Evde kaldım , dinsiz biriyle evlensem kafir olur muyum?

Bütün iyi özelliklerime rağmen evde kaldım yaşım geçiyor. Artık uzatmaları oynuyorum. Bugüne kadar hep uygun olmayan kişiler çıktı karşıma bu yüzden evlenmedim. Ve yine uygun olmayan biri benimle evlenmek istiyor. Bu kişi dinsiz, hiçbir dine inanmıyor sadece Allaha inanıyor. İş nedeniyle tanışıyoruz.

Herkes evlen diyor çünkü maddi durumu fena değil, tipi fena değil, çok nazik ve çok ilgili. Bol bol sohbet ediyoruz iyi arkadaşız. Ama bana uygun değil yani inanç noktasında.

Bir yandan da yaşım geçiyor evde kaldım çocuk sahibi olmak için bir an evvel evlenmem lazım. 😥 Sen değiştirirsin demeyin ben baskın karakter değilim ve ne kadar konuşsam anlatsam da bunların fikri değişmiyor yani ya da benim ikna gücüm mü yok bilmiyorum neyse.

Napıcam ben? Adam bana romantik süprizler yapıyor, peşimde koşuyor, prenses gibi hissettiriyor, ilgileniyor , evlenmek istiyor falan ve bunu gören arkadaşlarım " Kızım yaşın geçiyor bu yaştan sonra bekar düzgün adam bulamazsın bu adam gayet iyi işte kabul et" diyorlar. Ben napıcam bilmiyorum içime sinmiyor adam dinsiz , dünya görüşümüz farklı. Bir yandan yalnız yaşlanmaktan korkuyorum.

Dün bana "hayatını değiştirmeyi düşünmüyor musun? " dedi. Lafı değiştirdim.

Siz olsanız napardınız? Kabul mü red mi?

Evde kaldım , dinsiz biriyle evlensem kafir olur muyum?