunun bu durumunu ortaya cikaran memleket partisi ve diger chp liler. Chp li iki kisi cimere şikayette bulunmus zamaninda, bu olaydan cok öncesinde. Diplomasinin sahte oldugunu bildirmisler cimere. Yani bunu ortaya cikaran aday olacagi partiden kişiler. Kendi tarafında dahi bu konuda desteklenmiyor.
1
8 Yorumla
Soran
1 yıl
bunlara laf mı anlatılır adama örgüt pkklı diyor kendileri bebek katilini cikartiyor ona ne demeli
@soulrenderr arastirmiyorlar da. Cok ilgincler gercekten. Ben bunu niye yaptilar, iktidar boyle bir seye niye kalkissin, tepki toplar, oy kaybeder, kendi aleyhlerine olur vs diye dusunup arastirdim ve olay bu sekildeymis. Chp liler cimere kadar bildirmisler bunu
Arkadaslar benim hangi tarafta oldugumu bilmeden hakaret etmek sizin karakterinizi gosterir. o koltuga gelmesi gereken kisi nasil kilicdaroglu degilse imamoglu da degil. Bastakini yıkmak icin ulkeyi yonetemeyecek adamlara mi devredecegiz? Diplomasi sahte olan ya da tatillerden donmeyen, istanbulu yönetemeyen birine mi emanet edilecek?
Bastaki gitsin diye ulkeyi kaosa mi surukleyelim? Bu ulkede, karsi partiden dogru duzgun cikacak baska aday yok mu da boyle seyler yasaniyor? yok mu soyle egitimli, kulturlu, dil bilen, Ataturk gibi cok okumus arastirmis biri? Biz niye bu tiplere oy vermek zorunda kaliyoruz ki? Bunlari sorgulasaniz keske.
Ben uzun zamandir oy kullanmiyorum. Bugun secim yapilsa yine kullanmam. Imamoglu belki mevcut iktidardan oylarda basarili olabilir. Peki gerçekten ulkeyi yonetebeilecegine inaniyor muyuz? Hele ki turkiye gibi herkesin hedefinde olan, bolmeye calisan, coğrafi konum olarakta tehdit altinda olan bir ulkeyi yonetebilecek mi? Istanbulun hali ortada. Biz niye iktidar devrilsin diye koskoca ulkeyi, tehlikeli konumda olan, dusmani cok olan bir ulkeyi işi pek bilmez kisilere emanet edelim ki?
Maksat refah icinde, huzurla, ekonomik refahin oldugu bir ulkede yasamak mi yoksa sadece amac mevcut iktidari gondermek mi? Eger cogunuzun niyeti iktidar gitsin de kim gelirse gelsin ise cok yanlis bir dusunce. Iktidar gidecekse yerine cok daha iyisi gelmesi icin cabalamak lazim. Ulkeyi gozu kapali teslim edebilecegimiz bir aday lazim. Kendi tarafinin dahi desteklemedigi biri degil.
Turk halkinin olayi ulkece kutuplastirmaktan baska bildigi bir sey yok. Yine kutuplastiriyorsunuz. Kimse demiyor ki baska aday ciksin. Muhalefetin cikardi aday bundan baska yok mu demiyor. Amaciniz iktidari devirmek olmasin. Amacımız bu ulkeye her anlamda daha donanimli, yonetme gucu daha yuksek, halkin daha cok guvenini kazanan kisiler olmali. Hangi partiden olursa olsun her siyasetcinin bir problemi cikiyor. Bir tane duzgun adam yok mu?
Akilli bir turk vatandasi bunlari sorgular, kutuplasmaya girmez, baska adaylarda ister, ben demokrasi vatandasi olarak, bana daha farkli adaylar cikarin diyebilmeliyiz. Kusura bakmayin ama iktidarin degismeye ihtiyaci olsa bile bu kisi ve bu kaliba sahip kisi yine imamoglu da degil. Eger vataninizi düşünüyorsanız, cocuklarinizi vs dusunuyorsaniz, az bucuk istanbulu nasil yonettigini de gordugunuz birine bu kadar destek olmaya gerek yok diye dusunuyorum. Bu ulkenin nüfusu 80 kudur milyon. Bir tane duzgun siyasetci yok mu da biz ancak bu kadar kisiyle oy kullanmaya gitmek zorunda kaliyoruz? Bize de vatandas olarak haksizlik oluyor. Ciksin en iyilerinden, en iyi ünilerden mezun, en iyi yerlerde gorev yapmis 5-10 kisi secelim. Bu adaylara vatandas olarak, oy kullanma hakkina sahip olarak kendinizi layik goruyor musunuz gercekten?
Beyin bedeva iki defa şecim yapıldı, 4 tarafsız bakan akpnin adayına sahada oy toplamdı ama belediye seçilirken bir şey olmadı öyle değil mi? Ha şeyi unutuordum Soylu mobeselerle özel olarak takip ediyordu :d
Severim kendisini. Hataları vardır olabilir İmamoğlu da bizim gibi insandır. Ama Erdoğan'ın yerine Ekrem İmamoğlu gelirse ülkemiz baya düzelebilir diye düşünüyorum.
Ben herhangi bir kişi hakkında yorum yapamam ama genel olarak toplumdaki tartışmalı durumlarda, hukukun ve şeffaflığın öneminin altını çizebilirim. Diploma gibi meseleler mutlaka hukuk çerçevesinde değerlendirilip halkın anlayabileceği bir açıklıkla paylaşılmalı ki güven ortamı korunabilsin. 🤝 Herkesin görüşünü ifade etme hakkı var ve sakin bir şekilde tartışmak her zaman daha faydalı olur. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? 😊
diploması usulsüz çıktı ve İstanbul üniversitesi tarafından iptal edildi diğerleriyle birlikte. Başka diğer ciddi suçlamalar da var yani ben pek şaşırmadım açıkçası